Uit de "Kleine Raak" maart 2001

Welkom aan… 

als nieuwe KWB’er

Jean-Pierre krijgt maandelijks de laatste berichten van KWB van Jos Robberechts via Raak en Kleine Raak en onze Jos kennende zal dat altijd zeer stipt gebeuren. Een bijkomende aantrekkingspool is dat Jempi tevens de dorstige kelen verzorgt in "den bierboom".

Als gedreven sportliefhebber zal Jean-Pierre zeker bij de KWB aan zijn trekken komen.

 

Kaartkampioenschap

Volgende afspraken :

vrijdag 9 maart 2001

vrijdag 20 april 2001.

KWB-lokaal ‘De Werkman’.

Het wordt een spannende eindstrijd.

 

 

KWB Gezinsweekend

27-28-29 april 2001 - ‘DE LORK’ - Kemmel

Onze prijs :

- 3 jaar

: gratis

vanaf 3 jaar

: 900 BEF

vanaf 6 jaar

: 1.100 BEF

vanaf 12 jaar

: 1.500 BEF

+ 21 jaar

: 2.200 BEF

Dus zeker op tijd inschrijven, dit :

Jan D.M.

Inschrijving gezinsweekend in Kemmel :

Familienaam + adres + tel.nummer :

Voornaam

Geboortedatum

Deelnemingsprijs

 

 

 

Driedaagse KWB - reis ‘DE ELZAS’ - 25 - 26 - 27 mei 2001

 

Elzas, de strook die Frankrijk van Duitsland scheidt in een overheerlijke bestemming, dit wordt ons KWB-weekend in de lente van 2001.

Het unieke landschap met de ronde bergruggen, de beboste kammen, de vele meertjes, de rijke weilanden waar de koeien op grazen en zo onrechtstreeks de voedingsbodem zijn voor de heerlijke kazen. De Pinot, de Traminer, De Sylvaner, de Muscadet zijn enkele uitgelezen wijnen uit de streek van de Elzas. De huizen zijn er fleurig bebloemd en de gevels rijkelijk versierd. Er zijn fonteintjes en watervallen, de traditionele klederdracht, her en der een gelukbrengende ooievaar (!). De gastronomie is uiteraard beïnvloed door de veelvuldige bezetting, door de Duitsers. Het resultaat is een harmonieuze samenhang tussen de Franse verfijndheid en de Duitse degelijkheid.

Zeg nu zelf, dit alles gekruid met Merchtems KWB-gezelschap, dat moet weer een onvergetelijke reis worden !

4 Onze prijs:

Indien minimum 35 deelnemers

8.600 BEF

 

Indien minimum 40 deelnemers

8.300 BEF

 

Indien minimum 45 deelnemers

8.100 BEF

 

Toeslag éénpersoonskamer

1.500 BEF

In deze prijs is inbegrepen : vervoer, verblijf in hotel op kamers met privaat sanitair en op basis van halfpension, 3 middagmalen, inkomgelden in het kasteel van Haut-Koeningsbourg, Apenberg te Kintzheim, Museum l’eau de vie en de degustatie bij de wijnboer te Beblenheim, annulatieverzekering en reisbegeleiding.

 

We gaan met z’n allen naar

PLOPSALAND !

Op zondag 6 mei 2001 vindt de KWB-dag in Plopsaland plaats, een gezinsdag die zeker de moeite loont om aan deel te nemen.

KWB’ers die op 6 mei 2001 naar Plopsaland gaan betalen slechts 499 BEF per persoon, een vermindering van 200 BEF die KWB verkreeg om daar samen met vele families ‘hun KWB-dag’ te organiseren.

Het is een unieke kans om dit splinternieuwe gezinspark in De Panne te bezoeken. Het kan een origineel en tof geschenk zijn voor een eerste communicant of een vormeling bijvoorbeeld.

Zowel ouders met kinderen als grootouders met hun kleinkinderen kunnen er een fantastische dag beleven.

De inkomkaarten kan je bestellen door storting van 499 bef X het aantal kaarten op rekening nr. 799-5500505-25 van KWB-Merchtem, Langevelde 59 met vermelding Plopsaland + aantal personen.(Inschrijven vóór zondag 8 april).

Hoe geraken we ginder?

We denken aan twee mogelijkheden :

Alles wordt afgesproken met de ingeschreven gezinnen.

 

KWB Avonduitstap Denderend Aalst

Wanneer? Vrijdag 30 maart 2001

Samenkomst aan de Werkman om 19 uur

We rijden met auto’s (iedereen kan zeker mee)

Terug naar Merchtem om 24 uur.

Voor 100 Belgische frankskes.

Inschrijven in de Werkman (elke zondagvoormiddag)

Zij die er de vorige keren bij waren weten dat het een plezante avond zal worden.

De gids leidt ons bij de wandeling.

Nadien kan iedereen vrij Aalst verkennen, naar de typische cafés en genieten van de Aalsterse producten.

Natuurreservaten nodigt uit !

Verborgen natuur, een fiets- en wandeltocht

Op 6 mei organiseert natuurreservaten een fietstocht (15 km) en een wandeltocht (9 km) voor het gezin.

Start om 13 uur in de parktuin aan de Reedijk. Met de wegbeschrijving die je bij het inschrijven (kostprijs 50 fr.) krijgt ontdek je stap voor stap vele prachtige plekjes die onze gemeente rijk is. Wie goed antwoordt op een aantal vraagjes maakt kans een prijs te winnen. Een hapje en een drankje wordt niet vergeten.

 

Op weg …

Het gaat zo vlug in het leven, de dagen worden aan mekaar geregen en we beseffen soms niet waar we allemaal mee bezig zijn.

En we kunnen zo door gaan want ieder van ons heeft het druk. Dat is trouwens een modewoord geworden.

Misschien is geloof, godsdienst en al wat daar bij te pas komt met al deze beslommeringen en drukte een beetje in de verdrukking geraakt en zijn we maar af en toe eens geïnteresseerd aan wat er in parochie gebeurt.

Wist je dat we ondertussen al aan de veertigdagentijd, de vasten toe zijn. Dat we "mardi gras" gevierd hebben en dat we op woensdag 28 februari "aswoensdag " vierden!.

Och ja, weet je nog van dat kruisje op je voorhoofd, van die verstervingbriefjes die we in onze schooltijd verzamelden. Het lijkt veraf.

Leven naar Pasen toe, wat stilstaan bij "waar ben ik, waar zijn wij met ons gezin mee bezig". Hebben we nog aandacht voor wie naast ons woont, werkt, leeft en hebben we met die mensen nog iets te maken" overpeinzingen die misschien tijdens deze periode een plaats kunnen krijgen.

God ja, Jezus, die man van Nazareth beroert ons wellicht hier en daar eens bij de scharniermomenten in het leven, (doop, communie, vormsel, trouwen, sterven, of wanneer we in de "puree zitten" met onszelf, ons huwelijk, onze gezondheid of ..).

De actie Broederlijk Delen wil ons opnieuw confronteren met de werkelijkheid dat iedereen niet even veel kansen kreeg en dat begaan zijn met zijn medemens niet zomaar een slogan is maar dat daar liefst met "zoveel mogelijk daadwerkelijk aan gewerkt wordt"

In de goede week worden we meermaals opgeroepen om tot de kern van "gelovig mens" of "toffe mens" of "mens met aandacht voor andere mensen" door te dringen.

Vasten, kan voor sommigen "geen bier drinken", of "geen patekes eten" zijn maar zou het niet fijner zijn om aandacht te geven aan het diep menselijke, aan de kleine dingen des levens.

Zorgen dat er niet gelachen wordt met iemand op het werk, proberen dat mensen met minder kansen ook aan bod komen, geloven en waardering uiten voor de inzet van anderen, vergeven voor wie op je tenen stond of kwaad over je vertelde, niet oordelen over mensen en zeker niet veroordelen,

De betekenis van Pasen en de aanloop er naar in deze vastenperiode krijgt een menselijk gelaat wanneer we het plaatsen in het leven zelf en wanneer al die mensen " een naam, een betekenis en een zin " krijgen voor mij.

Norbert

Klussen: behangen

Enkele tientallen KWB’ers waren op 25 januari afgezakt naar de Werkman om de twee superklussers Luc Vrijders en Roger Okens de edele kunst van het schilderen en het behangen te zien beoefenen, zeg eerder promoten. Drie werf helaas echter, Luc kwam gekwetst uit een ongeval en kon daardoor niet aantreden. Naar verluidt is hij ondertussen aan de beterhand en wacht ons op latere datum wellicht een uitgebreide schildersessie.

Roger dus aan de paptafel, maar niet vooraleer ons de voorbereidingstechnieken diets te maken:

Handige tips van een ervaren rot zijn altijd lekkere weetjes :

Eens alle voorbereidingen getroffen,ging Roger als een volleerde presentator zijn betoog verder zetten aan de paptafel. We leerden dat niet om het even welk pappoeder geschikt is voor om het even welk papier (denk maar aan vynil) en dat het sterk opkomende glasvezelbehang met een aangepaste lijm wordt aangebracht. Dat vrouwen met zachtheid moeten worden behandeld wisten we; met papier mag je echter rustig de beest uithangen zonder angst voor kreuken, tenminste als je een 1 dag oude pap gebruikt én je de lijm voldoende lang in het papier hebt laten werken en dat bij voorkeur toegevouwen.

En dan … le moment suprème…het échte werk. Roger demonstreerde:

- dat schietlood en waterpas niet alleen metsers dienen;

- hoe je met diverse spateltypes zowel hoeken, plafonds als plinten netjes kan afwerken;

- waarom buitenhoeken altijd eerst overlapt worden alvorens de volgende lengte aan te brengen;

- dat bij glasvezelbehang gewoon op de lijn wordt afgesneden (binnen- of buitenhoek), even opschuren en na het schilderwerk is dat nauwelijks merkbaar;

- hoe je bij overlapping gewoon met een cuttermes doorheen beide lagen kan gaan om ze dan gewoon kop tegen kop te plakken.

Dat het een interessante bedoening was, bleek uit de praktische proef achteraf. Die wees uit dat zowat alle cursisten zeer aandachtig waren geweest. Een paar valse noten echter noteerden we van o.a. Frans R. die met alle mogelijke trucs zijn zwak stielmanschap wist te verdoezelen (blazen, wegmoffelen e.d.); terwijl Marcel V.K. dat soort problemen zou oplossen door er gewoon een kader voor te hangen of er een kast voor te plaatsen. Simpel. Al bij al, reuze interessant en absoluut leerrijk. Kan ook moeilijk anders met zo’n leermeester. Nog eens bedankt Roger!

Pieter V.

Eindelijk … ,

We hadden de zwaarste, dan hadden we de langste, en nu, na enkele jaren … inderdaad, het zal de grootste, de allergrootste aardappel worden.

Iedereen, ieder KWB-lid, maar ook niet-lid mag deelnemen aan deze niet alledaagse wedstrijd.

U krijgt van ons 5 plantaardappelen, je plant deze, verzorgt ze, vertroetelt ze, ja zelfs EPO mag je ze geven, als ze maar groot, extra groot, super groot zijn tegen Merchtem kermis. Er is maar 1 ding waar je moet op letten en dat is dat ze lekker, heel lekker, maar dan ook super lekker zullen zijn, want … we gaan tijdens de kermis, op maandag, al deze mega-aardappelen klaarmaken tot smakelijke, nog smakelijkere, allersmakelijkste frietjes.

Enkele praktische tips voor het planten van onze aardappelen (voor wie over geen tuin beschikt):

Voilà, zo simpel is het allemaal, iedereen kan en mag deelnemen. Vul onderstaand strookje in en bezorg het aan je wijkmeester of in de Werkman of aan Jos Dours, Broevink 65, 1745 Opwijk (tel:052/37.36.62).

Wie vragen heeft of iemand kent die graag wil meedoen, kan uiteraard ook bij Jos terecht. Volgende maand hoor je nog van ons!

"

Ja, ik doe mee met KWB aan de allergrootste KWB'ers aardappelwedstrijd.

Mijn naam is:

en ik woon:

 

Dringend gevraagd: voetballers!!!

JKWB daagt alle voetbalspelers van KWB uit op een match heerlijke veldvoetbal op

Zondag 22 april 2001- 15 u - Terrein Cristal-Boys

Alle klasbakken die hun krachten willen meten tegen de jeugd van de KWB geven hun naam op bij Aloïs De Smedt Drielindenbaan 80, ( 052/37 43 56.

Uiteraard willen velen getuige zijn van deze topper. Alvast allen daarheen met toeters en bellen.

 

 

Zondag 13 mei 2001 is het moederdag. Net zoals vorige jaren zullen we alle mama’s eens lekker in de watten leggen. Daarom organiseren we voor de 5de keer het

Moederdagontbijt  Jong KWB

Hoe werkt het? Bestel tijdig (tot en met zondag 6 mei 2001), met onderstaande bon en het nodige geld in een omslag, op één van de onderstaande adressen of in de moederdag bus in "De Werkman". Vul duidelijk je naam, adres, telefoonnummer en gewenste uur in. Wij brengen dan op zondag 13 mei op het gevraagde uur (tussen 7u30 en 10u30) je bestelling aan huis.

Bestelbon

De familie :

   

Adres :

   

   

 

Bestelt hierbij :

 

 

aantal

prijs (BEF)

totaal

Croissant

 

30

 

Appelflap

 

30

 

Rozijnenkoek

 

30

 

Boterkoek met chocolade

 

30

 

Crèmekoek met suiker

 

30

 

Pistolet met kaas (met boter)

 

30

 

Pistolet met hesp (met boter)

 

30

 

Sandwich met kaas (met boter)

 

30

 

Sandwich met hesp (met boter)

 

30

 

Pistolet met kaas (zonder boter)

 

30

 

Pistolet met hesp (zonder boter)

 

30

 

Sandwich met kaas (zonder boter)

 

30

 

Sandwich met hesp (zonder boter)

 

30

 
   

TOTAAL:

 

Broodjes brengen omstreeks ________ uur (van 7u30 tot 10u30).

Bereken zelf hoeveel je moet betalen, steek het geld in een omslag en geef het af:

    1. In de daartoe bestemde moederdagbus in "De Werkman"
    2. Bij Patrick Van Weverberg (Huttert 104A – Merchtem)
    3. Bij David De Bisschop (Sint-Janstraat 95/2 – Merchtem)

Jong-KWB

Internet … Ooit al van gehoord ? Jaja ... natuurlijk, hoor je dan.

 

Maar wat is eigenlijk internet? Hoe geraak je daarop? Is je PC hiervoor geschikt? Wat kost dat? Wat vind je zoal op het internet? Wat is een E-mail?

 

Op vrijdag 16 maart maken we je wegwijs in de mogelijkheden en praktische zaken rond het gebruik van het internet. We spreken af aan "De Werkman" om ten laatste 19u45. Vandaar vertrekken we naar een met PC’s uitgerust lokaal. Want zeg nu zelf ... Hoe kan je anders het internet beter verkennen dan surfend langsheen de electronische snelweg? Uiteraard zullen we een bezoekje brengen aan www.kwbmerchtem.be

Wist je dat :

Oproep

KWB - Merchtem 60 jaar jong !

In 2001 vieren we in onze afdeling 60 jaar KWB. Een kans die we niet mogen onverlet laten om te feesten en om de KWB in de schijnwerpers te plaatsen.

Op maandag 19 maart 2001 nodigen we iedereen uit om 20 u. in ons lokaal "de werkman" om samen na te denken en van gedachten te wisselen over de organisatie van dit feest.

We starten met een nieuwe lei dus alle ideeën zijn welkom.

We hebben wel reeds een optie genomen op de parochiezaal op zaterdag 6 oktober 2001.

We verwachten je.

KWB-Sport

Maart

C Voetbal

F donderdag 08 maart om 20.30 u : K.W.B- Huibout

F donderdag 29 maart om 19.45 u : K.W.B- Willywillyboys

 

veteranen (+35j)

F zaterdag 03 maart om 19.00u : K.W.B. - Go Banana’s

F zaterdag 24 maart om 19.00u : Willyboys - K.W.B.

v Volleybal

F zaterdag 10 maart vanaf 20.00u : GEZINSSPORTAVOND

F Wedstrijden:

F zaterdag 17 maart om 20.00u : KWB - Haaltert

F zaterdag 23 maart om 20.00u : KWB - St.- Jan

v Pingpong

F wanneer ? : elke donderdagavond van 20.30u tot 22.00u

F waar ?: vergaderzaal achter de cafetaria van de sporthal

!!!!!!!! Noteer alvast in uw agenda !!!!!!

Petanque

Wanneer ? : maanden mei en juni

F elke donderdag vanaf 20.00u

Waar ? : P.C. De Blockskes te Peisegem ( naast de Bierschuur )

F 6 overdekte pleinen ter beschikking

Voor wie ?: voor iedereen

F ervaring en conditie niet vereist

F petanqueballen beschikbaar ter plaatse

Gezinssportavond

Badminton

Trampoline springen

Buitelen op "de dikke matten"

Minivoetbalmach voor/met de jeugd

Kookles

Dinsdag 20 maart 2001

Lokaal Kerkeboomgaard

20 u

Op het menu "Griekse lente"

met een griek aan het fornuis

Vissen op zee !

We schepen in op een authentieke vissersschuit. Deze boot is uitgerust met de modernste navigatieapparatuur om wrakken en visgronden op te sporen.

Boven deze wrakken worden de vislijnen uitgeworpen. De rest van de dag mogen wij naar hartelust vissen. In de vooravond (omstreeks 17.00u-18.00u) komen wij met echte zeemansbenen en zeemansverhalen terug aan wal, met vis overladen.

wanneer: zaterdag 07 april 2001 te Oostende

afvaart : 5u30 (indien minder dan 35 deelnemers)

7u30 (indien meer dan 35 deelnemers )

Æ bij voldoende aantal deelnemers charteren wij een volledige boot en bepalen

wij zelf ons vertrekuur.

Prijs :

1350 bef ( minder dan 35 deelnemers)

1200 bef ( meer dan 35 deelnemers)

Niet inbegrepen :

lunchpakket (drank is aan boord te verkrijgen)

hengelmateriaal en aas ( te huur voor 700 bef.)

Inschrijven bij :

Francis Wijns ( 052/37.37.90

Willy Cleymans ( 052/37.13.98

Gelieve héél dringend in te schrijven door overschrijving van een voorschot van 1.000 BEF op rekening nr. 799-5500505-25 van KWB-Merchtem, Langevelde 49, Merchtem. Melding : vissen op zee.