Uit de "Kleine Raak" juli 2001

U

Wij gedenken :

   
 

Anna Van Hoeymissen

 

Schoonmoeder van KWB’er Willy DE NEVE

 

WIJKMEESTERSVERGADERING VAN 8 JUNI 2001

en deel van de wijkmeesters stond misschien vorige week hier al aan de deur, maar toch ging de vergadering nu maar door omdat 11 man vorige vrijdag naar de startdag van het verbond ging waar het programma-aanbod voor volgend werkjaar werd voorgesteld. Vandaag gaan we immers plannen en zal de gekregen informatie op die avond goed van pas komen. Onze nieuwe vrijgestelde voor onze regio, Peter Van Riet, bracht de avond met ons door en zag ook, zoals wij, dat het goed was.

Eerst werden de weer overvloedige en prachtige activiteiten van vorige maand onder leiding van Marc overlopen. Er borrelde wat kritiek naar boven over de organisatie bij de deur van Plopsalaland op 6 mei, waar een 60 tal mensen van Merchtem mee naar toe trokken. Deze kritiek wordt door Peter en Hugo meegenomen naar het verbond en nationaal. Opvallend was ook onze deelname aan de 20 km door Brussel voor Wereldsolidariteit, onze reis naar de Elzas, ons pingpongtornooi met 18 spelers en onze deelname aan de parochiedag, die toch 140.000 BEF opbracht ter afbetaling van de parochiezaal.

De toekomst, nog altijd even stralend voor onze KWB, werd even voorgespiegeld: over vaderdag (door KAV georganiseerd), langs de kookavond (koken in duizend seconden door Hugo en Daniël), via de fietsrally (waar iedereen zijn naam als medewerker kon aanduiden en affiches kon meepakken) kwamen we in de verlofmaanden terecht. Daar hebben we onze fietstocht voor mannen op 13 juli, onze dagfietstocht op 15 augustus en natuurlijk onze kermis, met de corrida-jogging en de kermis in en om het lokaal. De tentoonstelling zal deze keer voor een stuk opgericht worden rond ‘de euro en wakosta’, maar natuurlijk vergeten we ook de patattententoonstelling niet met de dikste, de grootste, de langste en de plezantste.

Ook werd er al even ingegaan op de viering van 60 jaar KWB op 5, 6 en 7 oktober. Het programma is in grote lijnen al terug te vinden in kleine Raak. Er worden zeer veel deelnemers, maar ook helpende handen verwacht om van dit feest het bouwen aan een verdere toekomst van onze KWB mogelijk te maken.

 

Onder leiding van Norbert maakten we dan samen onze planning voor de activiteiten op van volgend werkjaar. We hielden voor ogen dat we 2 thema's hadden vooropgesteld vorige vergadering: ‘bouwen aan de toekomst’ en ‘onze leefomgeving’. Terzelfdertijd riep Norbert ons op steeds te denken aan de aantrekkelijkheid van ons programma en aan het samen opstellen ervan. Aan de hand van het aanbod van het verbond en aan de hand van ons voorbije programma overliepen we samen alle mogelijke activiteiten. Zo werd er geopteerd voor een fabrieksbezoek (Doel misschien met fiets- of voetwandeling), een kerststallentocht in kader van uitbreekactiviteit en bouwen aan een toekomst. Koken, kaarten en gezinssporten moeten zeker blijven. Ook de 'praktische' school voor mannen vond men de moeite waard: een avond over verven en een avond over composteren. Een stadsbezoek mocht ook zeker niet ontbreken (naar waar dat ging men nog uitzoeken) en het gezinsweekend staat al vast op 19-20 en 21 april in Maasmechelen. Nieuwe richtpunten, waar naar toe met onze KWB, kortom bouwen aan onze toekomst, vond men best te organiseren met een brunch en men zag ook wel een hoorzitting over het leefmilieu zitten.

Het bestuur moet dit allemaal nu in een programma duwen met data, verdelen over een jaar (er werd aangedrongen om niet te veel in september te organiseren omdat men met de voorbereiding van ons 60 jaar zit).

Alles wordt dan definitief voorgelegd en goedgekeurd op de laatste wijkmeestersvergadering van 6 juli, die naar goede gewoonte op verplaatsing doorgaat. Men spreekt ergens in Peizegem.

 

Onze afscheidsnemende pastoor en proost Luc Valvekens dankte de KWB voor hun inzet, voor de vriendschap en voor hun bereidwilligheid om hun hulp, waar nodig voor de parochie.

 

De verkiezingen (om de twee jaar) van een nieuw kwb bestuur was het laatste agendapunt. Onder leiding van Luc Van Schuerbeeck werden Geert Ringoot, Norbert Kemels, Francis Wijns, Hedwig Dours, Hans Verbruggen, Jan De Mesmaecker, Mark Van Schuerbeeck, Alois De Smedt, Luc Mertens en Hugo Verwimp verkozen.

De verkiezing van voorzitter en penningmeester (uit dit nieuw bestuur) gebeurt later door de kwb-leden.

Geert sloot dan de vergadering af met iedereen voor zijn inzet te bedanken.

HUGO

Corrida-team doet mee aan estafette-loop langs Vlaamse brouwerijen!

Zondag 6 mei werd de eerste estafette-loop langs de Brabantse en Antwerpse brouwerijen gelopen. Deze wedstrijd werd georganiseerd door AC Herentals . Het Merchtems KWB-corrida-team bestond uit 9 lopers. Renaat Moyson, Willy Verbeyst, August en Jef Van Mulders, Paul van Cauter, Frans Moortgat, Ludwig Wijns, Alois De Smedt en Walter Legroux.

Om alles in goede banen te leiden werden de sporters bijgestaan door twee "sterke fietsers" nl Vanderstappen Ludwig en De Clerck Frans.

Er werd gestart in Vlezenbeek. Wij hadden een tempo opgegeven van 12km/u. Er waren 37 ploegen van 8 lopers die om de 2 min. vertrokken. Ploeg 13 "het Corrida team Merchtem" startte om 7u28. Met Renaat als eerste loper hadden wij een sterke troef om het zware parcours tussen Vlezenbeek en Sint Martens Bodegem te lopen. De afstand van 16,1 km werd gelopen met een gemiddelde van 14,3 km/u. Onze fietser had het niet gemakkelijk om Renaat te volgen en hem de weg te wijzen. Willy startte als tweede en liep van Sint Martens Bodegem naar Linthout. Willy is niet aan zijn proefstuk toe. Hij liep voor wat hij waard was. 15,1 km in 1 u 11 min 50 sec .

De gebroeders Van Mulders liepen respectievelijk 15,9 en 15,6 aan een gemiddelde van 13,2 km/u. De wind zat voor Gust pal op de kop. Op de middag werd er in Beigem een pauze van 1u genomen.

Om 13u48 vertrok Pol Van Cauter aan de verbrande brug voor een afstand van 15,7 km. Wie Pol kent weet dat hij in de voormiddag nog een bezoekje bracht aan De Werkman. Zijn leuze : ‘een kameel drinkt eerst zijn bult vol voor hij vertrekt’. De wind was misschien minder hard, maar de zon kwam er door en daar kan Pol minder goed tegen. De 15,7 km was voor Pol meer dan genoeg. Toch een mooi gemiddelde van 11,997 km/u. Onze twee fietsers wisten de roadmap voor de lopers goed te lezen.

In Wespelaar vertrok Frans voor de langste tocht van 17 km. Het was een licht lopend parcours. Er waren af en toe mooie dingen onderweg te zien, zoals "een amazone met een lange paardenstaart".

Ludwig, Walter en Aloïs waren maar juist op tijd om Frans af te lossen. Over een moeilijk beloopbaar parcours wist Ludwig goed zijn man te staan. Hij eindigde 16e op 37 over een afstand van 11,5 km . Als laatste vertrokken Walter en Aloïs samen vanuit Peipenheide naar Olen.

Wie deze twee kent, weet dat ge met alles moet rekening houden. Onze lopers waren plots verdwenen … ze waren reeds vertrokken zonder begeleiders. Op het einde wist Walter Alois nog schaakmat te zetten . Ons team eindigde 16e op 37 in een totale tijd van 9:15:16. Dit is een gemiddelde van 12,897 km/u. Proficiat mannen!

Proficiat ook aan onze twee begeleiders-fietsers Ludwig en Frans. Zij hebben het ganse parcours afgelegd en kwamen uit op 138 km. Zij vertrokken ‘s morgens om 5u45 om ’s avonds rond 22u ten huize aan te komen.

Frans M

Kinderjogging - jogging - corrida

Beste sportvrienden,

Na het grandioos succes van de voorbije jaren, een prachtige zon en veel volk, willen we er dit jaar opnieuw een groots loopfeest van maken en dit voor de 7e keer.

® Noteer alvast in je agenda vrijdag 17 augustus 2001 ¬

Begin alvast maar te trainen en tot vrijdag 17 augustus 2001.

 

Vrijdag 13 juli 2001 - Avondfietstocht

b Ü Start KWB - lokaal DE WERKMAN - 19 uur

‘t Is niet te geloven, maar de vakantieperiode staat al voor de deur.

De eerste plannen liggen klaar om tijdens de maanden juli en augustus - als naar gewoonte - een paar ontspannende activiteiten te organiseren.

Op vrijdag de 13e wordt het een wervelende avond, want we fietsen met de KWB-mannen. Een tourke van 30 à 40 km aan een haalbaar tempo ligt binnen ieders fietsmogelijkheden. De nodige sanitaire en andere stops zijn voorzien. De benen insmeren mag, epo en andere klandestiene middeltjes zijn uit ten boze.

Nog eens extra de fietsbanden hard opblazen, de remmen regelen en we zijn weg … tot dan.

KWB-Merchtem

60 jaar

"Bouwen Aan De Toekomst"

 

Goede vrienden noteer alvast het weekend van 5-6-7 oktober 2001 in je agenda want dan viert KWB-Merchtem zijn zestig jarig bestaan. Het programma waar uiteraard nog veel moet aan gewerkt worden ligt grotendeels vast en het loont de moeite.

Vrijdagavond 5 oktober

Zaterdag 6 oktober

 

Zondag 7 oktober

Volleybaltornooi, petanque, wandeling-speurtocht, fietstocht, kinderanimatie, mini-voetbaltornooi, trampoline- springen, springkasteel, circuit van volksspelen en nog zoveel meer.

Wat denk je ervan? Dat is niet mis he!

Maar daar moet nog aan gewerkt worden en daarvoor durven we rekenen op alle kwb'ers.

Om de tentoonstelling die we willen opzetten volledig tot zijn recht te laten komen hebben we ook jouw inbreng nodig. Bij Hedwig Dours Breestraten 89 (% 052/37 13 03) en bij Geert Ringoot Kapelleveld 27 (% 052/37 40 20) kan je alle foto’s, herinneringen, teksten, documenten, voorwerpen, schilderijen enfin alles wat met de geschiedenis van KWB-Merchtem te maken heeft binnenbrengen of een simpel telefoontje volstaat om hen te vertellen wat jij nog op je zolder of in je bergruimte over KWB gevonden hebt.

Norbert

 

Elzasser weekend

Dag 1 - Vrijdag 25 mei

Monter en opgewekt stonden we die frisse vrijdagochtend met pak en zak vertrekkens-klaar richting Elzas. Maria en Jan kwamen op het laatste nippertje aangehold en iedereen was opgelucht.

Eerst maakten we kennis met onze gids Jos en onze Limburgse chauffeur François.en we zagen dat het goed was. Ons eerste bezoek leidde ons naar Straatsburg. Na een lekker middagmaal, ons voorgeschoteld door vlugge en handige diensters trokken we naar de kathedraal. Een prachtig gebouw, opgetrokken in rode zandsteen met kleurrijke glasramen, een oogverblindende preekstoel, een indrukwekkende klok en

"uiteraard" met nog zoveel schitterende zaken, teveel om op te noemen, gaf langzaam maar zeker haar langbewaarde geheimen prijs. En wij werden stil….

Na dit indrukwekkende bezoek trokken we verder langs pittoreske pleintjes en straten.

En dan… Een opengedraaide brug zorgde ervoor dat het gras voor onze voeten werd weggemaaid en in de groep verdeeldheid zaaide. En zoals het verhaal vertelt, verging het ons ook zo: Er waren eens 43 toeristen, ze hadden elkaar zo lief,

Ze konden bij elkaar niet komen, het water was veel te diep…..

Gelukkig voor ons, werd dit euvel vlug verholpen en onder een stralende zonnehemel togen we verder.naar het toeristisch stadje Saverne.

 

Na een sanitaire stop en een noodzakelijke bevoorrading, (zo’n warm weer, daar krijg je dorst van) ging de tocht verder over idyllische bergen, langs indrukwekkende ruïnes

en kastelen, immense wijnvelden en adembenemende bloemenpracht.

Zo maakten we kennis met een mooi stukje Vogezen.

En dan…Zouden we of zouden we niet?

En ja. Het lukte! Na een korte, steile tocht door het bos, ontdekten we het betoverende, klotsende water van de "Nideck-waterval".

Een paar uitgezochte stenen van deze waterval liggen

nu te pronken in de tuin van Maria en Roza en de stenendrager, kreeg een pintje cadeau. Zo was iedereen tevreden.

De dag zat er bijna op, de einder kleurde rood en na een verkwikkend bad en avondmaal zochten we onze bedstee op in Valff. De moedigsten onder ons beproefden hun geluk een eindje verder in Obernai. En zoals het tevreden toeristen past, doken die ook, na een welgemeende "good-night" van onze chauffeur, hun bed in.

Dag 2 - Zaterdag 26 mei

Voor sommigen begon de dag met een flinke duik in het zwembad.

Het ontbijt verliep in verschillende staties … een beetje vertwijfeld werd er naar de konfituur gekeken … maar plots veerde iedereen recht en herbegon nog eens met een sneetje hesp of kaas.

Om 8u30 waren allen present op de bus en ging het richting Haut-Koeningsbourg. Een woordje van Norbert samen met een mooie tekst bracht ons in de juiste stemming en met ons kroontje op waren we vast besloten er een fijne dag van te maken met en voor elkaar.

Na een fameuse klim met de bus (met voorzichtig en correct genomen bochten) met een ongelooflijk uitzicht op de streek, bereikten we de burcht Haut-Koeningsbourg. We kwamen ogen en oren te kort bij dit imponerend monument met een enorme geschiedenis.

Het op en af dalen van de vele trappen deed ons puffen en de drankjes in de frigo van de bus hadden bijzonder veel aantrok.

Om 11 uur – en na een korte rit – bereikten we Kintzheim voor een bezoek aan de apenberg. We kregen een goede uitleg qua veililgheid en maakten een rustige en plezierige wandeling door dit domein met ± 600 bavianen die er vrij leven. Een ware attractie, die bij de mensensoort ook allerhande rare reacties opriep??? Hoe zou dat komen???

12u20 gaat het dan richting Riquewihr voor het middagmaal en bezoek. Na wat geduld werd ons een stevig middagmaal opgediend : assiette crudité, rôti de porc, coupe ‘le relais’.

Riquewihr is een prachtig Middeleeuws stadje dat bijna volledig in oorspronkelijke staat bewaard is gebleven met een imponerende stadspoort "De Dolder" genaamd en vele vakwerkhuizen. Een overvloed aan eet- en drankgelegenheid, wijnen en koekjes proeven … een gezellige drukte, om niet te vergeten.

Het bezoek aan de wijnkelder van de familie Schaller en vooral het wijnproeven vergezeld van lekker brood viel best in de smaak. Een deskundige uitleg door Mevrouw Schaller had als resultaat dat er menig flesje gekocht werd.

In een opperbeste stemming werd de terugtocht aangevat. De temperatuur buiten wijst 31°, de temperatuur van de tochtgenoten ??? … dorstig, dus de processie naar de frigo herbegon, wat onze gids de opmerking deed ontvallen dat KWB-Merchtem best nooit een reis door de woestijn zou organiseren.

De tocht terug liep langs één der oudste wijnroutes

van Frankrijk met langs de ene zijde "Den Elzas" en langs de andere zijde "De Vogezen", en in de verte "Het Zwarte

Woud". Een prachtige natuur, schitterende bloemrijke

dorpjes en alles nog mooier door die zalige zon.

Terug in ons hotel ‘Au Soleil’ in Vallf of ‘Les Jardins’ in

Obernai begon de verfrissingstocht met een duik in het zwembad, een douche, bad of wat dan ook.

Het was een prachtig KWB-gezelschap dat aan tafel verscheen voor het avondmaal met als thema "L"Alsace en bière …".

Het was een zalige zwoele avond die afgesloten werd op het terras van het hotel.

Of : een fijne dag, een ware ontdekkingstocht, een tof gezelschap. Deugddoend.

Dag 3 - Zondag 27 mei

Gewekt door het geplons van de "dolfijnen van dienst" (Roza en Lea) en onder een stralende zon, begon onze derde en laatste dag in den Elzas.

Omdat het die dag in Frankrijk "Fête des Mères" was (door iemand vrij vertaald als "visfestival") vergastte men ons in het hotel op een schitterend ontbijtbuffet met voor iedereen wat wils, zelfs voor Ludwig was zijn favoriete choco Nutella voorzien.

Stipt om 8.30 vertrokken wij dan – gepakt en gezakt, richting Colmar – hoofdstad van de "Haut Rhin" - met links van ons de Rijn en rechts de Vogezen of was het andersom?

Daar het zondag was en wij toch de "K" in ons vaandel dragen, bracht Norbert ons een bezinning van de hand van Hilde Van Putten (proost KAV) met de titel "Kathedraalbouwers", waarna de Werkman geopend was!

Hierna gaf Jos - de gids - ons een overzicht van de diverse dagactiviteiten, goed verstaanbaar ondanks de nogal rumoerige achterbank.

Na een uurtje bussen arriveerden wij dan in

Colmar, waar wij onder de deskundige leiding van Jos een stadswandeling begonnen, welke ging langs de typische straatjes met werkmanshuisjes.

Bij de dames ging soms meer aandacht naar de lingeriewinkels (meestal waren echter de gepaste maten niet aanwezig); de mannen daaren tegen hadden meer aandacht voor de themacafés; spijtig genoeg allen gesloten.

Wij passeerden ook het geboortehuis van Bartholdi – ontwerper van o.a. het Vrijheidsbeeld (was het niet "Bartoli", vroeg iemand?).

Ook werden wij - onder begeleiding van een plaatselijk orgelman – vergast op een optreden van het gemengd Merchtems koor.

Alvorens te middagmalen sloten wij onze voormiddag af met een terrasje.

Dan terug de bus op naar Lapoutroie en het "Musée Eau de Vie"; waar wij na een deskundige uitleg mochten proeven van dit drankje en wij ook vernamen dat Van Gogh "gek" werd door het drinken van het geestrijke drankje "Absinthe" en er zelfs een "stuk van in zijn oren had!"; drankje dat begin 1900 een tijdje verboden was omwille van het hoog alcoholgehalte. Op vraag van Jeanken of het goed was voor de hoest, moest men echter ontkennend antwoorden.

Na dit bezoek volgde een korte stop op de Col du Bonhomme - ons de kans gevend ons laatste Frans geld uit te geven, waarna wij ons richting België begaven. De fileproblemen namen wij er zonder problemen bij, zeker enkele vrouwelijke reisgezellen die hun bekijks hadden aan een "mooi gebruind mannelijk filerijder". Whow!!! Anderen keken naar de tekenfilm "Tarzan".

Er volgde nog een korte stop in Arlon voor een lichte maaltijd en het kopen van een GROTE zak chips voor Jo.

Norbert nam nog even het woord om de gids en de chauffeur te bedanken voor deze prachtige reis.

Rond 22u40 uur arriveerden wij aan de sporthal, waar wij verwelkomd werden door onze voorzitter en enkele tooghangers-sympathisanten.

Reis – Fini – Norbert naar waar gaan wij volgend jaar?

 

Vrijdag 17 augustus

Kinderjogging – jogging – corrida

Sporthal Merchtem

Inschrijven vanaf 17u30

Zondag 19 augustus

Vanaf 10 u : kermiscafé

tot ….

Terug open vanaf 18 u tot ….

   

Maandag 20 augustus

Vanaf 14 uur tot … :

petanque – kaarten – ping-pong

De grootste, de dikste,

de lelijkste, de fijnste ….. patat.

En eten we er frietjes van ?!

Dinsdag 21 augustus

Vanaf 10 uur : kermiscafé

Van 18u30 tot 20 u : kinderfuif

Om 20 u : plezante avond met

‘Tamboer’

 

Zondag, maandag en dinsdag tijdens de openingsuren :

Vaderdag in "de werkman"

Op de tweede zondag van juni worden de mannen extra in de watten gelegd in ons lokaal "de werkman". Ieder jaar weten de KAV-vrouwkes op een creatieve manier de KWB mannen te vergasten

Een paar gezegden of spreuken om in de stemming te komen.

Rood, geel , wit of zwart, je bent een vader apart !

Vandaag mag je eens in de verf gezet worden.

Kleur bekennen mag bij KWB.

Elk kleurtje heeft zijn geurtje.

Een kleurtje op de muren, mogen we even binnengluren?

Met de verfborstel en Kleine Raak in de hand,

komt men door het ganse Merchtemse KWB-land.

Alle kleuren van de regenboog, maken jou zo mooi.

 

Vader is niet zo zwart als men hem schildert.

Liever de eerste in de Werkman dan de

tweede in Scherpenheuvel.

Mijn vader gaat waar zijn borstel staat.

Oude vaders roesten niet met KWB.

Arm of rijk, voor KWB zijn alle vaders gelijk.

Het is beter de KWB aan te spreken, dan de minister.

De liefde van de KWB gaat door de Werkman.

Elke vader schildert zoals hij gebekt is.

 

Daar is geen vader zo raar of KWB geeft hem een kleurrijk onthaal.

Als vaders vliegen kunnen, verlaten zij de Werkman, … anders blijven ze er schilderen .

Een vader kleurt je KWB-dag.

Bij KWB kan mijn papa alles : koken, sporten, drinken, verven, en vooral … veel uitleggen.

Oost west, in KWB is vader op zijn best.

Papa, jouw naam staat geschilderd in de PALM van mijn hand.

Wat baten borstel en pint, als vader niet schilderen wil?

Papa heeft al vele KWB –waters gekleurd.

Papa heeft een borsteltje voor KWB.

 

Over vaders smaak valt niet te twisten.

Mijn thuis is waar mijn papa schildert !

Bij KWB heeft vader nooit (schilders)verdriet.

 

Een vader verliest wel zijn haren, maar niet zijn KWB-pluimen.

 

 

Minivoetbal !

Donderdagen 6, 13, 20 en 27 september 2001 om 21 uur : oefenwedstrijden voor iedere voetballiefhebber in voorbereiding op de competitie.

 

Wistjes!!

 jaarlijkse dagfietstocht

Op 15 augustus om 9 uur trekken we ons op het parochieplein aan het KWB-lokaal op gang voor onze jaarlijkse dagfietstocht.

Er is nog heel wat werk aan de winkel om deze tocht te verkennen en om de nodige stop- en tankplaatsen te zoeken maar het komt wel in orde.

Jozef en Marie-Louise zijn al bereid om ons een lekker eetmaal klaar te maken onderweg en dat belooft.

 

Opgelet

De 32ste KAV-KWB fietsrally : een voltreffer!!

Zondag 24 juni schreven maar liefst 296 deelnemers in voor een magnifieke fietstocht. Een aangenaam parkoers over rustige en vlakke wegen doorheen Steenhuffel, Malderen, Londerzeel, Buggenhout en Peizegem. Met de zon als bondgenoot lijkt de natuur zoveel hemelser.

De KAV en KWB vlaggen wapperden hoog aan de wieken van de Malderse Heidemolen waar vader en zoon Hoogewijs hun uiterste best deden om alle nieuwsgierigen te woord te staan.

Het werd dit keer een tocht met veel weetvragen, alhoewel het steeds weer de punten zijn, behaald op de verschillende en goed gevonden spelletjes, die de overwinnaars aanduiden.

Winnen is wellicht niet zo belangrijk toch heeft iedereen wat zegedrang in zich en de nervositeit stijgt naarmate de prijsuitdeling nadert en natuurlijk speaker Willy bezit de grote gave van het woord.

Bij de jeugd tot 12 jaar

Bij de + 12 jarigen

Gertjan Biesemans

Michèle Meysman

Janthe Meskens

Marijke Ringoot

Mattijs Franken

Hedwig Meskens

Joren Verhaegen

Gerrit Franken

Willem Fiesack

Johan Vrijders

Simon Fiesack

Stijn Ringoot

Febe Meskens

An Verhaegen

Eveline De Pauw

Mia Cleymans

Wouter Teugels

Jan De Mesmaeker

Tobias Plasschaert

Bernadette Van Hoorebeeck

Gehoord in de marge!

N'en dikke proficiat aan iedere deelnemer.

Nog n'en dikkere voor al wie meewerkte.

D'en dikste proficiat aan het groepje organisatoren. Vriend(inn)en bedankt we hebben een stralende zondagnamiddag beleefd.

60 jaar K.W.B. - Merchtem

5-6-7 oktober 2001

Op zondag 7 oktober richt K.W.B. vanaf 13 u een spetterende sportnamiddag in. Om er een feest van te maken zijn we uiteraard op zoek naar deelnemers, individueel of per ploeg .

Vorm samen een ploeg met familie , vrienden of mensen uit je wijk of vereniging, en schrijf in met bijgaand formulier.

Geen nood, voor de allerkleinsten is er kinderanimatie

 

# ……………………………………………………………………………………………………………………………………..

Ik ……………………………………………………………..……………………. schrijf in

O individueel

O Per ploeg (naam van de ploeg)

O

voor de sportnamiddag van K.W.B. voor de volgende sport(en)

O volleybal ( max 6 pers)

O basketbal ( max 4 pers.)

O voetbal (max 4 pers.)

O badminton

Deelname in de kosten : -12 jaar gratis , anderen : 50 bef.

Deelnemingsformulier terug te bezorgen in de werkman of bij Van Cauter Pol, Peperstraat 44

 

Hoe is het met de aardappeltjes in al die KWB'ers hun tuinen?

Wie heeft nu het hoogste loof?

Er doen de geruchten dat er bij sommige KWB'ers aardappelen staan met 1 meter hoog loof. Zegt men niet: "veel loof op de aardappelen, geen aardappelen", en toch… Maar het gaat niet om het hoogste loof, wel om de dikste aardappel en ik kan u verzekeren: aardappelen hangen er wel aan, maar hoe dik weet ik niet. We hebben nog tijd tot Merchtem kermis.

We brengen de aardappel zondag 19 of maandag 20 augustus naar de Werkman. Daar gaan we ze professioneel wegen en tentoonstellen zodat we elke KWB'er zijn aardappel kunnen bewonderen. Maandag, de kermisdag van de KWB'er, gaan we er dan lekkere frietjes van maken en iedereen mag dan zijn eigen frietjes opeten, het zullen lekkere zijn, hoop ik, daarom verzorg ze goed.

Dus zondag 19 augustus vanaf 10 uur of maandag 20 augustus vanaf 13 uur de dikste aardappel binnenbrengen en maandag om ongeveer 17 uur frietjes eten.

Wij, het bestuur en heel de werkgroep van de werkman, zouden graag hebben dat iedere KWB'er zijn aardappel binnenbrengt want deelnemen is belangrijker dan winnen.

Tot met kermis en… 't zal tof worden!

Jos D.