Uit de "Kleine Raak" september 2001

U

Wij gedenken :

   
 

Manuel Stevens

 

Schoonbroer van KWB’er Jean Vereertbrugghen

   
 

Frans Luypaert

 

Schoonbroer van KWB’er Frans Michiels en nonkel van KWB’er Gilbert Michiels

   
 

Marleen Blyaert

 

Zus van KWB’er Marc Blyaert

   
 

Jozef Puttaert

 

Schoonbroer van KWB’ers Romain Saerens en Raoul Goossens

Welkom lieve kleine mens!
Ticho,

zoontje van Jo en Miranda Abbeloos – Van Rossem

Proficiat aan KWB’er STEVE WEYMANS en CARMEN COOREMANS.

Dit jonge koppeltje trad in het huwelijk op zaterdag 25 augustus. We wensen hen een goede vaart .

 

Sport

Ø Minivoetbal

F Donderdagen 6, 13 en 20 september 2001 om 21 uur : oefenwedstrijden voor iedere

voetballiefhebber in voorbereiding op de competitie.

F Donderdag 27 september 2001 om 20u40 in de sporthal.

è Minivoetbal sporting JKWB tegen club KWB

!!!!! Uitnodiging volgt !!!!!!!

Ø volleybal

wanneer? : Elke zaterdagavond in september vanaf 20.00u.

Wedstrijden : zaterdag 15 september: Merchtem - Erembodegem

zaterdag 29 september : Merchtem - Herzele

Ø Ping- pong

+ elke donderdagavond van 20.30u tot 22.00u

+ in de kleine zaal van de sporthal

+ voor jan en alleman

 

KWB-kaartkampioenschap
2001 - 2002

Tot dan.

Fr. Pauwels

Kookles

Dinsdag 18 september 2001 - 20 u

Lokaal Kerkeboomgaard

Op het menu "Wat schaft de pot!?"

 

De kinderjogging, de jogging en de corrida

van KWB Merchtem

een topper voor alle sportievelingen

Geert Ringoot en zijn 65 helpers van de 7e uitgave van de jogging en corrida waren in hun nopjes op vrijdag 17 augustus 2001 want de weergoden waren hen goedgezind.

Dit sportief hoogfeest voor ‘de loper’ wint nog jaarlijks aan belang en 657 atleten (groot – klein – jong – minder jong) namen de start aan de sporthal, sommigen met de wil om als laureaat de eindmeet te bereiken, anderen eerder om de fysiek op peil te houden en recreatief in beweging te blijven.

Chantal, de vrouw van voorzitter Geert slaagde er weer in om voor elke deelnemer een prijs te vergaren, je moet het maar doen. Proficiat Chantal, we blijven op jouw vindingrijkheid rekenen.

Bij de kinderjogging – 8 jarigen telden we 118 deelnemers, bij de + 8 jarigen namen 81 jonge lopers de start. Bij deze twee wedstrijden ontdekten we veel jongens en meisjes van KWB-leden.

De 3 km met 136 atleten en de 6 km met 107 lopers, zal wellicht volgend jaar in twee aparte wedstrijden gelopen worden, want deze groep wordt echt te groot.

De corrida – het serieuze werk – telde 215 lopers en ging over 12 km en dat is bij zulke temperatuur toch geen klein bier. Kris Willems, vroeger nog winnaar, haalde het knap voor Patrick Jamoulle. De KWB’ers lieten zich ook niet onbetuigd : Renaat Moyson haalde als eerste KWB’er de 30e plaats.

André Jacobs, Kris Fiesack, Frans Moortgat, Willy Vebeyst, Frank Van De Pontseele, Wim Van Schuerbeeck, Pol Abbeloos, Alöis De Smedt, Riemer Vanden Berghe mogen fier zijn op hun geleverde inspanningen. Eervol en moedig ook hoe Rita Dirix die 12 km aflegt. Ook nog een echte proficiat aan alle moedige Mechtemnaren die de wedstrijd uitliepen.

Sportief succes over de gehele lijn en proficiat aan het ganse team.

Uitslagen zijn terug te vinden op deze website !

 

Vrijdag 13 juli 2001 b Avondfietstocht

De groep KWB’ers die graag fietsen groeit geweldig aan en het optelsommetje van het aantal deelnemers aan deze knappe fietsavond stopte bij 37.

Deze vrij grote groep nam Marcel Van Keer zonder scrupules op sleeptouw. Aan een gezapig tempo doorkruiste hij vele kleine dorpjes in de omgeving. Asfalt, beton maar ook goed berijdbare veldbanen kregen we onder de wielen om uiteindelijk in Londerzeel Sint Jozef in een ruime café verzeild te raken.

Er werden stevige glazen bier geconsumeerd zoals duvel trappist, kriek, zelfs Hapkin (moet je eens proeven) om verse kracht op te doen.

Buiten een leeglopende band van Tom bleven we gespaard van materiële pech. Pol verloor wel eens het Noorden maar Frans bracht hem terug op het juiste pad. … en dronk Jos R. warempel een palm?

Bij KWB’ER Jos (op de Reedijk) bekwamen we van de geleverde inspanningen. Sommigen zochten heil in een droge worst of was het een stuk van den hond!

Toffe fietstocht, dankjewel Marcel.

Norbert

 

KWB-Merchtem

60 jaar

"Bouwen Aan De Toekomst"

 

Goede vrienden noteer alvast het weekend van 5-6-7 oktober 2001 in je agenda want dan viert KWB-Merchtem zijn zestig jarig bestaan. Het programma ligt vast en jullie worden warm uitgenodigd om er aan deel te nemen.

Vrijdagavond 5 oktober

Zaterdag 6 oktober

Kaarten aan 200 BEF te koop in De Werkman of bij je wijkmeester.

 

Zondag 7 oktober

Volleybaltornooi, petanque, wandeling-speurtocht, fietstocht, kinderanimatie, mini-voetbaltornooi, trampoline- springen, springkasteel, circuit van volksspelen en nog zoveel meer.

Wat denk je ervan? Dat is niet mis he!

Maar daar moet nog aan gewerkt worden en daarvoor durven we rekenen op alle kwb'ers.

Om de tentoonstelling die we willen opzetten volledig tot zijn recht te laten komen hebben we ook jouw inbreng nodig. Bij Hedwig Dours Breestraten 89 (% 052/37 13 03) en bij Geert Ringoot Kapelleveld 27 (% 052/37 40 20) kan je alle foto’s, herinneringen, teksten, documenten, voorwerpen, schilderijen enfin alles wat met de geschiedenis van KWB-Merchtem te maken heeft binnenbrengen of een simpel telefoontje volstaat om hen te vertellen wat jij nog op je zolder of in je bergruimte over KWB gevonden hebt.

Norbert

 

Kermis bij KWB

Zeer goed tropisch zomerweer (zondag niet meegerekend), veel volk, ambiance troef en de sfeer van de grote dagen, zo mogen we het KWB kermisgebeuren noemen.

Bedankt mannen dat je ons een bezoekje bracht met kermis. Heb je geproefd van het lekkere ‘köt’’? Heb je de tentoonstelling over ‘de Euro en watkostmedat’ gezien? Het was een succes, de wedstrijdvragen werden zelfs door sommigen thuis bestudeerd en ingevuld.

Voor de muziek zorgde ons trouwe Eddy Seghers , proficiat Eddy.

Maandag

Geloof me, er werd een container zand aangevoerd, deze werd met spa en kruiwagen tussen balken gekiept, aangedamd en in petanquepleinen omgetoverd. D’er werd gebold, gemeten, gezegd hoe het moet en niet moet, gevloekt, stillekes gebeden en nog zo van alles. De verdiende winnaars van het petanque werden : Marcel Segers, Aloïs Pauwels en Kristiaan Becque voor Willy Verbeyst, Daniel Schaekels en Dirk Moens.

Het ping-pong tornooi speelde zich af in de parochiezaal maar voor de finale werd de ping-pong-tafel buiten gezet. Het werd een spannend treffen tussen Hans Verbruggen en Marcel Segers. Hans werd de winnaar.

Hoeveel kilo’s pensen er door de kaarters werden verloren en gewonnen is niet te tellen.

Dinsdag

De dag der dagen voor veel Merchtemnaren en voor hen die nog banden hebben met Merchtem. Volle bak van 11 uur tot diep in de nacht. Een fantastische SMIK EN SMAK zorgden samen met Christel en Maaike en de vele vakes en moekes voor een hartstikke leuke kinderfuif.

Tamboer, een groepje uit de West-Vlaanderen probeerde met allerlei oudere, gezellige liederen het volk aan het zngen te kijgen.

Misschien iets te weinig dansmuziek, maar dat is dan weer iets om naar uit te kijken voor volgend jaar. Maar we hoorden meermaals zeggen ‘d’er was niet te veel lawaai en we konden rustig tegen mekaar babbelen’.

 

Minivoetbal !

Donderdagen 6, 13 en 20 september 2001 om 21 uur : oefenwedstrijden voor iedere voetballiefhebber in voorbereiding op de competitie.

Donderdag 27 september 2001 om 20u40 in de sporthal.

è Minivoetbal sporting JKWB tegen club KWB ç

Spelers en supporters op post !

 

Wistjes!!

Dodentocht

Keure-route

Kermis

 

Fietsdag 15 augustus 2001

 

Norbert

60 jaar K.W.B. - Merchtem

5-6-7 oktober 2001

Op zondag 7 oktober richt K.W.B. vanaf 13 u een spetterende sportnamiddag in. Om er een feest van te maken zijn we uiteraard op zoek naar deelnemers, individueel of per ploeg .

Vorm samen een ploeg met familie , vrienden of mensen uit je wijk of vereniging, en schrijf in met bijgaand formulier.

Geen nood, voor de allerkleinsten is er kinderanimatie

 

# ……………………………………………………………………………………………………………………………………..

Ik ……………………………………………………………..……………………. schrijf in

O individueel

O Per ploeg (naam van de ploeg)

O

voor de sportnamiddag van K.W.B. voor de volgende sport(en)

O volleybal ( max 6 pers)

O basketbal ( max 4 pers.)

O voetbal (max 4 pers.)

O badminton

Deelname in de kosten : -12 jaar gratis , anderen : 50 bef.

Deelnemingsformulier terug te bezorgen in de werkman of bij Van Cauter Pol, Peperstraat 44

 

 

De EURO en je buitenlands wisselgeld!

Heb jij ook nog wat buitenlands wisselgeld liggen dat waardeloos wordt met de intrede van de EURO.

Wereldsolidariteit heeft er een nieuwe bestemming voor gevonden.

In samenwerking met een aantal banken verzamelt WS de komende maanden ‘oud buitenlands kleingeld ten voordele van projecten van wereldsolidariteit’.

Buitenlandse munten die binnenkort waardeloos worden krijgen hierin een waardevolle toekomst. Met deze inzameling worden extra middelen verzameld voor sociaal en economiche projecten in Ethiopië, Bangladesh, Burkina Faso en Ruanda.

In het kantoor van BACOB – Merchtem staat een urne ter beschikking.

Doe je mee ? Warm aanbevolen!

 

De winnaars zijn gekend !!!

 

Zowat 78 KWB’ers hadden met een zekere gedrevenheid en liefde gedurende verschillende weken hun 5 plantaardappelen gesoigneerd en nu was het moment aangebroken om met de geleverde inspanningen in de prijzen te vallen. Alle exemplaren stonden mooi tentoongesteld in De Werkman en een vakkundige vrouwelijke jury duidde de overwinnaars aan.

 

 

Op zondag 9 september wordt een nieuwe fietsroute – de keure-route – ingereden, in het teken van 750 jaar vrijheid Merchtem.

De start van deze route (37 km in en rond groot Merchtem) wordt gegeven om 13u30 aan de sporthal van Merchtem.

Ook KWB heeft samen met verschillende verenigingen hieraan meegewerkt. Daarom een héél warme oproep om deze prachtige bewegwijzerde route mee te rijden. Een brochure met plan, versnapering, drankje krijg je er gratis bovenop.

Afspraak dus op zondag 9 september om 13u30 aan de sporthal.

 

 

De vernieuwe parochiezaal oogt mooi maar het heeft veel geld gekost. Het parochiaal eetmaal is één van de pijlers waaroop de parochie steunt om de lening te kunnen afbetalen. Een nette gezellige en de verschillende parochiale vergaderlokalen zijn goud waard voor de parochiale bewegingen zoals KWB.

Van harte uitgenodigd op dit familiaal eetfestijn het weekend van 15 en 16 september 2001.

750 jaar Vrijheid Merchtem

 

in de O.-L.-Vrouw Ter-Noodtkerk – Merchtem

 

29 en 30 september 2001

 

Geleid bezoek : è op zaterdag 29 september om 19 u

è op zondag 30 september om 14 – 16 en 18 u

 

Woordje van de voorzitter

Dag iedereen,

et is september en de vakantie is voorbij, onze kinderen, de meesters en juffrouwen zijn terug gestart. Ook voor onze KWB begint een nieuw werkjaar.

Vooraleer naar de toekomst te kijken , wil ik eerst in naam van mijzelf en van het bestuur de vele helpende handen danken voor de vrijwillige inzet die de voorbije maanden gegeven zijn.

Zonder die vele helpende handen kan KWB niet verder.

Kijk maar eens terug naar de voorbije prachtige activiteiten "de fietstocht , de dagfietstocht, de Corrida (met bijna 700 deelnemers, de vele toeschouwers) en vooral niet te vergeten onze fantastische kermis.

Onze kinderen hebben er van genoten, samen springen op de springkastelen en dansen met Smik en Smak, het was tof.

Het was zwaar maar zeker en vast de moeite waard, nogmaals bedankt aan iedereen.

 

e zouden liever nu wat rust hebben, maar dat kan niet, want het nieuwe werkjaar voor KWB is al gestart, en het wordt een bijzonder jaar voor onze afdeling. Want we bestaan dit jaar 60 jaar.

Voor velen onder U, die dit nu lezen is de startavond al voorbij en hebben we een nieuwe voorzitter en penningmeester (ofblijft het bij het oude ???).

Hopelijk hebben we jou ook mogen ontmoeten op onze startavond, want de afwezigen hadden ongelijk.

 

erst wil ik Luc Van Schuerbeeck danken voor vele jaren die hij in het bestuur heeft doorgebracht, bedankt Luc, en ik denk dat we nog veel op jou mogen rekenen in de toekomst.

Maar geen paniek , wij hebben nen nieuwe Luc in het bestuur namelijk Luc Mertens, welkom Luc, en laat je maar goed gaan . We rekenen op je creativiteit.

En dan nu naar de toekomst met onze 2 thema’s :

"Bouwen aan de toekomst" en " Onze leefomgeving ".

 

Samen feesten gaan we zeker doen op 5 –6 – 7 oktober 2001, tijdens ons jubelweekend van 60 jaar KWB. Maar daar lees je alles over in deze Kleine Raak.

o beste vrienden en vriendinnen, we zijn weer gestart voor een nieuw werkjaar, hopelijk mag iedereen zich thuis voelen in onze KWB, en als het zo niet is laat het ons dan zeker weten.

Het ga je goed, en tot kijk,

Jullie oude en/of nieuwe voorzitter,

Geert,

 

Jong-KWB dropping

Hier zijn we weer!

Op vrijdag 21/09/2001 starten we het werkjaar met een dropping. Je kent dat wel … We worden ergens in het onbekende afgezet (deze keer mét kaart en kompas) en proberen tegen ten laatste 1u op een aangeduide plaats aan te komen.

Afspraak om 20u aan De Werkman, terwijl het nog klaar is.

Ten zeerste aangeprezen:

 

Sporting Jong- KWB neemt het op tegen club KWB!

Mini-voetbal in de sporthal van Merchtem (Dendermondestraat)

Afspraak om 20u40 in de sporthal op

Donderdag 27 september

Zeker meenemen:

 

Noteer alvast dat …