Kleine Raak Maart 2002

Wij gedenken :

   
 

Frans Verhasselt

 

Schoonvader van KWB’er Roger Okens

   
 

Clement Van den Abbeel

 

Schoonvader van KWB’er Frans De Meuter

KWB-Beweegt
Maart

Voetbal

donderdag 21 maart 2002 om 20.30u : KWB – Cafetaria ( bekerwedstrijd)

veteranen voetbal(+35j)

zaterdag 02 maart 2002 om 17.00u: KWB – Rikkie’s choice

zaterdag 23 maart 2002 om 18.00u : KWB – Binnewerk 1

volleybal

wanneer? : Elke zaterdagavond in februari vanaf 20.00u

thuiswedstrijden :

zaterdag 09 maart 2002 om 20.00u : K.W.B. – Haaltert

zaterdag 17 maart 2002 om 20.00u : Destereirs KWB – Volleyballers KWB

zondag 17 maart 2002 om 09.00u : K.W.B. – Dendermonde

( wedstrijd gespeeld in de gevangenis van Dendermonde )

Ping- pong :

 

Niet bang van het vuile werk,
avontuurlijk aangelegd,
geen hoogtevrees,

Dan is dit iets voor u

FUN ADVENTURE DAY

Wat : een dag vol buitensporten

Rappel, touwenparcours, minispeleologie, steigertocht,

boog- en karabijnschieten.

Voor wie: iedereen (conditie niet vereist)

Wanneer: op zaterdag 16 maart 2002

Waar : omgeving Sy–Hamoir

Kostprijs : 16.50 euro voor de ganse dag

Vertrek: aan de werkman om 07.00u met busje van de gemeente.

Niet vergeten : warme sportieve kleding die mag vuil worden

Lunchpakket en drankjes
Trekking of sportschoenen(geen laarzen)
Zaklamp(met batterijen)
Reservekledij en schoenen
Plastiekzak voor vuile kledij
Brildragers: bril vastmaken met rekje

Inschrijven zo vlug mogelijk bij Wijns Francis ( 052/37.37.90.
Betalen ter plaatse of beter nog, storten op rekening 799-5500505-25 van K.W.B. Langevelde 49 1785 Merchtem, met vermelding "fun adventure day"


Welkom aan…… onze nieuwe KWB-leden

Richard De Block,

Eric Crombé zal hem maandelijks een bezoekje brengen met Raak en Kleine Raak.

 

KWB-kaartkampioenschap
2001 - 2002

Kaartavond 8 februari 2002
48 spe(e)l(st)ers die deelgenomen hebben aan deze avond van het kampioenschap

Om 8 uur 30 stipt zijn we gestart

MISERE !!! ALLEEN !!! TROEL !!! HARTEN TROEF !!! ABONDANCE !!! PASSEN !!! VRAGEN !!! MEEGAAN !!!

Eric VAN EECKHOUDT won deze avond met 91 punten

Een balletje met brood werd aangebracht door Wilfried en Hugo. S M A K E L I J K

Voor de tombola werd er spek met eieren verloot.

Volgende afspraak : 8 maart 2002 om 20 uur in De Werkman

 

Amsterdam

10 – 11 – 12 mei 2002

Amsterdam wordt de nieuwe bestemming van onze driedaagse KWB-reis in de lente van 2002.

Amsterdam is oud en jong tegelijk. Het oude gezicht van Amsterdam gekenmerkt door de 17e eeuwse stadskern, heeft ook een heel jonge aanblik. Kijk naar de eigentijdse winkels die van Amsterdam een moderne metropool maken. Attracties en uitgaansmogelijkheden die van deze tijd zijn. En architectuur voor morgen.

In de 3 dagen werken we volgend programma af. Dwars door Nederland recht naar Amsterdam. We verkennen Amsterdam grondig, zowel te voet, per bus als per boot. We maken kennis met de Dam en het Koninklijk Paleis, het Rubenshuis, het Rijksmuseum, de Kalverstraat, de Prinzengracht, de Walletjes. We brengen een bezoek aan het Anne Frank-huis; aan het folkloristische ‘Volendam’ en de terugreis loopt via Utrecht, de Hollandse polders en de beroemde molens van Kinderdijk.

Prijs : Per persoon op tweepersoonskamer : ± 300 EURO

Logies op éénpersoonskamer : ± 375 EURO

In deze prijs is inbegrepen : vervoer, volpension vanaf het middagmaal van de 1ste dag tot en met het middagmaal van de 3e dag, verblijf in hotel op kamers met WC en douche of bad, rondvaart, Anne-Frankhuis, Kinderdijk, annulatieverzekering en reisbegeleider.

 

Inschrijven :Zo vlug mogelijk, door overschrijving van 100 EUR per persoon op rekening nr. 799-5500505-25 van KWB-Merchtem, Langevelde 59, Merchtem met vermelding reis Amsterdam.

Inlichtingen bij Norbert Kemels (052/37 02 68) – Hedwig Dours (052/37 13 03) of Marcel Hermans (052/37 13 77).

PS: de eerste 45 ingeschrevenen kunnen mee. Bij minder dan 30 deelnemers wordt de reis geannuleerd en het voorschot terugbetaald.

Amsterdam, een stad waar alles kan !

Inschrijven kan tot 31 maart 2002 !

 

De parochiezaal is ook onze zaal !

Onze parochiezaal is heel mooi geworden en nodigt uit om er in te feesten. De boekingen lopen vlotjes en de concierge verdient een pluim voor degelijk werk en alles blijft er echt netjes in orde.

De vernieuwing heeft héél véél geld gekost en daarom werd er beroep gedaan op alle mensen van onze parochie om te helpen met centen door een sponsoractie.

Het resultaat oogt zeker niet slecht maar onze voorzitter Geert dacht dat het zelfs nog beter kan. Want we weten dat de leden van de KWB bekommerd zijn om de parochiezaal.

KWB weet ook wat de parochiezaal als ontmoetings- en feestruimte betekent. Met het jaarfeest, met de viering van 60 jaar KWB, met de kermis enz… zijn we echt gelukkig dat we als beweging over deze zaal kunnen beschikken tegen voorwaarden die voor een sociale beweging haalbaar zijn.

Daarom rekent KWB ook op de good-will van al zijn leden opdat we met zijn allen ons solidair zouden voelen om deze zaal wat te sponsoren.

Op rekeningnummer 436-5071509-20 op naam van VPW afd. Merchtem kan je via uw financiële instelling een maandelijkse domiciliëring geven

tussen de 2,48 en 12,39 EURO (tussen 100 en 500 BEF).

Vermelding : sponsoring parochiezaal Merchtem.

Wat betekent nu 2 pintjes op je budget - 2 broodjes - 1 dweil - 1 pakje cigaretten, ……???

We rekenen op jouw solidariteit en zeggen je graag van harte bij voorbaat dank.

 

Wijkmeestersvergadering

Vrijdag 1 februari 2002

 

Dat de wijkmeesters ook nog aangesproken worden voor andere activiteiten viel duidelijk op want enkele - toch wel trouwe deelnemers - bleven afwezig. Desondanks mochten we 25 mannen begroeten en dat is niet min.

De vergadering startte met ledennieuws. In een sereen moment werd onze goede vriend kwb’er Albert Vandenbossche herdacht. Met de melding van de geboorte van Ruben zoon van wijkmeester Wouter Kemels kregen we goed nieuws. Er werden bij de hernieuwing van de ledenbijdrage 25 nieuwe leden ingeschreven, 11 leden namen ontslag om diverse redenen (ouderdom, ploegenwerk en minder interesse) en we hadden 2 sterfgevallen onder onze leden in 2001. De balans oogt positief.

De voorbije activiteiten werden geëvalueerd. Uit de groep die instaat voor de organisatie van de actie rijbewijs hoorden we de dringende vraag naar een oefenterrein waar jonge bestuurders de kans zouden krijgen om een aantal parkeer- en draaibewegingen te kunnen inoefenen. Een brief zal naar de gemeentelijke overheid worden gestuurd als een soort petitie waar ook de deelnemers aan de cursus rijbewijs kunnen voor aangesproken worden.

De nieuwe initiatieven voor de maand februari en maart werden besproken en voorbereid. Ook activiteiten in de verdere toekomst: het gezinsweekend naar Maasmechelen, de survival in Ny Hotton en de reis naar Amsterdam werden als uitschieters verder bekeken.

Of het succes van ons quiz-team een vervolg kende in de volgende avonden zullen we elders in dit blad vermelden.

Jos Dours werd gevraagd om in de beheerraad van de parochielokalen te zitten.

Er werd gekozen om ditmaal de leden uit te nodigen tot het telen (kweken) van de dikste ajuin. Volgende maand meer hierover maar hou alvast een plaatsje vrij in je tuin of voorzie een wat grotere bloemenbak want ge doet toch ook mee?

Na een verkwikkende pauze opteerde voorzitter Geert voor een gesprek over onze afdelingswerking in de vorm van een bespreking in kleinere groepjes met de volgende vraagjes die zowat in het teken stonden van een wintercheck-up van onze wagen.

  1. Hoe denken mensen uit onze parochie, wijk … over onze KWB. Komen we over als een stootkar, een oltimer, een promo-bus, een stadswagen, een sportwagen of een degelijke middenklasser?
  2. Wat zouden wij de beste wagen vinden voor onze KWB
  3. Welke onderdelen zijn dringend aan reparatie toe?

Het gesprek verliep op een geanimeerd en leerrijke manier met inbreng van iedereen en dat is toch wat we van een wijkmeestersvergadering mogen verwachten.

Norbert

 

KWB-Jong-KWB: Klussen

KLUSSEN MET LUC

 

Woensdag 30 januari 2002. 20u15. Een goed gevulde Werkman. Luc Vrijders gaat een uiteenzetting geven over "Verven". Hij begint met te stellen dat verf uit vier elementen bestaat. Ten eerste heb je de kleurpigmenten. Ten tweede bindmiddel. Dat kan zijn: hars, olie, enz.. Ten derde oplosmiddelen: water of white spirit bijvoorbeeld. Ten vierde eventuele additieven zoals anti-schuim, insecticiden, ontgeurder, etc.

De hoofdvraag luidt natuurlijk: "Waarom verven?". Dit kan ter bescherming, om iets hygiënisch te maken, ter signalisatie of louter uit esthetisch oogpunt; om iets mooier te maken. Algemeen gesproken moet daarbij worden aangestipt dat "alles geschilderd kan worden; maar men moet er de juiste producten voor gebruiken. Zo kan men bijvoorbeeld zelfs glas of faïencetegels schilderen met behulp van een special primer."

Het verschil tussen waterverf en synthetische verven vormt bijvoorbeeld een heus onderscheid. In synthetische verf zit 60 tot 70 % white spirit die gaandeweg verdampt. Vandaar dat deze reeds in Duitsland en binnenkort ook overal elders verboden wordt om binnen te gebruiken. In tegenstelling tot waterverf kan synthetische verf bovendien beginnen af te schilferen: dit door z’n dichtheid en de barrière die aldus gevormd wordt voor de condens. Het grote voordeel van waterverf bestaat er bovendien in dat de droogtijd sneller is en in de loop der tijd niet vergeelt.

anneer men een nieuw vlak wil schilderen, brengt men best eerst een primer aan, eventueel een surfacer tussendoor en vervolgens een eindlaag, het zogenaamde aflakken. Zolang men niet op bloot hout werkt, is een primer niet noodzakelijk; wel het ontvetten. Dit kan men uitstekend met enkele scheutjes ammoniak in water. (White Spirit is geen ontvetter!)

Men dient vooraf wel de gaten of grove oneffenheden te stoppen met plamuur en de vlakken mat te schuren om zo weinig mogelijk krassen te krijgen. Al naargelang de vereisten doet men dit met grof of fijn schuurpapier. Hoe hoger het nummer dat op de achterkant vermeld staat, hoe fijner het schuurpapier.

Om te verven (onder andere voor deurlijsten) verdient het de voorkeur ronde borstels te gebruiken waarvan men de haren onderaan afplakt met tape om het uiteenzetten van die haren te vermijden. Voor synthetische verf zijn kwasten uit varkenshaar aangewezen; voor verven op acrylbasis synthetische. Wat verfrollen betreft, blijken diegene met dwarse strepen (v.a. 150 tot 180 BF de rol) qua kwaliteit de beste. De rollen met langere haren zijn vooral bedoeld voor het gevelschilderen.

 

ver het algemeen kan men bij het schilderen liefst zo weinig mogelijk "afplekken". Doet men dit toch, dan dient deze band zo snel mogelijk te worden verwijderd en desnoods de volgende dag door een andere vervangen. Daarbij de strip niet te snel aftrekken, eventueel eerst met een mesje lossnijden. Een andere nuttige tip bestaat erin geen plastiek op de grond te leggen tegen de spatten, maar veeleer een deken. Omdat plastiek kan schuiven en bovendien als ongemak biedt dat je ladder erop aan het dansen kan gaan en de verf op de plastiek niet zo snel droogt, waardoor je deze dan overal mee naartoe neemt wanneer je erin trapte.

Bij het schilderen van een plafond begin je best aan een raamkant. Je strijkt de volledig in de verf gedompelde rol van daar weg in twee of drie banden, kruist vervolgens en legt tenslotte gelijk in de eerste richting. Dit om de verf naar het licht toe te laten uitsterven en aldus te voorkomen dat je de aanzetten blijft zien. Daartoe is het ook aangewezen om (met name bij een deur) steeds van onder naar boven te werken.

De kunst bij dit alles bestaat er natuurlijk in te weten hoeveel verf je dient te nemen; of hoe dik je de verf dient op te zetten.

Een bijzondere, meer creatieve manier van verven, vormen uiteraard de ‘special effects’. Luc demonstreerde deze als een volleerd vakman. Hij beschikte daartoe over droogte-effecten: deze vertragen de droogtijd dermate dat men afhankelijk van de temperatuur 15 tot 20 minuten, of bij grotere koude zelfs tot 30 minuten de tijd heeft om deze effecten aan te brengen. Dit kan men – zeker bij grotere oppervlaktes – liefst met twee personen uitvoeren: één iemand om te schilderen, de tweede persoon voor het aanbrengen van de effecten. Men schildert eerst de ondergrond in de gewenste kleur, vervolgens brengt men middels het tamponeren (=doppen met zeemvel, verfrommelde plastic zak, staalwol of iets dergelijks), in een andere kleur de schakeringen aan. Corrigeren kan men deze nog zolang de droogtijd niet verstreken is. Men werkt best in alle richtingen en dient te bedenken dat elke verlichting een andere kleur oplevert. Zo is het verschil tussen daglicht, TL-lampen of halogeenverlichting aanzienlijk. Al te snel oordelen – in het bijzonder voordat de verf droog is - moet dus als voortvarend worden beschouwd.

m sjablonen aan te brengen bestaan er in de handel tegenwoordig zelfklevende vormen die gemakkelijk weer te verwijderen zijn. Om deze op te zetten, gebruikt men speciale, kleine, afgeplatte borstels en verf uit vaste stof. Deze wordt dan getamponeerd zonder daartoe echt dekkend te hoeven zijn en zo vervolgt men zijn weg.

Deze zeer gesmaakte, deskundige uitleg van Luc werd tenslotte nog aangevuld met een heleboel praktische tips die op de vragen van de aanwezigen volgden. Die worden hier dan ook puntsgewijze in de verf gezet.

 

De verfrol dien je niet elke avond uit te wassen wanneer je hem de volgende dag weer gaat gebruiken: je bindt er eenvoudig een plastic zak omheen. Om hem helemaal te laten uitdrogen, hang je hem best op aan een draad.

 

anzelfsprekend werden er nog veel meer problemen of probleempjes opgeworpen die duidelijk maakten dat verven toch een stiel apart is. Het zou echter te ver voeren deze allemaal op te sommen. Andermaal bleek immers dat de afwezigen ongelijk hadden. Want ze hadden - middels de in geuren en kleuren uitgelegde materie van een vakman - hun vrouwen gelukkig kunnen maken. Met uitzondering van Aloïs dan, want die stuurde Rita.

Cram

Albast

Welke stof hoort bij welk huwelijksjubileum ?

1 jaar

Katoen

14 jaar

Ivoor

2 jaar

Leer

15 jaar

Kristal

3 jaar

Tarwe

20 jaar

Porselein

4 jaar

Was

25 jaar

Zilver

5 jaar

Hout

30 jaar

Parel

6 jaar

Ijzer

35 jaar

Robijn

7 jaar

Koper

40 jaar

Smaragd

8 jaar

Brons

45 jaar

Vermeille

9 jaar

Faïence

50 jaar

Goud

10 jaar

Tin

60 jaar

Diamant

11 jaar

Koraal of staal

70 jaar

Platina

12 jaar

Zijde

75 jaar

Albast

13 jaar

kant

80 jaar

Eik

 

Er zijn er die iets doen.
Er zijn er die niets doen.
Er zijn er die denken dat zij iets doen.
Er zijn er zeven die iets doen.
Er zijn er twintig die discussiëren
over wat die zeven doen.
Er zijn er tachtig die de schouders ophalen
als die zeven iets doen.
Het gebeurt dat één der honderd de manier
komt uitleggen aan één der zeven
hoe hij het zou moeten doen.
Eén der zeven is het dan plots inwendig beu
Maar uitwendig houdt hij de glimlach.
En hij zwijgt, want hij heeft niet
de gewoonte te veel te praten.
Ten andere, hij heeft iets te doen.

 

KWB-kookles – Dinsdag 22/01/2002

Bier met gerechten of biergerechten

 

De chef-kok van de Minister van Onderwijs kwam ons onderrichten hoe we - zonder het te willen - ons rijbewijs kunnen verspelen met meer dan 0,5 promille in ons KWB-bloed. Peter (onze kok) stond ons verdoken op te wachten op het kerkplein om een stel sjouwers te strikken om zijn attributen naar de Kerkeboomgaard te dragen. We waren met een man of 12 – 13 – 14 – 15 - 30 (ik heb ze op het late uur geteld, vandaar die dubbele telling op het einde).

Onze kookverantwoordelijken hadden een reus van een vlaming gestroopt op den Broevink en dat konijn ‘een vlaamse reus’ van 3 à 4 kilo lag al voorgebakken in de stoofpot.

Maar eerst onze soep opzetten "witloofsoep met weinig water en 6, ja zes flesjes wittekerke-bier" dus biersoep : ajuin, witloof en veel ruim, kippenbouillon, zout, peper, alles gemixt en nog wat fijngesneden witloof aan toegevoegd en … aan tafel.

Dat konijn dronk liever trappist van Pater Karel zijn merk dan wittekerke-bier. De toegevoegde wijn was geen pastoorswijn, maar een fles gewonnen hier of daar op een tombola. De bereidingswijze en ingrediënten kan je zelf aflezen, ik zou verdorie niet meer weten wat de juiste volgorde was.

Eén ding weet ik nog zeer goed, dat ge een snelkoker moet hebben om dat konijn op 20 minuten gaar te stoven en dat er veel uitleg gegeven is over een ventieltje en een hoedje op het deksel van de ketel. Wat we zeker niet mogen doen, dat is een stoofpot gebruiken waarvan de kookplaat blutsen vertoont. Op een electrisch vuur moeten beide zijden elkaars vlak raken.

Onze mannen hebben om beurt de ketel met hun gewicht moeten aandrukken om de kook er in te houden, maar resultaat goed, al goed!!

Snarf

Konijn met pruimen en champignons

 

Nodig : 1 konijn, P+Z, 75 gr boter, 2 uien, tijm, laurier, 1/8 l rode wijn, 1 fles trappistenbier, 4 klontjes suiker, aardappelbloem, ¼ kg champignons, 1 bouillonblokje, 2 soeplepels kandijsuiker, 250 gr gedroogde pruimen, een weinig water, 1 klontje boter.

 

Bereidingswijze

Spoel de pruimen en week ze in water.

Snij het konijn in stukken en fruit het aan in de verhitte boter.

Haal het konijn uit de pan en fruit de uiensnippers aan in dit braadvocht.

Voeg het konijn, de kruiden, de wijn en een weinig bouillon toe en laat 2 uren zachtjes stoven.

Stoof de champignons en voeg ze bij het konijn.

Breng de suikerklontjes en het trappistenbier bij de stoofpot en bind met aardappelbloem.

Stoof de pruimen in een weinig boter, bevochtig ze met het weekvocht en strooi er kandijsuiker op.

Laat even inkoken en schik de pruimen rond het konijn als garniering.

 

Volgende kookavond

Donderdag 21 maart 2002

Kerkeboomgaard – 20 uur

Op het menu : visgerechten

 

Het viergeslacht Kemels

 

Wist je dat !?

Jong-KWB – Darts en vogelpik

Tochtgenoten gevraagd

Van op "de sukkel " zijn gesproken

Kunst

Opa

 

Na zeven jaar van weggeweest…
Na zeven jaar waar iedereen over praatte…
Na zeven jaar, zeven lange jaren, steeds opnieuw,
Elk jaar zoekend naar het ultieme, het streven, de kick.
Na zeven jaar is hij er dan weer:
De dikste - de mooiste - de grootste - de zwaarste:

Ajuin van KWB

Ook nu mag iedereen meedingen, elk lid, iedere sympathisant. Voor de leden is het gemakkelijk: zij krijgen bij de Kleine Raak van maart 10 plantajuintjes. De sympathisanten worden verzocht contact op te nemen met Jos Dours of een wijkmeester.

We planten, verzorgen en vertroetelen en je zal zien dat ook jij met een prachtexemplaar komt afzakken naar de Werkman tijdens de kermis in augustus.

Om alles een beetje vlot te laten verlopen zou het tof zijn dat je je vooraf inschrijft. Vul onderstaand strookje in en bezorg het aan je wijkmeester of geef het af in de Werkman of aan Jos Dours, Broevink 65 te Opwijk.

Volgende maand meer hierover.

 

Ik, ……………………………………………….doe mee aan de wedstrijd:

De grootste, zwaarste, dikste ajuin van KWB.

Adres:

Samen planten aan de toekomst!

 

MERCHTEMSE CULTUURQUIZ DAG 2

Voor de quizavond startte, gaf de jury de definitieve uitslag mee van de eerste avond. Dit kwam doordat de presentatrice van dienst zich bij een vraag over wetenschap liet verleiden tot het verkeerd uitspreken van de scheikundige formule na2o (natwintig of na twee o) of in mensentaal dinatriumoxide. In iedere ploeg is er wel iemand die de eigen stand bijhoudt en als die niet klopt met de punten van de jury kan je natuurlijk gaan discussiëren waar je je 5 of 10 punten verloren hebt. (verkeerde interpretatie van het antwoord, bijvoorbeeld het verkleinwoord gebruikt). De definitieve uitslag van de eerste avond zag er dan als volgt uit :

   

1) KWB PEIZEGEM

330

2) KWB MERCHTEM

326

3) CAFE 3TECH

315

4) FANFARE ST CECILIA PEIZEGEM

310

5) JVR & CO

308

 

Tijd dan voor het serieuze werk. Tijdens de tweede avond worden er twee maal 15 vragen gesteld en een rode draad of 31e vraag. Die 31e vraag was het herkennen van vliegtuigstaarten waarbij je moest zeggen tot welk land het vliegtuig behoorde. Van de eerste vijftien vragen werden er 12,5 goed beantwoord. De "traditionele" struikelsteen klassieke muziek en een vraag over Brussegem werden verkeerd beantwoord. De joker werd ingezet op een vraag over de euro. De Euro is dan misschien al ingeburgerd en de ontwerper gekend. Maar wat de leuze op de Nederlandse euromunten is, is niet geweten. De andere joker voor de eerste ronde werd met succes ingezet op sport.

 

Na een pauze van ongeveer twintig minuten werd begonnen met de tweede reeks van 15 vragen. De jokers werden goed ingezet op de vragen sport en aardrijkskunde. De foutieve antwoorden werden gegeven op de actuele muziekvraag (bekende? merchtemse jonge muziekgroep). En de variavraag : "Wat is een schommelmeisje?" . Het juiste antwoord : een meisje dat het vuile werk opknapt.

 

De uitslag van 2e avond is de volgende :

   

Dit geeft volgende tussenstand :

 

1) KWB MERCHTEM

340

 

1) KWB MERCHTEM

666

2) DAVIDSFONDS PEIZEGEM

340

 

2) DAVIDSFONDS PEIZEGEM

646

3) KWETSTENDAEL VC

326

 

3) KWB PEIZEGEM

640

4) FANFARE ST CECILIA PEIZEGEM

320

 

4) FANFARE ST CECILIA PEIZEGEM

630

5) KWB PEIZEGEM

310

 

5) KWETSTENDAEL VC

629

 

Dominiek Heyvaert

WIST JE DAT ?!

KWB-Peizegem het kwissende burenduel wil winnen. Ze zijn er in het verleden al verschillende keren in geslaagd en willen het dit jaar herhalen.

 

KWB-lokaal "De werkman"

Lente(?)schoonmaak

 

Het KWB lokaal gaat ons allen ter harte en we vergaderen allemaal graag in een net en fris ogend lokaal. We voelen de lentekriebels en we gaan er met zijn allen tegen aan. Er is veel werk.

Het plat dak reinigen, de corniche (dakgoot) reinigen en een schilderbeurt geven, de ramen lappen, de zolder opruimen, naar het containerpark rijden, de kassen van de keuken reinigen, de bieropslagplaats een beurt geven, de spinnenwebben wegnemen, de tuin, de toiletten enzovoort.

Daar is volk voor nodig en IEDEREEN is uitgenodigd om op een korte tijd zoveel mogelijk te doen.

ZATERDAG 9 MAART 2002

VAN 9 TOT 12

Voel je ook dat je mee verantwoordelijk bent voor onze werkman en je hebt wat tijd? Je bent welkom.

 

Een idee voor sportliefhebbers en kreatievelingen ! Voor jou!?
De corrida

Vrijdag 16 augustus 2002 wordt de KWB-corrida gelopen. Deze topactiviteit voor sporters vereist een degelijke voorbereiding. Vernieuwende ideeën naar organisatie toe zijn steeds welkom.

Heb je organisatorisch talent, of ben je een liefhebber van de loopsport of heb je zin om mee na te denken, geef dan een seintje aan organisator Geert Ringoot, Kapelleveld 29. (Tel. 052/37 40 20). E-mail geert.ringoot@yucom.be.

 

Enkele weetjes van de Valentijnsbrunch waar een 5-tal KWBers met hun vrouwtje naartoe trokken voor ‘humor in de relatie’

 Kent u het geheim van gezond oud worden ?

Jawel, al vanaf we getrouwd zijn gaan wij 2x per week op restaurant met alles erop en eraan : kaarsen en champagn e… zij gaat ’s woensdags en ik vrijdags…!

Een oudere dame op bezoek bij de dokter :

een feekslift, zou dat iets voor mij zijn ? (face-lift bedoelde ze denk ik)

Een dikkere dame op bezoek bij de dokter :

ik ben nogal verdikt de laatste tijd, zou ik niet eens naar de eetwatchers gaan om te vermageren ? (weight watchers !)

Een baby lacht voor het eerst rond 3 weken - vandaar de uitdrukking lachen uit volle borst…

Adam en Eva verblijven in het aards paradijs; op zekere dag vraagt Eva hem :

Adam, zie jij mij graag ?

Adam : ja, natuurlijk, wie anders ?

Doordenker : Als ge de tranen van het verdriet niet wilt tegenkomen kunt ge het pad van de lach niet betreden…

Ook al gemerkt dat er op een belastingsformulier alleen een aftrekpost voorzien is voor de mee-werkende echtgenote ; wat te doen met een ‘tegen’-werkende echtgenote …?

Uit de kindermond vernomen : het leven is als een …neus,

ge moet er uit halen wat erin zit…!

Tip voor een lang leven : sober leven ….met veel feesten….

Mannen doe de ogen even dicht of sla dit belangrijk bericht over want het is voornamelijk voor de vrouwen bedoeld…ela, niet spieken –ga direct naar het volgende weetje en lees vooral niet verder.

Vrouwen : champagne is de enige drank waar de dames beter van worden als de heren hem drinken

Oke, doe je ogen maar weer open want lelijk en vriendelijk is ook schoon…

Ook meegemaakt ? wie goed kon zingen mocht naar zangles, wie goed kon tekenen mocht naar de tekenklas maar wie goed kon lachen….mocht op de gang strafschrijven… 

Hoe beslis je of je trouwt met iemand of niet?

Je moet iemand vinden die houdt van dezelfde dingen als jij. Als jij van sport houdt, dan moet zij dat fijn vinden en ervoor zorgen dat er altijd chips en popcorn in huis zijn. (Alain 10 j.)

R.D.

 

Gezinssport

Kortom, ons hartje eens ophalen in de sporthal met heel het gezin.

á Dit alles op zaterdag 23 maart om 20 uur in de sporthal van Merchtem.

Jullie komen toch ook?

 

KAV en Jong-KAV nodigen uit … 

Varen met de milieuboot !

Met KAV en KWB gaan we op zaterdag op 4 mei 2002 varen met de milieuboot, een leerrijke en ontspannende activiteit voor jong en oud. Wil je graag mee? Lees dan zeker

verder:

We stappen aan boord van de milieuboot. Wij varen op het kanaal Brussel – Charleroi en vertrekken om 10.00 U. aan de suikerkaai in Halle. We varen stroomafwaarts richting Brussel tot in Ruisbroek.

Op enkele uren tijd maken we kennis met het schip en de schipper, de wirwar van waterlopen in onze provincie, het landschap langs de waterloop, de oeverbegroeiing, de watervogels, de vissen, de oorzaken van en oplossingen voor vervuiling, enz. Het wordt een spannende en leerrijke ervaring.

Even praktisch:

€ 2,00 voor kinderen onder de 12 jaar.

 

Naam : ……………………………………………………………………………

Varen graag mee op 4 mei en betalen hierbij:

3.50 euro voor……………. volwassenen, totaal ………€

2 euro voor ………………. kinderen, totaal ………...…€

 

Inschrijving binnenbrengen bij Lieve Van der Meeren, Breestraten, 89 Merchtem, of zondagvoormiddag in het KWB Lokaal uiterlijk tegen 21 april 2002.