Kleine Raak September 2002

 

Wij gedenken :

   
 

Maria Meert, echtgenote van Emiel Verhasselt

 

Schoonmoeder van KWB’er Jacques Van Den Eede

   
 

Oscar Rombauts, echtgenoot van Odette Spruytte

 

Schoonvader van KWB’er Hans Hoogewijs

 

Schoonvader van KWB’er Hedwig Meskens

 

Schoonbroer van KWB’er Romain Saerens

   
 

Jan Kindermans, weduwnaar van Maria-Joanna Forton

 

Schoonvader van KWB’er Wilfried Van den Wijngaerde

Welkom lieve kleine mens!

Tibo, zoontje van Kurt en An Van Assche – Van Schuerbeeck

Senne, zoontje van Riemer en Nele Vanden Berghe – De Block

Siebe, zoontje van Dirk en Ilke Van Campenhout - De Block

Sport

Voetbal :

- op donderdagen 5-12-19-26 september om 21.00u in de sporthal

Volleybal :

zaterdag 14/09/2002 om 20.00u : KWB Merchtem- KWB Haaltert

zondag 22/09/2002 : gevangenis D’ monde – KWB Merchtem

zondag 29/09/2002 : KWB St Martinus – KWB Merchtem

Pingpong :

KWB-kaartkampioenschap
2002 - 2003

Vrijdagen 11 oktober – 15 november 2002

Vrijdagen 10 januari – 14 februari – 14 maart en 11 april (finale) 2003.

De ajuin…

Na 3-4 maanden kweek mocht het resultaat gezien woren : 38 deelnemers brachten hun prachtexemplaar binnen. Grote, kleine, dikke, rode, ronde, rotte ajuinen … voor elk wat wils.

De prijzenpot : De dikste ajuin (484 gr) was van Francis Wijns

De kleinste ajuin (13 gr) was van Mark Van Ruysseveldt
De origineelste ajuin kwam van Luc Vrijders
De sukkelaar werd binnengebracht door Ludwig Dours.
Zoals het in KWB thuishoort is deelnemen natuurlijk belangrijker dan winnen.
Bedankt aan allen die de moeite gedaan hebben om mee te doen en tot volgend jaar.

Jos D.

Trek je KWB-wandelschoenen maar aan

22 september

Messevechterswandeling

5 km – 10 km

13u – 15u

Damiaancentrum

Baalsebaan -Tremelo

016/53 33 25

29 september

Nationale wandeldag KWB

6km – 14km – 25km

9u – 15u

Festivalhal aan het Donkmeer

Overmere

09/367 90 43

FALOS-Joggingcriterium

6 oktober 2002

"22e volkscross" Bierbeek
500 m – 2,5 – 5 – 10 km
13u – 15u30 inschr.

Centrale school
Schoolstraat – Bremt
016/46 13 87

26 oktober 2002

"Cross der jongeren"
100 – 500 m
2 – 4 – 8 – 12 km
12u – 15u15 inschr.

De Beeltjens – Westerlo

02/210 88 66

Kookavond

Dinsdag 24 september 2002 om 20 uur

Kerkeboomgaard

"Startersmenu"

De fietsrally: een succes!

De 189 deelnemers aan onze 33ste fietsrally KAV-KWB hebben een toffe zondagnamiddag beleefd. Ondanks de slechte weersvooruitzichten werd het een zonnige en regenloze dag, dus ideaal fietsweer.

Bij de jeugdige deelnemers won Glen Verdoodt voor Steven Buelens en Jan Van Eeckhout. Niels Van Praet versloeg Lore Dours voor de vierde plaats.

Bij de volwassenen werd de grote overwinnaar Marc Segers die onze voorzitter Geert Ringoot met een banddikte versloeg. Silke Willems werd verdienstelijk derde voor Kevin Bogaerts. Vijfde werd Chantal Van Wemmel die Jan De Mesmaeker, Ludwig Buelens en Tom Cayet voorafging.

Wist je ?

 

We hebben bergen
Afval

En wat doen we ermee?

We gaan met de KWB van Merchtem bekijken wat er zoal in een verbrandingsoven terechtkomt, hoe de verwerking van huishoudelijke afval gebeurt en wat er allemaal recupereerbaar is.

We hebben toelating om met 20 personen een bezoek te brengen aan de verbrandingsoven SIOMAB van Neder-over-Heembeek.

Officieel noemt dat; "visite de l’usine de récupération énergétique de l’Agence Bruxelles Propreté", dat is een mondje vol.

We worden om 19 u stipt verwacht voor volgend programma :

We rijden met eigen vervoer naar Neder-over-Heembeek en vertrekken te laatste om 18u30 aan ons lokaal "de werkman".

Wanneer? Donderdag 24 oktober 2002.

Inschrijven is noodzakelijk bij Norbert Kemels Wolvertemsesteenweg 102 tel. 052/370268.

Wistjes !

 20ste Dagfietstocht

Fietstocht mannen

41 flink uit de kluiten gewassen KWB-ers verdrongen zich op vrijdag 12 juli om in het wiel van onze "leider" Marcel te zitten. Het werd een aangename tocht van zo’n wel 36 km.

Toch was er bij het vertrek enige nervositeit te merken bij de deelnemers want meerdere banden vroegen naar meer lucht of waren de kilo’s van de man verhoogd?

Via Droeshout, Nijverseel, Baardegem, Moorsel, Lebbeke, Opwijk, (met stopplaats bij Jef Petrol) toerden we nog in Peizegem, Steenhuffel om uiteindelijk in café Reedijk van de inspanningen te bekomen.

Geen noemenswaardige defecten, alleen moesten 5 mannen afhaken wegens evenwichtsstoornissen. Nachtpermissies werden niet uitgereikt

Kleine Raak op de loer

Tentoonstelling KWB-kermis

Corrida 2002

Op vrijdag 16 augustus 2002 waren we allemaal op de afspraak voor de traditionele opening van de kermis bij de KWB. En wat gebeurt er dan ja dan wordt de jogging en de corrida gelopen.

Deze loopwedstrijd werd voor de 8ste keer georganiseerd door KWB Merchtem in samenwerking met de sportraad.

Een uur voor de start waren er nog wat afspraken te maken over de inschrijvingen, de seingevers en natuurlijk ook met de politie want die mannen wisten niet al te goed wat er van hen gevraagd werd.

Net als voorgaande jaren mochten de allerkleinsten de spits afbijten met hun wedstrijd en daar zag je al veel bekende gezichten bij. Er waren wel wat minder deelnemers dan vorig jaar het was namelijk heel warm weer, maar toch waren het toffe en spannende koersen.

Dan stonden de wedstrijden van de 3 en de 6 kilometer op het programma. Van groot tot klein, een fantastische groep. Zag ik daar niet de kleine Jonas van onze voorzitter 3 km lopen? De 3 km werd gewonnen door Frederik De Backer, de eerste KWB’er was Rudy Luypaert op de 13de plaats. Willem Van Schuerbeeck won de 6 kilometer. Deze jonge man is aangesloten bij een club en mocht zich nu op eigen bodem en tevens voor eigen publiek tonen. Heel de familie was - terecht - trots op hem. Hij kreeg een daverend applaus van alle toeschouwers. Ik denk dat hij zelfs de corrida aankan en dat heb ik hem ook gezegd maar hij zei mij dat hij dit niet mocht doen van zijn trainer.

En dan was het de corrida van 12 km. Om die 12 km te lopen moesten ze 4 ronden afleggen bij héél warm weer. Wie zag ik daar o.a. allemaal voorbijlopen : Renaat Moyson, André Jacobs, Frans Moortgat, Joke Legroux, Luc Cleymans en zoon Tom, Toon De Munter, Kris Fiesack, 2 broers De Mesmaecker, Aloîs De Smedt, Frans De Neve, Danny en Dirk Van Campenhout Wim Van Schuerbeeck, Hans De Wandeler, Frank Van Depontseele, Pol Abbeloos, Els Jacobs en dochter Lise en misschien vergeet ik nog wel iemand maar ze liepen allemaal zo snel.

Winnaar werd Lander Van Droogenbroeck voor Andre Van den Abbeele en mijne favoriet Geert Stalmans.

Van hier uit wens ik alle lopers van de verschillende loopkoersen een dikke proficiat ge moet het maar doen!

Op de website van KWB-Merchtem kan je alle uitslagen nazien en ook de foto’s.

Al deze loopwedstrijden werden op gang geschoten door mijn vader die dit intussen al goed gewoon is.

Deze activiteit kan er niet zomaar komen, er moet heel wat voorbereidend werk gebeuren daarvoor zorgt de Geert die dit al acht jaar heel goed heeft gedaan. Proficiat Geert. En uiteraard zijn Chantalleke want die zorgt ervoor dat alle lopers een prijs krijgen.

Van de verslaggever ter plaatse : Jo Kemels.

 

Beste KWB’er,

Graag willen we met deze kleine raak opnieuw in jouw huiskamer binnenvallen, want we zijn opnieuw gestart met een nieuw werkjaar.

Reeds meer dan 60 jaar is KWB in onze gemeente en in onze parochiegemeenschap een begrip geworden. Het is een beweging waar pit in zit. Op vormend, sportief en op ontspannend vlak gooien we meermaals grote ogen. Dit betekent in geen enkel geval dat we met een dikke nek willen rondlopen of op onze lauweren willen rusten, integendeel.

Iemand stuurde een kaartje met de melding

Gisteren is rijkdom, morgen is hoop

En het is in dit kader dat we content en gelukkig mogen zijn met al wat er allemaal door mensen gepresteerd werd om de KWB doelstellingen te bereiken.

(vriend zijn – kristelijk geïnspireerd – werknemersgericht – iedereen doet mee).

Verder bouwend op wat onze voorgangers aan fundamenten maakten zijn we erin geslaagd om in die geest een nieuw en attractief jaarprogramma samen te stellen.

Vrienden dit kost ieder jaar moeite en inzet en we zijn ieder jaar blij dat er mensen zijn die zich voor de kar willen zetten omdat ze het goed met jou voorhebben en zich willen inspannen voor een fijne samenleving.

Bijgevoegd een scheurkalender met onze plannen voor 2002-2003, maar je komt alles te weten op onze Startavond

vrijdag 3 oktober
kerkeboomgaard 19u30.

 

Parochiaal eetmaal

14 en 15 september 2002

Parochiezaal

Hartelijk welkom !

 

’t Is weer voorbij, de kermis van KWB

Dinsdag 20 augustus is de hoogdag van Merchtem kermis. Dan is het jaarmarkt en dat wil zeggen dat er overal wat te doen is.

Zo ook bij de KWB Merchtem die dan kermiscafé houden, dat wil zeggen dat iedereen vanaf 10 uur in de voormiddag tot in de vroege uren daar terecht kan voor een hapje, een drankje en een gezellige babbel. Er is ook wat sfeervolle muziek op de achtergrond van onze DJ Eddy die dit met veel plezier doet.

Er stonden voor de gelegenheid ook twee springkastelen voor de kinderen en daar werd ook dit jaar heel wat plezier op gemaakt.

Alles werd buiten op het parochieplein georganiseerd. De zonneparasols stonden ook paraat maar wie er niet was? De zon, wel de regen.

Maar toch was er van ‘s morgens tot ‘s avonds veel plezier. Niemand lied zijn kopje hangen en we maakten er nog een toffe avond van. We konden met z’n allen genieten in de zaal van ‘The Wgs’ die eerst de kinderfuif mee kleur gaven samen met Geert en Hans. Ze zongen samen met de The Wigs - en natuurlijk niet te vergeten de talrijk opgekomen kinderen - liedjes van plop, samson en k3.

Deze fuif zat heel tof in elkaar. Een dikke bravo aan iedereen.

Dan was het nog lang niet gedaan, er kwamen nog steeds mensen bij en de The Wigs zongen niet alleen kinderliedjes maar ze zongen heel wat bekende nummers van vroeger en nu .

Iedereen was volop aan het meezingen en dansen dat we het er warm van kregen.

Van mij mogen The Wigs nog een keertje terug komen wat vinden jullie?

Tot slot wil ik in naam van de KWB iedereen bedanken die meegeholpen heeft. Tot volgend jaar.

Jo Kemels

KAV  nodigt alle kinderen uit tot kinderdansen

Hallo beste KAV-ster en KWB-er,

Dit is geen uitnodiging voor jou, maar wel voor je kleine en iets grotere spruiten. We starten met een danscursus - niet voor ons volwassenen - maar voor onze kinderen. Het doet deugd als je kinderen zich kunnen uitleven op muziek.

We starten deze cursus op woensdag 2 oktober en stoppen op 4 december 2002.

Waar : De kerkeboomgaard.

Uur: 17.30 u. tot 18.30 u. (kinderen van 6 tot 10 jaar.)

18.30 u. tot 19.30 u. (kinderen van 11 tot 16 jaar.)

Wat kost dat?
We houden het democratisch en vragen 1.50 euro per uur dit is 15 euro voor de 10 lessen. We hebben wel graag dat je de 10 lessen tezamen betaalt. Wij hebben gezorgd voor een dansleraar en die kan dit niet gratis doen.

Wat heb je nodig?
Sportieve kledij en aparte turnpantoffels of sportschoenen.

Inschrijven kan door bijgevoegde inschrijvingsstrook te bezorgen bij Lieve Van der Meeren, Breestraten, 89 - Tel: 052/ 37 13 03 uiterlijk op zondag 22 september 2002.

Estafetteloop : Merchtem – Blankenberge – Merchtem

Nadat wij vorig jaar op een loopje de 120Km afmaalden kozen wij dit jaar voor de dubbele afstand. Dat er in onze groep mensen zijn met een lange adem is niet abnormaal, maar 240 km overbruggen gebeurt niet dagelijks.

Achter deze stunt schuilt een trio : "Pol, Ludwig en Frans".

Om dit wat meer kracht bij te zetten en tot een goed einde te brengen moest dit een doel hebben. Via een sponsoring mochten we 800 Euro overhandigen aan de MS patiënten van Melsbroek.

Op vrijdag 5 juli zijn wij vertrokken om 19u en zaterdag 6 juli om 15u15’ waren wij terug te Peisegem.

De voorbereiding heeft zijn vruchten afgeworpen. Alles verliep prima, het weer zat mee, de sfeer was goed en niemand werd gekwetst. Frans zorgde voor de weg verkenning en de gepaste aflossingen. Pol wist de juiste mensen en drank mee te nemen. Ludwig zorgde voor de logistiek.

De nacht door zonder slapen, daarbij lopen, begeleiden en kaart lezen is op zich een uitdaging.

In heenrit hebben wij om het uur gewisseld en in de moeilijke uren met twee lopers tegelijk gelopen. Om 4u40’ kwamen wij in Blankenberge aan. Na een klein oponthoud zijn wij om 5u terug richting Merchtem vertrokken. Alles verliep vlot, iedereen liep op zijn eigen tempo en om 11u30 hebben we in Wetteren een middagpauze ingelast. Om 13 u zijn wij terug vertrokken richting Merchtem. Om 15u15’ kwamen wij toe in Peisegem .Daar zijn wij een tijdje gebleven om het verloren

vocht terug te winnen. Omstreeks 16u30 zijn wij dan in groep richting Merchtem gelopen.

De begeleiders Willy, Jos, Wilfried en de busbegeleiders willen we nogmaals bedanken voor hun inzet en medewerking.

Onze lopers: Joke, Gust, Luc, Willy, Jos, Louis, Gilbert, Pol, Jef, Walter, Alois, Renaat, Ludwig, Walter en Frans.

Aan iedereen bedankt, het was fijn om met jullie samen te werken.

MF

KWB : Vissen op zee
21 september 2002

 

Beste KWB-voetballer

Volgende oefenwedstrijden zijn gepland in september 2002 :

  1. Tegen IFI 3 op donderdag 5 september om 21 u.
  2. Retourmatch tegen JKWB op donderdag 12 september van 21 tot 22u.
  3. Tegen GO-BANANAS of de boeren op donderdag 19 september van 21 tot 22u.
  4. Tegen GO-BANANAS of de boeren of ploeg van Wim De Ridder op donderdag 26 september van 21 tot 22u.

Voor het nieuwe seizoen zoeken we vooral nog spelers voor de veteranenploeg (tijdstip van spelen zaterdag tussen 17 en 20 uur).

Interesse : neem contact op met ALOIS DE SMEDT, Drielindenbaan 80, Merchtem, Tel. 052/37 43 56.

(Inschrijvingsgeld 15 EURO : hoofdzakelijk bestemd voor de verzekering).

 

Bijna alle leden hebben aan de wedstrijd deelgenomen

(of wat er aan de uitreiking van de hoofdprijs voorafging)

Vrijdagavond was het; halverwege augustus. In het lokaal waar de KWB’ers al dan niet met hun echtgenotes en kinderen geregeld samenkomen, bruiste het weer van de activiteit. De "Werkman" vormde het toneel voor een opsmukoperatie die ter gelegenheid van de kermis een culturele meerwaarde wilde verlenen aan het gemeenschappelijke plezier en vertier. Vier mannen die ook de maand voordien al eens waren samen gekomen om een concept uit te werken, namen het op zich de besloten ruimte van het lokaal te verfraaien en om te toveren tot een soortement cultuurtempel.

In de eerste plaats werd al het overtollige materiaal aan de kant gezet en naar de zolder gebracht. Vervolgens werd de geplande indeling uitgetekend. Het vormde de bedoeling dat het gelijkvloers in vier kamertjes zou worden onderverdeeld en de zolder zou fungeren als slaapkamer. De houten panelen en stansoenen werden naar beneden gehaald en daar door Ludwig B. bijzonder vakkundig aan mekaar gezet met boor- , schroefmachine en stijf staande sergeanten. Hij nam werkelijk het leeuwendeel van dat werk voor zijn rekening onder het toeziende oog van de minder handige Harry’s. Zij konden immers pas aan de slag gaan nadat alles stevig en onbeweeglijk aan mekaar bevestigd was. Dat werk zou de volgende ochtend geschieden. Want het bleek ondertussen al vier uur later. De door de conciërge aangebrachte, pastelkleurige nylondoeken moesten ’s andrendaags dan maar hun verfraaiende taak vervullen.

Die zaterdagmorgen kwam men opnieuw om negen uur bij mekaar in het lokaal: die drie mannen en de eerder aangesproken kunstenaars met hun werken. Met nietjesmachine, nagels en ijzerdraad werden beneden de onderscheiden ruimtes ingericht als salon, eetkamer, hobbykamer en keuken; zonder daarbij de nodige plaats over het hoofd te zien voor de opstelling van de dikste, de kleinste, de grappigste en de rotste ajuinen die door de bewegingsleden in hun of andermans tuin waren opgekweekt.

Boven werd de zolderkamer vooral door Aloïs onder handen genomen en met blauwe bolletjesdoeken gescheiden van de absoluut niet te ontberen opbergruimte. Een taak waarvoor hij weinig later assistentie kreeg van zijn echtgenote Rita. Zij maakte prompt duidelijk wat waar en hoe diende te worden bevestigd om haar handwerk en toebehoren duidelijk tot hun recht te laten komen. Het enige probleem vormde langdurig de plaatsing van het pikante naaktenschilderij dat – hoewel op aanvraag en tot teleurstelling van velen slechts als enige – niet bijster goed bleek te passen bij de zijdeschilderingen van Rita en de zonder toestemming tentoongestelde aquarellen van haar moeder, Irène De Ridder.

Beneden was ondertussen ook al de antieke T.V. en radio geïnstalleerd die Ludwig de vorige dag nog samen met een keukentafel had aangebracht. De caféstoelen van Hedwig kregen een plaats rond de tafel, de schildersezel en – doos met penselen moesten het idee van een hobbykamer kracht bijzetten en de beschilderde dakpannen van Stefaan Plasky verschoonden het interieur als bijzondere snuisterijen.

Terwijl Aloïs en Rita zich de zolderverdieping waarlijk toeëigenden om er hun persoonlijke cachet aan te verlenen, gingen Hendrik en Marc een viertal werken ophalen van Jef Jacobs die als gewezen KWB’er zeker niet mocht ontbreken. Zijn echtgenote Jeanne gaf ze welwillend in bruikleen voor deze kunsttentoonstelling.

Ook de schilderijen en houtskooltekeningen van Jef Wouters werd een geëigende plaats verleend; evenals het werk van Oscar Verbeyst en Jos Verhaegen. Waarbij Rita bovendien nog een heleboel materiaal aanbracht: een levensgrote knuffelbeer, nachttafeltje, bedovertrek, kadertjes, foto’s, haakwerkjes, enzovoort. Dit alles om de gezelligheid van hun intieme kamertje nog op te hogen.

Moe, maar voldaan kon iedereen die zaterdagavond om zeven uur tenslotte terugblikken op de geslaagde opzet van de tentoonstelling van de kunstwerken van KWB’ers. Het behoefde op zondagochtend nog slechts luttele aanpassingen teneinde het geheel de gepaste eenheid te verlenen om het volk vanaf tien uur te kunnen ontvangen. Waarbij Hendrik het overigens nog op zich nam om een wedstrijdje uit te schrijven aan de hand van enkele vragen over de tentoongestelde schilderijen en handwerken.

Zondag, maandag en dinsdag stond de deur van de Werkman dan open voor alle belangstellenden. De reacties aangaande de expositie en meer bepaald betreffende de inrichting van de het lokaal bleken algemeen lovend. Een lieftallige dame – want op kunstmanifestaties zijn het altijd lieftallige dames die je tegenkomt – uitte zelfs haar jaloezie omtrent zoveel talent dat als geniaal maar met te korte beentjes kon worden omschreven.

Dergelijke opstekers deden de organisatoren natuurlijk deugd; ofschoon je daar dan niet veel brood van koopt als hongerkunstenaar.

Het was dus nog enkel wachten op het ultieme moment om de winnaar van de prijskamp bekend te maken. Op de laatste dag zou dat geschieden. Al had de striemende regen die over de kramen en kragen neergutste, en heel het kermisgebeuren met plensbuien overgoot, het muzikale gedeelte ondertussen reeds naar de parochiezaal verplaatst. Dus werd prompt beslist om de tentoonstelling vroeger dan voorzien reeds gedeeltelijk af te breken. Zelfs al konden sommigen dan hun ongeduld nog amper de baas om te weten wie nu uiteindelijk zou gaan lopen met de pentekening van de parochiekerk of het mezenklokje . Met hulp van Rita opende Hendrik de doos van de ingediende formulieren. De meest juiste antwoorden werden eruit gepikt en al gauw bleek dat de schiftingsvraag uitkomst zou moeten bieden. Hendrik tekende in zijn alom gekende, niet te evenaren fluksheid snel een rosas op de vloer en liet een onschuldige kinderhand een stukje staaldraad werpen in de richting van de met cijfers omgeven roos. Eén en zeventig bezoekers bleken te hebben deelgenomen, waaronder negentien niet-Merchtemnaren. Doch de kiekenfretters hadden zich duidelijk niet onbetuigd gelaten en kaapten de prijzen voor de neus van die buitenlanders weg. De hoofdprijs ging naar Chantal Stalmans uit Huttert en het mezenklokje van Stefaan Plasky zou Walter Teugels mogelijk nog kunnen bijstaan in het bijstellen van zijn zoetgevooisde stem.

Ondertussen – en dit tot spijt van de enkele mensen die op het allerlaatste moment nog opdaagden in het bijzijn van de artiest om een rondleiding te mogen genieten – werden de schilderijen reeds zo goed als allemaal van de muren gehaald en ten dele thuisbezorgd. De volgende ochtend zou het op het anders zo vredige parochieplein onder de kerktoren immers weer een drukte van jewelste worden. De KWB’ers zouden dan eens te meer een ochtend lang in de weer zijn om hun toebehoren te ontruimen en zo plaats te maken voor de jeugd die er die avond het plein zou bezetten.

De volgende "zware" dag moest bovendien het lokaal weder in zijn oorspronkelijke staat worden hersteld. Dit betekende dat er moest worden opgekuist, nagels, nietjes en ijzerdraad verwijderd, terug naar beneden gebracht wat boven stond en wat boven hoorde van beneden verhuisd.

Hedwig was daarbij druk doende om al het aan mekaar bevestigde hout weer los te schroeven en zo de stelling te huldigen dat zelfs wie afbreekt , opbouwt. Dit terwijl de anderen de opkuis voor zich namen. Want wat eens te meer opviel, was hoe vele handen en al dan niet broze knieën het werk licht maken. Met bewonderensvol ontzag mocht men zich immers andermaal verheugen in de welkome hulp of waanwijze raad van de vele aanwezigen die hun steentje wilden bijdragen om alles zo snel en vlot als maar mogelijk te laten verlopen. Dat allemaal in het belang van de beweging en tot voldoening van elk van haar leden.

Het enige wat de vele bereidwillige handen nog restte, was de thuisbezorging van de prijzen in de gelukkige wetenschap dat er ondanks het barslechte weer, toch van een geslaagd kermisgebeuren mocht worden gewaagd. Want haast alle wedstrijdpaarden hebben aan de prijskamp deelgenomen en de race fortuinlijk beëindigd.

MARC BLYAERT

 

Jong-KWB: Kapellekestocht

Voila, we beginnen weer aan een nieuw werkjaar boordevol activiteiten.

Op vrijdagavond 20 september 2002 gaan we op kapellekestocht.

Onze kapellekestocht is een wandeling waar we op welbepaalde plaatsen de tijd nemen om nen babbel te slaan over het werk, onze vakantie, thuis, een stukske te eten ,…….

Kortom het wordt een gezellige avond.

We verzamelen om 20 uur in het KWB lokaal.

Hou ook volgende data reeds vrij :

Vrijdag 18 oktober : bowling

Vrijdag 22 november : KAV-KWB gespreksavond rond relaties.

Kermis 2002
Petanque – pingpong – kaarten

Bij petanque werd er gespeeld met 13 ploegen van 3 spelers. Er werd een hele namiddag gestreden om een finaleplaats te bemachtigen. Uiteindelijk werd de finale gespeeld door Kurt Willems, Kris Becque en Augustin Van Nieuwenhoven van ploeg A tegen Luc Vrijders, Francois Vanderstraeten en Aloïs Pauwels van ploeg H. Ondanks een spannend begin (5-6) was het toch ploeg H die het met ruime cijfers haalde (5-15). Wie regelmatig eens zou willen petanque spelen kan dit doen met de KWB-petanqueploeg. Neem dan contact op met Francis Wijns.

Het KWB kermis-tornooi tafeltennis was een enorm succes : 30 spelers namen deel aan dit open tornooi (een record !). Het systeem van loting vanaf de indeling van de reeksen tot en met de halve finale zorgde ervoor dat dit tornooi onvoorspelbaar werd. Zo werden er reeds in de reeksen en de daarop volgende kwartfinale enkele zware kleppers uit het Merchtemse pingpong circuit uitgeschakeld. Maar niettemin leverde het in de persoon van Hans Verbruggen een welverdiende winnaar op en dit voor de tweede maal op rij. Het succes van het tornooi lag niet alleen in de talrijke opkomst van de spelers maar ook in het grote aantal jeugdige spelers waarvan zelfs één, namelijk Frederik Ringoot, op basis van zijn talent, een vierde plaats behaalde. De senioren, Romain Saerens en Jos Robberechts, deden het trouwens ook niet slecht en vele jongere spelers moesten hun beste spel bovenhalen om van deze nestors te winnen.

RESULTAAT: 1) HANS VERBRUGGEN 2) ROGER DE BLOCK 3)LUC RINGOOT 4: FREDERIK RINGOOT 5: MARC MANGELSCHOTS / AUGUSTIN VANNIEUWENHOVE / JORIS ROBBERECHTS / MARC BLEYAERT
Bij deze danken we nogmaals Francis Wijns, Jos Dours voor het uitlenen van hun pingpong tafels en Juan Rosseel voor het transport.

Marc

Ook het kaarten had een overweldigend succes. Aan 25 tafels werd er gestreden voor de pensen. Je mag er zeker van zijn dat in heel wat gezinnen de dinsdag van de jaarmarkt pensen werden opgediend. De fervente kaarters hebben zeker al op de kalender gekeken wanneer de eerste kaartavond terug doorgaat. Alle kaarters worden in het KWB-lokaal verwacht op 11 oktober!

Proficiat aan alle deelnemers. Want bij KWB is het nog steeds belangrijker om deel te nemen dan om te winnen.

Volleybal: kampioenschap "KWB-Merchtem"

Net zoals vorig jaar gaat er ook dit jaar een mini-competitie door tussen een aantal KWB-ploegen van Merchtem. Vorig jaar werd er gestreden door Jong-KWB, de pingpongers, de dechtereirs, en door de volleyploeg. Wie dat wenst kan dit jaar aansluiten bij één van deze ploegen of zelf een ploeg samenstellen. Doen nu de grote families mee om kampioen te worden ? Zijn er voldoende leden in een straat of een wijk om er een volleyploeg mee samen te stellen ? Misschien is dit het moment om een niet-lid uit je buurt eens te laten proeven van KWB ! De matchen worden gespeeld op zaterdagavond. De kalender wordt eind september opgesteld in samenspraak met de deelnemende ploegen.