Kleine Raak Oktober 2003

Vrijdag 31 oktober treden we in de voetsporen van Harry Potter 

Voor wie bezeten is van toveren, vuurflits-bezems, heksen-drankjes,… is dit de ideale gelegenheid om een toffe avond- of nachtwandeling aan te vatten. Met een zaklamp in de hand trekken we de nacht in.

Samen met de mama’s en de papa’s maken we kennis met de toverkunst, hekserij, schrikken, toverdrank,… Er valt heel wat te beleven. We vertrekken aan de werkman om 19u, 19u20 en 19u40. Natuurlijk mag je je verkleden in Harry Potter, een tovenaar, een heks,… Iedereen is welkom, als je het wachtwoord kan ontcijferen…

 Wachtwoord:

Welkom lieve kleine mens !

Matthias Vanbelle - zoontje van Henrik en Sandra Vanbelle – Ameryckx

Lisa Heyvaert - dochtertje van Dirk en Leen Heyvaert – Vanden Nest

 

Wij gedenken

Frans Van Ingelgem, echtgenoot van Louise Vrijders

KWB-lid
Oom van KWB’er Johan Vrijders

Op 4 september overleed onverwachts KWB’er Frans Van Ingelgem. Frans kwam de laatste jaren geregeld de zondagvoormiddag in het KWB lokaal een plat waterke drinken en hij vond er kameraden om een kaartje te leggen, wat hij trouwens heel graag deed.
Frans was een graaggeziene figuur die gedurende zijn leven heel veel mensen geholpen heeft vooral met het invullen van papieren.
Frans was al heel lang lid van KWB en het interesseerde hem wat de werknemersbeweging organiseerde. Wijkmeester Leon kwam graag bij Frans aan huis.
Een vriend vertelde dat Wisken en Frans op het einde van de zestiger jaren nog het eten op het jaarfeest klaarmaakten (friet met stoofvlees).
Frans de KWB verliest met jou een trouw lid en een vriendelijk man die altijd bereid was tot een babbel.
Frans, we zullen je niet vergeten! Bedankt.

Jeanne Luypaert, echtgenote van Louis Biesemans (+2001)

schoonmoeder van KWB’ers Jos Robberechts, Luc Van Schuerbeeck, Hans Hoogewijs, Walter Legroux, Herman Vander Straeten,
Jean De Block, Theo Verhavert.

grootmoeder van KWB’ers Koen en Jan Robberechts, Dannie en Dirk Van Campenhout, Wim Van Schuerbeeck, Ronald Biesemans, Kurt Van Asche, Riemer Vanden Berghe, Davy Van Holsbeek

tante van KWB’er Louis De Pauw

Corneel Van Campenhout,

KWB-lid

Broer van KWB’er Jean Van Campenhout
Schoonvader van KWB’er Luc Herinckx

Corneel  hield van muziek en hij was een zeer goed muzikant zowel bij de fanfare als bij de steltenlopers. Naar de KWB kwam hij om te genieten. Zelfs nadat hij door zijn handicap het niet meer kon zeggen, zag je aan zijn fonkelende ogen dat hij ervan genoot tussen mensen te vertoeven, die hem graag zagen.

Corneel bedankt vooral omdat je een eenvoudig en vriendelijk man was en dat blijft ons zeker bij.

   

Sport in Oktober

 

Voetbal :

 !!!!!! Nog steeds geen wedstrijdkalender.!!!!!!

voor de masterscompetitie op zaterdag zich richten tot De Smedt Aloďs
voor de weekcompetitie zich richten tot Teugels Kries.

Volleybal :

       zaterdag   04 okt. om 20.00 u : KWB Merchtem- VC. Blok Ten Rozen
      
zaterdag   18 okt. om  20.00u : Merchtem – Haaltert     
      
zondag     26 okt. om 10.00u. : Dendermonde – KWB Merchtem

 

 Pingpong :

         Voor wie ? voor iedereen, ervaring niet vereist
        
Wanneer ? elke donderdagavond  vanaf 20.30u
        
Waar ? in de judozaal achteraan  de sporthal

 

 Verslag wijkmeestersvergadering 5 september 2003

 Geert leidde de eerste vergadering van het nieuwe werkjaar, maar - naar zijn eigen zeggen - voor de laatste keer. Volgende maand zijn er immers verkiezingen. Geert heeft er 2 mandaten van 2 jaar opzitten en naar zeer goede Merchtemse gewoonte wil de KWB dan een andere voorzitter. Er zijn 2 kandidaten binnen de 10 die in juni gekozen zijn voor het dagelijks bestuur: Pol Van Cauter en Hans Verbruggen. Er werd deze 2 illustere figuren dan ook diets gemaakt dat bij hun campagne zeker een gratis pint hoort. Ook de penningmeester wordt in oktober gekozen, met de keuze tussen Francis Wijns en Aloďs De Smedt. De voorzitter wenste een aantal nieuwe mensen welkom: de overkomers van jong-KWB en een aantal die de sfeer komen opsnuiven. Hij wees ook op de uitgebreide zak die men meekreeg: de kleine Raak, de grote Raak, de zakagenda, de Wijzer, de fotokalender. Allemaal zeer mooi en indrukwekkend. Lezen maar.

Een bezinning kwam er uit de 'nieuwe' Wijzer. Als start voor het KWB-jaar kon dat tellen.

Geert leidde ons dan door de activiteiten van de 'vakantiemaanden' die de indruk gaven nog de zwaarste maanden van het jaar te zijn:

En dan de kermis.

·         Van zondag tot dinsdag heerste er dan op het  Kerkplein en daarrond weer een echte goede, plezante, kortom een KWB sfeer.

Vermits we vorig werkjaar vele nieuwe leden hadden gemaakt kwam de voorzitter met het 'swa-bier' naar boven, waar dan ook duchtig werd van gedronken. De oorsprong was minder duidelijk: een zware palm, een soort trappist van Grimbergen? Moeilijk thuis te brengen, zelfs niet door de kenners.

 

Wouter Kemels bracht dan een overzicht van de komende activiteiten met de nadruk op 3 grote activiteiten tot en met Kerstmis:

 

Het werd dan ruim tijd om even te verpozen. Daarna nam Hedwig de touwtjes in handen. In kleine groepen kregen we allerlei vragen rond de KWB, zijn werking, zijn klemtonen, de vormende momenten op de wijkmeesters, zijn activiteiten te verwerken. De discussie hieromtrent laaide overal hoog op.

Alles van deze discussie werd gebundeld en zal gedurende het hele jaar zeker als leidraad dienen voor onze werking in Merchtem.

 HUGO.

 

 de bijbelmusical GLORY HALLELUJA - Dana Winner kerstspecial unplugged.
Op 17 en 18 december 2003 gaan er t.v.v. zaal ’t Vijverdal en Kom op tegen Kanker in samenwerking met Sportgroep de Snookers-Merchtem twee topavonden door met t
wee toppers.
Kaarten en info bij Domino, Gasthuisstraat 24. Tel. 052/37 41 15.

  

KWB gezinsweekend 23 tot 25 april 2004 - Han Sur Lesse

 We genieten van deze wondermooie streek waar de Lesse door de natuur kronkelt.

Het natuurpark “Lesse et Lomme’ is bestrooid met uitkijkposten en grotten, kortom een paradijs voor natuurliefhebbers. Wandelaars en fietsers hebben hier talloze mogelijkheden.

KWB-Merchtem heeft hier vele troeven in handen om een fantastisch weekend te organiseren.

Het huis beschikt over kleine kamers (sommigen met douche), zalen, sportveld, …

Meer info in volgende kleine Raak of www.multimania.com/hansurlesse.

Jan De Mesmaecker en Wouter Kemels weten er meer over.

 

Lidmaatschap KWB - 2004

 Goede vrienden,

 Wanneer je wijkmeester je met deze kleine raak komt bezoeken gaat hij de hernieuwing van je lidmaatschap bij de KWB vragen. Leden betalen voor een werkjaar 20 euro, huisgenoten 15 euro.

Als sociale beweging heeft de KWB de wind in de zeilen. We profileren ons hoe langer hoe meer als een beweging waar de leden kunnen vissen in een rijk gevulde vijver met allerlei activiteiten zowel vormende als ontspannende. In een tijd dat iedereen spreekt over individualisering en van ”de ieder voor zichzelf maatschappij” bieden sociale bewegingen tegenstroom. Zij creëren ondermeer allerlei ontmoetingskansen om mensen samen te brengen.

Een beweging als de KWB heeft maar bestaanszin als we met velen zijn, als onze nationale vertegenwoordigers kunnen spreken in naam van velen en ervoor zorgen dat men rekening houdt met het gedachtengoed van een beweging die staat voor een samenleving gebaseerd op het kristelijke waarden en die opkomt voor de rechten van de werknemersgezinnen.

Vrienden, met Raak en Kleine Raak word je iedere maand op de hoogte gebracht van onze werking en van wat er allemaal te beleven valt in de komende periode. “De Kleine Raak” word je tevens gratis aangeboden door onze afdeling, de financiering hiervan wordt vooral met de kermisrecette geregeld.

Je lidmaatschap loont zeker de moeite.

  

Doe het zelf
“Geef kleur aan je interieur”

 Woensdag 22 oktober 2003

KWB-Lokaal 20 u.

 De titel zegt het al; een likje verf, wat creativiteit en je huis is weer wat opgefrist! Het lijkt eenvoudig.maar hoe maken we het echt gezellig, knus en warm?

Ben je grotere werken van plan of gewoon enkele fijnere aanpassingen; het komt allemaal aan bod. Het uitgangspunt is niet te veel geld, je eigen ideeën en vooral; we doen het zelf.

 Vorig jaar kwam Luc Vrijders ons een aantal verstechnieken en verfmaterialen uitleggen nu dit jaar gaat het over “het gebruik van kleuren”.

 Wist je dat groen rustgevend werkt, oranje de eetlust stimuleert en dat rood de libido versterkt? Met je verfborstel kan je bovendien een klein kamertje een ruimere indruk geven en een donkere kamer opfrissen. Maar weet je dat je ook moet rekening houden met combinaties van kleuren en van de grote van de ramen of de lichtinval of de hoogte van het plafond?

Dit alles wordt je aan de hand van voorbeelden door een  begeleider op een rijtje gezet.

 Hoe gaan we te werk?

Je hebt goesting om naar deze infoavond te komen en je zit ergens met een persoonlijk vraagje over “hoe je best je living, je kamer inricht?

Wel een telefoontje naar Jan De Mesmaeker 052/373133 volstaat. Jan komt een tweetal foto's nemen van de ruimte die jij wilt herinrichten of herschilderen.We projecteren de foto’s en zo wordt het voor iedereen gemakkelijk om te volgen en ideeën op te doen.

Het is zeker geen noodzaak om foto’s te laten nemen of zelf je kamer te fotograferen want we zorgen wel zelf voor wat voorbeelden.

Hoofdzaak is dat je een beeld (info) krijgt over een aantal facetten die je bij je werkzaamheden of plannen kunnen helpen en natuurlijk aan welke belangrijke aspecten je best aandacht aan schenkt

 

Jong-KWB dropping

 Op 17/10/03 starten we het werkjaar met een dropping. Je kent dat wel … We worden ergens in het onbekende afgezet en proberen tegen ten laatste 1u op een aangeduide plaats aan te komen.

 Er is wel een belangrijk verschil met de vorige droppings …

 Afspraak om 19u30 aan De Werkman.

 Ten zeerste aangeprezen:

-         Slechte kledij
-        
Kompas
-        
Zaklamp
-        
Iets om te schrijven

 Wist je dat - jong KWB

Ř      We vanaf dit werkjaar met z’n drietjes ervoor staan om voor Jong-KWB activiteiten te organiseren: Wim, Dannie en David.

Ř      Wouter, Patrick en Luc hebben hun JKWB-fakkel door gegeven aan Wim, Dannie en David. Via deze weg wensen wij hen te danken voor hun telkens onvoorwaardelijke inzet tijdens hun JKWB-jaren.

   Wist je dat … 

  Stress…
 KAV-KWB nodigen uit op een informatie-en gespreksavond. 

Vrijdag 21 november
Kerkeboomgaard – 20 uur

 Stress op het werk, stress thuis om werk en gezin te combineren, stress op school bij huiswerk en examens, stress voor heel de familie op vakantie … zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan.

 Stress is de boosdoener ! - Doen we dit onszelf aan? - Is stress in? - Wat is stress en vanwaar komt stress? - Aan welke klachten, signalen kan je stress herkennen. - Kan ik iets doen tegen stress? - En nog zo vele andere vragen.

 Hou alvast deze avond vrij. Onze begeleidster is Lut Rottiers uit Meise.

 

Wie wordt IDOOL 2003 ?

We moeten nog wachten tot zaterdag 13 december om het antwoord op deze vraag te kennen. Tijdens een galadiner (jaarfeest) treden de kandidaten op en de aanwezigen kiezen dan hun idool. Wie met een gedicht, lied, dans,… wenst deel te nemen om zo idool 2003 te worden kan inschrijven bij Marc Blyaert (052/37.41.34) voor 31 oktober.