Kleine Raak Januari 2004

Welkom 2004 

2003 is achter de rug. Was het een goed jaar ? Had je te kampen met tegenslag ? Was er misschien een geboorte in de familie ? Of kreeg je te maken met een onverwacht overlijden ? Liet je lichaam je af en toe in de steek of was je net in topconditie ? Wat het ook was in 2003, laten we er met z’n allen een spetterend 2004 van maken.

 Mijn wens is dat de KWB horoscoop voor iedereen zo goed mogelijk in vervulling mag gaan.  

KWB Horoscoop

Vissen

Je voelt je in 2004 zo gezond als een vis in het water. Je hebt besloten om gezonder te eten en meer aan sport te doen. Volhouden is de boodschap.

Maagd

In je gezin loopt alles naar wens. Je zal wel eens woorden hebben met je vrouw, maar nadien kom je er als gezin weer eens beter uit.

Poolster

Je zal dit jaar het noorden wel eens verliezen. Er zal wel eens een dag zijn dat het wat minder gaat, maar dan heb je nog heel wat vrienden waar je kan op rekenen.

 Draak

Je zal dit jaar over heel wat vuur beschikken om er in te vliegen. Zowel op het werk, in het gezin als bij KWB zal je er voor 100% staan.

Melkweg

Je zal het dit jaar een beetje voorzichtiger doen in het verkeer. Niet te veel pintjes drinken en voorzichtig rijden is de boodschap.

Duif

Dit jaar zal er eindelijk vrede komen in alle conflictgebieden op aarde. Ook onze “conflictgebieden” worden opgelost.

Waterman

Dit jaar zal een jaar zijn waarbij je nog eens kan genieten van een welverdiende vakantie.

Grote beer

Met je kinderen loopt alles naar wens. Het is een plezier om ze te zien opgroeien.

Weegschaal

Dit jaar zal je het goede evenwicht vinden tussen gezin, vrije tijd en arbeid.

Zon

Dit jaar zal je een zonnetje zijn in huis. Iedereen zal kunnen genieten van je warme zonnestralen.

Kreeft

Je zal in 2004 goed op je voeding letten en dat eventuele overgewicht verliezen.

………

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

vul hier je eigen wensen in

 De KWB horoscoop werkt niet volgens geboortedatum, elk sterrenbeeld geldt voor iedereen.

  

Jaaroverzicht 2003 tijdens het jaarfeest

 Beste vrienden,

 

Toen 2003 zo’n 12 maanden geleden van start ging, dacht ik dat het eindelijk nog eens een doodgewoon jaar zou worden. Geen invoering van de Euro en geen millenniumovergang. Ook voor de sportliefhebbers zou het een jaar worden zonder olympische spelen en zonder EK of WK voetbal.

Toch had ik in Merchtem niet het gevoel dat het een doodgewoon jaar werd. Ook voor KWB Merchtem werd het zeker geen gewoon jaar. Ik trakteer je graag op mijn jaaroverzicht…

KWB Merchtem won de cultuurquiz, en onze KWB-voetballers stegen naar de eerste afdeling van de zaalvoetbalcompetitie. We hadden een massa succesvolle activiteiten: sprookjestocht, sneeuwmannentocht, gezinsweekend, actie rijbewijs, wandeldag in Keerbergen, fietsrally, bedevaart naar Lourdes, een fantastische kermis, een spannende startvergadering, kaart- en kookavonden, sport, en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.

Maar zowel tijdens deze activiteiten, als in de werkman de zondagvoormiddag en tijdens het bezoek van de wijkmeester zijn er heel wat menselijke contacten geweest. En dat blijft toch onze belangrijkste doelstelling.

Toch stel ik me soms de vraag of we met KWB Merchtem niet meer kunnen bereiken. We hebben de voorbije maanden Ford-Genk gehad, en dat is vanzelfsprekend heel veel in de nationale pers geweest. Maar intussen vergeten we dat ook in Merchtem heel wat mensen werkloos worden. Denken we maar aan Nestlé dat de voorbije maand de deuren sloot in Mollem. Tijdens het klaarzetten voor de Harry-Potter-tocht heb ik kunnen vaststellen hoeveel mensen van Merchtem er in de Werkman hun stempelkaart komen binnenbrengen. Zoiets doet je nadenken en dan vraag ik me af wat wij daar kunnen aan doen. Maar als je dan merkt dat de Belgische regering in feite aan meer dan 300.000 van de 500.000 werklozen zegt dat ze voor hun niets gaat doen, en dat ze voor de andere 200.000 “misschien” een job zal creëren, wat kunnen wij als werknemersbeweging van Merchtem dan veranderen? Waar kunnen we dan als KWB wel iets bereiken ?

Laat me toe dat ik mijn jaaroverzicht even verder zet. We hebben er een zeer warme zomer opzitten. Maar deze zomer heeft voor heel wat mensen heel wat ellende veroorzaakt. In de grootsteden zijn mensen gestorven die zonder vrienden of familie naar het graf werden gedragen. Hoe hebben die mensen dan geleefd? Heel wat mensen hier hebben het afgelopen jaar ook te maken gehad met ziekte, overlijden in de familie of misschien gezinsproblemen. Dan doet het ons goed dat we een wijkmeester, een buur, een vriend of familielid hebben die ons aanspreekt, naar ons vraagt, interesse toont. Dat is KWB.

Als ik terugdenk aan hoeveel mensen er op de been zijn geweest om de Berisha’s in Merchtem te kunnen houden, dan zeg ik nu dat ik fier ben dat ik “ne Merchtemnaar” mag zijn. Wat de verenigingen die dat hebben klaargespeeld daar hebben bereikt is fantastisch. Mijn hoed af voor deze verenigingen.

Ik wil mijn woordje graag afsluiten met een dankwoord. We hebben op het jaarfeest enkele mensen in de bloemetjes gezet. Misschien staan zij symbool voor de honderden medewerkers waar KWB kan op rekenen. Achter elke activiteit, achter elk huisbezoek, achter elke kleine raak, achter alles wat wij met KWB doen schuilen heel wat werkers achter en voor de schermen. Bedankt, bedankt en nog eens bedankt.

 Het ga jullie goed, Hans

In de bloemetjes gezet…

 Theo De Wael, Rieken Nerinckx, Bert De Munter, Jozef Ringoot, en Herman Biesemans, allen 25 jaar lid, konden jammer genoeg niet op het jaarfeest zijn. Eén van de komende dagen mogen zij van ons een bezoekje verwachten. In de kleine raak van februari kan je hierover meer lezen.Wel gevierd tijdens het jaarfeest: Willy De Neve: 

Hij zou het hier beter zelf kunnen vertellen. Hij is een natuurtalent als hij een micro in de handen krijgt. Het is een plezier om hem bezig te horen tijdens de corrida of tijdens de kermis. Hij is ook één van de steunpilaren rond ons lokaal “de werkman”… Winnaar van de gouden microfoon: Willy De Neve 

Ook de uittredende bestuursleden werden op het jaarfeest in de bloemetjes gezet. Hugo Verwimp kon niet aanwezig zijn, maar mag zeker ook nog een bezoekje van ons verwachten.Wel gevierd tijdens het jaarfeest: Norbert Kemels als uittredend bestuurslid en Geert Ringoot als uittredende voorzitter: 

Voor Norbert is een woord een woord. Als hij iets beloofd, dan mag je er zeker van zijn dat hij zijn belofte veel vlugger nakomt  dan wat hij heeft beloofd. Norbert is ook een kei in het onder woorden brengen en neerpennen van teksten voor kleine raak, kaartjes, bedankingen,…Winnaar van het gouden woord: Norbert Kemels

 Klein van gestalte maar groot van inzet was Geert een gedreven voorzitter. Hij heeft 4 jaar alles gegeven en hij is geslaagd met grote onderscheiding. Als hij een doel heeft, dan gaat hij er recht op af. Door het ongeval met zijn knie kan hij jammer genoeg niet meer letterlijk op doel afgaan. Winnaar van het gouden doel: Geert Ringoot

 

25 jaar “de werkman”
1979-2004
Zaterdag 7 februari om 19u

 Elk gezin is blij als het kan beschikken over een eigen (t)huis. Als KWB Merchtem hebben we het geluk om al 25 jaar in een eigen (t)huis te kunnen wonen. Nu lijkt het allemaal vanzelfsprekend, maar aan ons “KWB-huis”  is hard aan gewerkt.

25 jaar genieten we al van een prachtig lokaal. Is het de zondagvoormiddag of tijdens één of andere KWB activiteit, is het misschien om een kaartje te leggen of is het voor een toffe gespreksavond, is het om te genieten van een fris pintje bier of om te genieten van een heerlijke tas koffie, telkens weer kunnen we genieten van “ons lokaal”.

Om die 25 jaar te vieren nodigen we je graag uit voor een natje en een droogje op zaterdag 7 februari om 19u in… “de werkman”

 

Welkom lieve kleine mens !

 Femke,

dochtertje van Wouter en Ria Kemels-Robberechts

   Wij gedenken 

François Van Ruysseveldt, echtgenoot van Maria-Jeanne De Meuter
KWB-lid
Schoonbroer van KWB’er Piet De Mesmaeker
Nonkel van KWB’er Jan De Mesmaeker

François was jarenlang de sterkhouder in KAJ en KWB. Een figuur waar veel jonge arbeiders naar opkeken.
Voor François was een woord, een woord.
Door zijn gedrevenheid en zijn sterke persoonlijkheid wist François respect en eerbied af te dwingen op belangrijke vergaderingen van de werknemersbeweging waar hij steeds “de solidariteit onder de werknemers” beklemtoonde.
Monseigneur Cardijn en Jezus van Nazareth waren zijn voorbeelden en “zien, oordelen en handelen” zijn lijfspreuk.
François, we zijn ervan overtuigd dat gij ook bij ons Heer niet stil zult zitten en dat gij daar ook mensen zult samenbrengen.
Echt bedankt, goede vriend.

 

Frans Michiels, echtgenoot van Jeanne Luypaert
KWB-lid
Vader van KWB’er Gilbert Michiels
 

Frans was een sportieve KWB’er. Hij reed zo graag met zijn fiets. Enkele jaren geleden was hij zelfs onze gids bij één van onze fietstochten.
Frans was een KWB’er die van op de zijlijn toekeek. Hij was sterk begaan met alles wat er bij de KWB gebeurde.

Bedankt Frans voor je vele jaren lidmaatschap en voor de aanmoedigingen die we van jou kregen.

 

KWB Kaartkampioenschap

Niet te missen !
Volgende kaartavond vrijdag 9 januari 2004
KWB-lokaal.

Sport

Voetbal :

    1ste afdeling MZVC  

         maandag      12  jan. om 21.45u : KWB – Bizon 1
       
 maandag      26 jan. om 21.00u : KWB – Leireken
        donderdag   05 feb. om 22.00u : KWB – Ifiginea 2

       Masterscompetitie

      gans de maand januari bekerwedstrijden (3-10-17-24-31 januari 2004).

 Volleybal :

        zondag      11 jan.  om 10.00 u:  Denderhoutem -  KWB- Merchtem
        zaterdag  17 jan. om  20.00u :  KWB- Merchtem - Herzele    
       
zaterdag  31 jan.  om 20.00u :  KWB- Merchtem – Affigem

Pingpong :

        Elke donderdagavond  vanaf 20.30u, in de judozaal achteraan  de sporthal.

Petanque :

      woensdag 07 jan. 20.00u : K.WB-Merchtem – De Pipo’s
                         21.00u : K.W.B- Merchtem - Toyota
.         woensdag 14 jan . 20.00u : KWB Merchtem – K.W.B.- K.W.B.-Peisegem
                                        21.00u : KWB Merchtem- Looze vissers

Na het succes van onze eerste sportavond  onze ……
2de gezinssportavond

 zaterdag 24 januari 2004 om 20.00u
voor de kleinsten springen op de  trampoline en buitelen op de mat
voor de aanstormende jeugd een partijtje voetbal of misschien een matchke basketbal.
voor zij die het wat rustiger aan willen doen een partijtje badminton of pingpong .  

VERGEET UW SPORTKLEDIJ EN UW GOED HUMEUR NIET E

Welkom aan onze nieuwe leden !!

Jurgen Van Den Troost,
Chris Cnapelinckx,

Wijkmeestersvergadering van 4 december 2003

Hans opent de vergadering voor 30 wijkmeesters met een aantal algemene zaken.
-         
Geboortes, ziektes… familieaangelegenheden van onze leden.
-         
De lidgelden zijn bijna allemaal in orde.
-         
Dag van de KWB 2004 op 2 mei in Paradisio.
-         
Post :

 -          Voorbije en komende activiteiten:

*     Algemeen: zo gemakkelijk op website voor wie over internet beschikt; de voorbije werking, dikwijls zelfs met foto's geïllustreerd. Ook de Kleine Raak van december is breedvoerig.

*     Naar de kookavond over eenpansgerechten, franse uiensoep en internationale ovenschotels kwamen 14 lekkerbekken opdagen, ondanks de CL.voetbalwedstrijd op Anderlecht.

*     De zaterdagavond-gezinssport : veelal jongeren, enkele minder jonge, een plezante mix.

*     De samen met KAV georganiseerde avond over stress bevatte veel interessante tips.

*     De komende activiteiten van december (sint in Werkman, kerststallentocht, schaatsen Liedekerke, pandoeravond, dubbeltornooi pingpong, cyclocross in Koksijde) worden belicht, verklaard, voorbereid.

*     Ons jaarfeest: praktische regelingen rond klaarzetten, misviering, jubilarissen,versiering, ontspanning…en niet te vergeten: de opkuis.

*     De petanque-competitie is nu aan gang, er kunnen voorlopig geen nieuwe sporters bij.

*     De inschrijvingen voor de theoretische lessen rijbewijs beginnen te lopen.

*     Volgende wijkmeesters: vrijdag 2 jan.2004

 -          Thema-avond rond Welzijnszorg: "Gevangen in armoede"

Joris begint met enkele uit het leven gegrepen anekdotes over mensen met minder kansen in de maatschappij. Daarna werden enkele stellingen  en hun tegenstelling naar voor gebracht, waar men argumenten voor en tegen kon voor hebben:

-          Mensen met minder kansen in de samenleving zullen sneller tot misdrijven overgaan (Akkoord of niet-akkoord).

Akkoord : 2 soorten armen: 1. Generatiearmoede: afhankelijk van misdrijven om materieel toch wat te bereiken 2. Nieuwe armen door een tegenslag in hun leven ( overlevingscriminaliteit), mensen di hun land ontvluchten, zonder papieren…

Niet akkoord: witteboord-criminaliteit zijn geen kansarmen; wel worden de kansarmen als zwart schaap, alibi opgevoerd, ze worden gemanipuleerd, gebruikt.

-          Gevangenen zijn ook mensen van vlees en bloed; zij begingen een fout en moeten gestraft worden. Maar als samenleving hebben we een zorg tegenover deze mensen, net als tegenover de slachtoffers (akkoord of niet-akkoord).

Akkoord: het soort misdaad of misdrijf speelt grote rol: verkeersongeval in fout…is ook misdrijf. De dader is mee slachtoffer.

Niet-akkoord: het slachtoffer wordt wat genegeerd, de dader heeft (te) veel rechten.

Aan de dader wordt veel vergeven als hij zijn fout wil inzien, spijt kan betuigen. De slachtoffers vragen niet altijd de zwaarste straf.

-          Wat kunnen wij als KWB doen tegenover mensen in armoede?

Aandacht geven, ook financiële hulp om bvb. In bewegingen te kunnen meedoen, mensen uit het isolement houden.

Elke situatie is anders; ook oordeelt men vaak helemaal anders naargelang de kant waarlangs men de zaak bekijkt.

Marcel H.

KAV Merchtem

 Welkom op het eetcafé van KAV-Merchtem.
Zaterdag 21 februari 2004 vanaf 17 uur.
Zaal ’t Vijverdal, Kerkstraat, Merchtem

We serveren voor klein en groot:

KAV-aperitief
KAV-stoofpotje met pasta
Slaatje met geitenkaas en honingsaus
KAV-croque
Balletjes in tomatensaus
Zelfgebakken taart, eigenbereide chocomousse en tiramisu.

 

Recepten van de KWB-kookles van 25 november 2003

 FRANSE UIENSOEP

 Voor de bouillon: 750 g mager soepvlees, 1 prei, 2 à 3 takjes witte selder, 1 dikke ui, 1 wortel, peterselie, tijm, laurier, oregano en marjolein; 3 bouillonblokjes van rund, pezo.

 Laat het water koken met het soepvlees, de groenten, de kruiden en de bouillonblokjes. Laat zachtjes koken tot het vlees gaar is. Neem het vlees en de groenten uit het kookvocht . Giet door een zeef. Goed koud laten worden en het vet eraf scheppen.

 Neem ca 2 grote uien voor 3 personen. Snijd ze in ringen en laat ze beetgaar worden in wat bouillon. Verdeel de uiringen in vuurvaste soepkommetjes. Leg er één snede stokbrood op en giet er de bouillon over. Bestrooi met gemalen gruyèrekaas en zet ze in een voorverwarmde oven of onder de grill op 190° tot de kaas een mooi kleurtje krijgt. Opdienen! Smakelijk!

 WITLOOFSTOEMP

 Benodigdheden: ( 3 à 4 personen)

7 sneden gezouten spek - 5 aardappelen - 7 kroppen witloof - 2 teentjes knoflook - tijm, laurier - 3 soeplepels azijn - peper en zout.

 Bereiding:

Snij het spek in reepjes en stoof het aan in een kookpot.
Doe er de bladen van het witloof bij( van elke krop de bladen losmaken).
Voeg er de azijn, tijm, laurier en look ( fijn snipperen) bij.
Laat dit alles + 20 min. sudderen.
Schil ondertussen de aardappelen en verdeel ze in 4 à 6 stukken naargelang de grote.
Voeg deze na de 20 min. bij het witloof en laat ze gaar worden +  30 min.
Roer regelmatig zonder de aardappelen te breken.   

Alles is klaar wanneer het geheel bij het roeren een gebonden massa is geworden maar de stukken aardappelen moeten geheel blijven.

 RUSSISCHE OVENSCHOTEL

 Voor 4 personen: 1 kg gehakt, spinazie, aardappelen, pezo, muskaatnoot, melk, 1 of 2 eieren, bakboter, paneermeel. 

Schil een voldoende hoeveelheid aardappelen en kook ze. Maak er – volgens je eigen werkwijze – puree van. Voeg  melk toe, en 1 of 2 eierdooiers. Breng de puree op smaak met peso en een weinig muskaatnoot.  Bak het gehakt in een grote braadpan tot het wat aangekorst is. Ondertussen zorgde je ervoor dat je de verse (of ontdooide) spinazie (bolletjes- of bladspinazie) in de buurt hebt.

 In een grote vuurvaste schotel wordt het gehakt als onderlaag gebruikt. Daarop komt een laag spinazie (volgens eigen smaak en hoeveelheid). Daarbovenop komt de puree; voldoende voor grote eters! Op de puree ga je op grootmoeders wijze klontjes bakboter aanbrengen. Bestrooi alles met paneermeel. We gaan er van uit dat je ondertussen de oven op 200°  hebt gezet; laat ook de grill haar werk doen zodat het geheel mooi bruin wordt… Opdienen en smullen!

 ZWITSERSE GRATINSCHOTEL

 Voor 4 personen: 4 aardappelen, 2 preien (wit en groen), pezo, 500 g gruyèrekaas, melk, blokjes van gerookt spek (beste kwaliteit)

 Schil een aantal aardappelen en snijd ze in fijne schijfjes. Deze laat je een paar minuten in een kookpan of in de microgolf beetgaar worden.

De prei wordt schoongemaakt en voldoende fijn gesneden. Laat nadien blancheren.
De blokjes spek worden gebakken en nadien met de groenten vermengd. Breng ze op smaak met de kruiden.
Bereid een kaassaus en meng de schijfjes aardappelen eronder.

In een vuurvaste schotel breng je eerst een laagje aardappelen aan; vervolgens een laagje prei met spekjes; alweer een laagje aardappelen en groenten.… 

Bestrooi met gemalen gruyèrekaas.
Zet het geheel in een voorverwarmde (200°) oven en laat grilleren tot het geheel een mooi goudbruin korstje vertoont.

Varianten
: je kan de spekblokjes vervangen door gebakken gehakt. Je kan ook andere groenten kiezen: spinazie, andijvie, broccoli…

 

KWB – kookavond
Dinsdag 20 januari 2004
Kerkeboomgaard – 20 uur

 Het is nooit te laat om te feesten.
We hebben een aangepast feestelijk menu op het programma.

Scampi met witloof
Hertengebraad met groentepuree
Vruchtenpapillot met porto.
 

Smakelijk!

 

KWB Vlaams Brabant en Brussel nodigen uit …  

Steven en Stijn Kolacny
Piano vierhandig
Hongaarse dansen

 Zaterdag 28 februari 20u30

CC Het Vondel, Possozplein, Halle.

Tickets :             VVK 10 euro

                        Verkrijgbaar bij KWB Vlaams-Brabant : 02/508 88 60.

 

Geluk

Refrein:

Geluk vind je in jezelf
Vrede vind je daar alleen,
Je zult niet vinden ver van hier
Of in overvloedig wijn en bier
Je zult niet vinden als je het zoekt
Wanneer je iedereen vervloekt
Zolang je andere mensen dwingt
Geluk vind je maar alleen

Wanneer je het vinden kunt met iedereen
.

 

Als je door het leven gaat
En je medemens verstaat
Die veel zorgen om zich heeft
En om het leven niet meer geeft
Geef hem dan wat nieuwe moed
Spreek hem weer wat vreugde in
Een simpel woord doet dan veel goed.

Als je ’s avonds slapen gaat
En nog eens je dag opraapt
En je zegt dan tot jezelf
Ik heb er toch wat van gemaakt
Ik hielp die mensen uit de nood
Ik sprak die ander sterkte in
Maak je zelfzucht nooit te groot
Dan geeft het je vreugde binnenin.
 

 Tekst en muziek: Jan Willox.
Jan zong dit liedje op het jaarfeest voor “Idool 2003”

Jaarfeest

 

Een droom…

 Wie van ons heeft al eens geen fraaie droom? Een paar dagen of moet ik zeggen nachten terug droomde ik dat ik een teddybeer was. Zo’n leuk knuffeldier met een zachte vacht, twee stralende oogjes die je met vreugde aankijken en een nogal stompe, stoere neus. De oortjes och god o zo pietleutig aangeplakt. Met mijn twee armpjes leek ik de wereld vast te houden in een greep van “kom maar af hier is het tof”. Door mijn ietwat stijve benen zonder kniegewrichten uiteraard kan men mij gemakkelijk tegen het kussentje op de sofa zetten.

Echt een beer om van te houden en warmpjes tegen je aan te knuffelen. 

Maar mijn oogjes waren nog niet helemaal open en ik zag vele beertjes zoals ikzelf  en naarstige vrouwenhanden tikten priemen vol voor een sjaal, een mutsje of een truitje met een zakje er bovenop. Dames torsten grote papieren of plastieken zakken en kwamen vrolijk en blijkbaar in grote doen het KAV-lokaal uitgebabbeld. Allemaal beren, beren aan de lopende band.

 Een zware vrachtwagen dobbert me uit mijn berendroom maar die knuffel daar heeft mijn groot berenhart toch deugd aan gehad.

 nk

 Wistjes: berennieuws

Dat Magda en Gerarda apetrots zijn op “hun blacky”. Uiteraard vallen deze exemplaren op door hun zwart uiterlijk.
Dat Lea even fier is op haar ‘roze” beer
Dat paars-wit ook van de partij was.
Dat Jeanne en Renilde verantwoordelijk zijn voor dat berenwonder.
Dat er in Huttert, de Galgestraat maar ook in Brussegem beren geknuffeld worden.
Dat het bij Marie-Louise, Heidi, Fien en Lien echt een grote berenfamilie wordt!
Dat de tweelingzussen Christel en Josiane kleurige beren met originele kleertjes uit hun priemen toverden.
Dat met de KAV-kerstviering al deze beren konden bewonderd worden.
Dat wie nog een berenplaatsje vrij heeft in zijne canapé mag contact opnemen met KAV!
Je weet maar nooit dat er een beertje uit de lucht valt.
Dat we hoorden dat sommige vrouwen graag met hun beertje zouden gaan slapen … en wat dan met hun grote knuffel?

Achter de schermen van … de mutualiteit !

 Wij kennen allemaal onze mutualiteit wel:

waar we met onze ziektebriefjes terecht kunnen.
waar we misschien als kleine bengel op kamp zijn geweest of ??
die onze ziekenhuisfactuur voor een groot deel betaalt of ??
waar we voor onze kinderen aan voorhuwelijkssparen doen of ???

Weten we ook als we in de rats zitten met onze knie of arm, of onze ouders graag thuis verzorgd worden de St.Michielsbond ons een hele waaier aan hulpmiddelen ter beschikking kan stellen?

Daarom op woensdag 28 januari 2004 achter de schermen van de St Michielsbond.

Plaats van de afspraak             De Mediatheek

Aan het CM kantoor van Vilvoorde

Nolet De Brouwerstraat

 We vertrekken om 7u15 aan de werkman.

 Cultuurquiz

 We hebben met KWB-Merchtem heel wat te verdedigen want vorig jaar wonnen we met glans de Merchtemse cultuurquiz. 

Kandidaten gezocht om hun grijze cellen ter beschikking te stellen van KWB op

Zondagen  18 januari  2004 (Merchtem)
                    1 februari 2004 (Peizegem)
                  15 februari 2004 (Merchtem).

Info en inschrijven bij Francis Wijns 053/37 37 90.

 

KAV-KWB kerststallentocht

 ·        Ondanks het gure weer, maar we bleven droog, kwamen 103 herders opdagen.

·        Aan de lagere school St. Donatus, Kapelleveld op den Dooren (aan Plasky), aan de wigwam –kribbe op Langevelde en de afsluiter in de kerk werden inhoudelijk sterke teksten voorgelezen waarin de zorg voor een solidaire samenleving de rode draad was.

·        Dankjewel :

 

verbondelijk valentijnsinitiatief

Waarom mannen liever zwijgen
en
vrouwen altijd willen vertellen !
Het verschil man-vrouw in relatie en communicatie.
 

Dit is het thema van het verbondelijk valentijnsinitiatief KAV-KWB.

 

  4 voor kinderen vanaf 4 jaar.

 

Uitnodiging!

 Op zondag 18 januari 2004 om 10.30 uur in onze parochiekerk verzorgt KAV-Merchtem de eucharistieviering

met als thema :

 ‘Vrouwen die Bewegen’.

 Aan allen, van harte welkom !