juli 2004


Wij gedenken 

Roos De Pauw - Moeder van KWB’er Rudi Luypaert
Rosalie Cleymans -
Grootmoeder van KWB’ers Frank Neukermans en Juan Rossel
Myrene Moernout -
Zus van KWB’er Etienne Moernout

Kermisprogramma KWB

Vrijdag 13 augustus
(kinder)jogging en corrida

Zondag 15 augustus – 10 tot 13u en 18  tot…
Kermisterras

 Maandag 16 augustus – 13u
Kampioenschap petanque – pingpong – kaarten

 Dinsdag 17 augustus
18u: De tofste kindershow van België met Priet Praat

20u: Optreden Crossroad

Kinderjogging jogging en corrida

De Corrida is dit jaar opgenomen in de Intersportcup. Een regelmatigheidscriterium met 11 grote wedstrijden in Vlaams Brabant en Oost Vlaanderen. Hierdoor zal de spanning tijdens de Corrida zeker toenemen ! Maar de (kinder)jogging en corrida wil natuurlijk veel meer zijn dan een wedstrijd. Voor de 10de keer staan we klaar om meer dan 600 lopers te verwelkomen. De kinderen starten om 18u. Een half uur later wordt dan de start gegeven voor de jogging van 3 en 6 km. Om 19u30 wordt dan de start gegeven voor de Corrida van 12 km. Start en aankomst zijn zoals steeds aan de sporthal in de Dendermondestraat. Inschrijven kan vanaf 17u30 in de cafetaria van de sporthal. Er zijn heel wat mooie prijzen voor alle deelnemers ! Wie graag wenst mee te werken aan de corrida neemt hiervoor contact op met Geert. (052/37.40.20)

 Veel volk, en toch genoeg plaats voor groot en klein

Ook dit jaar kan je gezellig op  kermis of jaarmarkt rondlopen en nadien rustig een pintje drinken met de vrienden. Misschien is er op de kermis onvoldoende plaats om te genieten van een drankje, bij KWB op het parochieplein is er nog wel een plaatsje vrij. Op zondag 15 augustus ben je hier welkom tussen 10u en 13u en na 18u. Maandag is het kermiscafé open vanaf 13u en dinsdag vanaf 10u. De activiteiten van maandag en dinsdag kan je hiernaast raadplegen. Alle dagen van het kermiscafé kan je hier terecht voor de tentoonstelling, het springkasteel, boterhammen met hesp, platte kaas of köt, een kaartje leggen, een gezellige babbel,…

 Tentoonstelling: Klikken zonder negatief

Sinds de opkomst van de digitale fotografie worden er veel meer foto’s genomen dan vroeger. Het resultaat is natuurlijk dat er veel meer goede foto’s worden genomen. Tijd dus om deze eens tentoon te stellen.  Maar natuurlijk zijn er ook de traditionele foto’s die het zeker nog goed doen tijdens zo’n tentoonstelling.  Deze tentoonstelling gaat door op zondag 15, maandag 16 en dinsdag 17 augustus in het KWB-lokaal ‘De Werkman’ (achteraan parochieplein). Wie nog wenst deel te nemen neemt dringend contact op met Jan, Wouter of Hans. (052/37.53.13)

 Wie wordt de nieuwe kermiskampioen ?

De maandag van kermis is er bij KWB de mogelijkheid om in ‘competitie’ petanque, pingpong of met de kaarten te spelen. Bij petanque wordt er gespeeld per 3. De ploegen worden ter plaatse geloot, zodat iedereen kan deelnemen. Bij pingpong word je in een ‘poule’ ingedeeld. Iedereen speelt (individueel) tegen iedereen in zijn poule. Daarna wordt het systeem van rechtstreekse uitschakeling toegepast. Bij kaarten wordt er per tafel voor een prijs gespeeld. Voor alles kan worden ingeschreven vanaf 13u. De loting gebeurt om 13.30u.

 De tofste kindershow van Belgie:
Priet Praat

 Merchtem – Parochieplein  Reeds voor het 5de jaar op rij komen bij KWB de kinderen aan de beurt de dinsdagavond. De voorbije jaren was er de kinderfuif, maar dit jaar mag je nog meer verwachten van de dinsdagavond. Dit jaar komt de kinderanimator Priet Praat de kinderen animeren. De kinderen kunnen spelen, zingen en dansen. Priet Praat garandeert dat alle kinderen actief kunnen deelnemen. Deze Kindershow start op dinsdagavond om 18u ! Natuurlijk zijn alle kinderden ook voordien al welkom in één van de springkastelen. Bij goed weer gaat de kindershow door op het parochieplein, bij slecht weer in zaal ’t Vijverdal.

 Crossroad doet parochieplein swingen !

 Crossroad is een groep die hoofdzakelijk populaire Engelstalige rock van de jaren '70 tot nu speelt. Vanaf dinsdagavond 20u trilt Merchtem op zijn grondvesten.   Zin om  te dansen of zin om gewoon rustig een pintje te drinken met vrienden ? Iedereen welkom vanaf 20u. Ook hier is de inkom gratis.

 Meer info over alle kermisactiviteiten van KWB kan je terugvinden in de kermiskrant die begin augustus zal worden rondgedeeld in gans Merchtem. We doen dus een beroep op heel wat KWB leden om deze kermiskrant mee rond te delen. We hebben er dit jaar voor gekozen om de krant te laten drukken (op 4000 exemplaren) op een groot formaat.

 Op de loop

Door ondermeer de Feryn-pijl  was de opkomst misschien te zwak: 5 mountain- bikers en 7 wandelaars”. In La Roche–En–Ardenne aangekomen zijn de mtb-ers er direct ingevlogen. De wandelaars hebben eerst wat voorraad opgedaan. Dit bleek echt nodig, de eerste 4 km ging over een  zeer stijgend parcours (van 250 m naar 409 m boven de zeespiegel). Vervolgens een pittige afdaling tot de aan oevers van de Ourthe in Maboge. Op de mtb-ers hebben wij even moeten wachten ( zij hadden reeds 35km afgelegd). Een wel verdiende rust, met een smakelijke Ciney en een snack. Om 14h zijn beide groepen opnieuw vertrokken. De mtb-ers gingen het wat rustiger aandoen . De wandelaars hebben er nog een snok aangegeven. Vooral Roger trok hard door. Om 16h30 waren beide groepen terug verenigd,om samen een  smakelijke pint te pakken. De bikers fietsten 47km de wandelaars stapten 16km. Om 19h15 kwamen wij terug  Merchtem .De uitstap was prachtig “ toffe groep, mooi parcours en goed weer”.Wat moet er nog meer zijn. De afwezigen hadden weer eens ongelijk.                                                                                                                                                                                                                                       Frans

  Wist je dat…

als je bij het mountainbiken achteraan rijdt, je het meeste modder moet opvangen

 
Erik de val van Ben in “slow-motion” nogmaals overdeed.

 
Hans zijn jeton niet meer terugvond van de douche, en als hij hem dan toch terugvond zijn douche niet bleek te werken.
 

we met 12 personen een laatste drankrekening hadden van € 128 (5000 BF) voor 2 consumpties per persoon. Bleek dat er zo’n € 70 teveel werd gerekend.

Jeke gezegd heeft dat Pol beter in de week wat harder zou werken, dan kan hij op een zaterdag meegaan.

Wijkmeestersvergadering van vrijdag 11 juni 2004

 Iedereen kreeg in het begin een stuk hout in de hand en moest dan tijdens de bezinnende tekst door Marc Van Schuerbeeck voorgelezen, proberen die stok te breken. Dat lukte (bijna) bij iedereen. Dan moesten we, zoals in het verhaal van Marc, per drie de stokken met een koord bij elkaar binden en ze dan proberen te breken. Dat lukte dan ook nergens. De verteller besloot: 'wat jullie met deze stokken doen, kan ook met jullie gebeuren. Als je alleen bent, kun je gemakkelijk gebroken worden. Samen zijn jullie zo sterk als deze bos takken, samen houden we stand, afzonderlijk breken we. SAMEN STERK. 'In kleine groepjes werd dan nog even aan de hand van enkele vragen doorgeboomd.

 De voorbije activiteiten werden even door Wouter naar voor gebracht: moederdag, het stadsbezoek aan Leuven (dat vond iedereen voor herhaling vatbaar), de avond over: ‘tieners zijn wel te genieten’ (sommigen vonden de spreker nog al slapjes).

Er was ook nog voetbal tegen de Marollen, door de KWB met 6-5 verloren. Het schijnt lag dat aan de arbiter Geert, die liet doorspelen tot de Marollen aan de leiding lagen. Toch moeten we er iets aan doen, want de massale supportersschare komt niet meer af. Er werd ook nog met een deel mensen naar de verbondelijke startavond gegaan, waar de 5 thema's naar voren werden gebracht, met een aantal nevenactiviteiten zoals sport in de gevangenis, de jonggehuwdenwerking. De KWB op de loop was ook zeer interessant, het was alleen spijtig dat het samenviel met de Ferynpijl. Ondertussen blijft men natuurlijk ook petanquen: elke donderdag is iedereen daar welkom.

Ook de maand juni heeft nog allerlei activiteiten in petto zoals vaderdag, de kookavond op 15 juni, de barbecue van de jong-KWB (er zijn er 74 ingeschreven), de fietsrally op 27/6. Natuurlijk mag niemand de wijkmeestersvergadering van 2 juli op verplaatsing vergeten. Waarschijnlijk fiets meebrengen.

Er is ook altijd familienieuws: de vrouw van KWB’er Jef Ringoot is overleden. Katrien en Joke trouwen op 10/7/2004 met een misviering om 15.30 uur. KWB is op de receptie uitgenodigd en er waren wel een tiental gegadigden. Ondertussen hadden de vormelingen een balpen van de KWB gekregen en waren de eerste communicanten tevreden met hun kaartje. Er werd even op een foto gewezen in de grote Raak van de festiviteiten in Paradisio waar mensen van Merchtem op staan.

Hans deed dan ook nog de oproep voor de kuisploeg. Beter als vorige keer, want toen waren er maar 2 afgekomen.

Na de welverdiende pint werd er dan in kleine groepen een evaluatie gemaakt van het voorbije jaar. Deze keer moesten wij niet doorschuiven, maar waren de gespreksleiders die het deden. De evaluatie ging rond: de wijkmeesters (we hebben er nu 58 voor 336 leden), de ledenbeweging en de activiteiten. Er werden duchtige adviezen gegeven naar het volgende jaar toe en op het laatste mochten we dan een aantal activiteiten uitkiezen die we vonden die  volgend jaar zeker moesten doorgaan en aan welke we wilden meewerken. Het klein bestuur zal daar de optelsom van maken en dan bekijken wat daaruit dan in het uiteindelijk programma zal terecht komen.

Zo heeft iedereen bijgedragen tot het tot stand komen van het programma voor volgend werkjaar en gaan, zoals ieder jaar, er weer activiteiten doorgaan voor ieder wat wils.

HUGO

 Wist je ?!

Dat we KWB’er Jean Vereertbrugghen feliciteren met zijn kleinkind QUINTEN. Dat er op het geboortekaartje van Quinten een mooi tekstje stond. “Leven uit ons leven, klein en bijzonder  we gaven je een naam, maar eigenlijk heet je wonder”. 

VADERDAG in ’t LOKAAL

·         Dat met de KAV-vrouwkes achter de toog de ontvangsten merkelijk hoger liggen in het KWB-lokaal.
·        
Dat 72 mannen naast de kussen ook nog een pint en een schrijnwerkerspotloot kregen.
·        
Dat de sfeer er meteen inzat want naast de keuze voor het Vlaams Parlement en voor Europa mochten de mannen ook “kies keurig” voor de PVP (partij van papa’s) stemmen.
·        
Ziehier de uitslag :

Pappie
Vava
Va
Pa

Papa
Vader
Vake

=  2
=  2
=  3
=  5
= 15
= 16
= 18

Danke aan KAV voor deze jaarlijkse fijne attentie. ’t Was tof en origineel.

  FOTO tentoonstelling met kermis

Na de tentoonstelling over de zintuigen, den dikste patat en ajuin, de hobby tentoonstelling, …… richten we dit jaar een fototentoonstelling in.

De bedoeling is dat we in het KWB-lokaal al deze foto’s tentoonstellen.

 

Hoe gaan we te werk?

 Zowel klassieke foto’s als digitale foto’s of bestanden (minimum aantal pixels 1280*860) kan je bezorgen bij Hans Verbruggen, tel 052 375313, Vesten 23  te Merchtem of in de BUS die in het KWB lokaal zal staan.

Al de foto’s moeten binnen zijn voor zondag 1 augustus 2004. Natuurlijk liefst zo snel mogelijk, zodat we vooraf al wat werk kunnen doen.

Schrijf duidelijk op iedere foto of cd je naam, adres en telefoonnummer zodat we alles na kermis aan de eigenaar kunnen terugbezorgen.

 

Welke kiekjes verwachten we? 

Alle foto’s zijn welkom. Als hij maar mooi, origineel, tof, schattig of ………is.

·         Mooie, gezellige, romantische,……. plaatsjes in Merchtem

·         Even weg uit Merchtem,vakantiefoto’s van eender waar.

·         Mensen van allerlei kleuren en formaten

·         Kwb voeger en nu

·         Onze gemeente vroeger en nu

·         Van alles en nog wat (kortom alle foto’s zijn welkom) 

We rekenen erop dat iedereen ons enkele foto’s bezorgt (maximum ongeveer 10 foto’s per persoon). Ook digitaal bewerkte foto’s zij welkom.

Gelieve je inschrijving te bezorgen bij
Ø     
Hans Verbruggen, Vesten 23, Merchtem, 052/375313, Hansv@kwbmerchtem.be
Ø      Jan De Mesmaeker, Peperstraat  14, Merchtem, 052/373133

 

Fietstocht

Vrijdag 9 juli 2004  -  Vertrek werkman 19 u

De weg wordt nog uitgestippeld maar zeker is dat we die vrijdag met onze fiets een fameus tochtje maken van ongeveer 30 km over onze Vlaams-Brabantse wegeltjes.

Deze aktiviteit doen we liefst met mannen onder mekaar dan kunnen we onderweg eens lekker tegen mekaar boffen hoe goed onze vrouwkes wel voor ons zijn. Hm hm.

 Allen op de afspraak, blaas je fietsbanden al maar eens op en een scheutje olie kan ook geen kwaad als je stalen ros niet al te veel van stal wordt gehaald.

10e KINDERJOGGING - JOGGING - CORRIDA

Hallo boys en girls, hier zijn we weer,

Ja hoor, u leest het goed, op vrijdag 13 augustus 2004 organiseert  KWB voor de 10de keer de CORRIDA.

 Samen met onze 594 lopers in 2003 en de 60 KWB medewerkers willen wij er dit jaar opnieuw een echt loopfeest van maken.

En net zoals de voorbije jaren zal Merchtem-Kermis een dagje vroeger van start gaan.

De infoborden van de gemeente zullen dit aan de bevolking ook kenbaar maken.

 Inschrijvingen vanaf 17u30 in de sporthal of via onze website www.kwbmerchtem.be

Ø   Kinderjogging 18u :   300 – 500 meter

Ø   Jogging 18u30 :   3 – 6 km

Ø   De Corrida 19u30 :   12 km

 ·        Prachtige prijzen in natura zijn voorzien voor iedere deelnemer.

·        Hartelijk dank aan alle gulle sponsors.

·        De kleedkamers van de sporthal staan ter beschikking.

·        Graag willen we een warme oproep doen aan alle leden van KWB die wat minder sportief aangelegd zijn, want we hebben nog veel helpende handen nodig, zoals seingevers, waterdragers, hulp bij aankomst, inschrijvingen enz.....,

·        Wie nog wil sponsoren of nog een prijsje heeft kan dit melden bij :

Geert Ringoot, Tel. 052/ 37.40.20, seingevers melden zich best bij Pol Van Cauter.

 Zo, begin maar alvast te trainen en tot vrijdag 13 augustus 2004.

 Het corrida-team

  

Mandarijntjes

 Mandarijntjes zijn er haast vanzelfsprekend
voor gemaakt om te delen en verdeeld te worden,
net zoals een mens…

 Moet je eens zien hoe zo’n vruchtje van binnen
helemaal door de natuur is klaargemaakt
om zich te verdelen en mededeelzaam te zijn.
Alleen moet eerst de dikke schil
aan de buitenkant er af, dat doet pijn…

 Zo is het ook met elke mens,
met jou en mij,
met mensen uit oost en west,
noord en zuid/

 Eigenlijk zit elke mens van binnen klaar om te delen
en zich weg te geven en zo voedzaam en deugddoend
te zijn voor ieder ander.
Alleen – er groeit soms zo’n dikke korst
om ons hart van angst en vooroordeel,
van misverstand en onbegrip,
dat het er meestal niet van komt…

 Laat de natuur dus maar een keer
haar eigen gang gaan.
Neem zo’n vruchtje, haal de schil eraf
en deel het met de ander.
 

Smakelijk!

 KWB-kookles 15 juni 2004

 §         Met 18 aalgladde KWB-koks in spe (allen nog groentjes) klaar om paling in ’t groen te maken.

§         Maar eerst mosselsoep met garnalen als entree.

§         Twee ploegen met evenveel ingrediënten aan het groentenwerk, de mosselen geteld en koken maar, een stuk stokbrood om in de soep te soppen en alles was na één uur naar binnen.

§         De paling leren kuisen, vinnen wegknippen en op een zeer simpele manier – maar voor iedereen eetbaar – klaarmaken.

§         Mannen KWB’ers, doe het!! Nodig uw schoonmoeder uit en je bent een droom van een schoonzoon.

Snarf

Mosselsoep

 

1 kg mosselen, 100 gr garnalen
3 preistekken, 3 ajuinen, ½ groene selder, 3 wortelen
3 visbouillonblokjes, 2 laurierblaadjes, peterselie, P + Z, boter

 Bereiding

 

Groenten zeer fijn hakken en ongeveer 3 min. stoven in boter. 3 l. water toevoegen, alsook peper en zout.. Mosselen ontbaarden en goed wassen en toevoegen.

De mosselen ongeveer 8 tot 10 min. laten meekoken.

Als de mosselen opengaan, uitnemen met visspaan en laten uitlekken.

Visbouillon toevoegen en de soep nog 5 min. laten doorkoken.

De mosselen uit de schelp halen en samen met de garnalen in de soep kieperen. Niet meer laten doorkoken.

De soep is klaar om op te dienen.

Tip : om de mosselen en de garnalen beter te kunnen verdelen, kan men deze in een kleine kom doen, met een beetje soep in. In borden verdelen en daar de kokende soep bovenop gieten.

Voordeel : wie geen mosselen of garnalen lust, eet gewoon van de grote ketel.

 

 Paling in ’t groen

 

1 kg levende paling (= 750 gr gekuist = voor 3 personen geeft dit ongeveer 15 stukjes per persoon).
2 sjalotten, 80 gr peterselie (1 bussel)
1 citroen, boter, p + z, sausbindmiddel, water.

 Bereiding

 

Paling zeer goed wassen in koud water (zwart vliesje uitdoen). Droog deppen met keukenrol. Vinnen wegknippen met schaar.

In stukjes van ongeveer 5 cm snijden.

Boter in kookpot laten smelten en de paling EVEN laten stoven.

 

Peterselie en sjalotten zeer fijn hakken, over de paling strooien en oversoppen met water.

Peper en zout toevoegen en een 10-tal min. laten sudderen. Nu het citroensap toevoegen volgens eigen smaak.

Als de paling goed van de graad gaat is hij klaar.

Dan is het tijd om de saus te binden. Opgelet: niet te veel roeren zodat de paling niet uiteen valt.

 

Varianten : wil je verder kokkerellen, doe er dan spinazie, sla, kervel, witte wijn en zurkel bij, maar dan op eigen verantwoordelijkheid.

 

Historische wandeling in Merchtem

 Het verleden heeft altijd een invloed op het heden en op de toekomst.

We vertellen als we in groepjes bij elkaar zitten nog graag over onze jeugd of van de verschillende cafés of winkeltjes die Merchtem rijk was. 
Maar weten we wel alles over Merchtem?
Kennen of weten we wat er allemaal gebeurd is in de geschiedenis van onze gemeente?
Zijn er nog overblijfselen, stille getuigen uit het verleden te bekijken?

 
Dit alles gekruid met de nodige pittige details krijgt ge aangeboden op onze Historische wandeling in Merchtem.

 Vrijdag 17 september 2004

19u30 stipt want onze gidsen wachten niet

KWB-lokaal

 Hou alvast deze avond vrij!

  

D-Day

In September wordt de bevrijding van ons land gevierd. Een ideaal moment om een bezoek te brengen aan het Fort van Breendonk. Meer informatie kan je terugvinden in de kleine raak van september. Dit bezoek is voorzien op zondag 26 september.

Fietstocht zondag 8 augustus 2004

 Een dagje fietsen en ondertussen genieten van de mooie natuur dat is wat we op zondag 8 augustus 2004 met KWB organiseren. Een fietstocht van een goede 60 km langs vlakke en goed berijdbare wegen dat is een afstand die zowat iedereen in de benen heeft, zonder oefenen zelfs.

Voor onze goede vriend Jozef Jacobs was “DE SCHELDE” - met hoofdletters - de plaats bij uitstek om tot rust te komen en te genieten van het decor waarin deze stroom zich kronkelt. Als uitstekend schilder kon Jef het weten.

Het overzetje met de boot  naar de andere kant lijkt ons ook wel een mooie attractie.

Ivo en Corneel zijn gestart met de laatste voorbereidingen en ze zorgen uiteraard voor de nodige stops onderweg.

Voor het middageten wordt – zoals gewoonlijk – iets letters klaargemaakt.

Er wordt gezorgd voor de nodige veiligheidsmaatregelen onderweg en voor goed weer rekenen we op ons Heer en die is met zijn deugnieten dus….

 Dus inschrijven is echt nodig en voor de verzekering en voor het eten ’s middags.

Je kan dit doen:

In het KWB-lokaal elke zondagvoormiddag, bij Daniel Schaekels 052/371067 of bij Norbert Kemels 052/370268.

We starten om 9 u op zondag 8 augustus aan het KWB-lokaal.

  

De fietsrally 2004 :
tweehonderd vierenveertig winnaars!

 Met dit heerlijk zomerweertje kwamen 244 deelnemers opdagen voor onze jaarlijkse fietsrally. Ondanks de zware concurrentie van zowel de schoolfeesten “de plataan” als de Sint Jansfeesten te Ossel is dit wel een serieuze groep.

De KAV-KWB werkgroep onder de kundige leiding van Aloïs verdienen een grote pluim; alles was piekfijn in orde. We kregen een fantastische toer voorgeschoteld langs toch wel – voor mij althans – vrij veel ongekende wegeltjes. De extra lus gaf aan meer geoefende fietsers de gelegenheid een langere fietsroute te rijden. Een paar zoekvraagjes en 5 plezante spelletjes zorgden voor de nodige schifting om later de winnaars aan te duiden.

Marie Van Eeckhoudt won de KAV-KWB prijs 

Alle kinderen kregen een leuke prijs en de 15 bestgeklasseerden mochten nog een extra prijs kiezen.

En nu de uitslag:

  1. Steven Buelens
  2. Eva Plasschaert
  3. Andries De Pauw
  4. Evelien De Pauw
  5. Michiel Fiesack

 

Bij de volwassenen was de winnaar niet meer van de jongste, maar verdiend mocht Gust Buys op het hoogste trapje staan.

  1. Gust Buys
  2. Tini Dours
  3. Chantal Van Wemmel
  4. Marijke Ringoot
  5. Guy Biesemans

 

Er werden niet minder dan 70 prijzen uitgereikt en wie dan nog niets had kreeg nog een landkaart van België om zeker de weg naar huis altijd terug te vinden.

Maar meedoen blijft toch wel het belangrijkste, daarom ook is elke deelnemer “een winnaar”.

Een lekker pitta-bord en hotdogs stonden klaar om de hongerigen te spijzen.

Francis Wijns met zijn fietsrolwagen en Jo Kemels met zijn starling-scooter reden de rally zonder problemen uit en beiden vonden het fantastisch dat ze konden deelnemen.

Francis had een kleine panne onderweg, de ketting van zijn fietsrolwagen was geblokkeerd. Walter klaarde de klus en hield er alleen maar vuile handen aan over.

Heel veel helpende handen hebben er toe bijgedragen dat deze fietsrally kon slagen. Bedankt aan eenieder die daar heeft toe bijgedragen.

  Met KWB-KAV naar Reims en de Champagnestreek???

6 - 7 - 8 mei 2005

Bij het opstellen van onze jaarprogramma’s kwam de suggestie om een reis te organiseren.

 We hebben een voorstel gevraagd aan Govaka (de vakantiedienst van KWB). Het werd

Reims 3 dagen / 2 nachten.

Programma: Bezoek aan de stad Reims, Champagnehuis MuMm met proeverij, bezoek aan plaatselijke champagneboer, bezoek aan Epernay en aan Troyes.

Overnachting in een degelijk hotel.

Prijs ongeveer 255 euro op basis van een tweepersoonskamer, inkomgelden van de vermelde bezoeken, Govaka begeleiding, annuleringsverzekering, hoogstwaarschijnlijk in een volpension formule.

Dit is het aanbod, maar we twijfelen om zomaar meteen een definitief antwoord te geven aan Govaka en doen daarom een bevraging, die je hoegenaamd tot niets verbindt.

Indien je overweegt om met dit weekend “Reims en de Champagnestreek” mee te gaan, geef dan liefst voor eind juli een seintje aan Norbert 052/37 02 68 of Hans 052/37 53 13.

Op basis van deze informatie gaat deze reis al of niet door.