maart 2005
nummer 331


Wij gedenken

Jozef Van Lier, vader van KWB’er Louis Van Lier

Lokeren by night

Wie kent Lokeren niet als stad van de voetbalclub die speelt in Daknam, als de aankomst van “De Omloop Het Volk” of als stad aan de Durme? De Lokerse feesten maken de laatste jaren ook duidelijk dat er in deze mooie stad heel wat anders te beleven valt. Hoog tijd dus om een bezoek te brengen aan deze parel in het Waasland. We worden rondgeleid door de voorzitter van één van de KWB afdelingen van Lokeren. Hij is er geboren en getogen en kan ons dus zeker vertellen wat er te zien is, en te beleven valt. We zullen net als de vorige jaren eerst een wandeling maken om enkele toffe plaatsjes te bezoeken. Nadien is er tijd voor een pintje in een plaatselijk café. Volgende maand kan je in de Kleine Raak een interview lezen met onze gids ter plaatse.

De bus brengt ons naar Lokeren en nadien terug naar Merchtem. We vertrekken stipt om 19 u aan de parking op de Reedijk (naast het oude politiesecretariaat).  
Er is plaats voor  50 deelnemers: rap zijn is de boodschap. Inschrijven is noodzakelijk bij je wijkmeester, in het KWB-lokaal of direct bij Norbert Kemels, Wolvertemsesteenweg 102 mits betaling van 5 euro (voor de busrit en een pintje) de rest legt de kas van KWB bij.

 

KWB Gezinsweekend te Hingene


van 2 tot 4 september 2005
De vakantie nog maar net achter de rug, of we trekken er weer op uit. Op KWB gezinsweekend naar het LAATHOF ( www.hetlaathof.be ) . Het Laathof (een verblijfplaats voor 76 personen) is gelegen in het provinciaal domein d'Ursel te Hingene,.
Centraal in de driehoek Brussel Antwerpen Gent ligt Bornem met als deelgemeente Hingene. Een uniek natuurgebied van dijken, polders, bomen en grachten biedt een mooi kader voor een aangenaam verblijf. 

In deze gekende streek hebben we tal van mogelijkheden : Indien gewenst me de fiets heen en terug naar hingene. 
Wij zorgen wel dat de bagage op bestemming raakt??? Zwemmen, sport en ontspanning - Ravotten in een speeltuin - Genieten van een stevige pint - Recreatiedomein « Breeven » - Avondontspanning a la KWB met dj Ludwig - Gewoon tot rust komen langs « Stille waters »  - Een toffe wandeling « langs de waterkant »
Nen fijnen babbel - Kortom te veel om op te noemen. En voor al dit leuks, volpension, ….. kan je genieten voor : 

Van 3 tot 6 jaar: 25 euro
Van 7 tot 17 jaar: 40 euro
Van 18 tot ...jaar: 55 euro
- 3 jaar: gratis

Schrijf het bedrag over op rekening 799-5500505-25 van KWB merchtem met vermelding WK Hingene + aantal personen. Bezorg bovendien onderstaande inschrijvingsstrook volledig ingevuld aan Wouter Kemels, Sint Huybrechtstraat 30 te Peizegem of geef hem snel een belletje op nummer 052 376433
Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt

KWB Kaartkampioenschap 2004 – 2005

Verslag Kaartavond 11 februari 2005
Wist je dat we met 48 spelers waren op de vierde kaartavond
Wist je dat er geen gouden kalf te winnen is en dat we als vrienden bij elkaar met de kaarten komen spelen.
Wist je dat Dirk Buys gewonnen heeft met 75 punten
Wist je dat er pannenkoeken op het menu stonden en dat we langs deze weg al de helpers willen bedanken.
Wist je dat er op de elfde maart om 20u15 de vijfde kaartavond zal doorgaan
Wist je dat je vier keer moet meespelen om in de prijzen te vallen op 8 april met de finale.

 Wist je?

’t Liep op wieltjes 

­         Dat we met meer dan 100 deelnemers naar het rollerpaleis te Aalst gingen.

­         Dat er 61 meteen op wieltjes op de piste doken.

­         Dat we nadien over geen blauwe plekken hoorden klagen.

­         Dat het ballenbad stevig in trek was bij de jongsten.

­         Dat Ticho en Ruben gedreven waren om mekaar met ballen te bedelven.

­         Dat zelfs Hans zich op de baan waagde om foto’s te maken maar hij waagde het niet met wieltjes onder de voeten.

­         Dat Cis en Lisette, die voor de organisatie instonden, fier mogen zijn met deze toffe activiteit.

 RIJBEWIJS nieuwsjes

Dat op maandag 21 februari de cursus ‘rijbewijs’ werd afgesloten.
Dat alle deelnemers tevreden waren over de cursus, de leraar en de organisatoren.
Dat KWB-Merchtem gelukkig is dat Leon Meersman en zijn helpers Hugo en Daniel bereid zijn elk jaar opnieuw deze cursus te organiseren.
De 23 toekomstige chauffeurs kunnen volgens lesgever Marcel Mathijs nu gerust hun theoretische proef afleggen.
Dat Stef Robberechts op de laatste avond steeds nuttige tips geeft over hoe je best bij een ongeval reageert. Merci Stef.
Dat de voorzichtigheid de moeder van de porceleinenwinkel genoemd wordt en dat we alle toekomstige bestuurders willen oproepen ‘voorzichtig’ te rijden met respect voor alle weggebruikers.Wij duimen voor jullie, wees en blijf een heer of dame in het verkeer maar dat is geldig voor iedere weggebruiker, voor jou maar ook voor mij.

 KEEKS - Uitnodiging

·      Wist je dat KWB’er Swaiken Van Campenhout en zijn vereniging Keeks je uitnodigen op hun 11e platen- en cd-beurs in de zaal ’t Vijverdal (Kerkstraat) op zondag 13 maart van 10 tot 17 uur. Wip vast eens binnen! Merchtemse KWB’ers betalen € 1,50 ipv € 2 op vertoon van hun lidkaart 2005.

Sport

Voetbal :

        MZVC :

donderdag  03 maart om 19.45u : KWB – Siccard B
donderdag  24 maart om 20.30u : KWB- Ginderale
donderdag  07 april om 19.00u :  Averechts - KWB

        Masterscompetitie :

Zaterdag 05 maart om 17.00u : KWB – Landelijke gilde
Zaterdag 02 april   om 18.00u : Binnenwerk 2 - KWB

 Volleybal :

zaterdag 12 maart om 20.00u :  Merchtem - Hillegem
zaterdag  02 april  om 20.00u :  Merchtem – Denderhoutem

 Pingpong :

elke donderdagavond  vanaf 20.30u  in de kleine zaal, achteraan  de sporthal .

 Petanque :          
        woensdag  02 maart om 20.00u : KWB Peisegem  – KWB Merchtem

                                                 
21.00u : Toyota – KWB Merchtem
          
woensdag  09 maart om 21.00u : Vondelboys –KWB
          
woensdag 16 maart om  20.00u : van Rietekes - KWB 
                                                  
21.00u : Carreau – KWB

          
woensdag 23 maart om 20.00u : KWB - Openneffens

 Welkom aan …onze nieuwe leden !!

 We verwelkomen Dirk Vanderstraeten en Walter Gillis als nieuwe leden. Jan De Mesmaeker en Luc Van Schuerbeeck zullen maandelijks Raak en Kleine Raak bezorgen.

  Wijkmeestersvergadering van vrijdag 4 februari 2005

Hedwig Dours bracht ons aan de hand van kwisvraagjes doorheen de voorbije en toekomstige activiteiten. Zeer vele vragen konden direct of met hulp van iemand anders in het gezelschap beantwoord worden. Dat was toch een teken dat veel wijkmeesters de vele activiteiten ofwel bijwonen ofwel er veel van horen klappen hebben. Natuurlijk staat alles ook nog eens in ’t lang en in ’t breed in de kleine Raak. Dikke proficiat toch voor cursus rijbewijs die weer met veel succes doorgaat en de cultuurquiz waar de KWB op de eerste plaats stond. Voor de volgende maand kijkt men vooral met belangstelling uit naar de twee avonden over computer en internet en naar de proefavond met Wereldwinkel samen met KAV.

Onze voorzitter Hans gaf nog mee dat we met 345 leden zijn, dat we met KWB steeds hoffelijk zijn, ook tijdens kaarten, dat we weer de gehele groep voordragen aan de cultuurraad als verdienstelijk het voorbije jaar. Norbert deed een oproep om op tijd alle namen van eerste en plechtige communicanten bij de leden te verzamelen, waar ze ook hun communie doen. Jos Dours zal een stel truitjes aan Jan Decoene bezorgen voor Denise Brabant in Guatemala.

 Na de pauze stond de vergadering helemaal in het teken van het ACW. Mark Berghman, lid van onze KWB, en secretaris van het ACW voor Brussel-Halle-Vilvoorde, kwam ons de inhoud en de werking van het ACW uitleggen.

1.      Het ACW heeft 3 taken. Ten eerste: koepel zijn van de vele deeltakken. Het ACW legt de nadruk op de vrijwilligers, moet het mogelijk maken dat de deeltakken kunnen werken en stelt zijn ervaringsdeskundigheid ten dienste van de deeltakken.

2.      Ten tweede is het ACW een sociale beweging. Zij wil sociale beleidsvoering ter hand pakken rond die thema’s die de deelorganisaties overstijgen zoals onderwijs, verkeersveiligheid, lokaal sociaal en welzijnsbeleid, cultuurbeleid, woonbeleid, ruimtelijke ordening.

3.      Ten derde doet het ACW aan beleidsbeďnvloeding, aan politieke vertaling van die sociale beleidsvoering.

Mark legde dit dan uitgebreid en zeer concreet uit rond thema wonen, werken, welzijn.

Hij legde uit dat de basis van al dat werk ligt in onze sociale netwerken, onze eigen verenigingen, sommige nieuwe werkvormen in die verenigingen zoals Babbelut, KWB en intercultureel KAV en ook vormings- en overleggroepen voor politieke mandatarissen, cultuurraadmensen, gecoromensen (gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening).

 

Het ACW is het aanspreekpunt voor sociaal engagement, is de verbindingsfiguur tussen diensten en wil een signaalfunctie vervullen. Het ACW heeft ook ambitie zoals het beter integreren van de hele Noord-Zuidwerking (Wereldsolidariteit) en mee te spelen in de anders globaliseringsbeweging. Ze wil ook werken aan de bewegingsuitbouw in blinde vlekken waar er niets van onze christelijke arbeidersbeweging bestaat. Maar daar is ze beperkt in centen en mankracht, omdat de politiek steeds was om eerst en vooral de deeltakken ruimte te geven.

Mark mocht nog zeer vele vragen beantwoorden. Ook in Merchtem probeert men een ACW uit te bouwen die concrete punten in de gemeente wil aanpakken: mobiliteit, sociale problematiek, woonbeleid en jeugd. Daar wil het ACW Merchtem met acties kort op de bal spelen. Hans deed dan ook een oproep naar mensen die zich dat mee willen aantrekken. Er is een bijeenkomst op woensdag 9 maart in KAV lokaal.

Nog lang na de vergadering werd er nagekaart en allerlei voorstellen rond ACW Merchtem gelanceerd. Er komt zeker een gevolg aan dit alles.

 

HUGO

 loop je fit

voor iedereen – sportief of niet
elke maandag vanaf 18 april
verzamelen om
20 u aan de werkman
terug om 21 u 30
we gaan onze conditie aanscherpen in Opwijk op de looppiste, kwestie van een goeie ondergrond te hebben.
waarom is dit nu nodig – wel dat verneem je dan wel.
dit alles onder deskundige begeleiding

  

UITNODIGING DAUWTRIP MET ONTBIJT 17 APRIL 2005
DE OCHTENSTOND HEEFT GOUD IN DE MOND

Praktisch:

Er zijn 2 groepen voorzien.

1.      Groep 1 (de vroege vogels) vertrekt aan de Werkman om 6u30 voor een ochtendwandeling van ongeveer 10 km om tussen 8u30 en 9u00 terug te zijn. Een lekker ontbijt staat ons te wachten.

2.      Groep 2 vertrekt om 7u 30 aan de Werkman en zal een tocht maken van ongeveer 5 km om samen met groep 1 te kunnen ontbijten.

Gelieve in te schrijven voor 15 april 2005 met onderstaande bon.

Deze kan je bezorgen bij je wijkmeester, in de Werkman

of bij Pol Van Cauter Peperstraat 44 , Francis Pauwels Mandsteenweg 44 , Ludo Dierickx Lombardenveld 44

 INSCHRIJVING DAUWTRIP 17 april 2005

…………………………………………… schrijft zich in met ….. personen voor de tocht met ontbijt van 5 km, 10 km (schrappen wat niet past).

 CULTUURQUIZ 2005

 2e avond : 30/01

De thema’s voor de tweede avond waren In de Gloria, Land- en tuinbouw, dopingzondaars, letterspel, Rock Werchter, geschiedenis, Universiteiten, Koen Wauters en de flops, literatuur en aardrijkskunde.

De rode draden waren : Geef van 10 Vlaamse ministers hun functie, 10 “Bekende” Merchtemnaren die in de actualiteit stonden volgens “Klakson”,  “In welke straat stonden of  staan 10 Merchtemse cafe’s” en herken 10 honderassen op een zwart/witfoto.

De eerste rode draad was geen probleem. Bij de tweede en derde rode draad werden er twee antwoorden omgewisseld. Kent iemand nog het café “de Congo”. Ook het café “Manneke Pis” stond tussen de lijst. Als we het na het jaarfeest nog niet weten liggen, weet ik het niet meer.

De eerste joker werd met succes ingezet op de vraag over dopingzondaars.

De tweede joker werd ingezet op letterspel. Dominiek had de eerste drie binnen de seconde gezien. Dus dachten we, we zetten onze joker hierop in. Dominiek die tussen de vragen door drukdoende bezig was met oogdruppels(medicatie of doping?(*)), had juist voor de vraag nog eens druppels in zijn ogen gedaan. Hierdoor zag hij pas juist op tijd (door al het wazige) in “I paris rome”  een impresario.

Een van de aardrijkskundevragen was : “Aan welke zee ligt Bombay?”. We hadden het iets te ruim bekeken met ons antwoord “Indische Oceaan”. Het juiste antwoord was “Arabische Zee”.

Het resultaat was : 2e in de stand van de avond met 337 punten. In de tussenstand staan we 1e  met 1 punt voorsprong op de tweede(’t Karrewiel) en 6 punten voorsprong op de derde(De Plataan) . Het wordt dus een spannende finale-avond.

 De pappenheimers (met BM Dominiek)

Peis(z)egem, 31 januari 2005

 3e avond : 13/02

De thema’s voor de laatste avond waren Droedels, Auto&Moto, film, zat achter het stuur, Merchtem door de lens, Vlaamse geschiedenis, kunst, Belgische internationale muzikanten, wetenschap en techniek, en Sportactualiteit

De rode draden waren : Geef de uitvoerders van de 10 liedjes die je hoort als antwoordtijd,  Rosse buurten, strips en bierproeven.

Gezien de situatie was het dus duidelijk. Zelf zo weinig mogelijk foute antwoorden geven en hopen dat de rest(‘t Karrewiel  en/of De Plataan) flatert.

De sterkte van een ploeg hangt niet alleen af van een individu (Hans in wetenschappen en techniek of Dominiek in droedels(deze keer met/zonder drugs?)(Of … in …)), ook het collectieve speelt een rol (kent iemand de naam van de rosse buurt in Oostende, Gouda of Budapest), net als de jokers niet verspelen(dit keer ingezet op droedels en Vlaamse geschiedenis).

Soms kan je ook twijfelen binnen de groep en goede antwoorden geven (bvb. Wie organiseert de Flanders Indoor Atletiek meeting en Diamond Games Antwerpen(tennis)) (Bob Verbeeck of Wilfried Meert), of  foute antwoorden(de echte  naam van  Soeur-Sourire (bekend van dominique(nique, Dominiek)  nl. Jeanine Deckers) of de foto genomen op de hoek van de Oudstrijdersstraat en de Meutersweg (op de foto zie je de plantenbak)(de lens stond in de Oudstrijdersstraat).

 De (th)ui(s)(t)ploeg was er gerust in(?). Zelf weinig fouten gemaakt (398/460). Dus afwachten wat de concurrentie doet.

De einduitslag loog er niet om :

1) KWB Merchtem (1045 punten)(**)

2) De Plataan (1043 punten).

 Dus voor de tweede keer in drie jaar tijd wint KWB -Merchtem de cultuurquiz. (Op naar een derde zege in vijf jaar en  een definitief behoud van de (te repareren) wisselbeker)(***).

 

De  (th)ui(s)(t)ploeg (Marc Bleyaert, Harry Haverals, Francis Wijns, Frans Sablon(en …), Gilbert Michiels, Aloďs De Smet, Theo Aelbrecht, Dominiek Heyvaert, Hans Verbruggen en de Asselmannekes (Jos  met  …).

 Wist je dat

­         (*) Het juiste antwoord : medicatie. Hij had namelijk juist een bijkomende lasercorrectie laten doen aan zijn ogen.

­         (**)De jury slecht kan tellen. Tijdens de tweede avond 5 punten (half juist antwoord niet aangerekend) en de laatste avond 10 punten(wat reken ik als juist antwoord?) in ons nadeel. De eindstand (goed bijgehouden en uitgerekend door Aloďs en Dominiek) 1055 (zoals op de website gemeld) is de juiste (officiële) eindstand van onze(th)ui(s)(t)ploeg.

­         (***) er ook wijkmeesters en leden deelnamen met andere deelnemende ploegen

 En droom !

en droom,
want dromen zijn de werkelijkheid van morgen

droom dus
van rechten voor eenieder
van breed verspreide welvaart
van goed en zinvol werk
gezond van lijf en leefmilieu

droom ook
van warme zorg en altijd mogen leren
van knus gezellig thuis met zoveel lieve vrienden
van schoon in klank, in vorm en alle kleuren
voor nu en morgen, voor hier en ginder-ver-nabij

droom ook
van mee te kunnen groeien als alles anders wordt
van veiligheid en vrede
van leiders die dichtbij staan, en breed gedragen regels
en droom van dromen, van hopen en geloven
 
maar als je droomt
droom niet alleen
en droom niet in je bed
 
droom met je handen en je voeten,
met open oog, met hoofd en hart
en droom met velen samen

want Nieuw-Jeruzalem bereik je nooit alleen
en weet : de zwakste is je beste gids.

 

Dinsdag 25 januari 2005 – Kookavond V©lentijn

 22 Valentijnskoks hebben hun naam, geboortedatum en adres op de lijst gezet om - bij vergiftingsverschijnselen - zeker te zijn dat hun vrouw wist dat ze aanwezig waren.

Peter en Geert hadden de Makro leeggehaald van het beste dat in de rekken lag om er iets fijns van klaar te maken.

Tongreepjes met zalmforel en groentenknikkers.
Kipfilet gevuld met steurgarnalen, spinazie en ham.
Liefdedronken peren met ijs.

Begonnen om 20 uur, den opkuis om 11u30. Tussen die tijd een gedoe van groenten kuisen, vis oprollen, zalm pureren, peren schillen tafel zetten, afwassen, tagliatelle koken, een pint drinken en zeer lekker eten.

Peter en Geert hebben ons wegwijs gemaakt hoe je Valentijn met een smakelijk diner kan vieren. Maar er is wel wat werk aan.

Mannen, de messen opnieuw slijpen voor de volgende kookavond op 22 maart.

Snarf.

 

Kipfilet gevuld met steurgarnalen (4 personen)

4 kipfilets van elk 200 gr.
115 gr verse spinazie, gesneden en geblancheerd
4 plakjes parmaham
12-16 gepelde steurgarnalen
450 gr droge tagliatelle
55 gr boter, plus extra om mee in te vetten
3 preien, fijngesneden
1 grote wortel, geraspt
1,5 dl dikke mayonaise
2 grote gekookte rode bieten
zout

 1.        Vet 4 grote stukken aluminiumfolie in en leg ze apart. Leg elk stukje kip tussen twee vellen bakpapier en rol ze met een deegroller plat.

2.        Verdeel de helft van de spinazie over de kip, leg op elk stuk een plakje ham en hierop spinazie. Leg hierop 3-4 garnalen en rol elk lampje vlees op. Rol elk rolletje in een stuk aluminiumfolie, leg ze op een bakplaat en bak ze 20 min. in een op 200° voorverwarmde oven.

3.        Doe ondertussen de pasta in een pan kokend water met zout en kook hem beetgaar. Giet de pasta af en schep hem in een schaal.

4.        Smelt de boter in een pan en bak de prei en de wortel 3 min. Schep de groente op de pasta.

5.        Pureer in een keukenmachine 1 rode biet met de mayonaise, wrijf het mengsel door een zeef en schep dit rondom de pasta en de groente.

6.        Snijd de andere biet in ruitjes en leg deze langs de mayonaiserand. Haal de folie van de kipfilets en snijd ze in dunne plakken. Leg ze op de groente en de pasta en serveer.

 

Liefdedronken peren

2 harde peren
sap van 1 citroen – 1,5 dl rode wijn
6 eetlepels griessuiker, ˝ dopje saffraanpoeder
1 teelepel aardappelzetmeel
1 dl yoghurt

 De dag vooraf

Schil de peren, halveer ze (ook het steeltje) en verwijder het klokhuis. Wrijf de helften in met ľ van het citroensap om verkleuren te voorkomen. Doe de rode wijn, samen met de helft van de suiker, in een kookpan en kook er 2 halve peren ca. 15 min. in. Kook de 2 andere helften in 1,5 dl water, samen met de rest van de suiker, de saffraan en de rest van het citroensap.

Laat de peren in het kookvocht afkoelen. Keer ze wel af en toe om zodat ze mooi gelijkmatig kunnen kleuren.

 De dag zelf

Neem van elke soort kookvocht 1 dl af en giet ze samen in een pannetje. Breng aan de kook en laat even inkoken. Los het aardappelzetmeel op in een geutje water en bind er het kookvocht mee. Bedek de bordspiegel van 2 borden met deze saus en laat afkoelen. Vul een spuitzak met kleine opening met de yoghurt en spuit enkele hartjes op de saus.

Snij de peren in waaiervorm en leg er één van elke kleur in de saus.

 

 

 

Tongreepjes met zalmforel (tussengerecht)

 150 gr zalmforelfilet
6 tongfilets
2 eiwitten
2 wortelen, 1 courgette, 1 aubergine, ˝ knolselder

2,5 dl room
1,5 dl visboullon
1 dl witte vermouth

nootmuskaat, p+z

 

Mix de zalmforel en spatel er de eiwitten onder. Dit mengsel ca. 30 min.in frigo.
Leg de tongfilets, met de velkant naar boven, naast elkaar open en klop ze plat met een groot keukenmes of een deegrol. Kruid ze met peper en zout.
Was de wortelen, courgette, aubergine en knolselder en haal met een Parijs uitsteeklepeltje bolletjes uit. Kook alle groenten apart beetgaar in lichtgezouten water.

Haal de zalmmousse uit de koelkast, spatel er een geutje room onder en breng op smaak met nootmuskaat, P+Z.

Verdeel de zalmmousse over de visfilets en rol deze op. Bind ze vast met keukentouw zodat ze tijdens het pocheren niet uiteenvallen. Leg de visrolletjes in een pan, giet er 0,5 dl visbouillon over, kruid nogmaals met P+Z en bedek de pan met aluminiumfolie. Pocheer de vis ca. 5 min. Kook ondertussen  de rest van de visbouillon, samen met de witte vermouth, tot er ca. 1 dl overblijft. Giet er vervolgens de rest van de room bij, breng op smaak met P+Z en laat de saus nog even inkoken.

Leg op elk bord 3 opgevulde tongrolletjes, giet er de saus rond en maak een krans met de groentenknikkers

 

 

Volgende KWB-kookles

Dinsdag 22 maart 2005

20 uur – Kerkeboomgaard

Kalverliefde-menu

‘Kalfsvlees een ware delicatesse’

Koks : Herman en Hugo

 

 


Elektriciteit

­        Betalen we nu meer of minder dan vroeger?
­        Welke lamp brandt het goedkoopst?
­        Wie is de goedkoopste maatschappij?
­        Hoeveel bedraagt het vast tarief?
­       Hoe kan je besparen op je verbruik en voor welke toestellen krijg je subsidies?

 Het antwoord : ® dinsdag 15 maart 2004

om 20 u in de werkman
met als gastspreker Chris Van Mol

 Gratis plantaardappelen bij KWB !!

 Met heel veel geluk hebben we van een groothandelaar in plantgoed een zak van 50 kg plantaardappelen kunnen op de kop tikken.
Het bestuur wist in het begin niet goed wat er mee aan te vangen, maar we hebben een oplossing.
Voilŕ: de eerste vrijdag van de maand april is het wijkmeestersvergadering en verdelen we die aardappelen onder onze leden (de eerste 50 hebben chance).
Tussen 19 en 20 uur kan iedere KWB’er op vertoon van zijn lidkaart 2005, 1 kg plantaardappelen (soort sivlirpa : nieuwe soort Hollandse halfvroege – wit) bekomen.

 

Het bestuur.