maart 2006
nummer 342


Wij gedenken

 Albert Annaert, Broer van KWB’er Jan Annaert

Wis Luypaert, Schoonmoeder van KWB’er Jempi Thomas, Tante van KWB’er Gilbert Michiels

Verslag van de wijkmeestersvergadering van 3 februari 06

 De 30 wijkmeesters kregen we een heel gevarieerde avond aangeboden. De tafels en stoelen stonden meteen in 3 groepjes opgesteld en we zagen een paar mensen, Jan, Elke en Remy die ons niet zo bekend waren.Hans verwelkomde iedereen en speciaal Peter Van Riet, onze vrijgestelde die meteen de bedoeling van het eerste deel van de avond uittekende namelijk “een bodemgesprek”.

We gingen op zoek naar de fundamenten van onze beweging: heel speciaal de christelijke inspiratie. Iedere deelnemer kreeg een blad met een aantal vraagjes voorgeschoteld waar je heel wat mogelijkheden mocht aanduiden en de aangestipte items kon je nadien in je besprekingsgroepje bespreken. De volgende vraagjes kwamen aan bod:

 Hoe zou jij jezelf benoemen?

Een paar voorbeelden: ongelovig, zoekend, christen, humanist, vrijzinnig, katholiek, onverschillig, anders-globalist, kerkelijk, rechtvaardig, sociaal, ik geloof in de goedheid van elke mens …°

Wat is de voedingsbodem van je inzet in de KWB?

Een paar voorbeelden: de andere mensen zijn belangrijk, mijn geloof, vriendschap, waarden die ik van thuis meekreeg, geloof in een rechtvaardige wereld, solidariteit, genieten, het evangelie, het vertrouwen dat we daardoor meehelpen aan een rechtvaardige wereld, universele waarden zoals vrijheid, gelijkheid, de keuze voor kwetsbare mensen, figuren uit de geschiedenis zoals Jezus, Cardijn, Romero…

KWB wil een geďnspireerde beweging zijn wat betekent dat voor jou?

Voorbeelden: in onze activiteiten denken we aan de financieel zwakkeren, in onze afdeling zijn vluchtelingen welkom, we kieren voor interculturele werking, we zijn bezig met wereldsolidariteit, we zijn actief in de parochie…
KWB wil een geďnspireerde beweging blijven. Wat moet er volgens jou gebeuren om daar concreet aan te werken?
Voorbeelden: vormingavonden, ondersteuning in misvieringen, bezinningsteksten, bijbelvorming….

Het werd een vrij geanimeerd gesprek onder de wijkmeesters zonder dat we ons gelijk tegenover mekaar wilden halen.

 Hendrik gaf een toerneeke op zijn kleindochter, de Pol omdat hij 50 werd en Frans Sablon als nieuwe wijkmeester. 

KWB bestaat 65 jaar: op welke manier we dat zouden willen vieren was de vraag die Hans aan de groep stelde en de meningen liepen nogal uiteen. Ook rolt in de december de 350ste Kleine Raak uit de fotokopieermachine. Wordt het een fietsrally met eten, een brunch met een serieus gedeelte, een goede receptie, een actie om geld samen te brengen voor een goed doel, een extra kleurige kleine raak, een teedee…
Het bestuur zal tegen volgende vergadering een voorstel formuleren.

Hedwig overliep de voorbije werking en stelde de nieuwe initiatieven voor de maand februari en maart voor. Alle verslagen en uitnodigingen vinden jullie allemaal voldoende uitgelegd in deze kleine raak.

Het succes van de cursus rijbewijs, waar Leon, Daniel en Hugo hun beste beentje voorzetten werd door de wijkmeesters enorm geapprecieerd.

Een doordenkertje van een wijkmeester die stelde dat het tijd werd dat de KWB uit zijn pijp kwam voor sommige initiatieven. vb. verkeersveiligheid, woon en grondbeleid in onze gemeente, het sociaal beleid enz. DOEN!!

Het was een deugddoende vergadering.

Norbert

Wist je?!

¦     Dat ten huize Pieter Willocx een  fiere opa en oma kleindochter Liese mochten verwelkomen.
¦    
Dat de trotse grootouders Maria en Jan Decoene hun 11e kleinkind Zoran Van Rossem mochten knuffelen.
¦    
Dat we met kermis 2006 een tentoonstelling willen in mekaar boxen met alle kaartjes die KWB-leden ons toezenden van overal in België en waar ook ter wereld. Dat dit kaartje best verstuurd wordt naar volgend adres : KWB-lokaal ‘De Werkman’, Kerkplein 16, B 1785 Merchtem.
¦    
Dat meedoen de boodschap is!
¦    
Dat POL 50 werd en dat werd gevierd. 

Computerlessen 
¦     Wist je dat we op de infoavond rond internet met 13’nen waren en ‘s anderdaags allemaal KIP gegeten hebben.
¦    
Dat hotmail toch niet dat is om met z'n allen een adres aan te maken 
¦    
Nogal wat mannen problemen hadden met hun "muis" 
¦    
De deur deze week niet toegevlogen is. Een gewaarschuwd man is er … waard nietwaar KAV?
¦    
De foto’s al diezelfde avond om 21uur op www.KWBmerchtem.be  stonden. Als da ni rap is!!!

 Welkom aan onze nieuwe leden!

 Jean Van Buggenhout, Wijkmeester : Marcel De Meuter
XAVIER Delhavee, Wijkmeester : Hans Verbruggen
Wilfried Asselman
, Wijkmeester – Hendrik Marievoet

 Dat ze deugd mogen beleven aan hun KWB-lidmaatschap.

  Kaartkampioenschap

 VERSLAG 10 februari 2006


Voor de vierde maal werd er gekaart in de Werkman. Nog 2 kaartavonden en we weten wie de nieuwe kaartkampioen is.
Op deze avond waren 48 kaartlustigen hun punten voor het kampioenschap komen verdedigen
De beste kaarten waren voor Paul Thomas. Met slechts 56 punten was hij de beste speler. Proficiat Paul.
Op het menu stonden er kippenbillen en de tombola waren lekkere pralines.

De volgende kaartavond gaat door op vrijdag 10 maart 2006 om 20u15. Tot dan.
 

Gezocht : speelkaarten die bestand zijn tegen vettige vingers.

 Troef !!

 Elke woensdagnamiddag wordt er in het KWB-lokaal gekaart.‘Wiezen’ of ‘pandoeren’, de spelers bepalen zelf welk spel ze spelen.

Iedereen welkom.

 KWB – Kookavonden

 Droom of werkelijkheid?! 

Het was me wat die nacht van dinsdag 21 februari. De slaap kwam zelfs niet na het tellen van honderd schaapjes. Het bleef een woelen van links naar rechts met een film die me voor de ogen afspeelde, het was net echt.

Op een aanrecht zag ik een grote kom met bouillon en daarnaast in reepjes gesneden duif en massa’s gereinigde en fijngesneden groenten.

Ik zag mannen, ik kon ze zelfs tellen, 14 in totaal die in allerlei potten en pannen stonden te roeren. D’ er probeerde er ééntje “champignons” klaar te maken voortdurend proevend van deze lekkere groentjes, zogezegd omdat iemand  met een ringbaardje, ze noemden hem Patrick, nogal goedlachs met het pepervat had gestrooid.

Twee mannen roerden in de grote kom bloem en boter door elkaar, en gedurig aan goot er een derde wat bouillon in dat pappeke. Jules, één van de koks met het meeste jaren dienst gaf op tijd en stond nuttige informatie over het belang van “in kook brengen” en het mag niet “kabbelen”. Drie anderen, een  beetje de pubers van het gezelschap, die eerst de groenten hadden gesneden, probeerden de kip (koekoek zogezegd) in blokjes te snijden. Dat lukte Patrick, Luc en den Bart voorbeeldig hoewel het nogal smospottekes waren? Marcel rolde fijne ballekes. Het was een drukte van jewelste waar je Geert, Daniel of Herman soms hoorde de nodige instructies geven op  vragen “moeten er nog kruiden bij”.

Van kruiden gesproken: vrouwen, weet dat mannen graag met kruiden spelen … nog een beetje, zou het genoeg zijn? En maar proeven om de beurt terwijl de Jules of de Leo voort in die pot bleven roeren. Franske was samen met den Bart opdiener van dienst, Louis liet zich gewillig bedienen.

Zag ik schimmen of was het die Sabayon die me voor de geest kwam?

Ten einde raad en vooral na een nogal serieuze stoelgang wist ik dat het geen droom was. We aten op de kookles duivennestjes (ze vlogen op Barcelona en kwamen van Hugo); daarna Gyros van gewone kiek met heel veel paprika en als slot een Italiaanse schuimige wijncreme met vers fruit oftewel Sabayon. Gezien het late uur, lag daardoor mijn maagje wat overhoop en kon ik de slaap slecht vinden. Zou Erik geslapen hebben, was mijn grote bezorgdheid want die kreeg in zijn bord Gyros nog een extra portie look toegevoegd?

Luc meende dat hij beter een ander gerecht zou kiezen om thuis te maken “de kinderen zullen het wellicht niet lusten met al die paprika’s”, meende hij. Voor Louis mocht het nog meer afsmaken. Patrick en den Bart speelden al met hun sabayon en de rest volgde gedwee de orders van de meesterkoks, de afwas incluis.

Speelde het duifje me ’s nachts parten of was het die nepkoekoek… het doet er niet toe want het was best een toffe en leerrijke avond.

Norbert

 Volgende kookles - Dinsdag 21 maart 2006 – 19 u - Kerkeboomgaard

 Kaasmenu
Voorgerecht : Ardeens kaasgerechtje met peren
Hoofdgerecht : Cordon bleu
Nagerecht : Mozaďek van Belgische Briekaas
 

 Recept van het voorgerecht ‘Duivennestjes’.

 Benodigdheden (4 personen)
4 bladerdeegpasteitjes
2 duiven
250 gr kalfsgehakt

1 ei
300 gr champignons
boter

kruidentuiltje (tijm, laurier, peterseliestengels)
peterselie (groot blad)
peper en zout
trostomaatjes

 Voor de saus
50 gr boter
50 gr bloem
1 l bouillon (van de duiven)
2 eierdooiers
1,5 dl room
citroensap
muskaatnoot

Bereiding

 1.       Breng water aan de kook met het kruidentuiltje, p+z. Leg er de duiven in, temper het vuur en laat afgedekt ongeveer 1 uur zacht koken, tot de duiven goed gaar zijn. Laat afkoelen. Ontvet de bouillon en haal het duivenvlees van de karkas. Het vlees in stukjes snijden en kort bakken in wat boter.
2.       Vermeng het gehakt met het ei, kruiden met p+z. Rol nootgrote balletjes en kook ze even op in duivenbouillon. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Bak ze kort in hete boter.

3.     
Smelt de boter, strooi er de bloem bij en roer goed glad. Leng aan met de ontvette bouillon en laat op een zacht vuur indikken. Roer voortdurend. Klop de eierdooiers los met de room. Neem de pan van het vuur en schenk de room met de eieren bij de hete saus, roer voortdurend. Zet de pan weer op het vuur en breng de saus tot het kookpunt. Kruiden naar smaak met citroensap, nootmuskaat, peper en zout.
4.     
Voeg het duivenvlees, gehaktballetjes en champignons bij de saus. Laat nog even goed doorwarmen (maar zeker niet meer koken). Verwarm de pasteitjes in de oven. Vul ze met de fricassee en werk af met de gesnipperde peterselie. Versier het bord met een takje grootblad peterselie en een trostomaatje. 

Stenen verleggen

Elk van ons verlegt stenen in het leven.
Wij doen ons uiterste best thuis, op het werk
en hopen eigenlijk dat als wij er niet meer zijn,
men ons nooit meer zal vergeten.
We verleggen stenen in de rivier van het leven.
maar ons werk moet vaak zo vlug gaan
dat we het maar heel normaal vinden
wat anderen voor ons doen, dat we geen tijd hebben
voor een langer antwoord op de vraag
“hoe gaat het met je”
Veel aardse stenen op losse grond.

Maar de stroom van een rivier hou je niet tegen, ook al verleggen wij stenen.
De stroom van het leven overspoelt ons vaak
met zorgen, drukte of pijn in ons hart.
De stroom van het leven gooit ons overhoop.
De stenen die we verlegden worden meegespoeld.
Wat helpt ons standhouden?
Wat houdt ons overeind in de kolkende stroom van het leven?
 

Om te kunnen loskomen van wat achter ons ligt
om aan iets nieuws te kunnen beginnen, om staande te blijven, helpt het als wij
oversteekplaatsen in de rivier tegenkomen.
Plaatsen waar het droog is, waar we echt beluisterd worden,
waar we niet perfect hoeven te zijn,
waar we gewoon onszelf mogen zijn.
 

Laat ons stenen verleggen in de rivier van het leven.
Stenen die een oversteekplaats kunnen zijn voor mensen,
stenen van warmte, liefde, en respect voor elkaar.
Stenen die blijven liggen in de storm van het leven.
Stenen die mensen helpen staande te blijven in de stroom van het leven.

Goddelijke stenen,
gelegd door mensenhanden
in de grote rivier van het leven.
 

Leen Vermeire

Zaalvoetbal: KWB – Leireken2

Donderdag 9 februari stond er in de Merchtemse zaalvoetbalcompetitie KWB – Leireken 2 op het programma. Volgens de rangschikking mocht KWB hier niet al te veel problemen tegen ondervinden, maar na de match (4 – 4) was zo ongeveer heel de ploeg het er over eens dat hier geen 2 punten verloren gegaan waren, maar dat er een punt gewonnen was.

Vanaf het eerste ogenblik werd  KWB op zijn eigen helft teruggedrongen en was het duidelijk dat het niet makkelijk ging worden. Leireken 2 was de sterkste ploeg en er was continu druk op de KWB-ers. Zoals steeds was de verdediging van KWB, traditioneel onder leiding van Kries, echter stug en veel echte doelkansen waren er niet voor de tegenstander. KWB bleef zoals steeds vechten en probeerde al voetballend een oplossing te bedenken al was het in eerste instantie vooral op de counter, een specialiteit van Jos (naast goed eten). Na een tiental minuten kreeg KWB een beetje meer greep op het spel en bij de derde of vierde uitbraak, van Johan deze keer op aangeven van Geert, resulteerde dit in een eerste treffer. Wel in twee keer, maar dat is men ondertussen reeds gewoon van Johan die niet altijd even makkelijk scoort, maar blijft proberen.

Een vijftal minuten later had deze weer een voet in de volgende goal, maar deze keer tegen KWB. Aarzelen bij het uitverdedigen, een slechte pas die onderschept werd en de 1-1 was een feit. Tot de rust ging de partij dan heen en weer met een klein overwicht van de tegenstander, maar met zeer goede kansen voor KWB. Scoren was er echter niet bij.

 Ruststand 1-1.

 Gezien de gemiddelde leeftijd van beide ploegen, vreesde KWB dat het moeilijk ging worden in de tweede wedstrijdhelft. Terecht zo bleek. Kort na rust werd het 1-2 door een niet kort genoeg op de man verdedigen en een mooie treffer uit een moeilijke hoek. Toen het vrij snel daarna 3-1 werd en onze doelman André door het schot nog half doof werd ook, leek de partij gespeeld en had het er alle schijn van dat KWB zijn EERSTE nederlaag van het seizoen zou lijden.

André bleef echter op de been en het plein en opeens kantelde de wedstrijd. KWB begon meer en meer via echte combinaties te dreigen. Dit rendeerde. Geert speelde deze keer afwerker van dienst na nog maar eens een geblokkeerd schot dat in extremis nog kon doorgetikt worden, stand dus 3-2.

Uw verslaggever weet niet juist meer of het dan eerst 4-2 of 3-3 werd (oud worden zeker), maar het was wel duidelijk dat men bij de tegenstander er niet meer gerust in was en zenuwachtig werd. De derde treffer van KWB was weer eentje van Johan die hiermee zijn rentree in competitie geslaagd kan noemen. We zaten te wachten op een eerste competitie treffer van Stijn, die beter en beter zijn plaats vindt in de ploeg. Maar de laatste treffer van KWB, die ook de eindstand 4-4 vastlegde, kwam echter van de voet van Joris (misschien ook de eerste met zijn nieuw schoeisel).

Na het einde van de wedstrijd was het verschil in beide ploegen duidelijk merkbaar. KWB was opgelucht met dit gelijkspel na een hele wedstrijd achtervolgen. Dit seizoen heeft KWB nog niet vaak zo hard moeten werken om een gelijkspel te behalen.

Leireken 2 daarentegen was merkelijk stiller en minder blij met het gelijkspel, maar met dit soort voetbal zullen ze niet onderaan in het klassement blijven staan.

KWB blijft dus ongeslagen dit seizoen en speelde nu reeds 5x gelijk en won 3x.  We blijven zo in de middenmoot van het klassement.

J.V.

 KWB NATIONALE WANDELDAG

 Herselt – 19 maart 2006 van 8 tot 15 uur  
Herselt da’s genieten van de natuur. Een landelijke groene gemeente in het overgangsgebied tussen de kempen en het Hageland.
In de parochiezaal, Vest, te Herselt kan je voor 1 euro inschrijven voor 5 – 10 – 15 – 20 of 25 km. De afstand van 5 km heeft een rolstoel- en buggyvriendelijk parcours. 

 KWB wint opnieuw de cultuurquiz

Eén quiz, 3 avonden, 12 ronden met tien vragen en een rode draad, 6 jokers, winnaar in 2005. De uitdaging : De wisselbeker nog een jaar in het KWB-lokaal laten staan. Mission Impossible?

De stand na de eerste avond : 1) Kubelia 360, 2) KWB Merchtem 304, 3) OZO-vrienden 273. Waren de vragen te moeilijk of hadden onze deelnemers een off-day? Ik weet het niet, want ik (Dominiek) was er niet bij. Kunnen we onze achterstand van 56 punten inhalen op twee avonden? De uitdaging start dramatisch!!!

De thema’s voor de tweede avond waren : geschiedenis, TV-mensen, sport, ringtones, Merchtem door de lens, muziek, actua, cultuur, Merchtemse figuren, religie.

De rode draden waren : 10 Vlaamse Eurosongdeelnemers plaatsen op het juiste jaar, ringnummers rond steden, moordenaars/vermoorden koppelen, appelsoorten herkennen.

Het thema dat ons deze keer niet lag was ringtones. Er werd vier keer naar een GSM gebeld en je moest dan raden welke tune je hoorde. De tune werd viermaal niet herkend. Bij de Merchtemse figuren kreeg je vier tips. Je kreeg respectievelijk 20, 15, 10 of 5 punten, wanneer je na een tip de juiste naam gaf. Je kon hierop ook je joker inzetten, wat we natuurlijk gedaan hebben, en een juist antwoord gaven na de eerste tip.  

Met een totaal van 393 punten werden we tweede van de avond.

De tussenstand : 1) Kubelia 724, 2) KWB-Merchtem 697, 3) The Eagels 650. We hebben onze achterstand op Kubelia kunnen terugbrengen tot 27 punten. Als we onze opmars zo kunnen verder zetten, kan de uitdaging lukken.

De thema’s voor de derde avond waren : Eurosong, Wereldoorlog I, levende Merchtemse figuren (zelfde systeem als tijdens de tweede avond), aardrijkskunde, droedels, muziek, Merchtem door de lens, politieke quotes, wielerseizoen 2005, wereldleiders.

De rode draden waren : Nederlandse presentatoren, Belgische regisseurs, een sudoku aanvullen en het herkennen van drie soorten cola.

Er werden weinig fouten gemaakt. Van de veertig vragen werden er slechts drie fout beantwoord en er werd een keer na de tweede tip afgegeven. En bij de rode draden werden er ook bijna geen fouten gemaakt. Echte coladrinkers zijn er blijkbaar niet in de KWB, er werd wel goed gegokt voor twee van de drie soorten.

We waren vrij zeker van de dagzege (474 punten), maar of het volstond om de eindwinnaar te worden wisten we niet. We wisten immers niet of Kubelia het beter of slechter (minstens 3 foute antwoorden meer) gedaan had. Kristof Van Laethem kwam na de laatste vraag de wisselbeker halen, maar lang heeft hij hem niet mogen houden. De eindstand zag er zo uit : 1) KWB-Merchtem 1171, 2) Kubelia 1122, 3) The Eagels 1011.

Zo zie je dat het toch mogelijk is om de opdracht tot een goed einde te brengen! Proficiat!

 De deelnemers aan 1 jaar later(of is het gratis?) :

Marc Bleyaert, Harry Haverals, Francis Wijns, Frans Sablon en Marlies, Gilbert Michiels, Aloďs De Smedt, Theo Aelbrecht, Dominiek Heyvaert, Hans Verbruggen, de familie Asselman, Koen Van den Borre , Hendrik Marievoet.

Uw gastpresentator L’Aminniang (Dominiek)

 SPORT MET KWB

 MZVC:

donderdag 09/03 om 19.00u : KWB – GB Tuinen
maandag  27/02  om 22.30u : KWB – De Cats
donderdag 30/03 om 19.00u : KWB – Siccard Boys

MASTERS:

Start terugronde kalender bij Aloďs

Volleybal :

Competitie :

zaterdag    15/03 om 20.00u : Merchtem- Hekelgem

 mini – competitie :

4 mrt

Oud jongkwb - vrouwen KWB

Scouts - Langevelde

11 mrt

Oud jongkwb - pingpong

Langevelde - vrouwen  KWB

 Pingpong :

 wanneer ? elke donderdagavond vanaf 20.30u tot 22.00u
waar
? sporthal Merchtem, in de kleine zaal.

Petanque :

woensdag 01/03 : KWB vrij

 

woensdag 08/03 : KWB – De Wippertjes

KWB - Bollebeek 2

woensdag 15/03 : KWB – Bollebeek 1

 

woensdag 22/03 : KWB – De Woepsies

 

DE ARMOEDE IN DE WERELD HALVEREN TEGEN 2015

 Donderdag 16 MAART 2006  - 20 u
RAADZAAL GEMEENTEHUIS MERCHTEM

HOE? WIE? WAAR? WAAROM?

 Debat met :

Sabine De Bethune (senator CD&V)
Bart Martens (senator SP.a)
Maggie De Block (kamer VLD) 
Studiedienst van 11.11.11, koepel van de Noord-Zuidbeweging 

Ingericht door de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking Merchtem (GROM)
Met drankje aangeboden door gemeentebestuur.

 In 2000 ondertekenden 192 landen (waaronder België) de millennium- doelstellingen: zij ondertekenden een akkoord om tegen 2015 de armoede in de wereld te halveren. We zijn nu al 6 jaar verder en DE TIJD LOOPT en er is nog niet veel verbeterd. Het wordt tijd, de hoogste tijd om ons allemaal, onze politici op kop, er tegen aan te leggen en de lat wat hoger te leggen. Armoede moet de wereld uit, én hier, én in de Derde Wereld.

De wereld zal er in 2015 heel anders uitzien, als alle 192 landen hun engagement nakomen om armoede en onrecht drastisch aan te pakken. Dit is een historische kans om het tij te doen keren.

De GROM wil in eigen land, in Merchtem ook druk uitoefenen om deze beloftes in resultaten om te zetten.

De eerste stap is: de mensen informeren en er voor gevoelig maken.

Kom daarom af op deze avond vol informatie, debat en misschien ook engagementen van de politieke partijen en van de Noord-Zuidbeweging.

 Inkom: gratis.

Alle lid-organisaties van de Grom maken zich ook bekend via een stand en een folder. Allen daarheen.

 Actie rijbewijs : “al 25 jaar een voltreffer!”

 Als we de statistieken van het verbond Vlaams Brabant en Brussel mogen geloven heeft lesgever Marcel Mathijs reeds voor de 25ste keer de lessenreeks, als voorbereiding op de theoretische proef voor het behalen van een rijbewijs, in Merchtem gegeven.

Dat is alvast een hele prestatie en we zijn uiteraard Marcel zeer dankbaar want op een – aan hem eigen manier - weet hij doorheen het kluwen met verbod- en gebodstekens deze lessen heel levendig te houden. Zijn Brussels accentje kan hij niet wegstoppen.

Wat Merchtem betreft berust de organisatie reeds geruime tijd bij Leon Meersman die de laatste jaren vooral hulp kreeg van Daniel en Hugo.

Gedurende 6 avonden staan deze drie wijkmeesters klaar om naast het klaarzetten en nadien kuisen van de zaal “de “kerkeboomgaard”, eveneens de administratie en de aanwezigheidslijsten van de deelnemers en de begeleiders bij te houden.

Trouwens zijn heel wat KWB-leden voor het eerst in contact gekomen met KWB via de actie rijbewijs zij het dan als begeleider van hun kind.

Marcel, Leon, Daniel en Hugo in naam van al diegenen die mede dank zij jullie inspanningen hun rijbewijs konden verwerven welgemeend dankjewel.

Als we even in de geschiedenis duiken herinneren we ons zeker dat Filip en Dominiek Heyvaert in het begin samen met Daniel met de organisatie in Merchtem zijn gestart al dacht ik dat onder meer ook wijlen Pol De Vriendt aan deze actie heeft meegewerkt. Misschien vergeten we ook nog andere mannen waarvoor ons verontschuldigingen.

NK

 Jong kwb

 Beleef terug je kampjaren…en ga op schattenjacht!
vrijdag, 17 maart
vertrek, 20.30 uur aan de Werkman
 

In een ontoegankelijke ruďne uit onze roemrijke vaderlandse geschiedenis, gedeeltelijk overwoekerd en vochtig, pleegde de toenmalige bevelhebber zelfmoord tijdens het vijandelijke bombardement, maar verborg er wel een bak Duvel voor de overgave. 

 Dorst naar een avontuurlijke kampsfeer?

 Voorzie stevige schoenen en warme kledij die vuil mag worden.  Breng ook een zaklamp en een leeg glas mee!

  

Rustige Fietstocht - zondag 2 april

Deze rustige fietstocht vertrekt aan de werkman om 9u. We fietsen zo’n 25 km tegen 17 km/h. Nadien zijn deze sportievelingen natuurlijk welkom in de werkman voor een frisse pint.  (deze fietstocht is ter vervanging van de mountainbiketocht die oorspronkelijk op het programma stond)

Sportieve Fietstocht - zondag 7 mei

 Deze fietstocht vertrekt aan de werkman om 9u. We fietsen zo’n 50 km tegen 25 km/h. Wie dat wenst kan zich achteraf gaan wassen in de sporthal. Nadien zijn deze sportievelingen natuurlijk welkom in de werkman voor een frisse pint. Ook op zondag 7 mei gaan we opnieuw fietsen.

  

Doe iets aan je conditie … Loop je fit!

 Voor iedereen. Tien maandagen vanaf 3 april.
We vertrekken om 19.45u aan het KWB-lokaal.
Terug om 21.30u.
We gaan oefenen en onze conditie aanscherpen in Opwijk, Hof Ten Hemelrijk.
 

 DAUWTRIP!

 Terwijl de vogels hun ochtendserenade geven en de zon komt piepen aan de horizon, trekken we op dauwtrip.

Zondag 9 april 2006 
Start 7 uur
(’s morgens natuurlijk)
Sporthal Dendermondestraat

Iedereen is welkom, jong en minder jong;
Rond 8.30u komen we terug aan in de sporthal om ons in de cafetaria aldaar bij Ward te versterken.
Inschrijven tot 1 april (en ’t is geen aprilgrap) bij Pol Van Cauter of in De Werkman.
Prijs : € 6 (ontbijt en drankje).
 

Vissen op zee !

 Welkom aan boord van de Albatros.Onze boot ligt in Nieuwpoort aan de kaai RULAK,
Naast de vismijn dicht bij de Lange brug en het
Albert I monument. 

Op zaterdag 27 mei kiezen we het volle sop en gooien we met de Albatros onze netten of vislijnen uit op volle zee.De afvaart wordt voorzien om 6.30u in de ochtend. 

In de Kleine Raak van april mag je over deze activiteit meer uitleg verwachten vooral over de prijs en het visgerei. 

Als je van plan bent mee te gaan, geef dan meteen een seintje aan Pol Van Cauter want de plaatsen zijn beperkt (25 man).

 Pol V.C.

 

KWB Gezinsweekend te Waasmunster

van 8 tot 10 september 2006

 Reeds voor de 26ste keer gaan we op gezinsweekend. Dit jaar gaan we naar Waasmunster.  We verblijven er in volpension. Het Heidepark is een gastvrij domein waar we tal van mogelijkheden hebben. Ga gerust eens kijken naar www.heidepark.be.

LEEFTIJD

PRIJS

Jonger dan 3 jaar

gratis

Van 3 tot en met 6 jaar

25 euro

Van 7 tot en met 17 jaar

40 euro

Van 18 tot ….jaar

55 euro

 Schrijf het bedrag over op rekening 799-5500505-25 van KWB Merchtem met vermelding WK Waasmunster + aantal personen. Bezorg bovendien onderstaande inschrijvingsstrook volledig ingevuld aan Wouter Kemels, Sint Huybrechtstraat 30 te Peizegem

of geef hem snel een belletje op nummer 052/376433.

Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt

Niet te missen gespreksavond
Praatcafé – Ik zit met een ei

 Gespreksthema’s bepalen we zelf.!

Mijn dochter heeft altijd te weinig zakgeld, wat ze in haar zakken heeft, geeft ze uit. Mijn zoon kan met hetzelfde zakgeld nog sparen… Mijn vrouw en ik gaan beiden werken, onze ouders worden ouder en vragen meer en meer aandacht dat weegt wel op ons gezin… Op het werk ben ik gedegradeerd omdat ik te oud zou zijn toch ben ik nog maar 50 ,moet ik dan nog 10 jaar deze stomme job doen…Mijn zoon is 28 jaar en gaat niet graag uit ik ga toch niet met op mijn kot blijven zitten zeker… Onze zoon moet naar de beroeps afdeling, gaat hij wel zijn plan kunnen trekken… Mijn zoon is homo: hoe moet ik daarmee omgaan en onze omgeving hoe gaan zij daarop reageren…Ons dak moet hersteld worden maar we hebben daar momenteel geen geld voor we hebben nog en zware lening lopen…Naast ons huis gaat men een groot appartement zetten en men gaat zo in ons huis kunnen binnenkijken… De auto’s in onze straat rijden allemaal veel te snel…

donderdag 16 maart - 20u  - de werkman

home: www.kwbmerchtem.be