april 2006
nummer 343


Wij gedenken

 

Josefa Groeninckx, Moeder van KWB’er Elie Maesfrancx
Maurits Biesemans,
nonkel van verschillende KWB’ers

Welkom 

Elke geboorte maakt het hart van de wereld iets groter en warmer!
Julie,
dochtertje van Kurt Willems en Ann De Pauw

 Verslag van de wijkmeestersvergadering van 03 maart 06

Hans mocht 26 wijkmeesters verwelkomen op deze vergadering. Bij de start van het tweede deel van de vergadering waren er 33 stoelen bezet. Een aantal wijkmeesters hadden er al een andere vergadering opzitten. Ze waren namelijk uitgenodigd op een gespreksavond van de politiezone Amow. De politie wou eens peilen naar de meest voorkomende storende elementen in onze gemeente om er in de loop van de volgende maanden aandacht aan te besteden en  waar mogelijk oplossingen aan te bieden.

Bij de voorbije en toekomende activiteiten, die je trouwens uitvoerig in deze Kleine Raak kunt nalezen, gebruikte Hans allerlei voorwerpen. Onder meer 2 eieren (ééntje voor de vergadering aan te kondigen rond menselijke noden “ ik zit met een ei”  en het tweede om erop te wijzen dat na de dauwtrip er spek met eieren zou worden aangeboden), een dynamo (hiermee werd de rustige fietstocht op zondagmorgen bedoeld), een klikpedaal (voor de KWB’ers die zich geroepen voelen om mee te rijden met de fietsers die met de koersfiets toch wel iets sneller proberen te rijden), een speelkaart en een kookpot (duidelijk hè!), een paar loopschoenen (voor wie zinnens is zijn conditie te verbeteren op de 10 looptrainingen in Hof ten Hemelrijk te Opwijk) en ten laatste kwam onze voorzitter met een pillamp voor de pinnen (dit om te duiden dat JKWB in het Fort van Liezele terug naar vroeger wil en een avontuurlijke avond wil beleven met schatten en zo van alles maar dan in een heel donkere en nogal lugubere omgeving).

65 jaar KWB wordt gevierd op vrijdag 22 september. De startavond wordt een soort opendeur met een receptie en allerlei standjes met KWB initiatieven. Op deze avond wordt tevens het KWB jaarprogramma 2006-2007 voorgesteld. Hou alvast die vrijdagavond vrij want het wordt tof!!

 

Onder de pauze kregen we een lekkere pint van Jan Decoene voor de geboorte van kleinzoon Zoran.

Willy Verspecht nam vorig jaar deel aan een inleefreis met wereldsolidariteit naar Guatemala. Samen met een groep mensen van de vakbond, mutualiteit, KBG, KAV, en KWB hebben ze in Guatemala kennis gemaakt met bewegingsmensen die daar actief zijn en tevens hebben ze samen met hen een aantal projecten bezocht die door wereldsolidariteit werden opgestart of erdoor worden gesteund.

Willy is een verteller en door zijn ongedwongen manier wist hij de groep wijkmeesters duidelijk te boeien. De aangeraakte items waren echt uit het  leven gegrepen (het leven van de gewone man, de gezondheidszorg, werk, godsdienst, de vrouw…).

Wie Willy zelf aan het woord wil horen krijgt de komende maand de gelegenheid tijdens het weekend van Missio namelijk.op zaterdag 3 juni, een echte aanrader. Zuster Denise Brabant, die al jaren werkzaam is in Guatemala en daar heel wat projecten heeft opgestart, is immers in het land. Ze zal samen met Willy Verspecht en Hugo Verwimp, die eveneens in dit land talrijke projecten bezocht, voor een boeiende avond zorgen.

Wij zorgen ervoor dat je op tijd hierover wordt ingelicht.

KWB Merchtem heeft sinds vorig jaar een vrij originele manier gevonden om de werking van wereldsolidariteit te steunen. De wijkmeesters geven elk 5 euro, ze krijgen hiervoor een snede gebakken spek met ei. De kas van KWB betaalt het spek en de eieren en legt nog een beetje bij om een rond getal te kunnen overschrijven op de rekening van WS.

 Norbert 

Sponsor een kilometer!!

Sprint voor een kind is eveneens een actie van wereldsolidariteit. Op zondag 28 mei lopen mannen en vrouwen van onze Merchtemse KAJ, KAV en KWB mee met de 20 km van Brussel. Ze hopen alvast op je solidariteitsgevoel en je kan elke kilometer van deze deelnemers sponsoren.

Doe mee!!

 Kaartkampioenschap

 VERSLAG 10 maart 2006

Wat vliegt de tijd toch snel. Alweer een kaartavond die voorbij is.
Op deze avond waren 44 kaartlustigen hun punten voor het kampioenschap komen verdedigen. Het belooft een spannende finale te worden. 
De beste kaarten waren deze keer voor Jean-Pierre Thomas. Met 75 punten was hij de beste speler. Proficiat Jempi.
Deze avond kreeg iedere aanwezig een lekker stuk ‘pateeken’. De afwezigen hadden dus meer dan ongelijk.
De finale gaat door op vrijdag 21april 2006 om 20u15. Tot dan.
F.P.

Troef !!

Elke woensdagnamiddag wordt er in het KWB-lokaal gekaart. ‘Wiezen’ of ‘pandoeren’, de spelers bepalen zelf welk spel ze spelen.  Iedereen welkom.

 KWB – Kookavonden

 Tussengerecht ‘Ardeens kaasgerechtje met peren’ (kaasmenu van 21/03/06)

Nodig

150 gr geitenkaas

4 sneetjes gerookte Ardeense hesp

Solo

½ krulsla

2 eetlepels wijnazijn

1 dikke vaste peer

2 eetlepels griessuiker

2 sneetjes brood

2 eetlepels gehakte bieslook

peper en zout

 

 

Bereiding

Verdeel de geitenkaas in 4 en wikkel elk deeltje in een sneetje Ardeense hesp. Wrijf een ovenplaat in met solo en schik er de kaasrolletjes op. Wrijf deze eveneens in met wat solo zodat ze niet kunnen uitdrogen. Plaats ze vervolgens 5 à 8 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.

Was de krulsla en laat ze uitlekken. Trek ze in stukken en roer er de wijnazijn onder. Breng verder op smaak met P+Z en verdeel de sla over 4 borden.

Schil de peer, verwijder het klokhuis en verdeel ze in 16. Bak deze in een nootje solo. Bestrooi met de suiker en laat nog even kleuren.

Ontkorst de sneetjes brood en snij ze in blokjes van 1 cm. Bak deze goudgeel en schep ze op de sla.

Leg de kaasrolletjes, in het midden, op de krulsla en versier elk bord met een waaiertje van stukjes peren.

Bestrooi met wat bieslook en serveer dit gerechtje met een glaasje frisse witte Beaujolais.

 

We sluiten deze kookavonden dit werkjaar af met een
 ‘All together barbecue’
 
Op dinsdag 13 juni 2006

 

 Sport

Voetbal :
             
MZVC:

                 
 maandag 10/024 om 21.00u : KWB – Huibout

              MASTERS:
                  
zaterdag 29/04 om  18.00u: KWB – Rikkie’s choice

Volleybal :

           Competitie : 
              
zaterdag   08/04 om 20.00u : Merchtem-Herzele
              
zaterdag   22/04 om 20.00u : merchtem - Denderhoutem

              Mini – competitie :
              
zie elders in de kleine raak

Pingpong :
         
.    wanneer ? elke donderdagavond vanaf 20.30u tot 22.00u
             
waar ? sporthal Merchtem, in de kleine zaal .

 Petanque :
              
Start zomercompetitie in april, kalender volgt
 

Sportieve Fietstocht - zondag 7 mei

 We denken niet dat het op 7 mei nog gaat sneeuwen, dus zal de fietstocht nu wel kunnen doorgaan. Deze fietstocht vertrekt aan de werkman om 9u. We rijden 50 km aan een snelheid van 25 km/h. Wie dat wenst kan zich achteraf gaan wassen in de sporthal. Nadien zijn deze sportievelingen natuurlijk welkom in de werkman voor een frisse pint.

 volleybal: mini-competitie

 De mini-competitie is halfweg. We geven graag een overzicht van de wedstrijden die al gespeeld zijn, en van de wedstrijden die nog moeten gespeeld worden. 

Reeds gespeeld

 

Nog te spelen

KSJ - Langevelde

0-3

 

1 april

Desterjekkers – Langevelde

Desterjekkers – vrouwen KWB-ers

3-0

 

8 april

Desterjekkers – Oud Jong KWB

Oud jongkwb – Scouts

0-3

 

29 april

Scouts-KSJ

Pingpong – KSJ

3-0

 

 

Pingpong – Langevelde

Oud jongkwb – KSJ

3-0

 

6 mei

Oud jongKWB – Langevelde

Scouts – vrouwen KWB-ers

3-0

 

13 mei

Scouts – Pingpong

Desterjekkers – Scouts

3-0

 

20 mei

KSJ – vrouwen van KWB-ers

Pingpong - vrouwen KWB-ers

3-0

 

 

Scouts – Langevelde

Desterjekkers - KSJ

3-0

 

 

Pingpong -Desterjekkers

Oud jongkwb – vrouwen KWB-ers

3-1

 

 

 

 www.kwbmerchtem.be

 Wie regelmatig een bezoekje brengt aan onze website heeft waarschijnlijk gemerkt dat onze site al meer dan 5 jaar “on line” is. Elke maand kan je er foto’s bekijken van de activiteiten, kan je de kleine raak digitaal lezen, of kan je ons programma doornemen. 

Voor onze nieuwsbrief zijn momenteel al 109 lezers ingeschreven. Zij krijgen regelmatig extra nieuws in de mailbox. Wie de nieuwsbrief wenst te ontvangen kan dit laten weten aan Hans (hans.verbruggen@kwbmerchtem.be) Ook wie de laatste maanden geen nieuwsbrief meer heeft ontvangen geeft beste een seintje aan Hans.

 www.kwbmerchtem.be

 Wekelijks petanque (voor iedereen)

Tijdens de maanden mei en juni -  Elke donderdag vanaf 20.00u
Waar ? petanqueclub “De Blockskes te Peizegem

 Jong KWB

Vrijdagavond 21 april 2006 – 20.30u
Auto-onderhoud

Garage Opel Stevens, Koeweidestraat.

 Davidsfonds Merchtem nodigt U uit 
op eenInteractieve causerie met bijhorende diaprojectie door auteur Jo Claes, met als thema: “De bijbel,  schatkamer van kunst en taal”
Zaterdag 22 april om 20 u in de Raadzaal van het Gemeentehuis in Merchtem.

 Gebaseerd op zijn gelijknamig boek, dat in de pers wordt bestempeld als ‘Een prachtig boek om religieus, cultureel en literair erfgoed sneller en beter te begrijpen’.
Onze taal en kunst is doordrongen met beeldspraak en uitdrukkingen uit de bijbel. 
Wie weet nog waar uitdrukkingen zoals “een sabatjaar nemen” of “oude wijn in nieuwe zakken”, en nog vele andere zegswijzen, hun oorsprong vinden ?

De beeldende kunst is vaak, ook vandaag nog, geïnspireerd door religieuze thematiek. 

 De kernverhalen uit het Oude en het Nieuwe Testament worden herverteld en met beeldmateriaal geïllustreerd, in een vlotte stijl, aan de hand van bijhorende “quiz”vraagjes, door Jo Claes. Het publiek is de winnaar: 4 exemplaren van zijn boek vormen de “prijzenpot”.

 Inkom: 4 € (Leden Davidsfonds: 3 €)

Ook met KWB Merchtem doen we mee aan deze Europadag!

 We vertrekken met de trein om 9u54. We zijn terug in Merchtem om 15u06, 17u06 of 19u06 (zoals je zelf verkiest)
We vertrekken in groep, maar eens ter plaatse bepaalt iedereen zijn eigen programma.
Voor meer informatie over deze Europadag verwijzen we graag naar de “Grote” Raak.
Wie wenst deel te nemen aan deze activiteit moet inschrijven voor 20 maart bij Johan Vrijders
(Kapelleveld 37 - 052/ 37.25.46 - europadag@kwbmerchtem.be)

Voor deze activiteit betaal je  €1,5 per persoon. Kinderen onder de 12 jaar zijn gratis, maar moeten ook inschrijven.  Wie betaald heeft is ingeschreven.

 Loop je fit!

Voor iedereen. - Tien maandagen vanaf 3 april.
We vertrekken om 19.45u aan het KWB-lokaal. Terug om 21.30u.
We gaan oefenen en onze conditie aanscherpen in Opwijk, Hof Ten Hemelrijk.

 Dauwtrip

Terwijl de vogels hun ochtendserenade geven en de zon komt piepen aan de horizon, trekken we op dauwtrip.
Zondag 9 april 2006
Start 7 uur
(’s morgens natuurlijk)
Sporthal Dendermondestraat

Iedereen is welkom, jong en minder jong;
Rond 8.30u komen we terug aan in de sporthal om ons in de cafetaria aldaar bij Ward te versterken.

 Inschrijven tot 1 april (en ’t is geen aprilgrap) bij Pol Van Cauter of in De Werkman.

 Prijs : € 6 (ontbijt en drankje).

 Vissen op zee !

Welkom aan boord van de Albatros. Onze boot ligt in Nieuwpoort aan de kaai RULAK, naast de vismijn dicht bij de Lange brug en het Albert I monument.

 Op zaterdag 27 mei kiezen we het volle sop en gooien we met de Albatros onze netten of vislijnen uit op volle zee.

De afvaart wordt voorzien om 6.30u in de ochtend.

 Prijs 

Volwassenen boot

 

€ 40

1 huurhengel + 1 stuk lood (200 gr) +1 gewone pluimenpaternoster + 1 wartel

 

€ 13

1 huurhengel + 1 stuk lood (400 gr)  + 2 balansen + 1 wartel

 

€ 15

 

 

 

 + VERVOER : + € 10.

 

 

 MAXIMUM TOTAAL

 

 € 65.

 Betalen ten laatste op 14 mei 2006 aan Pol Van Cauter of iedere zondag tot 12 u. in De Werkman (de plaatsen zijn beperkt -25 man).

 Pol V.C.

 

 KWB Gezinsweekend te Waasmunster

van 8 tot 10 september 2006 

Reeds voor de 26ste keer gaan we op gezinsweekend. 
Dit jaar gaan we naar Waasmunster.  We verblijven er in volpension.
Het Heidepark is een gastvrij domein waar we tal van mogelijkheden hebben.
Ga gerust eens kijken naar www.heidepark.be
 

LEEFTIJD

PRIJS

Jonger dan 3 jaar

gratis

Van 3 tot en met 6 jaar

25 euro

Van 7 tot en met 17 jaar

40 euro

Van 18 tot ….jaar

55 euro

 Schrijf het bedrag over op rekening 799-5500505-25 van KWB Merchtem met vermelding WK Waasmunster + aantal personen.

Bezorg bovendien onderstaande inschrijvingsstrook volledig ingevuld aan Wouter Kemels, Sint Huybrechtstraat 30 te Peizegem - 052/376433 of stuur een mailtje naar wouter.kemels@kwbmerchtem.be of gezinsweekend@kwbmerchtem.be.

 Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt

KWB gluurt bij de buren

 Grote hobby- en verzamelbeurs.

 KWB Laken organiseert op zaterdag 29 april van 11u tot 18u in het Gemeenschapscentrum Nekkersdal, Bockstaellaan 17 te Laken een “hobby- en verzamelbeurs”.

60 stands van mensen die hun talenten tentoon spreiden (interessante verzamelingen).

Derde wereldverenigingen stellen materiaal uit het Zuiden voor.

Verkoop tweedehandboeken, Sportdemonstraties, Een kinderprogramma met een tentoonstelling over water, verhalen uit 1001 culturen

Boterhammen, pannenkoeken en een lekker pintje kunnen hier uiteraard niet ontbreken.

En … de opbrengst gaat naar een plaatselijk sociaal doel.

 

KWB - Wandelcriterium 2006
KWB Vlaams- Brabant en Brussel Hoofdstedelijk Gewest.

 

Zondag 09 april 06vijverwandeling Zemst

Van  9u tot 15 u.Afstanden 5,4 – 9,4 – 14,8 km

Parochiezaal,
Kloosterstraat   ZemstAnnie Jacobs 0495 / 22 56 22

Zondag 23 april 06
KWB Wezenbeek-Oppem

Van 8u30 tot 14u
Afstanden 6 – 12 – 20 km

GC De Kam  Beekstraat 172
Wezmbeek-Oppem
Walter Nijs  0496 / 86 64 34

Zondag 30 april 06
Provindiale wandeldag Halle

Van 8u30 tot 14u
Afstanden 4 – 10 – 20 km

H.Hart College Parklaan, Halle
Liesbet Van Lil   
02/ 508 88 69

Zondag 28 mei 06
KWB Ourodeberg

Van 09u tot 15u
Afstanden 8 – 15 km

Parochiecentr. Ourodeberg
(Aarschot) Luc Testelmans
0478 / 20 51 05

Zondag 18 juni 06
Pikhakendonk en broek-
Wandeling Boortmeerbeek

Van 13u tot 15u
Afstanden 7 – 15 km

KWB chalet o/d berg, Schoubroeckstraat, Boortmeerbeek
E. Uytterhoeven 
0472 / 31 06 49

Zaterdag 26 augustus 06
Gezinswandeling 
KWB Dilbeek

Van 11u  tot 14u
Afstanden 5 – 10 km

Saviocentrum, Stationstraat
Dilbeek
Dirk De Troy  0479 / 54 12 72

Zondag 17 september 06
Messenvechterswandeling
Tremelo

Van 9u tot 12u
Afstanden 6 – 15 km

Zaal kerk Ninde Tremelo
P. Damiaanstraat, Tremelo
Thierry Waerlop 
0478 / 70 42 06

Zaterdag 11 november 06
Herfstwandeling 
KWB St Lamb - Woluwe

Van 14u30
Afstanden 6 – 10 km

GC : Op Weule, St. Lambertustr. 97, St. Lam. Woluwe.
Info: Raf Beyns 
02 / 771 58 74

 Deelnameprijs: € 1 voor KWB-leden (lidkaart meebrengen). 1,5 euro voor niet leden. Kinderen onder de 12 jaar gratis/ verzekering incl. Op elk van deze wandelingen krijgt ge een stempel. Vijf stempels geven recht op een criteriumprijs. De nationale wandeldag te Herselt en de provinciale wandeling te Halle zijn goed voor 2 stempels. Veel wandelplezier. De uitdaging: op stap om nieuwe mensen te leren kennen.

 KBG nodigt uit

 Gespreks- en informatienamiddag
“Guatemala Here we come”

Dinsdag 16 mei om 14 u in de Kerkeboomgaard
Willy Verspecht getuigt over zijn inleefreis met wereldsolidariteit naar Guatemala.
Het leven van de gewone man en vrouw, de arbeidsomstandigheden, de informele economie; onderwijs en gezondheidszorg …. .komen aan bod.

 Moezelreis

29 – 30 april en 1 mei 2006

Op 29 april vertrekken we met een volle bus richting Duitsland aan de Moezel, meer bepaald de mooie streek rond Bernkastel. Het heerlijke druivenvocht mag en zal onze kelen prikkelen en ons tevens in de goede sfeer brengen om er samen een deugddoende reis van te maken.De medereizigers krijgen nog de laatste richtlijnen en praktische info in hun brievenbus. 

Norbert

 Computer binnenste buiten

Ondanks enige verwarring omtrent al dan niet moeten voorinschrijven en voetbal op tv, waren er toch nog een tiental dapperen present om eens te kijken wat een pc nu eigenlijk is van binnen.

Het is niet makkelijk om een volledig apart taaltje dat vol afkortingen zit op één avond te verklaren naar gewone mensentaal en er dan ook nog eens een aanbiedingsvergelijking van te maken ook. De spreker van dienst had gelukkig het één en ander op papier gezet en dat was nodig. Vooral de tabel met waarop te letten aan de hand van “wat ga ik met die pc doen” viel erg in de smaak. De technische uitleg voor de pauze was, zoals vaak met dat soort uitleg het geval is, voor de ene wat moeilijk en voor de andere wat evident. Iedereen was echter van goede wil en na de pauze werden er dus enkele promoties met elkaar vergeleken. Dit was zoals reeds aangegeven het meest interessante deel voor diegenen die op het punt staan een pc te kopen, maar zonder de verklaring van de termen voor de pauze, sta je in de winkel na enkele minuten volledig met de mond vol tanden en koop je alles wat de verkoper je wil laten kopen en dat was nu net hetgeen wat we met deze infosessie willen voorkomen.

Enkele gouden tips bij pc kopen zijn: Weet wat je ermee wil doen en hoeveel je maximale budget is dat je wil besteden. Je kan zoveel geld uitgeven als je wil, maar meestal heb je helemaal niet de zwaarste en hipste machine van het moment nodig. Vraag ook raad aan kennissen met PC-ervaring zodat je niet alleen op de verkoper zijn argumenten moet afgaan bij het kopen.

Na de uitleg was iedereen, zowel spreker als publiek, aan een drankje toe aangezien het toch wel vrij laat geworden was.

JV

 Stadswandeling in de stad van Pallieter
“ Lierke plezierke”

 Op vrijdag 12 mei trekken we er met de bus op uit naar Lier. Samen met een stadsgids verkennen we de binnenstad. Tijdens een 2 uur durende wandeling komen we een en ander te weten over de geschiedenis, de gebouwen, en andere wetenswaardigheden. Er is uiteraard een tussenstop onderweg en na de rondleiding is er nog de mogelijkheid om zelf op verkenning te gaan.

 Bijeenkomst om 18u45 aan het oud politiebureel op de Reedijk.
De bus vertrekt STIPT om 19u.
Voorziene terugkomst rond 24u.
Kostprijs : 5 euro per persoon.

Inschrijven kan vanaf 18/03 bij Dimitri Van Laere, Maurits Sacréstraat 1, tel 052/37 41 98.

Betaling kan via overschrijving op rekening 799-5500505-25 van KWB Merchtem met vermelding “Stadswandeling Lier + naam” of bij Dimitri.

 OPGELET : De inschrijving is pas definitief NA betaling. Er kunnen maximum 50 personen mee. 

‘Ik zit met een ei’
was het thema van het praatcafé op donderdag 16 maart 2006.

 De Werkman, hét praatcafé van zondagvoormiddag was dan ook de ideale plek om iedereen welkom te heten. Verzamelen met een drink aan de toog was dan ook de spontane reflex van de 13 aanwezigen.

 Norbert & Hedwig nodigden ons uit plaats te nemen rond de twee gesprekstafels die klaarstonden.

 In zijn inleiding verwees Hedwig naar het verhaal van de lamme uit het Evangelie. De lamme die een stel dikke vrienden had : ze spaarden moeite noch tijd voor hem en tilden hem zelfs tot op het dak van een huis om bij Jezus te geraken. Dragen en gedragen worden, het overkomt ons ongetwijfeld allebei in ons leven… 

Eens plaatsgenomen in de groep werden we uitgenodigd te vertellen welke gebeurtenissen me bezighouden, me nerveus maken of waar ik zelfs wakker van kan liggen. We werden in deze bevraging al een stuk op weg gezet door enkele feitjes de welke genoteerd  waren op een voorbereidingsblad dat ieder van ons kreeg. Verschillende thema’s kwamen hierin aan bod zoals : werkomgeving, zorg voor kinderen, zorg voor ouders, familiegebeurtenissen, burenrelaties, financies en  vrije tijd. Ook al vraagt dit een stuk openheid, de uitwisseling van onze persoonlijke bekommernissen verliep heel spontaan.

 Welke gebeurtenissen maken me blij, geven me moed om voort te doen, was het onderwerp van het tweede deel. Dit was de gelegenheid om ook onze deugdelijke ervaringen met elkaar te delen. Deze bespreking gebeurde vanuit de zelfde invalshoeken als in het eerste deel..Dat de inrichters moesten ingrijpen om ons te houden aan de vooropgestelde timing is het bewijs dat er heel wat positiefs te vertellen viel.

 Met een mooie tekst vanuit de vastenkalender werd het officiële gedeelte afgerond.  Uiteraard werd er nog even ‘uitgebold’ alvorens de deur van het praatcafé achter ons dicht te trekken. Een toffe avond waar ik weerom wat kwb-vrienden beter heb leren kennen.

 Een greep uit de onderwerpen van het praatcafé : 

Welke gebeurtenissen ambeteren me, maken me nerveus? Waar lig ik wakker van?

Onze ouders beginnen met hun gezondheid te sukkelen en er is meer en meer hulp nodig ook professionele hulp!

Ze zijn weer met herstructureringen bezig op het werk, hier en daar hoor je weer berichten van inkrimping van het personeel! Ben ik erbij?

We hadden het al wat gezien maar we twijfelden toch nog een beetje, onze zoon heeft net gezegd dat hij gaat samenwonen met een andere jongen waarvoor hij heel veel voelt!

Het gaat niet te best met het gezin van mijn zoon, het lijkt op de klippen te lopen. Ik ben er absoluut niet gerust in.

 Welke gebeurtenissen maken me blij, geven me courrage?

De sfeer op het werk is fantastisch, een echte ploeg; We gaan er samen voor en ja het resultaat mag gezien worden

Mijn dochter doet het goed op de school, ze haalt knappe punten zelfs op haar eerste jaar hogeschool!

Onze zoon kan werkelijk heel goed zijn plan trekken op de voetbal. Iedereen spreekt er met veel lof over! Dat wordt ne goeien! Het doet me deugd dat hij er heel bescheiden bij blijft en zijn hoofd niet laat op hol brengen

Onze schoondochter is net bevallen van ons tweede kleinkind, en ik mag peter zijn

We proberen ondanks alles positief te blijven en de schuld van een ongemak of verkeerde beslissing niet in mekaars schoenen te schuiven.

  

Proficiat aan onze KWB-ers en hun familie

 Vormsel 13 mei:

 Abbeloos Laurien, Bogemans Robie, Buelens Jeroen, Buelens Steven, Buys Gert, De Maeyer Kelly, De Neve Katrien, Flies Silke, Leo Maxime, Maesfrancx Daan, Mertens Arne, Stevens Pjotr, Teugels Karen, Van Acoleyen Sari, Van Campenhout Kevin, Van Weverberg Lisa

 Een dag om te bewaren en mee te dragen  een leven lang …

 1e communie - 25 mei 2006 

Abbeloos Kiara, Defoor Vincent, Devos Lore, Leo Isabo, Leo Ciska, Maesfrancx Lander, Raeymaekers Linde, Robberechts Sofie, Stevens Diewert, Van Cutsem Karlien, Van Acoleyen Nina, Van Assche Astrid, Van Haverbeke Lenn, Van Hemelrijck Gitte, Vanden Eynde Nick, Vandenbossche Fabio,

 Van de eerste communicanten of vormelingen van KWB’ers die buiten Merchtem hun communie doen beschikken we over geen gegevens.

Geef een seintje 052/37.02.68 (kemels.nerinckx@skynet.be) of 052/37.41.05 indien we je zoon of dochter niet vermeld hebben.

 Kijken…

We dromen ervan een licht te zijn naar wie iedereen opkijkt.
We proberen ons van elkaar te onderscheiden met sterren:
hoe meer, hoe beter, hoe mooier, hoe belangrijker.
We zoeken de schijnwerpers op, want daar stralen de sterren. 

Doe ons beseffen dat echte sterren anders zijn,
dat we die pas kunnen zien, wanneer het donker is om ons heen.
Donker van verdriet. Zwart van ellende.
Geef ons dan mensen die licht uitstralen, warmte en hoop.
Mensen die naar ons omzien. 

Geef dat we ervan dromen zelf zo een licht te zijn.
Een lichtpuntje voor anderen die het moeilijk hebben.
Help ons om niet weg te lopen, als mensen in het donker zitten.
Geef dat we warmte uitstralen.
Iets van uw licht.

Op zoek!

 Een verzamelaar van stripverhalen is op zoek naar het stripalbum rond ‘PESTEN’, een uitgave van KWB (reeds enkele jaren terug). Aangezien KWB-nationaal ons niet kan helpen doen we een beroep de Kleine Raak lezer. Ken je iemand of bezit je misschien zelf deze strip en wil je dit exemplaar verkopen, graag een seintje aan Jan Decoene.

 

home: www.kwbmerchtem.be