februari 2008

 Kinderen en volwassenen
Gezinssport
Zaterdag 16 februari 2008
20-22 uur
Sporthal Merchtem


Wij gedenken

Augusta Meskens, echtg. Van Frans Vanderstappen
moeder van KWB’er Ludwig Vanderstappen
 

Jean Segers, echtg. Van Lisette Saerens
Schoonbroer van KWB’er August Saerens
 

Rachel Vercauteren, Schoonmoeder van KWB’er Louis Joostens

Fienke Van Molle, Moeder van KWB’ers Kries en André Teugels
Schoonmoeder van KWB’er Louis Van Lier

  Wist-je??!! 
 • Dat voor sommige kwb’ers de laatste kaartavond van januari wat uitgelopen is….
 • Dat er op diezelfde kaartavond ballekes werden aangeboden. Een deelnemer - naam en adres gekend bij de redactie - at zelfs zijn balleken met het stokje en al op. Splinters op de maag? Neen hoor die werden achteraf degelijk doorgespoeld.
 • Dat de tent op de nieuwjaarsreceptie nodig was gezien de massa aanwezigen.
 • Dat de toastjes en de ‘scampi-lepeltjes’ ŕ volonté zeer lekker waren.
 • Dat het ‘kook en opdien team’ n’ en dikke proficiat verdient.
 • Dat de cursus rijbewijs weer van start is gegaan.
 • Dat Daniel en Hugo deze lessen al een paar keer gevolgd hebben en ze wellicht het verkeersreglement van buiten kennen.
 • Dat beide heren toch wel bedankt zijn om deze cursussen weer te organiseren.

 CULTUURQUIZ 2008 - 1e avond

 Blijft KWB-Merchtem de slimste ploeg van Merchtem?  Na de winst van vorig jaar zijn we de te kloppen ploeg.  De formule is nog niet gewijzigd.

Dus zijn er de eerste avond vier ronden van 10 vragen. Bij elke ronde is er een rode draad.

De thema’s voor de eerste avond waren : noord-zuid, religie, toerisme, muziek, geschiedenis, schilderkunst, internationale politiek, eilanden en afkortingen.

De rode draad tijdens de eerste reeks vragen was: wat was het eerste beroep van bekende personen. Wie was er in een vorig leven verpleegster, metser, pompbediende?  Er kwam heel wat gokwerk aan te pas. Het resultaat was een magere 3 op 10.

Bij de vragen Noord-Zuid werd nagegaan hoe goed (of slecht) we Wallonië kennen (aardrijkskundig, cultureel, taalkundig).

De rode draad tijdens de tweede ronde waren Anagrammen. De opdracht werd doorgegeven aan Dominiek, hij is hier toch goed in. Van de tien te zoeken personen werden er acht direct gevonden. Martin Luther werd niet direct gevonden als Duits theoloog. ’n Ciderland to’vren (annagram van Cort vanderlinden (Nederlands eerste minister) die zich tijdens Wereldoorlog I neutraal opstelde werd, door niemand (zelfs bij ons) gevonden. 

De rode draad tijdens de derde ronde waren foto’s van presentatoren uit het VRT-archief. Hier haalden we ook een 9 op 10. Alleen een omroepster uit de jaren 60 was ons onbekend.

Bij religie moesten we vooral heiligen kennen (Sint Elooi, ijsheiligen).

De schilders werden getoond ofwel met een foto of een zelfportret (Ensor).

De afkorting SAR (search and rescue) was geen probleem voor Koen.

De toeristische trekpleisters zijn volgens de quiz : het kasteel van de rode ridder te Horst, het museum van Dr. Guislain te Gent, de steden Roeselare (met o.a. het fietsmuseum) en Izegem (met o.a. het borstelmuseum).

De stand na de eerste ronde :
1)      KWB Merchtem 386

2)      Karrewiel 360
3)      Merchtem Multicultureel 356.

Kan dit sprookje blijven duren? Of komt er toch ooit eens een einde aan?  Het antwoord weten we op 11 februari tijdens de derde avond.

Komindie van de TKK(of is het een USP)*  (Marc Bleyaert, Francis Wijns, Frans en Marlies Sablon, Gilbert Michiels,  Alois De Smet, Theo Aelbrecht, Dominiek Heyvaert, de Asselmannekes(Jos en Wiske), Koen Van den Borre)

 * Dominiek van de te kloppen kwisploeg of het unique selling product

 Film in De Werkman 
dinsdag 15 januari 2008

 “An Incovenient truth” (Een ongelegen waarheid).

 14 KWB’ers lieten zich onderdompelen in een pleidooi van Al Gore om onze planeet en ook onze beschaving veilig te stellen. Deze documentaire schudt je meer dan wakker en wakkert aan om effectief de handen uit de mouwen te steken en daadwerkelijk initiatieven te nemen hoe klein ook!

 

Jij bent zo mooi, zo klein,zo heel bijzonder, mijn wonder … 

Tuur, zoontje van Stijn en Evy Legroux – Van Den Bossche
Mathias
, zoontje van Davy en Leen Van der Perre - Robberechts

 Klusavond: Isolatie

 Er is de laatste tijd veel te doen over ons milieu, over energiebesparende maatregelen enz.  Al Gore roept ons in zijn film op om daadwerkelijk mee te werken aan het KYOTO project… en ons huis goed isoleren is niet alleen voelbaar in onze portemonnaie maar het is misschien dat kleine beetje dat meehelpt aan de bescherming van ons milieu.

 Op maandag 10 maart 2008 organiseren we in ons lokaal een informatie avond over isolatie. 

 • Daken, muren, buizen isoleren hoe belangrijk is dat?
 • Wat zijn de beste isolatiemiddelen?
 • Hoe worden ze het best aangebracht?
 • Wanneer is isolatie nodig? Is het altijd zinvol?

 

Vragen waarop we misschien niet altijd het juiste antwoord weten en daarom is de mening van een specialist bijzonder belangrijk.

Architect Jan Van Der Straeten is bereid om ons in deze materie met veel wijze raad bij te staan en ons wegwijs te maken in de verschillende isolatiematerialen.   

Isoleren

Maandag 10 maart 2008

20u in het KWB-lokaal.

 VERSLAG WIJKMEESTERSVERGADERING
van 4 januari 2008 

¨      Traditiegetrouw worden op deze wijkmeestersvergadering ook de KWB’ers die zich inzetten in de werkgroepen uitgenodigd. Na de uitwisseling van goede wensen voor het komende jaar opende Wouter de vergadering. In een bezinnende verwelkoming daagde hij iedere wijkmeester uit om oog en oor te hebben voor de verhalen van alle KWB-leden en eveneens om daadwerkelijke hulp aan te reiken waar dit mocht nodig blijken.

¨      In het familienieuws vernamen we dat Augusta, de moeder van Ludwig Van der Stappen, overleden was.

¨      Een prettiger bericht kregen we te horen van Frans Robberechts uit de Galgestraat die zich als nieuwe wijkmeester wil inzetten in KWB en Frans wou dit op een goede manier beginnen en gaf een rondje op zijn entree.

¨      Nog goed nieuws kwam van Hendrik Marievoet die van Vic Van Campenhout, weduwe van Marcel Crick uit de Jan Maervoetstraat de opdracht kreeg om alle wijkmeesters een pintje te betalen zomaar uit dankbaarheid. Tof zeg!

¨      En het goede nieuws kon blijkbaar niet op want een ‘schitterende‘ grootvader Ludwig Dours wou met ons klinken op zijn eerste kleinkind en met alle enthousiasme werd dit onthaald.

¨      De eerste vergadering van het nieuwe jaar verloopt steeds op een ontspannende manier.

¨      Geert; Patrick en Luc hadden voor een soort quiz gezorgd naar het voorbeeld van Herman Van Molle’s ‘1 jaar gratis’ op de VRT.

¨      Verschillende onderwerpen kwamen aan bod maar ze hadden vooral in het eerste gedeelte te maken met de voorbije activiteiten van KWB Merchtem. In het tweede gedeelte kregen de toekomende initiatieven meer aandacht.

¨      Het was tof, gevarieerd en zeer creatief opgesteld. Een pluim voor dit trio en wie de winnaar werd, wel Ludwig Buelens had de meeste bonuspunten verzameld.

¨      Een lekker belegde sandwich was een welgekomen hapje

Norbert

Wist je?!

 Op de wijkmeesters gaf Wouter aan Hendrik het woord op de volgende manier…..

‘Hendrik heeft een goed lid’…….waarop Hendrik na wat aarzeling antwoordde ‘die ons allemaal een pint wil betalen’.

 

Hou er rekening mee !!
 Onze KWB-kalender wordt even aangepast.

Het stadsbezoek – oorspronkelijk gepland op vrijdag 16 mei wordt verschoven naar vrijdag 25 april 2008. Het stadsbezoek zal dit jaar naar Sint-Niklaas gaan.

Neen, niet 6 december, maar noteer alvast 25 april in je agenda.

 Sport Februari

 Voetbal : MZVC 2de afd.

Donderdag 7 februari om 19.00u : KWB – Cafetaria
Maandag  18 februari om 19.00u : KWB – G&B Tuinen


Masters :

zaterdag 16 februari 19.00u : KWB – VK IFI VIPS

Volleybal :
KWB competitie
:
zaterdag 
09/02 om 20.00u : Merchtem - Essene
zaterdag   16/02  om 20.00u : KWB - Hillegem
zondag     23/02  om 20.00u : KWB - Wambeek

 Pingpong :

 Elke donderdagavond in de kleine zaal van de sporthal van 20.30u tot 22.00u

Kaarten ¨ :

 Elke woensdagnamiddag vanaf 14u in het KWB-lokaal.  ! 

!!!!!!! Iedereen welkom !!!!!!!

Kaartkampioenschap ‘Wiezen’

Verslag kaartkampioenschap
11 januari 2008

Beste kaartvriend(inn)en van de KWB,
Eerst en vooral namens KWB de beste wensen,veel vriendschap,een goede gezondheid en nog veel kaartgenot toegewenst in 2008.
De mannen van onze kookploeg Jos, Pol, Hugo en Roger hebben ballekes met kriekskes gemaakt waarvoor dank.
Onze fotograaf is ook langs geweest en deze foto's kan je allemaal terugvinden op het internet www.kwbmerchtem.be.
Wilfried DE MAEYER is met 79 punten kaartkampioen van januari en zal zijn punten komen verdedigen op vrijdag 15 februari 2008 om 20 u15 in de Werkman

/!\ Het is de derde vrijdag van de maand februari dat er verder gespeeld zal worden.

Tot dan.

PS:   na het verdelen van de tombola en het kampioenschap heeft Francis P. een soloslim gewonnen!

 Welkom aan onze nieuwe leden!

 Peter Noppe is onze laatst aangeworven KWB’er. Dank zij o.m. ‘De Werkman’ en de ‘cursus rijbewijs’ heeft Peter de weg naar KWB gevonden.En hij kan het niet beter treffen met Francis Pauwels als wijkmeester.

 Kinderen opvoeden in verwenmaatschappij

 Het opvoeden van kinderen is duidelijk geen zaak meer van alleen moeders. Dit bleek uit de gezamenlijke organisatie van KWB en KAV over de opvoeding van kinderen in een verwenmaatschappij: de mannen van KWB waren duidelijk in de meerderheid. Ook te vermelden: de leeftijdsgroepen waren mooi verdeeld, van jonge ouders tot grootouders.

 Eerst kregen we van Angčle Van Geysel, die ons doorheen de avond begeleidde, een stukje geschiedenis van de opvoedkunde voorgeschoteld. Haar conclusie was dat we voor de eerste keer in de geschiedenis werden geconfronteerd met het verschijnsel “verwenmaatschappij”. Deze verwenmaatschappij is een gevolg van de onophoudelijke technologische ontwikkelingen waardoor kinderen over steeds meer en technisch hoogstaand speelgoed kunnen beschikken. Voeg hierbij de reclamestroom waarmee we dagelijks geconfronteerd worden en het probleem wordt zeer duidelijk.

 Na de uiteenzetting van mevrouw Van Geysel verdeelden de aanwezigen zich in groepjes die een viertal voorbeelden kregen van opvoedkundige problemen. Voorbeelden: wat doe je als je 10-jarige zoon in een boom klautert en er niet meer uit kan? Niet de cirkelzaag erbij halen natuurlijk ;-) Wat te doen als je studerende dochter van 14 het moeilijk heeft en met de deuren slaat? Je kunt natuurlijk moeilijk zeggen dat ze de boom in kan ;-) Om deze problemen op te lossen werden telkens vier mogelijk reacties aan de ouders voorgelegd. Opvallend: in zowat alle groepen werden dezelfde oplossingen verkozen.

 Nu nog toepassen in de praktijk natuurlijk. Concrete oplossingen voor het omgaan met kinderen in een verwenmaatschappij werden door de spreekster echter niet aangereikt. Het bleef iets teveel bij algemeenheden als “kinderen hebben een duidelijke structuur nodig” en “opvoeden is geen eenrichtingsverkeer maar verloopt in interactie tussen ouders en kind”. Hoe dan ook was het een geslaagde avond, omdat de discussie en de uitwisseling van de dagelijkse ervaringen onder de aanwezigen zeer levendig verliep.

 Aan alle ouders in ieder geval het inzicht en de nodige moed gewenst om hun kroost op te voeden tot sterke volwassenen (die later ook KWB-er en KAV-ster worden).

 Koen Van den Borre

 (VALLENDE?) STERREN OP DE SCHAATSVLOER

 Vanuit het meest noordelijke punt van Merchtem verspreidden zich op vrijdagavond 28 december 2007 omstreeks 18 uur een hele schare Kerstmannen, -vrouwen en –kinderen. Omdat er in die Kerstperiode geen sneeuw lag op de straten, trokken ze allemaal naar het lager gelegen Liedekerke om er op het ijs hun kunstjes te vertonen.

Via een kleine omweg voerde Rudolf (het roodgeneusde rendier) met een ontdubbelde bus en Benny met het kleinere sneeuwbusje de hele groep naar het Bloso-centrum.

Daar omgordden ze dadelijk de sneeuwschaatsen, trokken hun mutsen en handschoenen aan en begaven zich dolenthousiast naar de schaatsbaan. Terwijl de minder stoutmoedigen boven in het cafetaria een warm plaatsje zochten met uitzicht op de piste, zette men z’n eerste schuchtere pasjes op de glibberige ondergrond. Zowel jong als oud liet er zich vooral in de vrije kuur meteen van z’n beste kant zien. Zelfs Jo genoot zichtbaar van de schaatsaandrijving en de snelheid die daarmee werd opgewekt. En de allerkleinsten prezen zich vaak gelukkig nog de hand beet te hebben van hun moeder, vader, broer of zus. Want er werd natuurlijk vooral uitgeblonken in het stuntelige rondjes draaien. Vele pirouettes of drievoudige schroefbewegingen zag men immers niet bij de aspirant Kevin Van De Perres : gewoon omdat het daartoe aan de ruimte ontbrak… Alleen een paar heel bedreven Johnny’s slaagden er nog in om tussen alles en iedereen door te slalommen met hun fluorescerende vetertjes. Alsof het imponeren van de vele Marina’s het enige was wat er echt toe deed… Maar ondanks dat brute geweld en ongeacht het vijftal paashazen dat later op de avond het ijs kwam teisteren, bleek de KWB en KAV-familie achteraf toch vooral gelukkig dat men het er deze keer zonder kleerscheuren of slachtoffers had vanaf gebracht. Want zelfs al was er een Griet en een Geert bij, toch ging die avond niemand plat op zijn buik als Greet Rouffaer!

 Toen iedereen tenslotte zijn beide schoenen had teruggekregen in ruil voor het paar schaatsen, toog ook de schaatsbende naar het cafetaria. Daar vond men al snel soelaas voor de plots opgedoken dorst en/of honger. Men kwam er al snel terug op adem en al dan niet onder invloed van enig opwarmertje raakten de tongen al zo los als kort tevoren de armen en benen.

Alleen op de bus leek iedereen wat uitgeblust… Hoezeer de animator van dienst ook z’n best deed om mopjes, liedjes en nieuwjaarsbrieven te horen te krijgen, toch bleek de oogst maar een flinterdun laagje. Iedereen was blijkbaar té moe of té voldaan om nog crčme te zeggen. Alleen het lief klein ijskonijntje had nog steeds een vliegje op zijn neus… en dat schoof heen en weer!

M.Blyaert

 Champagnedegustatie

 Denk je dat champagne niets voor jou is, omdat het te duur is of omdat het jouw smaak niet is? Maar wil je toch eens kennismaken? Wil je weten wat een ‘blanc de blancs’ is? Of wat een ‘blanc de noirs’ is? Of een ‘milésimé’? Hou dan donderdagavond 27 maart 2008 alvast vrij.

Bart De Pauw zal jullie begeleiden bij het proeven van deze “godendrank”.

We zullen als het ware een reisje maken van Troyes naar Reims 

Hou er wel rekening mee dat dit geen koopavond is, enkel een proefavond.

 Wanneer?

Donderdag 27 maart 2007 om 20 uur

 Waar? KWB-lokaal

Inschrijven kan bij Wouter Kemels, Sint Huybrechtstraat 30 te Merchtem,

tel 052/37 64 33, wouter.kemels@kwbmerchtem.be
Daarna vragen we om 10 Euro over te schrijven op rekening 799-5500505-25 van KWB Merchtem met vermelding champagnedegustatie.
 

KWB-kookavond

Dinsdag 19 februari 2008 
Kerkeboomgaard – 19 u.
Wij preparen en souperen een ‘wintermenu’.

 KWB-gezinsweekend 2008!

 Heuglijk nieuws voor gezinnen die graag eens op weekend gaan.

We hebben een toffe accommodatie gevonden voor ons KWB-weekend van 05 tot 07 september 2008 in een volledig vernieuwde jeugdherberg ‘De Roerdomp’ te Bokrijk.

Noteer dit alvast in je agenda!

Benieuwd? Ga vlug eens kijken op www.vjh.be

 Vrijwilligers, wondere mensen …

 Waarom doen ze dat?
Waarom zetten ze zich in?
Tien, vijftien jaar, velen al twintig jaar …
Waarom?
Er zijn geen zegebulletins,
geen prijzen, geen eer.
Wat ze doen en jarenlang volhouden,
doen ze vrijwillig, volkomen gratis.

Het kost hun tijd en geld.
Ze vragen niet om geld.
Ze vragen niet om dank.
Ze hebben geen naam
die genoemd wordt
In kranten en andere journaals. 

Hun naam
staat alleen maar dankbaar
en onuitwisbaar geschreven
in de palm van Gods hand
en in het hart
van hen voor wie ze een oase waren,
midden in de woestijn. 

Het zijn wondere mensen.
Ze zijn als bloemen.
Ze hebben geen macht. 

Ze zijn gewoon wat ze zijn.
Ze zijn een zegen.
Ze zijn de longen waarlangs
deze wereld nog ademen kan.

Dank je, wondere mensen.

ACW Feest van de vrijwilliger

 De week van de vrijwilliger loopt dit jaar van 1 tot 9 maart 2008.

Met ACW Merchtem, en dus ook onze KWB-afdeling, willen we deze week één dag vroeger beginnen met een grandioos feest. Inderdaad op vrijdagavond 29 februari 2008 houden we ons eerste vrijwilligersfeest met het ACW van Groot-Merchtem!

 Dit feest zal plaatsvinden in zaal ’t Vijverdal te Merchtem.

 Het wordt beslist een aangename, gezellige en sfeervolle avond. We voorzien interviews met vrijwilligers uit al onze deelorganisaties. Een streepje muziek mag natuurlijk niet ontbreken en we bieden als ACW-Merchtem aan al onze vrijwilligers een tof wandel buffet aan.

 We horen het je al zeggen …
word ik verwacht op dit feest, ben ik een vrijwilliger?

 Vrijwilligers zijn al diegenen die zich zomaar, belangeloos inzetten voor een beweging of organisatie. In KWB zijn er heel veel mensen waarop beroep wordt gedaan om allerhande redenen; bv. om karweien uit te voeren aan het KWB lokaal of om initiatieven te helpen organiseren. Vrienden die bereid zijn de werkman open te houden, die mee de tent helpen opstellen, de tapploegen, de opruimers, de klaarzetters en zij die voor de veiligheid zorgen op de corrida, diegenen die mee helpen nadenken rond de misviering van het jaarfeest….enfin iedereen die op één of andere manier meewerkt aan de uitbouw van onze beweging wordt op dit vrijwilligersfeest verwacht. En heb je misschien tot nu toe de boot wat afgehouden maar denk je eraan om in de toekomst ook voor het vrijwilligersschap te kiezen aarzel dan niet want ge bent welkom op dit groot vrijwilligersfeest.

 Vrijwilligers kleuren de samenleving, ze zorgen voor de hartenklop van onze leefgemeenschap. Het zijn vrijwilligers die oog, oor en vooral tijd hebben voor de medemens die het wat moeilijker heeft. Het zijn de ontelbare bezoekjes bij mensen die zorgen voor een hartverwarmende maatschappij. Het is, beste vrijwilliger, dank zij jouw inzet dat Cardijn zijn grote beweging van arbeidsters en arbeiders (werknemers) kon opstarten en ook vandaag nog kan uitbreiden.

 

KWB is een deelorganisatie van het ACW en bijgevolg kan deze avond ook een verruimende functie hebben want wij gaan ook de vrijwilligers kunnen ontmoeten van de andere deelorganisaties van onze grote kristelijke werknemersfamilie. 

We verwachten je op vrijdag 29 februari om 19u30 in zaal ’t Vijverdal te Merchtem.

Deze vergadering vervangt de wijkmeestersvergadering van maart.

 Klusavond ‘siliconen’.

Als ‘niet handige Harry’ voelde ik me wat verloren tussen de 35 aanwezige specialisten die de één al wat meer dan de andere blijkbaar zeer beslagen waren over dit onderwerp.Ludwig Wijns deed zijn uiterste best om ons wegwijs te maken in de verschillende soorten lijmen en kitten die er bestaan.Het komt er in feite op aan om de juiste soort kit te kopen voor het werk dat je te doen staat. Natuurlijk moeten de oppervlakten droog en vooral proper zijn. Met enkele knappe tips zorgde Ludwig ervoor om de meest flagrante misvattingen uit te sluiten en tevens om ons met wat hulpmiddeltjes tot een vallabel werk te komen.

 De sessie van zelf doen lokte de meeste aandacht, want wie wil er nu eens niet proberen. Tot mijn ‘stille’ blijdschap waren toch wel niet alle aanwezigen specialisten. Trouwens dit is ook de reden dat KWB dergelijke klusavonden inricht. Mensen, zeg maar stielmannen, kunnen van elkaar nog leren en het is die kruisbestuiving die deze avonden zo leerrijk maken.

Veel dank voor dit initiatief. Ik vermoed trouwens dat de 35 aanwezigen veel hebben bijgeleerd.

N.K.   

Nationale wandeldag "De randwandeling"

KWB-Wezembeek-Oppem nodigt elke KWB wandelaar uit naar de prachtige rand van Brussel. Op zondag 16 maart 2008 vindt immers opnieuw de nationale wandeldag van FALOS/KWB plaats. Kwaliteitsvolle wandelingen in een prachtige omgeving door de plaatselijke KWB uitgestippeld. We krijgen de mooiste plaatsen in de rand van Brussel te zien. Vandaar  'de randwandeling'.

Keuze genoeg. Er zijn 5 mooie wandelingen uitgestippeld variërend van 5 km tot 25 km.

We houden het niet alleen bij wandelen. Elke wandeling komt langs het frikamuseum in Tervuren voorbij. Iedere wandelaar kan gratis naar de tentoonstelling "Hou'tvast. Hout en woud in Afrika".

Zoals het de nationale wandeldag past is er ook voor kinderen een speeltuin en een springkasteel voorzien. In de bar kan je KWB’ers uit gans Vlaanderen ontmoeten. In de namiddag kun je genieten van live muziek van het accordeon- en percussieduo Kiekebich.

We verwachten je tusen 8 uur en 15 uur aan het Heilig Hart College, Albertlaan 44, 1970 Wezembeek-Oppem.

Leden betalen 1 euro, niet-leden 1,5 euro.

 

Voor verdere informatie kan je terecht bij Walter Nijs

0496-86.64.34 - kwb@wezembeek-oppem.info.

  GUATEMALA- AVOND

 Op woensdag 27 februari 2008 om 19u30 nodigen wij u allen uit op een
interessante uiteenzetting over de problematiek in Guatemala.
 

Aan de hand van een FILMVOORSTELLING en een GASTSPREKER willen we
iedereen kennis laten maken met het thema: Guatemala.

Met een borrel en enkele traditionele hapjes uit Guatemala is er na de uiteenzetting de gelegenheid tot een gezellige nabespreking.

IEDEREEN IS WELKOM !!!

 WAAR?              in het KAV-lokaal (boven Christelijke Mutualiteit) 
Langensteenweg 56  - 1785 Merchtem

 Voor verdere info zie uitgave parochieblad
(Ulrike De Wandeler)

Verbondelijk Valentijnsinitiatief
Zondag 10 februari 2008 
Zandloper Wemmel start om 9u30!

Geef Valentijn dit jaar meer kleur!
KWB organiseert drie workshops:

-         Maken van Valentijnshapjes
-         Aanleren van zwoele dansen
-         Een origineel juweel maken. 

Ook kinderen - samen met jullie - kunnen creatief meewerken!

Deelnameprijs:   
8 euro            leden

11 euro     niet-leden
15 euro     gezin waarvan 1 persoon lid is.
20 euro     gezin niet-leden

(In deze prijs is alles inbegrepen: koffie bij het binnenkomen, materiaal en een afsluitende receptie).

 Welkom zondagvoormiddag 10 februari 2008 vanaf 9u30 in de Zandloper te Wemmel.

Vooraf inschrijven is verplicht.Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt.
KWB Vlaams-Brabant en Brussel Pletinckxstraat 19  1000 Brussel. 

Tel: 02/ 508 88 60 of e-mail
kwb.brabant@kwb.be

 ‘Lourdesreis’

Een KWB’er heeft een waardebon gewonnen voor een bedevaart naar Lourdes met de bus.Periode            6 – 11 juli 2008 of   3 – 08 augustus 208.
Deze reis voor 2 personen kost mits aftrek van de waardebon 458 euro (hotel volpension).
Geďnteresseerd, neem dan contact met Eddy Geeroms, Puursstraat 29.

 Zeker de moeite waard!

 Kom dat zien, kom dat zien…

Het Davidsfonds Merchtem nodigt ons uit op een optreden van de wereldberoemde poppenkast Pedrolino uit Gent met het Gentse Pierke in de hoofdrol.
De avonturen van Pierke in ‘Het krakende kasteel’ is een totaalspektakel voor kinderen vanaf 6 jaar.
Op zondag 17 februari 2008 om 15u in de raadszaal gemeentehuis Merchtem.
Inkom 4 euro , in voorverkoop 3 euro bij krantenwinkel Wouters in de kerkstraat.

 

 

home: www.kwbmerchtem.be