kleine raak
september 2008

KWB in de startblokken!

Het zweet van de corrida en de kermis activiteiten is nog maar net afgespoeld of KWB Merchtem komt al weer piepen met nieuwe ideeën en initiatieven.

Wordt de maand september doorgaans als een inloopmaand beschouwd toch staat er al het één en ander op de agenda. De sporters kunnen starten met pingpong en zaalvoetbal. Het bedrijfsbezoek aan de firma Rodenbach te Roeselare belooft -  volgens ingewijden - een topper te worden.

Vanaf dit werkjaar komt er bovendien een nieuw logo onze verschillende activiteiten kleur geven.

 

Dit logo duidt tevens aan welke initiatieven voor het hele gezin worden georganiseerd of wanneer we ons alleen richten tot de KWB leden. Deze logo’s kan je tevens op onze mooi ogende KWB kalender - die we je gratis aanbieden – terugvinden.

 

Op vrijdag 3 oktober wordt het menens want dan wordt het hele jaarprogramma aan jou voorgesteld.

Een all-in programma. Het bestuur wil je hiervoor alvast uitnodigen want het loont echt de moeite. Het programma 2008-2009 wordt je op een ludieke maar passende manier gebracht daar kan je op rekenen. Een hapje en een drankje kan hoegenaamd niet ontbreken en de kaarters krijgen alvast de nodige speelkansen.

Ÿ         Maar hoe zit het met de ledenbeweging?
Ÿ        
Hoe zitten we bij kas?
Ÿ        
Waar wordt het KWB geld aan gespendeerd?

Dit alles zijn noodzakelijke gegevens die iedere KWB’er ter harte gaan. Daar mag je niet ontbreken!

Vrijdag 3 oktober 2008 - 19.30 u - Kerkeboomgaard

 

Wij gedenken

 

V

Adolf FIESACK, KWB-lid

Vader van KWB’ers Jos, Joris en Kris Fiesack

Oom van verschillende KWB’ers

 

 

Lieve NERINCKX

Zus van KWB’er Hendrik Nerinckx

Schoonzus van KWB’er Norbert Kemels

Tante van KWB’ers Wouter en Jo

 

 

Hendrik MARIEVOET

Wijkmeester van KWB

KWB-voorzitter van november 1977 tot november 1979

Schoonbroer van KWB’er Luc Goossens

Oom van KWB’er Jonas Goossens

 

 

Jos SEGERS

Vader van KWB’er Dries Segers

 

KWB Merchtem biedt de families haar christelijke deelneming aan.

 In memoriam Adolf Fiesack

 Plots en totaal onverwacht is KWB’er Adolf Fiesack overleden. We kennen Adolf als een rustige, eenvoudige maar gedreven man die graag omging met de mensen en steeds bereid was om de handen uit de mouwen te steken. Adolf speelde graag met de kaarten en hij was een aangename man in de omgang, steeds bereid voor een gemoedelijke babbel en altijd goed gezind. Bij de organisatie van de duivententoonstelling van weleer in het KWB lokaal was hij samen met Jan Decoene, Louis Biesemans en Frans De Donder bij de initiatiefnemers.

Adolf had een grote verering voor Maria, Onze Lieve Vrouw van Lourdes en O.- L.-V.-Ter Noodt genoten zijn voorkeur. Broeder Isidoor van Oostakker was zijn toeverlaat. Regelmatig ging hij met KWB met zijn vrouw, met Pierre zijn schoonbroer en met vrienden op bedevaart.

Dolf, zo werd je genoemd bij KWB, we gaan je missen want jij was een fijne KWB’er en dat vergeten we nooit.

 

In memoriam Hendrik Marievoet

 Idealist!
Dromer!

Kleine attenties – acties!
Waakvlam op de wijkmeestersploeg!
Geloven in ieders talenten!
Vernieuwer … uitdager!
Begrepen … onbegrepen!
Hoofdschuddend zoekend naar …
Engagement : nooit opgeven!
Mensen bezoeken en op jouw manier ‘graag zien’!
KWB’er
Vriend
Bedankt!

Getuigenis van Sven Marievoet in de uitvaartviering voor zijn vader Hendrik.

 Onze pa was ne complexe mens, we zouden het daar uren kunnen over hebben.
 
Onze va was ne stille mens.Hij vond dat ge niet te rap uw conclusies moest trekken … en zeker dat ge niet te rap uw gedacht moest zeggen…
Luisteren… en mijn pa was in zijn stilte feitelijk zeer luid … zeer aanwezig. En als hij dan al iets zei, awel, dan volgde er, bij mij toch, meestal stilte… dat was schoon , ik heb daar veel aan gehad.
Onze va was nen harde mens. Ge moogt niet te rap zagen en klagen…Mijn broer en ik mochten NIET zagen en klagen… En als ge iets zegt, dan moet ge dat ook doen. Afzien of niet afzien… doordoen !
Da was niet altijd plezant vader… maar het zal soms ook wel nodig geweest zijn. Maar als er echt iets niet ging, of we wouden  toch iets anders/anders zijn dan gezegd … Dan mocht dat, als we er eerst maar goed over nagedacht hadden.  Meestal na een beetje gegrom, gemoemel en gebroebel. Dat kon hij zéér goed. Maar hij leerde ons wel om niet rap op te geven.
Onze pa was ne slimme mens, ik denk dat mijn pa ne zéér slimme mens was en hij had het daar niet altijd gemakkelijk mee…
Hij had het met veel dingen niet altijd gemakkelijk en als hij wat gedronken had … dat gebeurde soms … awel dan was hij soms ne vréé moeilijke mens.

Soms ook ne plezante, maar toch … ne moeilijke. De mensen hebben soms afgezien naast hem.

Onze va was ne lieve mens.  Ge moest maar eens in zijn ogen kijken als hij aan het luisteren was . Of stiekem kijken hoe hij op zijn gemak met een sigaretje de dingen kon bezien. Dan zag je dat .. Ik denk dat hij lang getwijfeld heeft of hij wel zo lief mocht zijn … spijtig.
Maar sinds zijn kleindochters was die twijfel duidelijk weg. En dan is er hij vol voor gegaan. De liefste peter van de hele wereld.

 
“ Vader, ge zult misschien niet graag horen,’ t zal u niet passen , maar ge waard ne vréé lieve mens . “
Mijn vader was ne kameraad, nen broer, ne vriend , ne vader en ne peter voor veel mensen. En hij deed ook veel, héél veel, voor andere mensen.
Ik weet dat er veel mensen zijn die zo’n stukske van mij pa meegemaakt hebben … als het wat moeilijker ging, als het nodig was…
En hij kon dat goed zien als er iemand iets nodig had. En hij durfde er dan ook naartoe gaan, moeilijk of niet moeilijk, om te helpen, op zijn manier. Veel mensen hebben daar veel aan gehad
En dat moest niet altijd geweten zijn… dat moest van hem hélemaal niet geweten zijn. Hij had dat niet nodig.  Hij vond dat maar normaal.
En als ge hem wou bedanken , dan trok hij zich wat terug… hij vond dat maar flauw , of raar, of misschien wist hij gewoon niet hoe hij daarmee moest omgaan. Hij is altijd wat ne gesloten mens geweest.
Veel mensen vonden onze va dan ook een beetje ne rare. Ne goeie mens , daar niet van, maar toch een beetje ne rare. Ene die er altijd juist niet in past, enen die altijd een beetje contrair moet doen, ne scheve…
Ik wil daar toch efkes op antwoorden met een tekstje dat mijn pa - met de lichte glimlach ongetwijfeld - in mijn poëzieboekske  heeft geschreven toen ik 6 jaar oud was.  Voor Sven :

‘Ook al vinden sommigen je een clown…Als je probeert goed te doen … dat wat je goed vindt, dan ben je bezig mens te zijn.’

Awel vader , veel mensen vinden mij soms ne clown … en ik wil u bedanken dat ge dat toen al goed ingeschat hebt ! Ik wil u bedanken vader … voor alles …

En nu kunt ge u niet meer wegtrekken, nu moogt ge luisteren.

En ik wil u zeker bedanken omdat ge de laatste maanden zo goed voor ons moeder hebt  gezorgd. Dat was het belangrijkste voor u, bedankt daarvoor. 

Vader, ge waard ne fantastische vader, merci.  Sven

Kermiskriebels !

 Ÿ         Dat Merchtem-kermis altijd weer een topmoment is.
Ÿ        
Dat KWB-kermis een voltreffer geworden is.
Ÿ        
Dat het weer ons nog genegen was, het regende soms maar we hebben alle activiteiten kunnen laten doorgaan.
Ÿ        
Dat de dikste patat geteeld werd door Theo Aelbrecht van de Drielindenbaan.
Ÿ        
Dat onze fotostand een goede plaats kreeg op onze kermis want heel veel bekijkers hadden plezier vooral met de foto’s van vroeger.
Ÿ        
Heel veel mensen discuteerden over wie ‘vroeger’ – ‘nu is’.
Ÿ        
Vooral Robert Wambacq, Rudi Van Hemelrijck en Herman Vander Straeten leken minder snel herkenbaar.

 Maandag

Ÿ         Dat kaarten nog altijd de volkssport NR. 1 is want alle tafels onder de tent werden benomen door kaartspelers.
Ÿ        
Pensen en pekelharing zaten in de prijzenpot. Organisator Francis P. glunderde.
Ÿ        
Dat het petanquetornooi met 20 ploegen van 3 spelers gewonnen werd door Stef Van Nieuwenhove, Louis Roelands en Dirk Van Campenhout.
Ÿ        
Dat Claus Demandt, Jean Vereertbrugghen en Hedwig Dours eervol 2e werden.
Ÿ        
Bij de ping-pong werd Hans Verbruggen de kampioen voor Bui. Joris Robberechts en Marc Mangelschots speelden voor de 3e plaats.
Ÿ        
Dat iedere deelnemer verwend werd op een ‘palmpakket’ en nog een te kiezen prijs.
Ÿ        
Dat de frietjes à la JO lekker smaakten, waarom begint die geen eigen frietzaakje?
Ÿ        
De boterhammen met köt, boerenhesp of platte kaas met uitjes en radijzen smaakten lekker.

 Dinsdag

Ÿ         Dat de KAV-propagandastand veel bekijks had en velen zich lieten pramen voor een lekkere aperitief ‘Proef KAV!’.
Ÿ         Wat ook de ingrediënten waren om deze aperitief samen te stellen doet er niet toe maar het opzet om vrouwen uit te nodigen op de KAV-activiteiten was zeker geslaagd.
Ÿ        
De lachende en vriendelijke bediening kregen we als toemaatje.
Ÿ        
Dat Magda Biesemans de winnares van deze KAV-wedstrijd werd.
Ÿ        
Vrienden KWB’ers, is je vrouw of vriendin nog geen lid van KAV, awel zeg haar maar dat het daar een toffe compagnie is die leuke dingen organiseert.
Ÿ        
Dat clowns Geert en Ria de jeugdige bezoekers aan het zingen en het dansen kregen met hun creatieve muzikale quiz.
Ÿ        
Dat DUK weer groots was in hun eenvoud : schitterende nummers die jong en oud deden swingen. Nen toffe avond.

 Woensdag

Ÿ         Grote opkuis. Bedankt moedige en onvermoeibare KWB’ers, bedankt aan de gemeentediensten voor hun hulp, en de sponsors van ons informatieblad.
Ÿ        
KERMIS 2008 behoort tot het verleden, de portemonnaie is leeg, de vermoeidheid sloop niet alleen in de kleren maar ook in de vrouw en de man. Tijd voor de gewone dingen van elke dag, gewone patatjes met groenten en een stuk vlees, het gewone werk en op een redelijk uur in onze bedstee.

Ÿ         Na Merchtem-kermis is de vakantie over en out.

 

Wist-je??!!

 Opa
Ÿ        
Dat KWB’er Emiel Spinnoy de fiere opa geworden is van een flinke kleindochter TIKA. Mieleke zal ze wel regelmatig haar tutteke geven hé!
Ÿ        
Dat KWB’er Herman Vander Straeten eveneens opa werd. Judith wordt het meisje dat hij samen met Bernadette zal kunnen vertroetelen.

 Prettige vakantie
Dat we een kaartje ontvingen van de KWB’ers die met hun gezin naar Valmenier op vakantie gingen. ‘Zonnige groeten van Sari, Bram, Erika, Hans, Bob, Bert, Iris, Johan, Reinout, Merijn, Ewout, Bart, Marijke, Dimitri, Timon, Dominiek, Martine en Luc.
Dat het een hele belevenis was en dat ze er met z’n allen een deugddoende vakantie hebben gehad. Echt vakantie!

 Gouden jubileum
Goud voor Alice De Raedt en KWB’er Guillaume Willems.
Op 22 augustus vierden Alice en Lommeken hun gouden jubileum. Wij wensen hen nog vele jaren toe, veel deugd aan mekaar en aan kinderen en kleinkinderen.

 

! Uit de KWB-kast van 50 jaar geleden !

 ‘De vergadering gaat bijzonder door in teken van een stormloop met het dagblad “HET VOLK” Weg met Het Laatste Nieuws hier in Merchtem. Onze mensen moeten meer aansluiten aan een Katholiek dagblad, dat hun volledig inlicht over alle toestanden en dit kan men niet in het Laatste Nieuws vinden’
( 14 april 1955)

 ‘ Zo pas is onze proost de vergadering binnengekomen. Geen enkele wijkmeester denkt er aan dat onze proost sedert enkele dagen 46 jaar is geworden, 22 jaar priester en 2 jaar pastoor van onze parochie. Daarop geeft Hij er een slag in en aan Jaak vraagt Hij om ons eens te laten drinken, wat we dan ook heel graag aangenomen hebben ‘
(10 juni 1955)

 è (wordt vervolgd!)

Sport: maand september

 Voetbal:

Ä Oefenwedstrijden op maandag 8 en15 september vanaf 21.00 tot 22.00 u.

Als het al kriebelt, niet krabben maar bellen naar Aloïs op nummer 052/37.43.56.

 Volleybal:

De eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen :

Ÿ         Zaterdag 13/09 om 20.00u : Merchtem – Hekelgem

Ÿ         Zaterdag 20/09 om 20.00u : Merchtem – VC. Blok Ten Rozen

 Pingpong :

Wanneer? Elke donderdagavond  vanaf september tot eind april 09

Waar? In de kleine zaal van de sporthal van 20.30u tot 22.00u

 !!!!!!! Iedereen welkom !!!!!!!

 Kaartkampioenschap ‘Wiezen’§ 2008-2009

 Beste kaartliefhebber,

Neem even uw agenda om alvast de data van ons kaartkampioenschap te noteren.

Traditiegetrouw worden de tweede vrijdag van de maand de kaarten geschud en is er onze kaartavond wiezen.

§     We starten op vrijdag 10 oktober 2008 om 20u15 stipt.

§     In november wordt er op 14 november 2008 gespeeld.

§     In 2009 spelen we op : vrijdagen 9 januari, 13 februari, 13 maart en 17 april 2009 (FINALE)

De kaartavonden gaan telkens door in het KWB-lokaal  ‘De Werkman’.

 

KWB – een actieve beweging?

 Voetballers gezocht!

 Zoals de meesten onder jullie al wel weten is KWB Merchtem actief op veel domeinen. Sport, meer in detail zaalvoetbal, is er één van. We winnen zelfs bekers. Dit jaar nog de fair play beker bij de Masters.

KWB-ers zijn echter te sociaal actief.  Er zijn waarschijnlijk meer dan 50 KWB-ers actief in het zaalvoetbal gebeuren, maar toch is er een groot probleem:

Zaalvoetbalploeg KWB is in zijn voortbestaan bedreigd, want hoewel je maar met zijn vijven moet zijn om te spelen, hebben we problemen om aan een ploeg te raken.

Dit zowel in de seniorploeg (+16 jaar) als in de mastersploeg (+35 jaar).

De weekploeg (seniors) speelt op maandag of donderdagavond tussen 19u en 22u en dit in een ritme van ongeveer 1 partij om de twee weken en de masters komen uit hun zetel op zaterdagavond tussen 18u en 20u. maar blijven nogal eens plakken achteraf zodat we toch altijd ongeveer even laat thuiskomen.

Geïnteresseerd! Laat iets weten aan Kries Teugels, Johan Vrijders of Aloïs De Smedt.

 Wat wij vragen is: wel een beetje kunnen zaalvoetballen maar vooral ook graag spelen en achteraf een klapke doen. U willen engageren voor toch wel een 10-tal wedstrijden op een jaar en natuurlijk KWB lid zijn of willen worden.

 

In september spelen we op maandagavond telkens een oefenpartijtje en daar is in elk geval iedereen welkom (zie verder onder ‘sport’).

 

#.............................................................................................................................................

 

Ik ...............................................................................................................................................

 

telefoonnummer: ………………………… leeftijd ....................................................................

 

O ben zelf geïnteresseerd om mee te spelen bij de seniors (+16 jaar)

O ben zelf geïnteresseerd om mee te spelen bij de masters (+35 jaar)

O ken iemand die geïnteresseerd is om deel te nemen:

naam ………………………….. telefoonnummer ……………….. leeftijd....................

 

En ……… mensen die graag volley spelen!

 Op zaterdag tegen 20 uur samenkomen in de sporthal, en ……… een matchke volley spelen tegen een andere ploeg uit de kwb-competitie (afdeling Denderland).

Met grote inzet, af en toe winnen, veel verliezen, en ..…..… er deugd aan hebben.

Achteraf in de kantine samen zitten, wat napraten over de voorbije match, en ….….. over de gewone dingen van ’t leven.

De match is belangrijk, het “samen spelen” evenzeer, en …………... de deugddoende babbel achteraf niet minder.

 

Ons kwb-volleybalploegske zoekt wat extra mensen.

Leeftijd heeft geen belang, een beetje sportiviteit,

wat inzet, jezelf zijn, en …… je bent van harte welkom.

 We spelen een 12-tal thuismatchen op zaterdag, en een 12-tal uit-wedstrijden op zondagmorgen, verspreid over de periode van september tot april.

 Interesse ? Neem contact op met Luc Goossens of Dimitri Van Laere.  Echt welkom !!

Bezoek brouwerij Rodenbach in Roeselare

 Vrijdag 19 september 2008

Vertrek om 18.30 u stipt aan de sporthal (Dendermondestraat).

 

Rondleiding door chef-mekanieker Frank.
Degustatie aangeboden door de brouwerij.
 

Vooraf inschrijven is noodzakelijk en geldt pas na betaling van € 5 aan 

_Jean De Block (Huttert 88– 052/37.35.36
_
Hedwig Dours (Breestraten 89 – 052/37.13.03). 

 

b Fietstocht 18/07/2008

 Onze fietstocht van 18/07 ll. was een aangename bedoening. Met 30 man trokken we er op uit, gezien de weersvoorspellingen was dit aantal een succes.
Het begin vonden sommigen onder ons nogal druk, maar om ons doel te bereiken en niet te veel kilometers om te rijden, kon ik geen ander traject verzinnen.
De tocht liep over Meise, Grimbergen en zo naar Verbrande Brug om daar van onze eerste tussenstop te genieten in de sporthal.Verder ging het langs het

kanaal naar Humbeek, Nieuwenrode, Eversem, St. Brixius, Imde, Rossem en ten slotte naar Merchtem. Vooral het traject vanaf Grimbergen tot Nieuwenrode viel bij de

meesten in de smaak. De laatste stop in de kantine van SK Langevelde, waar wij werden opgewacht door Gust, Willy, Astrid, Mathilde, Danielle, Benny en Dirk,

was een aangename verrassing voor velen onder ons. We werden er vergast op een rondje van de K.W.B. en boterhammen met kaas en kip kap, klaargemaakt

door bovenvernoemde personen. Ik heb deze tocht nu al vier maal georganiseerd. Misschien zijn er onder jullie die ook een trip in gedachten hebben of eventueel tips hebben om het nog aangenamer te maken. Je kan mij dan contacteren om het nog aangenamer te maken.

 Eddy Geeroms

Fietstocht zondag 10 augustus 08

 Onder nogal nors dreigende wolken verzamelden 67 fietsers aan het KWB lokaal. De meeste deelnemers hadden de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen tegen het hemelwater. Het vernieuwde team met Frans Ludwig en Daniel had de zware taak op zich genomen om de gevestigde waarden Ivo en Corneel op te volgen;

En mannen proficiat het was een toffe, gemoedelijke en goed georganiseerde fietstocht. Via Steenhuffel, Londerzeel, Ramsdonk reden we naar Kapelle-op-den-Bos waar een eerste stop was voorzien. De miezerige regen die we te verwerken kregen was van geringe hoeveelheid. Chantal had voor de gebruikelijke cake gezorgd en of hij lekker was? Als je volgend jaar meefietst dan kan je zelf oordelen.

 Een 10 km verder aan de kantine van de vlieghaven van Grimbergen stond ons een lekkere barbecue te wachten. Groenten, pasta’s, sausen alles erop en eraan. In de namiddag kwam de zon regelmatig piepen en genoten we van haar warmte. Aan de Kapel in Wolvertem kregen we nog onverwachts een knappe uitleg over het ontstaan en de aanwezige kunstwerken door pastoor Jan Lagae.

Rond 17 u waren de 62 km afgelegd en werd deze aangename dag afgesloten in de cafetaria van de sporthal. Bedankt vooral aan de mannen van de veiligheid en tussen haakjes alleen de ketting van Geert deed soms wat moeilijk en enkele dames hadden problemen met hun achterwerk.

Foto’s kan je bekijken op kwbmerchtem.be. Hierbij enkele sfeerbeelden

 

En nu vooruit!

  “En nu vooruit “ zou Mgr. Cardijn roepen!
Niet omzien naar wat vroeger was
en nu niet meer kan
maar zoeken naar nieuwe wegen
daar waar mensen werken aan ‘mekaar graag zien’
.
 

Het nieuwe KWB-werkjaar heeft met de maand september de start genomen. Heel wat nieuwe initiatieven werden door het bestuur en de wijkmeestersploeg op de kalender van 2008-2009 voorzien. Genoeg variatie om aan ieders verwachtingen te kunnen voldoen. Sportievelingen, denkers, doeners, mannen die ontspanning belangrijk vinden maar ook zij die willen nadenken over het leven, de zogenaamde serieuzere vergaderingen komen aan hun trekken. Een aantal KWB leden hebben hun ideeën, hun voorstellen doorgegeven en willen hun talenten, kennis en creativiteit delen met andere mensen en dat betekent een schitterend vooruitzicht voor de toekomst. 

Onze drie pijlers, christelijke geïnspireerdheid, werknemersgerichtheid en beweging maken voor iedereen blijven de doelstellingen waaraan we ons voor blijven engageren. 

Vriendschap mogen ervaren bij mekaar bij gebeurtenissen, verwacht of plotseling, die een domper zetten op je geluk, relatie, gezondheid of wanneer mensen die je nauw aan het hart liggen overlijden. Het is hoopvol en o zo fijn menselijk wanneer we met onze KWB daar aanwezig zijn waar lijden of miserie mensen overmand. God, want een ‘geluk’ dat er dan iemand komt aanbellen om effen bij jou te zijn en deelgenoot wil worden van je verdriet. 

Gewaardeerd, gelukgewenst worden kan je als mens doen groeien. Het geeft je stimulans om verder te doen. Het is mogen beseffen dat op jou wordt gerekend

 Neen! We willen nu ook niet dat KWB het zachte broertje wordt! KWB heeft ook de taak om onrecht aan te klagen, om te ijveren voor toegankelijkheid van gebouwen, om te vechten voor solidariteit tussen arbeiders. Ze dienen hun stem te verheffen waar onrecht gebeurt. KWB is een drukkingsgroep, met een soort antennefunctie waar mensen kunnen aankloppen om geholpen te worden zowel voor kleine praktische problemen vb. voor hulp bij aankoop van een computer, voor info over allerhande premies…enzovoorts. 

KWB Merchtem schiet weldra uit zijn sloffen en jij gaat dit merken beste KWB’er. Kleine Raak wil het bindmiddel zijn om mee te leven met wat bij KWB reilt en zeilt maar ook als uitnodiging op zovele activiteiten.

Onze mooie kalender krijgt wellicht een geschikte plaats in je huis. 

En nu vooruit!
Niet omzien naar wat je ooit ontgoochelde
of tot ontmoediging leidde, maar zoeken naar
hoopgevende gebeurtenissen,
 
naar kansen voor een fijnere toekomst voor iedereen

Tuintips - Geldtip

 KWB – tuin

 Al aan “winterbloemkool” gedacht?  Winterbloemkool is winterhard.

Voor te zaaien (half juni) is het nu te laat.  Je kan de plantjes wel nog kopen.

Zet er niet teveel en plant ze iets dichter dan gewone kolen.

Nadien een net over voor de vogels. Regelmatig gieten tot ze hernemen.

Werk korrelkalk in rond het plantje. Na de hergroei kalkcyanamide strooien tegen knolvoet en kiemende onkruiden. 

Bij strenge vorst wat blad/stro tussen de plantjes. Maar haal dat tijdig weg. (rot).

Wees niet ongerust als de planten er wat ‘plattekes’ uit zien in de winter.

Eens ze hernemen zorgen ze voor dikke lekkere bloemkolen. (april)

Na deze teelt kan je nog aardappelen op dezelfde plaats planten.

PS : Kalkcyanamide heb je niet zoveel nodig.

       Bewaar dat in een uitgespoelde (goed laten drogen) javelbus van 5 liter.

       Zo kan je die dingen jarenlang bewaren zonder klonteren…

 KWB – (Be)Sparen en Beleggen

 Een spaarrekening of een termijnrekening???

 Bij een spaarrekening kan je altijd aan je geld.

Maar gedurende de looptijd kan de rente aangepast worden.

Dus  4 is niet altijd  4 op het einde van de rit.

 Bij een termijnrekening spreken we de rentevoet én looptijd af bij de start.

Vb  03/07/2008  -- 10.000 euro   één jaar   5,20% – géén kosten

      03/07/2009  --  10.000 euro + 10.000 x 5,2% -15% voorheffing - netto

Nu de ‘korte’ rente enorm hoog is tov de ‘lange’ rente is een termijnrekening leuk

PS : Vraag ALTIJD een fiche van uw beleggingsvorm.

        Dat is uw informatie én uw schriftelijke garantie.

De Merchtemse corrida: sport op zijn best!

 Dikke zweetdruppels zochten angstwekkend hun weg op het voorhoofd van Geert die de laatste opdrachten doorspeelde aan de vele helpers die deze loopwedstrijd in goede banen wilden leiden. Meester Luc gaf aan de inschrijvers van dienst de laatste richtlijnen en Pol gaf aan de seingevers hun plaats en hun verkeersbord opdat de wedstrijd zo veilig mogelijk kon doorgaan.

Het startpistool werd gecontroleerd en de tijdopnemers zetten hun chrono’s gebruiksklaar. Alles stond klaar en de klok stond op 17.45u.

Terwijl de jongste atleten al klaarstonden om te starten werden in het pensen en hamburgerkraam de eerste broodjes verkocht. Koen, Jo en Frans hebben er een erezaak van gemaakt en alles ging als zoete broodjes van de hand.

In de sporthal stonden vele tafels en stoelen klaar.

Maar net daarachter stonden tafels vol prijzen uitgestald. Chantal, had zoals ieder jaar voor een schitterende prijzenpot gezorgd.

 643 atleten namen de start

114 kinderen onder de 8 jaar

  59 kinderen boven de 8 jaar

114 joggers voor de 3 km

149 deelnemers aan de 6 km

207 atleten aan de 12 km

 Verheugd mochten we vaststellen dat heel wat Merchtemse loopsters en lopers onder de deelnemers meeliepen. Natuurlijk is iedere deelnemer overwinnaar maar de man die de corrida beheerste was wel Willem Van Schuerbeeck die met verbluffend gemak de 12 km afmaalde in een schitterende tijd van 38’04’’.

 De uitslag van deze loopwedstrijd kan je uiteraard terugvinden op www.kwbmerchtem.be

Een dikke proficiat aan de organisatoren en aan alle helpers die deze wedstrijd hielpen mogelijk maken. Gelukkig kan dit sportevenement rekenen op gulle sponsors die we ook ten overvloede willen bedanken.

 

     

  

home: www.kwbmerchtem.be