kleine raak
ledenblad van KWB - Merchtem
februari 2010
100 ste on-line kleine raak

 

 

Sport

 

 Met KWB doen we ook heel regelmatig aan sport. We geven graag een overzicht…

 

Pingpong

Elke donderdag kan je in de kleine zaal van de sporthal pingpong komen spelen. We starten rond 20.30 u. en we spelen tot 22 u. Iedereen is welkom. We spelen onderling wedstrijdjes.

Donderdagen 4 – 11 – 18 en 25 februari en 4 – 18 en 25 maart.

Opgelet: donderdag 11 maart is er geen pingpong wegens het seniorenfeest in de sporthal.

 

 

 Kaarten

 

Elke woensdagmiddag kan je vanaf 13.30 komen kaarten in het KWB-lokaal de werkman.

Woensdagen 3 – 10 – 17 en 24 februari. en 3 – 10 – 17 – 24 en 31 maart.

Zaalvoetbal

Ook dit jaar speelt onze zaalvoetbalploeg mee in de Merchtemse competitie. (steeds in de sporthal)

Donderdag 11 februari om 19 u.

KWB tegen Ifigineia 2

Maandag 1 maart om 22.30 u.

KWB tegen Bollebeek

Donderdag 18 maart om 19 u.

KWB tegen Ifigineia 1

 

Spelers en supporters op post!

 

En verder ook nog zaalvoetbal op de volgende zaterdagen – telkens om 18 u.:

 

06 februari - 20 februari - 06 maart

 

 Petanque

We hebben ook een petanqueploeg bij KWB. Zij spelen in de winter bijna elke woensdag in Peizegem.

 

 

100ste kleine raak op www.kwbmerchtem.be

 

Onze website bestaat sinds 24 februari 2001. Sinds die dag kan je ook steeds de kleine raak raadplegen op onze website. Dat wil zeggen dat je deze maand voor de 100ste keer de kleine raak digitaal kan lezen.

 

Enkele wist-je-datjes…

-          Onze kalender (op de website in kleur) wordt maandelijks meer dan 300 keer bekeken.

-          In 2009 kregen we in totaal 14687 bezoekers. Dat zijn er bijna 4000 meer dan in 2008.

-          De drukste maand blijft de maand augustus. Die maand mochten we 2447 bezoekers verwelkomen op onze website. Dat is het dubbele van elke andere maand. Daar heeft de corrida en de kermis zeker iets mee te maken…

 

Nieuwsbrief – nieuws @ kwbmerchtem

Bijna de helft van alle leden krijgt regelmatig via mail een nieuwsbrief met activiteiten, overlijdensberichten van leden of familie van leden, … Wie ook een digitale nieuwsbrief wenst te ontvangen, of wie het overlijden van een familielid wenst te melden, kan dit melden via de website.

FAMILIENIEUWS

 

.

Jozef Wouters, lid van KWB

 

Jan Annaert, lid van KWB

 

Renι Van Zeghbroeck,

schoonvader van KWB’er Frans Sablon

schoonbroer van KWB’er Willy Buys en nonkel van verschillende KWB’ers

 

Wiske Vrijders, grootmoeder van KWB’er Johan Vrijders.

 

KWB biedt de familie haar christelijke deelneming aan.

  In memoriam Jozef Wouters

 

Rond de jaarwisseling is onze goede vriend en KWB’er Jozef Wouters overleden. Ondanks zijn groot vertrouwen en hoop op beterschap heeft deze vriendelijke, joviale en hulpvaardige man zijn strijd verloren.

Jozef was een graag geziene volksfiguur, vlot in de omgang en altijd klaar met een verhaal. Met de kaarten spelen was zijn hobby en bovendien was hij een gelauwerd duivenmelker.

Zijn correctheid en zachtaardig karakter typeerden hem als veldwachter. Zijn creativiteit toonde hij via zijn schilderwerken en pentekeningen. Kunst zat hem in de genen en meermaals konden we op Jozef beroep doen bij hobbytentoonstellingen of voor illustraties in ‘kleine raak’.

Jef, zo werd hij in de volksmond genoemd, hield van de mensen met woord en daad. Wij zijn dankbaar dat we hem in KWB mochten leren kenen en waarderen.

 

  

In memoriam Jan Annaert

 

Jan werd geboren op 6 januari. Hij was een koningskind en daar was hij terecht fier op. Hij was een dorpsfiguur door velen gekend en graag gezien. In zijn gloriejaren ontpopte hij zich tot een beloftevolle voetballer die vele harten sneller deed kloppen.

Vele jaren werkte hij als vrachtwagenchauffeur, maakte talrijke reizen naar het buitenland en bracht van die reizen boeiende verhalen mee. Na de dood van zijn geliefde vrouw Jeanneke, nam hij haar huishoudelijke taak over en slaagde daarin met grote onderscheiding. Jan was een echte vriend en de vriendenbanden die hij smeedde, bleven duren. Hij genoot van eenvoudige dingen want voor hem was het leven ιιn groot geschenk. Uren kon hij luisteren naar zijn favoriete muziek, kijken naar een prachtige zonsopgang, mijmeren bij een sprookjesachtige sterrenhemel, luisteren naar het gefluit van de vogels, genieten van de bloemen en de groenten in zijn tuin.

Zijn kinderen en kleinkinderen waren zijn oogappels en bovenal was hij ook zeer gelovig. In al zijn eenvoud was hij ‘een grote meneer’. Bedankt Jan.

 

 

 

 

VERSLAG WIJKMEESTERSVERGADERING van 8 januari 2010

 Traditioneel gaat het er op de eerste wijkmeestersvergadering van het nieuwe jaar vrij ontspannend aan toe. De mannen die op zondag het KWB-lokaal openhouden worden eveneens uitgenodigd.

Met 34 aanwezigen opende Wouter de vergadering als volgt:

‘2009 is achter de rug. Een jaar waarin wellicht velen van ons plezierige en gelukkige momenten hebben meegemaakt, maar spijtig genoeg hebben zorgen en verdriet ook veel KWB-families in hun greep gehouden.

De economische crisis met ontslagen, technische en tijdelijke werkloosheid en herstructurering was nooit ver weg. Een aantal KWB’ers van onze afdeling kregen spijtig genoeg ook hiermee te maken.

In onze KWB mogen we met enige fierheid terugblikken op enkele prachtige activiteiten en er werden nieuwe vriendschapsbanden gesmeed.

We zijn een rijke beweging;

Ÿ        Rijk aan vrijwilligers!

Ÿ        Rijk aan mensen die willen meebouwen met hun gaven en talenten!

Ÿ        Rijk aan mensen die kunnen werken met hun handen, die kunnen schrijven, die op bezoek gaan bij mensen, die aandacht hebben voor kleinmenselijke probleempjes.

Goede vrienden, maak er in 2010 een verrijkend jaar van waar je ook bent op het werk, in de buurt, op trein of bus….’

 

Nadien werd er in een paar anekdoten hulde gebracht aan onze overleden vriend Jef Wouters.

 

Dimitri overliep de voorbije activiteiten waarvan je de verslagen in de vorige kleine raak kon lezen. Bij de kerststallentocht hadden enkele wijkmeesters toch wat bedenkingen over de luisterbereidheid van sommige deelnemers. Dit was soms storend bij het voorlezen van de teksten of het beluisteren van de muziek. Om over na te denken.

De toekomende activiteiten waar vooral de ‘klusjesmaand februari’ in het oog springt kregen voldoende aandacht.

Na het ledennieuws, het vragen van medewerkers voor de pannenkoekenbak van de parochie en de ACW-initiatieven werd er gepauzeerd. Daniel, Hugo en Geert hadden voor een lekker hapje gezorgd.

Nadien kregen we het ontspannend gedeelte. Luc, Dannie, Dirk, Dimitri en Kurt deelden de lakens uit met casino spelen. Iedereen  kreeg een aantal namaakbankbiljetten en je moest er maar voor zorgen dat je op het einde van de tocht nog wat euro’s bijverdiende. Maar … banken werden rijker en rijker en velen werden bankroet verklaard.

Gezelligheid troef en de gokkers beleefden een topavond.

 

De kuisploeg die de volgende ochtend het KWB-lokaal poetste was quasi compleet en dat is wel een vermelding waard. Bedankt en proficiat aan Aloοs, Dominiek, Frans, Marcel, Jean-Marie, Walter, Frans, Johan en Hedwig… en het resultaat van de poets mocht gezien worden.

Norbert

 

 KWB-kookavond

 Dinsdag 16 maart 2010

Kerkeboomgaard 19 u.

 Van WOK naar SHAKE!?

 Zet de kokmutsen maar op.

’t Wordt roeren in de wok.

Haal je schort van de haak.

’t Wordt pittig van smaak.

 

Kaartkampioenschap ‘Wiezen’§ 2009-2010

 

Hou de volgende kaartavonden vrij!

 §   Vrijdag 12 februari 2010

§   Vrijdag 12 maart 2010

§   Vrijdag 23 april 2010 – FINALE

 

Ÿ        Op vrijdag 15 januari moesten we het rooien zonder de verantwoordelijke van het kaartkampioenschap. Francis lag geveld door buikgriep in bed. Martine, zijn echtgenote werd meteen door een andere Francis (Wijns) geholpen bij de inschrijvingen.

Ÿ        10 viertallen bogen zich over de kaarten en speelden voor de winst. Het meeste lawaai werd achteraan links onder het alziend oog van Kardinaal Cardijn gemaakt.

Ÿ        Paul Thomas werd de winnaar van de avond. Het record van de grootste verliezer werd verbeterd door Louis Wijns. ‘Niks aan te doen’ zei Louis ‘ge moet de kaarten krijgen om te winnen’, sportieve reactie. Wilfried won bijna slapende het laatste spel met een troel lossendoor met medespeler Jos Geerdens.

Ÿ        Lekker ruikende pannenkoeken verzachtten het leed van de verliezers en de winnaars zullen hopelijk op de finaledag gevierd worden. Tot vrijdag 12 februari met ne fitte Pauwels.

 


Jong-KWB

 Duvelse strijk met Duvel wordt afgelast.

Niet alleen omdat de meesten deze vaardigheid al goed in de vingers hebben,

maar vooral omdat de lieven/vrouwen boos werden uit angst hun op 1 na lievelingsactiviteit (er gaat niets boven schoenen kopen) uit handen te moeten geven.

 

Wist je?!

 

Nieuwjaarsreceptie

 

Ÿ         Dat een jaar toch wel heel snel voorbij vliegt.

Ÿ         Dat het welkomdrankje aangeboden door Jos en Wouter zachtjes naar binnenliep.

Ÿ         De werkploeg van de nieuwjaarsreceptie heel wat nieuwe dingen aanbood.

Ÿ         Dat de warme en de koude hapjes zorgden voor een rijke variatie.

Ÿ         Kaas, warme hesp, soepjes en nog zoveel meer, feitelijk teveel om op te noemen laat staan op te schrijven.

Ÿ         Dat het allemaal om ter lekkerst was. Proficiat en ’t heeft deugd gedaan.

Ÿ         Dat de sfeer er meteen goed inzat.

Ÿ         Dat er buiten in een tentje ook een groep zat kwestie van al het volk een behoorlijke plaats te geven.

Ÿ         Dat we merkten dat de vrouwen ietwat kariger waren met hun kussen. Is dat een nieuwe trend of is er wat mis met onze aftershave?

Ÿ         Dat het bij velen ‘Bollebeeknoen’ geworden is. Of er gedanst is? Natuurlijk!!!

Ÿ         Dat het  jaar 2010 op een heuglijke manier gestart is.

Ÿ         Dat we met zijn allen hopen op veel deugddoende en vooral prettige belevenissen in het nieuwe jaar. Wellicht zal de werking van KAV en KWB daar wel voor de meesten onder ons veel mee te maken hebben.

Ÿ         Toast op 2010!

Ÿ          

Mea culpa

Ÿ         Dat er in vorige kleine raak een vergissing sloop. Het was niet Monique maar wel RITA, de vrouw van KWB’er Louis Wijns, die de mooie kleren van de danseressen van het jaarfeest had gemaakt.

Ÿ         Met onze verontschuldigingen hι Rita!

 

Niks gezien?

Ÿ         Dat we het voorbije werkjaar tweemaal dezelfde kleine raaknummering gebruikt hebben. Niemand heeft opgemerkt dat we nummer 375 zowel in maart als in april 2009 gebruikt hebben en dat nr. 380 zowel op het nummer van oktober als dat van november werd vermeld.

Ÿ         Niks aan te doen! We maken een klein sprongetje en deze uitgave krijgt nr. 385 toegewezen en zo is voor de statistieken weer alles netjes in orde.

Ÿ         Iemand van het bestuur maakte de bedenking dat Jan Decoene wellicht van hierboven alles heeft opgemerkt. Sorry Jan!


KWB-Merchtem organiseert samenaankoop.

 

Zolders en daken isoleren!

 Een investering:

P       Die zich terugverdient!

P       Die door de overheid financieel wordt ondersteund!

P       Die je voelt bij het betalen van je verwarmingsfactuur!

P       Die belangrijk is voor milieu!

 

Op de informatieavond van donderdag 21 januari:

1.      kregen we uitleg over isolatietechnieken, soorten isolatie,

2.      informatie van de gemeente over de regelgeving om te
voldoen aan de voorwaarden om recht te hebben op premies.

 

Nu de 2e avond: KWB organiseert

 

Actie samenaankoop isolatiemateriaal

Dinsdag 09 februari 2010 tussen 19 en 21 u.

KWB Lokaal Merchtem.

 

Met alle informatie van de eerste avond en natuurlijk na rijp overleg krijg je de gelegenheid om je bestelling van het isolatiemateriaal te doen. Deze samenaankoop actie is natuurlijk vrijblijvend. Door samen een grotere bestelling te plaatsen kunnen we betere prijzen bekomen. Een deskundige helpt bij het invullen van je bestelling.

 Een nieuwe avond voor doe-het-zelvers θ verven!

 Alle noodzakelijke handelingen om je kamer, keuken, living, ramen, deuren enz… een nieuw laagje verf te geven komen aan bod. Van blote muur tot de volledige afwerking is de optie.

 

 Ÿ        De voorbereiding, plamuren.

Ÿ        Soorten verf en nieuwe technieken.

Ÿ        Welke borstels?

Ÿ        Hoe materialen reinigen.

 

KWB’er Luc Vrijders en zijn collega tonen ons hoe we het beste resultaat kunnen bereiken. En natuurlijk … een antwoord op al je vragen.

 

Dinsdag 23 februari 2010 – 20 u. – KWB-lokaal.

 Uit de archieven van de KWB

 De geciteerde teksten komen integraal
uit documenten van het betreffende jaar.

 

 

2e Gezinsbowling – dinsdag 16/02/2010 (Krokusvakantie)

 

Na het grandioos succes van vorig jaar, niet minder dan 110 deelnemers, organiseert KWB de 2de gezinsbowling op dinsdag 16 februari 2010.

We vertrekken met z’n allen naar het bowlingparadijs

“The Bowling Stones” te Wemmel.

KWB Merchtem heeft 15 bowlingbanen gereserveerd.

Inschrijven is noodzakelijk

  

Vertrek aan het KWB lokaal om 18.30 u. met eigen wagens.

Geen vervoer, geen nood, er is ergens wel een plaatsje vrij (laat iets weten aan Geert 0476/428.427).

 Wat kost ons dit?

1 Bowlingspel kost €5 per speler (schoenen inbegrepen)

Wij kunnen met max. 8 personen per bowlingbaan spelen (1 spel duurt ong. 45min.)

Kinderbowlingbanen zijn voorzien.

 

Inschrijven is noodzakelijk (reservatie van bowlingbanen) graag een seintje aan Geert R. 0476/428.427 – geert.ringoot-at-kwbmerchtem.be

Betalen doen we ter plaatse.

 

Groetjes en tot op den gezinsbowling,

  

Men weet niet hoe vreemd een dubbeltje rollen kan …

 

De ‘heilige werkman’ krijgt plaats in het KWB-lokaal.

 

Francis Pauwels was bij de pinken toen hij in een Buggenhouts cafeetje hoorde dat men een beeldje met de woorden ‘de werkman’ er op ging weggooien.

Schande dacht Francis. Hij trok zijn stoute en tevens grote schoenen aan en vroeg aan de waard(in)? of hij het beeldje mocht meenemen naar ons lokaal.

Hugo maakte een mooi hoekplankje en onze nieuwe heilige kreeg zijn plaats in het KWB-lokaal.

 

 

 

Middelpunt

 

Heer, inspireer mij.

Geef dat ik U midden in mijn leven plaats, in mijn huis en in mijn werk
en dat ik dat doe als iets vanzelfsprekends.
U bent geen verre God op een hoge wolk,
maar een alledaagse God die leeft in alle mensen.

Laat ik U binnen halen in de stad en vieren
als de man van Nazareth,
midden in de menigte
en dan maar hopen dat U even mijn kant opkijkt.

(Toon Hermans)

 


 

Wist je?!

 

Sterren op de dansvloer

 

Ÿ         Niks dan lachende en blije gezichten op de laatste avond van de danscursus ‘sterren op de dansvloer’.

Ÿ         Dat het er gezellig aan toe ging en iedere deelnemer zich blijkbaar goed geamuseerd heeft.

Ÿ         Dat de danslerares op de laatste dansavond vertelde dat haar passie eigenlijk ‘dansen aanleren aan en met rolstoelgebruikers’ was.

Ÿ         Dat de Jo en de Francis dat niet eerder wisten!

Ÿ         Dat Klaus groot is en bovendien lange benen heeft.

Ÿ         Dat de informatie die Klaus via zijn hoofd (oren) krijgt van de danslerares een lange weg moet afleggen eer het zijn voeten bereikt. Dus wat te laat maar hij probeert de schade te beperken door een paar grote passen te zetten!

Ÿ         Dat het op dinsdag 26 januari de afscheidsavond was en het ging er gezellig aan toe. Er kwam zelfs een kleine catering aan te pas. Hugo, Ingrid en Freddy hadden voor sprankelend Cavavocht en hapjes gezorgd.

Ÿ         Dat sommige mannen er nog wat hijgend en zwetend bijzaten: misschien is afgepeigerd een juistere omschrijving.

Ÿ         Terugkomavond sterren op de dansvloer op 9 maart 2010 om 19.30 u. in zaal ’t Vijverdal. Jean en Monique nemen ons op sleeptouw.

 

Isoleren!

 

Ÿ         Dat op de informatieavond over ‘isoleren’ 79 aanwezigen geteld werden.

Ÿ         Dat er heel wat interesse was buiten de leden van KWB!

Ÿ         Dat de uitleg over het plaatsen en de keuze van het juiste isolatiemateriaal ons wat te kort leek en er werden iets te weinig tips gegeven, vooral voor de doe-het-zelvers onder de aanwezigen.

Ÿ         Dat er op de verschillende vragen van de toehoorders zeer degelijk geantwoord werd.

Ÿ         Dat de informatiesessie over de voorwaarden en de mogelijkheden om  premies aan te vragen voor het isoleren van zolders en daken duidelijk was.

Ÿ         Dat we hopen dat het niet bij woorden en uitleg alleen blijft maar dat men werkelijk tot het isoleren toe komt.

Ÿ         Dat we op de samen-aankoopavond eveneens heel wat volk verwachten.

 

KAV viert!

 

Ÿ         Dat op zondag 24 januari de jaarlijkse gedachtenisviering voor alle overleden zussen van KAV doorging.

Ÿ         Dat de vrouwen een toffe viering in mekaar hadden gestoken.

Ÿ         Dat het gelegenheidskoor, waar ook enkele KWB’ers bijwaren, mooie liederen vertolkten.

Ÿ         Dat we achteraf uitgenodigd werden in het KAV lokaal voor eigengemaakte cakes en wijn of fruitsap.

Ÿ         Dat het druk was in het KAV lokaal en eerder kalm in het KWB lokaal.

Ÿ         Dat we daarmee hoegenaamd niks willen zeggen maar een goede verstaander heeft maar ιιn woord nodig.

Ÿ         Dat de waard in het KWB-lokaal (de Geert) klachten had over de verkoop.en de gasten in de werkman aanmoedigde om de verkoop te stimuleren.


CULTUURQUIZ 2010 - 1e avond

 

Ik wil de grootste zijn… Behaalt de KWB-kwisploeg een vijfde overwinning op rij?

 

Tien dagen na de aardbeving in Haοti, lijkt er ook een aardverschuiving in het Merchtems kwisland plaats te vinden. De stand na de eerste avond : 1) Karrewiel 418, 2) de Merchtem eagles 381, 3) OCMW 377 … 6) KWB Merchtem 311.

Heeft het ontbreken van de Asselmannekes (Jos en Wiske) en het later toekomen van Koen Van den Borre bij de typeploeg (Marc Bleyaert, Francis Wijns, Frans en Marlies Sablon, Gilbert Michiels, Alois De Smet, Theo Aelbrecht, Marc Meskens, Dominiek Heyvaert) er iets mee te maken?

Aan de formule zal het zeker niet gelegen hebben, elke avond zijn er vier ronden van 10 vragen en bij elke ronde is er een rode draad. De thema’s voor de eerste avond waren : tegen hun wil bekend in 2009, aardrijkskunde, Britse komieken, bekende Merchtemnaren, drummers en drumsters, TV-tunes, oude Merchtemse foto’s, geen sport meer, restaurants op hoog niveau, hoofdsteden. De thema’s aardrijkskunde en hoofdsteden zorgden voor weinig problemen.  De andere thema’s werden met wisselend succes beantwoord. Wie herinnert zich nog de TV-tunes van series als MASH, Cheers, Startrek, …

Om alsnog de eindoverwinning in de wacht te slepen moeten we :

  1. Het A(sselman)-team inhuren 
  2. Enkele KAV-vrouwen inhuren, om de keukenkruiden (te proeven/ruiken als rode draad) die ze gebruiken in de keukens van het Jules Verne restaurant (gelegen op de tweede verdieping - op 125 meter hoogte - van de Eifeltoren) te herkennen.
  3. Enkele (jeugdige) muziekliefhebbers inhuren.

Uw verslaggever Domerik (euh… Dominiek)

 

Finale : zondag 21 februari 2010 – zaal t' Vijverdal – 19 u.

 

 

 

 

 

  

Uitnodiging

Beste KWB-er en familieleden,

Firma Poortcenter – Wolvertem (hoofdsponsor van onze KWB Corrida) nodigt ons uit om de volleybalwedstrijd van VC Euphony Asse Lennik – Averbode bij te wonen. En dit op ZATERDAG 6 maart 2010 , de wedstrijd start om 20u30.

Vertrek 19u15 aan lokaal De Werkman. Inschrijven is noodzakelijk bij Geert Ringoot 0476/428.427 of geert.ringoot@fulladsl.be. Inschrijven voor woensdag 3 maart.

p.s. Heb je al een T-shirt van Poortcenter?, deze zeker aandoen!


 

θ Noteer alvast in je agenda

 

θ Fabrieksbezoek

 

θ Caterpillar

 

θ Woensdag 24 maart

 

θ Meer info volgende Kleine Raak

 

  Nieuwe leden:

Luc Gillis, Vesten

Koen Plas, Koning Albertstraat.

Hector Hellinckx, Mieregemstraat.

 We wensen deze twee mannen veel vriendschap en

deugddoende contacten op onze activiteiten. Hopelijk voelen ze zich rap thuis in onze afdeling.

 

 

GEZOCHT!

 

Bij het petanque-spelen in de zomermaanden werd er bij valavond speciale verlichting aangestoken op het pleintje achter het KWB-lokaal.

Dirk zorgde voor de nodige kabels en een speciale connectie.

Maar … de kabels blijken onvindbaar.

Wie helpt ons op weg?

 

 

home: www.kwbmerchtem.be