kleine raak
ledenblad van KWB - Merchtem
april 2010

petanque op donderdag

in mei en juni

 Elke donderdag in mei en juni (behalve 13 mei)  spelen we petanque aan het kwb-lokaal. Er is natuurlijk ook de mogelijkheid om een kaartje te leggen en een pintje te drinken. Ideaal om de zomer in te zetten!

We starten om 20 u.

  

Sport

     

Met KWB doen we ook heel regelmatig aan sport. We geven graag een overzicht…

 

 

Pingpong

Elke donderdag kan je in de kleine zaal van de sporthal pingpong komen spelen. We starten rond 20.30 u. en we spelen tot 22 u. Iedereen is welkom. We spelen onderling wedstrijdjes.

Donderdagen 1 – 8 – 15 – 22 april

Donderdag 29 april: enkeltornooi
(zie onder)

 

Kaarten

 

Elke woensdagmiddag kan je vanaf 13.30 komen kaarten in het KWB-lokaal de werkman.

Woensdagen 7 – 14 – 21 en 28 april

Zaalvoetbal

Ook dit jaar speelt onze zaalvoetbalploeg mee in de Merchtemse competitie. (steeds in de sporthal)

 

Donderdag 8 april om 20.30 u.

KWB tegen PB United

Maandag 3 mei om 22.30 u.

KWB tegen H.K. Paints

 

En verder ook nog zaalvoetbal op de volgende zaterdagen – telkens om 18 u.:

10 april en 17 april

 

Petanque

We hebben ook een petanqueploeg bij KWB. Zij spelen in de winter bijna elke woensdag in Peizegem.

7 april tegen De Forevers en De Sloebers

28 april tegen Satan Gold en De 3 jees

 

 

 

Pingpong enkeltornooi

 

Op donderdag 29 april sluiten we het pingpongseizoen af met ons enkeltornooi. Iedereen is welkom om 20.30u in de kleine zaal van de sporthal. Nadien praten we zeker nog na bij een natje en een droogje.

 

Wij gedenken

 

Remi Wijns lid van KWB

Vader van KWB’ers Francis en Ludwig Wijns

Broer van KWB’er Willy Wijns

 

Maurits De Maeyer

Schoonvader van KWB’er Paul Vanderheyden

 

Joanna Van Dooren
schoonmoeder van KWB’er Dirk Carpels

 

 

KWB biedt de familie haar christelijke deelneming aan.

 

 

In memoriam  Remi Wijns

 

Na een korte ziekte is KWB’er en vriend-van-velen Remi Wijns overleden. Voor Remi was werken ontspanning, hij deed zijn werk met liefde en veel stielkennis. Steeds was hij bereid mensen te helpen met raad en daad. Neen zeggen was moeilijk.

Remi gaf nooit op. Als sportman verdiende hij lof en erkenning met zijn moed en uithoudingsvermogen. Vooral bij ‘de corrida van Merchtem’ mochten we hem aanmoedigen. Remi was een kindervriend, met alle kinderen wist hij wel iets prettigs te ondernemen.

Bij onze KWB was hij een graag geziene, joviale man steeds bereid tot een babbel. In de werkman zullen we de man met zijn goed humeur missen.

 

eee     fff

 

 

Bij het afscheid van een vriend …

 

Je wil zo graag woorden als er geen woorden zijn.

Je hebt het gevoel dat geen woord
verwoordt wat onverklaarbaar is.

 

Je hoort elk woord al te veel en te vaak gezegd.

Je kunt misschien maar het beste stil zijn
en kijken en vertellen, wie hij was,
hoe je hem hebt gekend.

 

Je kunt misschien maar het best stil zijn en herinneren.
Soms een zachte hand,
een mens die je woordeloos nabij is.

Zoals de tranen op aarde,

zo zijn er tranen in de hemel
zonder woorden, maar in stilte gedragen …


VERSLAG wijkmeestersvergadering van vrijdag 5 maart 2010

THEMA: inleefreis Luc Valvekens naar Bolivia.

---------------------------------------------------------------------------------

 

Met een tekst uit het vastenboekje opende Wouter de vergadering waarop 23 wijkmeesters aanwezig waren.

Geert evalueerde in een snedig tempo de voorbije activiteiten. Het leek of iedereen deze initiatieven allemaal als goed wist te beoordelen want er kwam weinig commentaar en reactie. Bij de Valentijnfilm merkte Willy op dat het lokaal in een intieme sfeer was versierd en dat het echt een toffe avond was. Kleine opmerking : de pauze was normaal voorzien na een seksscene maar deze kwam maar niet en … dus liet Wouter de film tot op het laatst doorlopen. De bowlingavond met meer dan 100 deelnemers was een fantastisch familiegebeuren en over de infovergadering over verven was iedereen laaiend enthousiast.

 

De komende initiatieven krijgen in deze kleine raak voldoende aandacht.

Toch nog twee vraagjes die al betrekking hebben op Merchtem kermis.

 • Welk thema geven we aan de tentoonstelling ter gelegenheid van KWB kermis?
 • Welke prijskamp richten we in tijdens de kermis? Vorig jaar de lekkerste wortel!

Heb je een tof idee aarzel niet en vertel het aan n van de bestuursleden.

 

De binnenkomende post met o.a. een initiatief van wereldsolidariteit met twee mensen van Guatemala. Spijtig valt dit samen met ons stadsbezoek aan Dendermonde.

Uitnodigingen voor o.a. het wandelcriterium van het verbond, de nationale wandeldag, samen-aankoop van Pampers……

Na de pauze kwam Luc Valvekens ons vertellen over zijn inleefreis met Broederlijk delen naar Bolivia. Het contact, de manier van leven, de weidsheid van de natuur, het hoogteverschil enz. hebben op Luc een serieuze indruk gemaakt want hij had het ‘over het mooiste cadeau in zijn leven’.

 

Gedurende 1 jaar kregen ze informatie over de gewoonten van de bevolking en de geschiedenis. Bolivia is 36 maal groter dan Belgi en telt 9 miljoen inwoners waarvan er nog 13 % analfabeet zijn. Het land is verdeeld in een laagland en een hoogvlakte naar Peru toe. Het grote Titicacameer vormt tevens de grens met Peru. Bolivia heeft een rijke ondergrond (gasreserves, mijnbouw, zink). Tijdens een oorlog tegen Peru en Chili verloren ze de toegang tot de zee, de Stille Oceaan en dat is in hun geschiedenis een opmerkelijk minpunt. Het kappen van het regenwoud heeft het klimaat van het land totaal verstoord. Bolivia is bovendien het armste land van Zuid-Amerika.

 

Broederlijk delen heeft ginder in de loop der jaren goed werk geleverd en de bevolking geholpen bij het opstarten van initiatieven en nadien werden de inwoners verantwoordelijk voor de verschillende projecten. Gedurende de inleefreis heeft Luc deze projecten bezocht.

Cer-det: centrum voor studies en ontwikkeling.

Cetha met tweedekans onderwijs, over verschillende richtingen met o.a.; spiritualiteit, sociale veranderingen, praktisch rekenen (hoeveel heb je nodig om dit te maken), lezen en schrijven, het aanleren van verschillende beroepen zowel voor vrouwen als mannen sommige zelfs tot aan het universitaire niveau.

In Tarija: bij Zenteno en Rebecca met hun 2 kinderen verbleven ze een tweetal dagen thuis. Deze mensen kennen geen armoede, ze leven van fruitcultuur, bananen, appelsienen, pindanootjes. Bij alle maaltijden worden aardappelen gegeten. De mensen leven vooral buiten. De aarde is het belangrijkste voor hen omdat alles komt van de aarde. Water is in hun cultuur een geschenk. Bij het drinken wordt er steeds een klein beetje op de grond gegoten als een vorm van dankbaarheid tov. de aarde.

 

In Potosi (hoogvlakte) wordt er vooral aan mijnbouw gedaan. Grote heuvels zijn bovengronds doorboord met gangen. Hier wordt vooral naar zilver gezocht. Bij het bezoek aan deze zilvermijnen verwachten de werkers een fooi in de vorm van cocabladeren (snoep) waar ze op kauwen. Ze hebben ook een soort beschermduivel die hen beschermd tegen ongevallen en ze verwachten dat bezoekers ook iets meebrengen voor hun beschermer.

De mijnbouw heeft de natuur helemaal vernield. Het water is bezoedeld, de grond is verloederd en er kan geen landbouw meer uitgeoefend worden.

 

Paters Oblaten hebben de verdediging van de bevolking op zich genomen en zijn de strijd tegen de bezoedeling van grond en water aangegaan. Grote stukken grond hebben ze gekocht en daar mag geen mijnbouw op gebeuren. Dit is een formidabel initiatief waar de bevolking achterstaat en waarvoor massa’s Bolivianen voor op straat gekomen zijn.

 

In Oruro wordt er vooral aan landbouw en veeteelt gedaan.

La Paz ligt op de heuvel. Het is de hoogst gelegen stad van de wereld.

In Altiplano is er wel nog hongersnood en leven de mensen in onwaardige omstandigheden.

 

Als afsluiter bracht de groep een bezoek aan het grote Titicacameer. Maar spijtig lieten de darmen van Luc het dan afweten want hij sukkelde met miarree, het meervoud van diarree.

Als slot gaf Luc ons nog de volgende boodschap mee:

 

Laat ons geen vooruitgang noemen waar een ander aan ten onder gaat

(Mahatma Gandhi)

 

KOOKLES KWB 16 MAART 2010 “VAN WOK NAAR SHAKE!?”

 Kookmeesters: Hugo Willems en Patrick Bogemans

Op het menu:            Scampi’s met zoetzure saus

                                   Wokgerecht van gemarineerde kip in Leffe Blond

                                   Bananenmilkshake met chocolade

 

Wistjes

 

         Dat de kookmeesters de Vasten heel ernstig opvatten en gedurende de 40-dagentijd geen enkele druppel alcohol verbruiken.

         Dat anderen op sterk dieet gaan en dus niet naar de kookles kwamen … waardoor er maar 10 deelnemers op de kookles waren.

         Dat deze deelnemers meer dan de handen vol hadden met het bereiden van de gerechten, zodat het shaken naar een andere kookles werd verschoven.

         Dat er bij het proeven van de zoetzure saus enig meningsverschil was, volgens de ene wat zoeter, voor de anderen wat meer wijnazijn of wat meer tomatenketchup.

         Dat bij de laatste proef iedereen ze lekker vond.

         Dat we hierbij de truc van de “Wok-kok” Chef Peh-Fo Pak verklappen: met een zeef en bouillon, daarmee blancheert hij de groenten even voor het wokken. De groenten gaan in de zeef in de hete bouillon(1 2 minuten) en je haalt ze er ook in gn tijd weer uit, zodat ze lekker knapperig blijven.

 

Scampi’s met zoetzure saus

 

Voor 4 personen

-       24 scampi’s, 400 g sojascheuten, 250 g champignons, 200 g doperwten, 1 l gevogeltebouillon, olijfolie.


Voor de saus:

-       3 dl water, 1 dl witte wijnazijn, sap van 1 sinaasappel, sap van 1 citroen, 180 g suiker, 3 el tomatenpuree, 1 el tomatenketchup, 1 el maszetmeel, p. + z.

 

Bereiding:

Breng voor de saus het water aan de kook met het sinaasappelsap, het citroensap en de wijnazijn.

Los er de suiker in op en roer er de tomatenpuree en ketchup door. Vermeng 1 el maszetmeel met 2 el water en bind er de saus mee. Zet apart.

Pel de scampi’s, snij ze over de rug open en verwijder het darmkanaal.

Breng de bouillon aan de kook. Doe de sojascheuten, champignons en de doperwten in een zeef en blancheer ze 1 2 minuten in de hete bouillon. Laat ze uitlekken.

Verhit wat olijfolie in de wok en roerbak de groenten. Doe er de scampi’s bij en roerbak weer.

Schep er enkele lepels saus bij en roerbak nog even op hoog vuur.

Serveer met basmatirijst gekookt in de bouillon en overgiet met de rest van de saus. Smakelijk!!

 

Volgende KWB-kookavond

 

Dinsdag 20 april 2010

Kerkeboomgaard 19 u

 

‘Kikker hapt naar prinses’

Kookmeesters Egied Van Gucht en Herman Vander Straeten

  

Gezinsuitstap naar Brussel

Vrijdag 14/05/2010

 

“Op vadroei door Brussel”

 

Op vrijdag 14 mei wordt er een uitstap gepland naar Brussel. Het programma is onderworpen en voor een groot deel afhankelijk van de inschrijvingen en de aard van de inschrijvingen. Daarmee bedoelen we: zijn er veel kinderen bij of niet.

 

Wat kan er op het programma staan?

         Een bezoek aan het Justitiepaleis met een gids van bij ons: Frans Sablon. Minpunt is dat kinderen niet in de zalen mogen.

         Er wordt ook overwogen om een bezoek te brengen aan het Museum van de geuze en Brouwerij Cantillon. We zouden dat kunnen doen via een wandeling die vertrekt op de Grote Markt.

         Afhankelijk van het feit of er voldoende kinderen zijn, zou er in de namiddag een zoektocht door Brussel georganiseerd worden, op kindermaat, of een bezoek aan de middeleeuwse speeltuin aan de Hallepoort. De ‘grote mensen’ zouden dan het museum van de Hallepoort kunnen bezoeken.

         Onze hoofdstad heeft troeven genoeg, we moeten kiezen maar uit het enorme aanbod kunnen we zeker een boeiend programma selecteren.

         Het vervoer kan gebeuren met de trein.

         Deelname: key-card trein.

         Om alles op voorhand geregeld te krijgen (gidsen huren of niet enz., inkom, …) zouden we graag hebben dat jullie inschrijven voor 2 mei bij Eddy Geeroms. Dat kan gebeuren via mail op eddygeeroms@ hotmail.com of op telefoonnummer 0477/791 881. Liefst vermelden met hoeveel en/of er eventueel kinderen bij zijn.

 

 

Kaartkampioenschap ‘Wiezen’ 2009-2010

 

5e kaartavond op 12 maart 2010

 

Wistjes ...

 

 • 40 spelers duelleerden voor de meeste punten en

het ging er soms geanimeerd aan toe.

 • Na een spannende eindsprint werd Eli De Block winnaar van de 5de kaartavond met 85 punten.
 • Spek met eieren onder de pauze gaf iedereen, zelfs de grootste verliezer opnieuw moed.
 • Het brood werd gesponsord door bakkerij Van Hoeck.
 • De FINALE is in zicht en wordt gespeeld op vrijdag 23 april (we spelen niet tijdens de paasvakantie.)
 •  WIE WORDT DE NIEUWE KAARTKAMPIOEN?
 • Prijsuitreiking op 23 april!

 

Wist je?!

 

         Dat er nogal wat KWB’ers hun zilveren (lees 25 jaar) huwelijk vieren.

         Dat we al deze koppeltjes van harte feliciteren en hen nog vele gelukkige jaren toewensen.

         Dat in de TV-serie ‘Thuis’ programma op n de dochter KARLIEN van KWB’er Eric Van Cutsem meespeelt. Karlien speelt de dochter van de professor.

         Dat Milleke Spinnoy grootvader geworden is van een flinke kleindochter JINTHE Merckx. Op het geboortekaartje vonden we volgende fijne tekst : ‘wie dit kleine meisje ziet, gelooft zijn ogen niet en zal meteen beamen, wonderen maak je altijd samen.’

 

Samenaankoop isolatiemateriaal

In februari organiseerde KWB een info-avond rond isolatie van daken en zolders. Daarbij aansluitend werd duiding gegeven over het aanvragen van premies en de voorwaarden hiervoor.

Twee weken later had iedereen de gelegenheid om isolatiemateriaal samen aan te kopen. 25 deelnemers gingen op het aanbod in om samen 3000 m  materiaal aan te kopen. Dit is een succes.

Het blijft in 2010 ook interessant om te overwegen dak- of zolderisolatie te plaatsen, weliswaar aan andere voorwaarden.

Wil je hierover meer weten? Hoe je premieaanvraag invullen en de voorwaarden kennen die nu van toepassing zijn, dan kan je steeds terecht bij

Renaat Schoukens op het gemeentehuis in Merchtem (2e verdieping).

 

 

 

Zondag 2 mei 2010

 

Dag van de KWB

 

eciaal voor de KWB-gezinsdag betaalt iedere deelnemer slechts € 11 inkom (i.p.v.  23,50 voor volwassenen). Kinderen kleiner dan 1 meter mogen gratis binnen.

 

Inschrijven voor deze superleuke dag

 

KWB-Merchtem organiseert GEEN gezamenlijk vervoer. Iedere KWB’er kan zelf inschrijven voor zijn gezin.

Je kan toegangskaarten bestellen tot 23 april op www.KWB.be

KWB eensgezind - de dag van KWB (hier bestellen)

Op deze site kan je ook alle informatie vinden.

 

PS : hou alvast je lidkaart bij de hand.


 

Uit de archieven van de KWB

 

De geciteerde teksten komen integraal
uit documenten van het betreffende jaar.

 

1954

 

“De proost bracht hulde aan Jan Maervoet die onlangs vereerd is met het zilveren kruis door Z.E Kardinaal Van Roey te Mechelen. Jan is een man die als leuze voor zich heeft genomen: wees wat gij zijt. Daarom vraag ik, proost van de KWB aan al onze leden ‘wees wat gij zijt’ ‘wees fier op uw KWB en draagt uw kenteken het zei gelijk waar.

Wij KWB’ers kunnen op geestelijk gebied veel helpen, met te beginnen in eigen huis het goede naar voor te brengen en het slechte te mijden zoals slechte cinema, dagbladen, enz. ‘

 

Volgens Jef Jacobs, de schatbewaarder van de spaardienst B.A.C. zijn er te weinig leden die op de B.A.C. sparen. Veel van de leden denken dat het gevaarlijk is en dat het niet erkend is door de staat, wel in tegendeel. Ook de B.A.C. staat onder toezicht van de staat en is zo veilig als de spaarkas. Veel van onze mensen sparen in caf op spaarkassen en andere sparen niet. Wat de cafspaarders betreft dat is een geldje dat dient om een reis te ondernemen en waar wij dan tenslotte niet veel meer van terug zien, ofwel dienen die schone spaarcentjes voor de Merchtem-kermis. Veel van onze leden vinden de zaterdag misschien moeilijk om naar de spaardienst te komen, indien dit echt zo is dan zullen we zien terug de zondag-voormiddag in te voeren.

 

Er wordt een studiekring ingericht op 20 januari om 8 uur in ’t Hoeksken. Wij hebben een lesgever gevraagd, Wim Mesotten die het ons vast beloofd heeft te handelen over het huwelijksleven.

 

Wim sprak over de liefde, de beheersing en de verbondenheid. Deze 3 punten te samen gevat onder n woord: ‘huwelijksleven’.

Wim kan het heel goed zeggen, welke strijd dat onze mensen te voeren hebben gehad om hun bestaan en waar de man veel buiten de huiskring werd gesloten en verdrukt, alleen goed om te gaan werken en zijn verdiende centen af te geven en de vrouw, hoe deze verwezen werd in haar keuken tussen potten en pannen.

God zei dank is heel die zaak nu al veel beter geworden en voelt de man zich al wat meer thuis en heeft moeder de vrouw ook al een beter leven gekregen in haar huishouden.”

 

Straffe taal


 

De verbondelijke wandelkalender

 

11 april 2010 Keerbergen ‘Molenwandeling van 9u tot 15u. Rode Leeuw Molenstraat.

Afstanden 6 km(rolwagen), 12 en 18 km. Info Guido.frans@skynet .be of 015 / 23 42 83.

 

18 april 2010 Zemst ‘wandeling door Zemst’ van 9u tot 15u Parochiezaal Zemst Centrum, Kloosterstraat 4. Afstanden 6,5 en 15 km. Info Annie Jacobs 0495 / 22 56 22 of kwb_zemst@yahoo.com.

 

25 april 2010 Wezelbeek-Oppem ‘Lentewandeling’ van 8u tot 15u G C De Kam, beekstraat 172.

Afstanden 6, 12 en 20 km.  Info Walter Nijs: 0496 / 86 64 34 of walter.nijs@pandora.be

Bedrijfsbezoek Caterpillar    

 

 • Wist je dat het distributiecentrum in Grimbergen van Caterpillar als voornaamste taak heeft, het verdelen van wisselstukken over heel Europa en het Midden-Oosten.
 • Dat we op woensdag 24 maart met 36 nieuwsgierige KWB’ers vertrokken.
 • Na een woordje uitleg over de werking van Caterpillar, de werknemers, het aantal fabrieken, toeleveranciers, verdeelcentra enz.. over het hele wereld werden  we aangeraden een geel hesje aan te trekken voor de veiligheid.
 • Dat we met 3 gidsen (begeleiders) op tocht gingen in de grote opslagruimtes waarover het bedrijf beschikt.
 • Dat we op 11 oktober 1995 ook al eens op bezoek waren bij Caterpillar maar dat er ondertussen heel veel is bijgebouwd en dat er zelfs buiten opslagruimte voor de grote onderdelen is voorzien.

Enorm groot… verbazing alom…. immens lange gangen…mooi gestapelde producten…. nette werkplaatsen… toeterende vorkliften of ophaalvoertuigen… efficintie troef… !

Het afladen, schikken, nummeren en plaatsen op de juiste plaats van de duizenden binnenkomende onderdelen en ondertussen worden bestellingen opgehaald uit de rekken en klaargezet voor verzending over een groot deel van de wereld. Je moet het allemaal maar combineren en dit alles binnen de korst mogelijke tijd want ‘time is money’ en zulke grote machines mogen niet stil staan.

 • Dat die bulldozers gemiddeld 20 jaar kunnen blijven functioneren mits het nodige onderhoud.
 • Dat in het bedrijf de veiligheid en de correcte afhandeling van de bestellingen primordiaal zijn.

Na een daverend applaus, een dankwoordje van Jos en een fles rode KWB-wijn voor de begeleiders vertrokken we met de auto’s naar de kantine van het vliegveld van Grimbergen voor een pint doorspoelvocht en een goede nababbel.

Het was echt de moeite !!!

 


Stadsbezoek Dendermonde

 

’t Ros Beyaert doet zijn ronde

In de stadt van Dendermonde;

Die van Aalst die syn zo quaet,

Omdat hier ’t Ros Beyaert gaet.

 

En ook wij van KWB Merchtem gaan rond in Dendermonde op vrijdag 30 april. Wij voorzien 1 stadsgids en een alternatieve gids om ons een uurtje rond te leiden in de stad waar de Dender in de Schelde mondt. Daarna gaan we de plaatselijke horeca verkennen. Anders dan andere jaren vertrekken we nu met de trein van 19.04 u. richting Dendermonde (overkant van het station) en keren we terug met de bus.

Inschrijven kan door € 5 over te schrijven op rekening 799-5500505-25 met vermelding van uw naam + stadsbezoek Dendermonde.

Inschrijven voor dit stadsbezoek voor 10 april!!

 

Samenkomst aan het station (richting Dendermonde) om 18.50 u.

De bus brengt ons omstreeks 0u30 terug in Merchtem aan het station.

 

Voor meer inlichtingen kun je bij Jan terecht, 052/37.31.33.

Gelukwensen 50!

 

 • Onze gelukwensen aan het gouden paar KWB’er en wijkmeester Joseph Abbeloos en zijn echtgenote Marie-Louise Robberechts. Jef en Marie-Louise, wij wensen jullie nog vele gezonde en gelukkige jaren samen ‘onderweg” en nog heel veel deugd aan jullie inzet in het bewegingsleven.

 

 • En het kan niet op want in dezelfde maand april 1960 traden KWB’er Louis (sommigen zeggen Frans) Van Buggenhout en Marie-Louise Willems eveneens in het huwelijk. Nu 50 jaar later wensen we dit gouden paar naast een goede gezondheid, nog vele jaartjes.

 

Proficiat aan alle geloofsbelijders en eerste communicanten van onze KWB’ers!

 

Vreugde geven, vreugde delen
is geluk voor velen!

 

 

Geloofsbelijdenis Merchtem

zaterdag 8 mei om 10 en 17 u.

 

Abbeloos Kiara,

Biesemans Iris,

Defoor Vincent,

Devos Lore,

Fiesack Lukas,

Harz Steffi,

Leo Ciska,

Leo Isabo,

Maesfrancx Lander,

Raeymaekers Linde,

Robberechts Sofie,

Stevens Diewert,

Van Acoleyen Nina,

Van Assche Astrid,

Van Cutsem Karlien,

Van Haverbeke Lenn,

Van Hemelrijck Gitte,

Vanden Eynde Nick,

Vandenbossche Fabio,

Verhasselt Jonas,

Wauters Chlo,

 

 

 

Eerste communie Merchtem

donderdag 13 mei 9.30 en 11.15 u.

 

Devos Nele,

Franken Jens,

Kemels Ruben,

Palstermans Freya,

Stallaert Britt,

Stalmans Jasper,

Van Assche Ellen,

Van Assche Tibo

Van Campenhout Siebe,

Van den Broeck Seline,

Van Vooren Wout,

Vanden Berghe Senne,

Verbruggen Bob,

 

 

 

 

 

Ere wie ere toekomt!

 

Mocht je zoon of dochter communicant niet vermeld staan, sorry. Geef ons een seintje, we maken dat volgende maand goed.En mannen, niets vergeten…………………….

Zondag 9 mei 2010 is het moederdag. Het moment om de mama’s, moekes, moeders,…… eens lekker in de watten leggen. Daarom stellen we voor:

 

MOEDERDAGONTBIJT

 

Hoe werkt het? Bestel tijdig (tot en met zondag 2 mei 2010),
met onderstaande bestelbon……..

  en het nodige geld in een omslag in de moederdagbrievenbus in “De Werkman”.

  mail je bestelling door naar moederdag@kwbmerchtem.be en schrijf je bedrag voor 1 mei over op rekening 799-5500505-25 met vermelding van je naam + moederdagontbijt.

  bezorg je formulier en gepast geld bij Wouter Kemels, Sint Huybrechtstraat 30, 1785 Merchtem, 052 376433.


Vul duidelijk je naam, adres en telefoonnummer in. Kies het gewenste leveringsuur. Wij brengen dan op zondag 9 mei op het gevraagde uur (tussen 7u en 10u) je bestelling aan huis.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bestelbon

 

familie:

 

 

 

adres:

 

 

 

telefoon:

 

 

 

mailadres:

 

 

Aantal gezinsleden

 

 

 

Bestelt hierbij:

aantal

Prijs (€)

totaal

Croissant

 

1

 

Appelflap

 

1

 

Rozijnenkoek (lang)

 

1

 

Rozijnenkoek (rond)

 

1

 

Boterkoek met chocolade

 

1

 

Crmekoek met suiker

 

1

 

Crmekoek met chocolade

 

1

 

Pistolet met kaas (met boter)

 

1

 

Pistolet met hesp (met boter)

 

1

 

Sandwish met kaas (met boter)

 

1

 

Sandwish met hesp (met boter)

 

1

 

Pistolet met kaas (zonder boter)

 

1

 

Pistolet met hesp (zonder boter)

 

1

 

Sandwich met kaas (zonder boter)

 

1

 

Sandwich met hesp (zonder boter)

 

1

 

 

 

TOTAAL:

 

Wij ontvangen ons Onbijt graag:

O            tussen 7 en 7.30 u.                            O            tussen 7.30 en 8 u.

O            tussen 8 en 8.30 u.                            O            tussen 8.30 en 9 u.

O            tussen 9 en 9.30 u.                            O            tussen 9.30 en 10 u.


 

GPS-dropping

 

Wistjes!

 

  Dat we met 19 moedige mannen op de bus stapten met ‘een onbekende bestemming’.

  Dat Luc en zijn buurman Kris deze GPS-dropping knap in elkaar gestoken hadden en dat alles meesterlijk georganiseerd was.

  Dat het die avond maar n keer heeft geregend. Het begon als we de bus opstapten en het is gestopt toen we rond 1 uur terug op de bus kropen(!) richting Merchtem…

  Dat er 4 verschillende groepen waren. 2 groepen die de grote route zouden stappen en 2 groepen die voor de kleine route kozen!

  Dat we met dubbel zoveel volk waren als de helft!

  Dat er een overloper werd gesignaleerd. Joke L. deed zijn groep op zijn advies beslissen om de grote route te volgen om dan, eens ze beslist hadden, zelf naar een andere groep over te stappen waar ze dan de kleine route gingen volgen.

  Dat er maar n van de 4 groepen alle GPS-punten heeft gevolgd.

  Dat er zomaar droge worsten en zelfs citroenjenever in het bos te vinden was.

  Dat die droge worsten niet meer zo droog waren op het moment dat ze gevonden werden

  Dat er fantastisch modderige veldbaantjes liggen tussen Wichelen, Gijzegem en Wieze … en niet alleen baantjes maar ook gewoon velden, beken, weiden, kwekerijen, omheiningen.

  Dat er een groep was die dacht slim te zijn met een andere groep te volgen maar dat heeft dan wel bloed, zweet, weide, prikkeldraad en beekjes overwinnen gekost!

  Dat er zelfs een groep was die er plezier in had om zich te verstoppen in het bos om dan de groep die hen volgde plots te zien verloren lopen…

  Dat er blijkbaar veel brouwershuizen staan in Gijzegem en omstreken…

  Dat sommige jonge gasten aan hun fysiek wat moeten werken want er waren kreuners bij.

  Dat er in een caf toch wel veel behulpzame mensen rondlopen. .. Naar waar was het nu ook al weer? Naar links of rechts als we het caf buiten kwamen…?

  Dat mijn echtgenote niet zo blij was als ze ’s anderendaags mijn broek en schoenen zag.

  Dat Luc VC ’s anderendaags achter enkele pakken droge worsten moest rijden omdat er mannen waren die een ‘kortere weg’ genomen hadden en zo de worsten hadden gemist! Pech h slimmeriken!

  Dat we onze goede vriend Dannie B. heel dankbaar zijn om met de bus naar onze startplaats te rijden en ’s nachts ons vanuit Wieze terug naar huis te rijden.

  Dat er op deze avond veel aan elkaar verteld werd en dat is plezant.

  Dat we toch weer een geweldige avond hebben beleefd. Proficiat aan de organisatoren.

  ‘Nog van dat’ was de leuze!!!


 

 

 

Beste leden,

 

Wist je dat wij al 151 leden bereiken via een mailtje. Uiteraard is en blijft het persoonlijk contact, een bezoekje van je wijkmeester, iemand die zomaar eens langskomt n van de belangrijke peilers van onze KWB.

Maar ook wij ondervinden dat het soms wel handig is over snelle,
kostenloze communicatie te beschikken, zoals:

- een herinnering aan de komende activiteiten,
- om een overlijdensberichten te verspreiden,

 -om 

 

Heb jij ook interesse om z’n mailtje te ontvangen?
Mail  je mailadres door naar nieuws@kwbmerchtem.be

 

Je kan ook onze website WWW.KWBMERCHTEM.be  bezoeken waar je foto’s, affiches, onze jaarkalender, de kleine raak on-line enz… vindt …. kortom te veel om op te noemen.

 

 

 

 

 

 

 

Zoals reeds vele jaren proberen we met kermis de zondagvoormiddag op een fijne, originele manier in te kleden.
Na de lekkerste wortel, de dikste patat, de mooiste zonnebloem,… stellen we dit jaar
“de origineelste courgette” voor.

Hoe gaan we te werk:

Bestel tijdig je gratis courgetteplantje door onderstaand strookje  aan Jos te bezorgen

-          Iedere zondagvoormiddag in het KWB lokaal

-          Thuis bij Jos Dours, Broevink 65, 1745 Opwijk, 052/373662

-          Door je aanvraag door te mailen naar kermis@kwbmerchtem.be

Eens je bestelling gedaan kan je achter je plantje komen in het KWB lokaal op zondagvoormiddag 2 of 9 mei 2010.

Doe jij ook mee!      En kom ook zeker van onze courgettensoep proeven op maandagnamiddag.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inschrijving: de origineelste courgette van Merchtem

 

Naam en Voornaam:..........................................................................................................

Adres:....................................................................................................................................

Tel nr:....................................................................................................................................

Mailadres:.............................................................................................................................

Ik bestel een gratis courgettenplantje om deel te nemen aan de origineelste courgette van Merchtem en kom dit plantje afhalen in het KWB lokaal op zondag 2 of zondag 9 mei 2010

 
 

 

 

 

Ook de moeite !

 

Wereldsolidariteit nodigt uit

 

Waardig Werk avond Guatemala

 

 

Met getuigenissen van 2 Gualtemaltecos nl. Aurora Gabriela Macz Rey (cordinator van jongeren – vakbond) en Hugo Cahal (secretaris van communicatie en sociale preventie).

 

Welkom op vrijdag 30 april 2010 om 19.30 u.

Waar? KWB-lokaal.

We worden ook verwend met een Spaans hapje en een drankje; een Spaans muziekgroepje is ook van de partij.

 

home: www.kwbmerchtem.be