kleine raak
ledenblad van KWB - Merchtem
mei 2010

petanque op donderdag

in mei en juni

Iedereen welkom!

 

Elke donderdag in mei en juni (behalve 13 mei)  spelen we petanque aan het kwb-lokaal. Er is natuurlijk ook de mogelijkheid om een kaartje te leggen en een pintje te drinken. Ideaal om de zomer in te zetten! We starten telkens om 20 u.

Bij slecht weer is iedereen welkom om een kaartje te leggen.  

zaalvoetbal

De Merchtemse zaalvoetbalcompetitie is achter de rug. Maar om de “form” niet te verliezen voorzien we toch enkele wedstrijden onder elkaar:

 op dinsdag 11 mei tussen 20 u en 21u in de sporthal.
op maandag 14 juni tussen 21u en 22u in de sporthal.

 voetbal statiekermis

 We willen natuurlijk ook dit jaar de KWB-eer verdedigen tegen de Marollen op vrijdag 21 mei om 20 u op het veld van de Cristal-boys n.a.v. statiekermis. Wie wenst mee te doen, graag een seintje aan AloÔs. Supporters op post!

Kinderen die dat wensen zijn vanaf 19 u. welkom voor hun statiekermiswedstrijd.

 Kaarten

 Elke woensdagmiddag kan je vanaf 13.30 komen kaarten in het KWB-lokaal de werkman.

 Pingpong

 Het pingpongseizoen is achter de rug. Vanaf september is iedereen weer elke donderdag welkom in de kleine zaal van de sporthal.

 

Wijnwandeling

 

Om 19.30 u. vertrekken we voor onze derde wijnwandeling. We genieten op enkele plaatsen van een glaasje lekkere wijn vergezeld van een bijpassend hapje. Het is niet de bedoeling om een bespreking te houden van de wijn die we drinken, het is gewoon de bedoeling om een toffe avond te beleven. Onderweg genieten we van de natuur gekruid met een toffe babbel.

 Samenkomst en vertrek op de paddebroeken aan het kapelletje  voor een wandeling van ongeveer 5 km. Inschrijven is niet nodig.

 De deelnameprijs bedraagt € 4. Ter plaatse te betalen.


FAMILIENIEUWS

 

 

 

Frans Vergauwen

KWB-lid

 

Josephine De Moor - schoonmoeder van KWB’er Hugo Willems

 Marie-Josť De Coster - echtgenote van KWB’er Marcel Vranckaert
moeder van KWB’er Peter Vranckaert
schoonzus van KWB’ers Jozef Andreissens en Robert De Ron

 Petrus Van Avermaet - schoonvader van KWB’er Egied Van Gucht

 Maria De Meuter - moeder van KWB’ers Andrť en Stef De Wandeler

 Eduard Franken - Vader van KWB’ers Gerrit en Gunther Franken

 KWB biedt de familie haar christelijke deelneming aan.

 

In memoriam Frans Vergauwen

 Op 16 april overleed KWB’er Frans Vergauwen. Frans engageerde zich in KWB in 1947 en drie jaar geleden werd hij samen met zijn vrouw Julia op het jaarfeest gevierd voor zijn 60 jaar lidmaatschap. Hij wou absoluut nog eens dansen en hij genoot zichtbaar van het applaus en de appreciatie van de aanwezigen.

 

Frans zong vele jaren mee met ons gelegenheidskoortje dat de KWB jaarmis opluisterde. Als duivenmelker genoot hij aanzien. Frans deed heel graag mee met de duivententoonstelling die vroeger als activiteit door KWB werd georganiseerd.

Zijn wijkmeester Jozef Abbeloos genoot van de maandelijkse contacten met Frans. We zijn Frans dankbaar en zullen hem steeds herinneren als een rustige man, een trouw lid van KWB die de werknemersbeweging in zijn hart droeg.

 

 

VERSLAG wijkmeestersvergadering van vrijdag 9 april 2010

Voor een keertje geen vergadering op de eerste vrijdag van de maand, maar wel de tweede. De vergadering was verschoven omwille van Goede Vrijdag. Dat het paasvakantie was, was duidelijk te merken aan de opkomst. We waren met een twintigtal wijkmeesters, waar we anders rond de dertig aanwezigen zijn.

 Aan het begin van de vergadering stonden we even stil bij het overlijden van Remi Wijns. 

Jan begeleide ons bij het overlopen van de voorbije en toekomstige activiteiten.

Enkele kritische opmerkingen van de wijkmeesters

-       Is het nodig dat we eerst 45 minuten op een bus moeten zitten om een GPS-dropping te doen?

-       Op de vergadering rond verkeersveiligheid was maar 7 man aanwezig. Op welke manier krijg je meer volk naar een “serieuze” vergadering?

-       Wereldsolidariteit organiseert op 30/4 rond een informatie-avond rond Guatemala. Dit valt gelijk met het bezoek aan Dendermonde. Waarom werd hiermee geen rekening gehouden?

Ť Het antwoord hierop was duidelijk. Het is een verbondelijke activiteit van Wereldsolidariteit waarbij nogal wat problemen opgedoken waren en men uiteindelijk in Merchtem beland is. De Guatemalteekse gasten zijn hier enkel maar die week en de vergadering kon nergens anders plaatsvinden.

Het hoeven niet altijd kritische opmerkingen te zijn. Jos Dours had een Kleine Raak meegenomen naar het werk. De reactie van de collega’s/directie was heel positief. Ze verschoten ervan dat we als beweging zoveel volk op een weekdag op de been kregen voor een bedrijfsbezoek.

 

Na de pauze stonden we op een ludieke manier stil rond de werking van Wereldsolidariteit. Quizmasters van dienst waren Peter Van Riet(secretaris van het verbond) en Hugo Verwimp, met als assistentes Liesbet Van Lil (regioverantwoordelijke Pajottenland) en de dochter van Peter.

Het centrale thema tijdens de Quiz was “tijd”. De wereld zal er tegen 2015 helemaal anders uitzien! Dit beloofden ALLE 191 staatshoofden van de Verenigde Naties in 2000. Hun engagement om armoede en onrecht aan te pakken hebben ze neergeschreven in De Millenniumdoelstellingen. We wachten al 10 jaar op resultaten.  Met  de tijd die ons nu nog rest is het  “Vijf voor twaalf”,  tijd om in actie te schieten. Elke ploeg begon daarom met dit startuur. Door vragen juist te beantwoorden, kon je de tijd terugzetten. Om het verschil duidelijk te maken kreeg elke groep naar gelang de punten in de eerste ronde een land toegewezen (BelgiŽ, BraziliŽ of IndonesiŽ). Dit had gevolgen voor het verdere verloop van de quiz. Bij sommige vragen verdiende het ene land meer minuten dan het andere. Via verschillende vragenrondes stonden we even stil bij de verschillende millenniumdoelstellingen, de landen waar Wereldsolidariteit actief is, inkomsten en uitgaven van Wereldsolidariteit.

 Wist je dat ?!

-       Wereldsolidariteit 73% van zijn uitgaven rechtstreeks in het Zuiden besteed

-       Wat de inkomsten betreft, deze bestaan voor uit subsidies(63%). De andere gelden komen vooral van giften en via structurele overeenkomsten met KWB(als een deeltje uit je lidgeld),  KAV,…

-       De giften worden vooral verzamelt met “sprint voor een kind”, onder deze naam loopt Wereldsolidariteit met een ploeg tijdens de 20 km van Brussel (dit jaar op 30/5). AloÔs De Smedt en Walter Legroux zijn nog op zoek naar sponsers hiervoor.

-       Wereldsolidariteit organiseert ook inleefreizen. Zo bezochten Marleen Jacobs en Joris Robberechts projecten in Burkina Faso, Norbert Kemels in Sri Lanka en Willy Verspecht in Guatemala. Dit jaar gaan er ook enkele mensen van onze KWB naar IndonesiŽ. Wie?

Er werd ook even stil gestaan bij de Schone Kleren Campagne. Maar met welk wasproduct krijg je je was wit en wat betekenen de verschillende labels? Als je het aan mannen vraagt ….  Big Problem!

De uitslag was te voorspellen : BelgiŽ kreeg zijn tijd het verst teruggedraaid, voor BraziliŽ en IndonesiŽ.

IndonesiŽ staat er misschien het slechtst voor, maar de hulp zal vooral uit BelgiŽ moeten komen.

 

  L’aminiang - (Mijn bijnaam gekregen tijdens een inleefreis in Senegal )

 Dominiek

 

 De parabel van de twee cimbalen

 

Er was eens een man die meespeelde in een groot orkest. Hij hanteerde de cimbalen. Het orkest gaf een grote uitvoering. De koning van het land zou aanwezig zijn.

 

De man met de cimbalen moest maar ťťn keer ‘toeslaan’, maar hij lag er nachten van wakker. Het leek hem een grote opdracht. Hij mocht namelijk geen fractie van een seconde te vroeg of te laat zijn.

 

Op het ogenblik van de uitvoering waren zijn handen klam van het zweet en zijn zenuwen tot het uiterste gespannen. Toen is het grote moment gekomen. Hij sloeg zijn cimbalen op het goede ogenblik, er stroomde een gevoel van geluk over hem.

 

Na de uitvoering gingen het applaus en de bloemen naar de dirigent en de soliste; hun naam stond ’s anderdaags in de krant.

 

De man met de cimbalen is diezelfde avond stil naar huis gegaan en is gelukkig ingeslapen. Zijn kleine taak had hij op een grootse wijze volbracht en de koning had het gezien.

 

ERE wie ERE toekomt ! 

 Hoe konden we Gitte Van Den Troost vergeten. Ze doet haar eerste communie in Merchtem. We wensen een heel toffe communiedag aan Gitte en haar ouders.

 

KWB-kookavond 20 april 2010

 12 aanwezige kooklustigen aten ‘als leeuwen’ …

 Kikkerbillensoep 

Voor 8 personen

3 l kippenbouillon

1 venkelknol

1 grote wortel

2 stengels witte selderij

1 prei

4 eetlepels margarine of boter

 

 

24 paar kikkerbillen

2 eetlepels bloem

2 dl droge witte wijn

2 dl room

Pezo

Pernod (Ricard) – anijsdrank

 1.   Verwarm de kippenbouillon op een zacht vuurtje

2.   Snijd de venkel in stukjes. Bewaar het groen. Snijd de wortel in heel kleine blokjes, de selder in staafjes, het preiwit in ringetjes.

3.   Stoof de groenten in 2 eetlepels margarine of boter. Overgiet met 1,5 l bouillon. Laat nog 5 min. Pruttelen.

4.   Zeef de groenten uit de bouillon en bewaar ze warm.

5.   Leg de kikkerbillen in de bouillon en pocheer ze. Haal ze eruit en ontbeen ze. Giet de bouillon weer bij de rest.

6.   Smelt in een grote kookpan 2 eetlepels margarine of boter en strooi er de bloem over. Laat dit roerend met een garde 3 minuten koken.

7.   Voeg al roerend de witte wijn, de bouillon en de room toe. Laat even doorkoken en kruid.

8.    Schep in elk soepbord een torentje groenten. Leg er wat kikkerbillen op. Overgiet met de hete soep. Werk af met wat venkelgroen en voeg er een scheutje Pernod (Ricard) aan toe.

 Oostends vispannetje

 IngrediŽnten voor 4 personen

200 g zalmfilet

200 g noordzeetongfilet

200 g noordzeegarnalen (gepeld)

4 dl visfumet (gebruik gerust ‘Liebig-blokjes’)

75 g boter (bakboter)

75 g bloem (tarwebloem)

0.5 dl wijn (wit/droog)

4 dl room

125 g champignons

150 g kaas

peper

zout

 

De visblokjes pocheren in de visfumet tot ze halfgaar zijn. De vis uit het kookvocht halen.

De boter smelten en er de bloem doorroeren tot een blonde roux. De ingekookte fumet over de warme roux gieten en mengen.

De champignons stoven in een beetje boter en het kookvocht bij de saus voegen. Vervolgens de witte wijn en de room erbij doen. Opnieuw tot de helft laten inkoken en op smaak brengen met peper en zout.

Van het vuur halen en er de gemalen kaas en de garnalen doorroeren.

De visblokjes in een vuurvast schoteltje schikken en overgieten met de saus. Er nog wat gemalen kaas over strooien en laten gratineren in een voorverwarmde oven op 200 graden. Afwerken met wat gehakte peterselie.

Serveren met stokbrood of puree.

  

Italiaanse kaastaart – tiramisu  (De naam betekent letterlijk trek mij omhoog, wat zoveel inhoudt als beur mij op of maak mij blij)

500 g mascarpone

3 kopjes sterke koffie

1 geutje Amaretto (likeur)

4 eieren (4 dooiers en 3 eiwitten) 80- 85 g griessuiker

Boudoirs (1 doos)

 

Klop de dooiers en de suiker.

Breng er de kaas onder.

Nadat je de 3 eiwitten hebt stijfgeklopt, roer je ze er voorzichtig onder.

Bedek de bodem met in koffie gedrenkte boudoirs.

Besprenkel met Amaretto (doseer, houd hierbij rekening met de smaak van je gasten.)

Giet er de helft van het beslag over.

We passen uiteraard dezelfde werkwijze toe voor de volgende laag.

Met cacaopoeder afwerken.

In de koelkast laten overnachten (in de diepvries heeft onze taart hiervoor maar een paar uur nodig!)

 

Koks van dienst: Egied en Herman

 

 

 Volgende KWB-kookavond

 Dinsdag 15 juni 2010

 Kerkeboomgaard 19 u

 ‘Spies-Spijzen’

 

Een dagje Brusselen met KWB

 Op vrijdag 14 mei (Hemelvaartweekend) trekken we erop uit en gaan we een dagje op verkenning naar Brussel. We vertrekken aan het station in Merchtem om 9.52u (zorg dat je om 9.35 u. aan het station bent) en komen dan aan om 10.20u in Brussel Centraal.

 In de voormiddag

Bezoek justitiepaleis. We voorzien dat we rond 11u kunnen beginnen aan ons bezoek. Bovendien krijgen we een gids voor wie het gebouw geen geheimen meer heeft, Frans Sablon.  Het is een indrukwekkend gebouw met ontzettend veel zalen en kamers, reusachtig groot en toch alweer te klein. We houden een middagpauze van 12u tot 13.30u ongeveer. We zoeken een picknickplaats in de buurt of gaan een broodje eten op het plein naast het Justitiepaleis, dat kunnen we bereiken met de lift.

 

In de namiddag is er mogelijkheid tot keuzeactiviteit

1e  mogelijkheid

We brengen een KWB –traditie gebonden bezoek  aan een brouwerij. En niet zo maar de eerste de beste. Duvel, Palm, Rodenbach, … die kennen we allemaal al.

We bezoeken de brouwerij Cantillon, de enige nog werkende brouwerij in Brussel en meer dan 100 jaar oud. Vanaf 1978 is hier het museum van de geuze gevestigd en krijg je uitgebreid antwoord op alle mogelijke vragen i.v.m. geuze, kriek, lambik, faro en framboise. Het bezoek sluit af met een degustatie en dan gaan we proeven dat de kriek en de geuze van vroeger helemaal anders smaakten dan het “fruitsap” dat nu verkocht wordt. Smaken veranderen. We kunnen van het Justitiepaleis te voet naar het geuzemuseum wandelen. De afstand bedraagt ongeveer 2.5km. Voor mensen die het moeilijk hebben, is er de metro. Vier haltes zijn er nodig om aan het

geuzemuseum te geraken.

 2e mogelijkheid

Gezinnen met kinderen die niet naar het geuzemuseum willen gaan, kunnen in de buurt van de Marollen een zoektocht doen op kindermaat. Ze krijgen daarvoor een routebeschrijving uitgewerkt door “Op vadroei door Brussel”. De wandeling met Marol en Karakol voert je door het oude Brussel.

 

Graag zouden we de dag afsluiten op het terras van het muziekinstrumenten- museum. Vandaar heb je een mooi overzicht over Brussel. Als we van de Cantillon brouwerij vertrekken te voet, is het weer een halfuurtje stappen (ongeveer 2.3km).

We hebben een trein terug om 17.41u of 17.51u. Aankomst te Merchtem (station) om 18.09 of 18.17u.

Prijs per persoon: 5 euro. Overschrijven op 799-5500505-25 (KWB Merchtem) met vermelding aantal personen en voor 10 mei . Kinderen onder 12 jaar gratis. Vermelden als jullie gebruik maken van de activiteit voor kinderen. 

Gepast schoeisel voorzien (Brussel is nogal hobbelig), we leggen toch wat kilometers af  en eventueel picknick.

Contactpersoon voor eventuele vragen: Eddy Geeroms Puursstraat 29 (Tel.0477/791881 – eddygeeroms@hotmail.com)

Kaartkampioenschap ‘Wiezen’ß 2009-2010

 Finale kaartavond op 23 april 2010

  

Vrijdag 23 april was alles nog mogelijk. Luttele punten verschil en heel wat kanshebbers op de titel ‘kaartkampioen’.  Jempi Thomas haalde het met een banddikte voor Gunnar Wauters.

 1.    Thomas Jean-Pierre (199 p)

2.    Wauters Gunnar (196 p)

3.    De Block Eli (179 p)

4.    Ringoot Frans (171 p)

5.    Geeroms Eddy (155 p)

Het 24e kaartkampioenschap zit er op. Winnaar van de laatste avond werd FranÁois Berghman met 50 punten. Er werd behoudend, zelfs verdedigend gespeeld.

Iedere deelnemer mocht aanschuiven aan een mooie prijzentafel.

 

Ballekes in tomatensaus met frietjes stond op het menu.®

 

Proficiat en dank aan alle medewerkers, helpers, … om alles in goede banen te leiden.

Op naar het 25e KWB-kaartkampioenschap in oktober.

 

Francis

 

Uit de archieven van de KWB

 

De geciteerde teksten komen integraal
uit documenten van het betreffende jaar.

 

1956

 

De vergadering wordt geopend met een gebed voor de overledenen van de ramp in de kolenmijn van Marcinelle.

 

Clement Braeckman, lesgever van het verbond, komt spreken over:

hoe kunnen wij samen gelukkig zijn’.

 

We laten Clement aan het woord:

 

         De wrijvingen of botsingen tussen man en vrouw. Waarom dit alles? Omdat zij van meningsverschil leven. De man kan uit zo een midden komen en de vrouw uit een heel ander en toch worden die twee wezens te samen getrokken.

         De wrijvingen kunnen komen door kinderen, het verbieden door de man en toegeven door de vrouw, kan botsingen brengen in huis. Indien dit gebeurt wees verstandig nooit in het bijzijn der kinderen woorden te hebben, want dat blijft hun immers bij.

         Als er iets in het huishouden niet gaat, laat er geen dagen en nachten over voorbijgaan, maar regelt het seffens. De man moet in het huisgezin de koning zijn, niet door zijn heersing, maar door zijn persoon. De vrouw daarentegen koningin, en de kinderen onderdanig in liefde en gehoorzaamheid aan hun ouders.

         En tenslotte : de kinderen. Geen huisgezin is voltooid zonder kinderen, want de man voelt zich maar eerst gelukkig als het eerste wichtje geboren is, dan is de band gesmeden, zij hebben tot doel te zorgen voor de vooruitgang, het leven, de maatschappij, de kerk en de hemel en dat kan maar eerst na de stap in het huwelijk.

         De vrouw wordt maar schoon na de geboorte van haar kindje, omdat zij hier moeder wordt en als een leeuwin voor haar kroost zorgt. Denk maar aan een kindje dat de wereld gaat verlaten, hoe een moeder alles doet; aan het bedje waken, want rusten en eten kent ze niet alleen haar kindje en als een leeuwin blijft zij de doodstonde afwachten.

Dit is in het kort de weergave van de studiekring van  22 maart 1956.

De secretaris.

Dat is straffen toebak hť!


 

De verbondelijke wandelkalender

 

13 juni Boortmeerbeek. ‘Tussen de Leuvense vaart en de Dijle’ van 9u tot 15u. afstanden 5, 7 en 15 km. KWB Chalet o/d berg; Schoubroekstr. 2

Info: Miele Uyterhoeven: 0472/ 31 06 49

 

20 juni St. Martens Bodegem ‘Bodegemse beken en bossenwandeling’ van 9 u tot 15u. Afstanden 6 ,12 en18 km. R.C. Solleveld, Solleveld 11. Info Roger Peysmans 02/ 569 39 82.

 

27 juni Vilvoorde ‘Pjeirefretters’. 9u tot 15u. Afstanden 8 en15 km. Rooseveltlaan, (Koemarkt)  Info Tony Van Asch 02 / 253 13 69.


 Jij bent zo mooi, zo klein, zo heel bijzonder, mijn wonder

 Jonas,

zoontje van Davy en Leen Van Der Perre-Robberechts

 Samen parochie vieren!

Doe je mee?!

Je aanwezigheid en steun doen wonderen, zowel de jeugdbewegingen als de volwassen bewegingen zijn opgetogen over onze goede lokalen.

 Je wil zelf de handen uit de mouwen steken op onze parochiedag?

Er is werk voor iedereen :

 •  Zaterdag 15 mei, klaarzetten vanaf 9 u.
 •  Zondag 16 mei vanaf 11 u.

 KWB staat naar gewoonte in voor de barbecue.

Alle info bij Geert Ringoot, Kapelleveld 29 (052/37.40.20).

 

 

Moezelreis 28 – 29 – 30 mei

 

We zijn heel blij dat we met een volle autobus op stap gaan in de SAAR-MOEZELstreek. De laatste richtlijnen worden aan de deelnemers meegedeeld.

Had je ook goesting om mee te gaan, maar heb je een beetje lang getreuzeld om in te schrijven … geef alvast je naam door, je weet nooit!

 

Norbert          052/37.02.68 - Jean                       052/37.35.36

 Wist je?!

 

 • Dat de KAV-vrouwen er met charmes in slaagden een trein een extra halte te laten maken in Merchtem!
 • Dat het bier (pils) op de laatste kaartavond volledig op was. Er werd nochtans geen pekelharing gegeten.
 • Dat het wandelclubje KWB’ers van zondagmorgen groter wordt. Vertrekuur en plaats te bevragen bij Polle, Roger, Jos, Louis, Erik, Walter.
 • Dat Jean V.M. terug aan de slag is als koster in de kerk. Jean is ‘bijna’ hersteld.
 • Dat Daniel zijn oorapparaat verloren is en … hij heeft het niet horen vallen.
 • Dat de informatievergadering rond verkeersveiligheid door Koen Van den Borre inhoudelijk zeer sterk was. De deelnemers – ze waren spijtig genoeg met te weinig – hebben heel wat bijgeleerd van deze ‘specialist’ in ’t vak.
 • Dat Cis Wijns volop aan het trainen is voor de beklimming van de Mont Ventoux. Hij raast aan 20 km/u door Merchtem en omstreken.
 • Dat we de Jo ook regelmatig zien fietsen met zijn bike.
 • Dat Willy Cleymans de fiere grootvader werd van JARI. Peter Willy zal zijn kleinkind heel graag vertroetelen.Helaba!

 We durven al onze KWB-leden oproepen om mee te werken aan nieuwe initiatieven.

Met 350 leden hebben we een enorme waaier aan talenten in huis. 

Daarom deze oproep

 TALENTENJACHT!

 

         We hebben leden die met hun handen wondere dingen kunnen verwezenlijken: metsers, schrijnwerkers, mechaniekers, hoveniers, lassers, koks, schilders, elektriekers, techniekers, vloerders, snoeiers, computer analisten, programmeurs,…

           We hebben mannen die hun vrije tijd doorbrengen met een fantastische hobby: miniatuurbouwers, tekenaars en schilders, wijnkenners, dichters, gidsen…

           We hebben mannen voor wie papieren invullen of brieven schrijven geen moeilijkheden opleveren.

           Er zijn KWB’ers voor wie de werking  van mutualiteiten, verzekeringen en bankwezen; gemeente, OCMW gewone kost zijn…

           Er zijn leden die onvergetelijke reizen hebben gemaakt overal in de wereld

           Sommigen hebben knappe onderwerpen om eens samen over van gedachten te wisselen, een gespreksavond te organiseren…

           Misschien staat er een suggestie in de sterren geschreven!

 

Deze niet te versmaden kennis, wetenschap, vakmanschap betekent voor een beweging een rijke bron aan informatie en talenten.

 

Daarom dit initiatief.

Wat wordt het aanbod voor het jaarprogramma  2011

 

IdeeŽn – initiatieven – praktijk – theorie alles kan!!!

 

Heb je een idee, kun jezelf voor een activiteit zorgen, kan er op je werk een fabrieksbezoek doorgaan….alles is welkom!

 

Geef je seintje aan Hedwig Dours, Wouter Kemels of vertel het aan je wijkmeester en je helpt mee aan de samenstelling van ons  jaarprogramma 2010 – 2011.

 

Het bestuur van KWB en de wijkmeestersploeg maken wel een keuze uit het aanbod dat jullie aanbieden.

Kruisende KWB- woorden

 Even tot rust komen, vul dit kruiswoordraadsel in, en win een  toffe prijs (nog een verrassing).

Het ingevulde kruiswoordraadsel binnen brengen bij Geert Ringoot Kapelleveld 29.

De oplossing kan u lezen in de Kleine Raak van juni.

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Horizontaal

 

Verticaal

 

 

 

 1. wie is kaartkampioen van 2009-2010 (voornaam)
 2. tegen – vrouwelijk dier
 3. welke les was er op 20 april om 19u in de Kerkenboomgaard
 4. eerste letter van Latijn
 5. elastiek – drinkbaar vocht
 6. hoeveelheid (meervoud)
 7. Chinese maat
 8. asvaas – deel van een eetservies
 9. dans – betaalmiddel
 10. wat is te verkrijgen op zondag 9 mei  “moederdag bij kwb”

 

 1. speelkaart – munteenheid
 2. voegwoord – voedingstof – dieren verblijf
 3. persoonlijk voornaamwoord – eenheid
 4. lichaamsdeel
 5. neiging – monnikskleed
 6. wat hebben 25 deelnemers aangekocht in februari 2010
 7. voorzetsel – ik gij (afkorting)
 8. zeegolf – camera beeldje
 9. landmaat – vul in RS –goud
 10. vordert - ironie

 

 

 

Ps: wat hulp nodig zie Kleine Raak van April en Mei.

Snarf R.

 

KWB Gezinsweekend

Van vrijdag 10 tot zondag 12 september 2010

Dit jaar trekken we naar het mooie bosrijke Limburg. Met KWB Merchtem zijn we reeds de 3de maal te gast in vakantiehuis Fabiola. We logeren in een modern gebouw met  mooie gezinskamers die allen beschikken over douche, wc en lavabo. Ook het veelzijdige domein biedt tal van mogelijkheden zoals ontspanningsruimtes, sporthal, zwembad, speeltuin, klimparcours, voetbalveld, … en zal ons zeker weten te bekoren. Het vol pension menu zal de moeite waard zijn.  Ga gerust eens kijken op de site  www.kfh.be

Een greep uit het programma: pillampentocht, sport en spel, wandeling, kwis ŗ la KWB, muziek en ….dans, zwemmen, kwb-lokaal, ontspanning, fotozoektocht, een toffe babbel ….

Leeftijd

Prijs

Jonger dan 3 jaar

gratis

Van 3 tot en met 6 jaar

35 euro

Van 7 tot en met 12 jaar

45 euro

Van 13 tot en met 17 jaar

55 euro

Van 18 tot ……………jaar

70 euro


Wees er snel bij…… we beschikken over 120 bedden. Schrijf het bedrag over op rekening nr. 799-5500505-25  van KWB Merchtem met vermelding KWB Weekend Maasmechelen + aantal personen. Bezorg bovendien de nodige gegevens aan Wouter Kemels, Sint Huybrechtstraat 30 te Peizegem, 052 376433 en/of stuur een mailtje naar gezinsweekend@kwbmerchtem.be

 

 

 

 

Naam

voornaam

geboortedatum

bedrag

1

 

 

 

 

2

 

 

 

 

3

 

 

 

 

4

 

 

 

 

5

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

home: www.kwbmerchtem.be