kleine raak
ledenblad van KWB - Merchtem
mei 2011

Wijnwandeling – vrijdag 27 mei  

  We vertrekken voor onze 4de wijnwandeling aan de parking naast het kerkhof van Merchtem voor een tochtje van ongeveer 5 km.

Onderweg genieten we van de natuur gekruid met een toffe babbel in fijn gezelschap. We proeven op enkele plaatsen van een glaasje lekkere wijn vergezeld van een bijpassend hapje en een mooi tekstje. Het is niet de bedoeling om een bespreking te houden van de wijn die we drinken, het is gewoon de bedoeling om een toffe avond te beleven.

Vooraf inschrijven is niet nodig. De deelnameprijs bedraagt €4.

Vertrek om 19u30.

 

Stadsbezoek ‘Vilvoorde City’

Vrijdag 13 mei 2011

19.30 u. STIPT

KWB-lokaal.

 

 

Een stadsbezoek, met zowel het culturele en historische erfgoed als het ontdekken van de gezellige plekjes (lees ijzerwinkels), heeft een vaste plaats op het activiteitenaanbod van KWB.

 Dit jaar wordt de stad van de ‘pjeirefretters’  Vilvoorde City niet ver van de far west‘ (Kris De Bruyne) ons doel.

 We starten om 19.30 u. SUPER STIPT aan het KWB-lokaal met de bus.

 In Vilvoorde krijg je de keuze : 

  1. Ofwel een gegidst stadsbezoek met achteraf natuurlijk een pintje,
  2. En anderzijds een groep die meer de gezellige plekjes van Vilvoorde zal ontdekken.

 Inschrijven is noodzakelijk tot uiterlijk zondag 8 mei bij Hedwig, Francis of Wouter of in het KWB-lokaal.

 Deze uitstap kost 5 euro, te betalen bij inschrijving of op rekening 799-5500505-25 met inschrijving VILVOORDE.

FAMILIENIEUWS

 

 

Jeanne Leroy,
schoonmoeder van KWB’er Luc Heylen

  

 Jij bent zo mooi, zo klein, zo heel bijzonder, mijn wonder!

 Jef, geboren op 26 maart 2011
zoontje van KWB’er Joris Verspecht en Charlotte De Bruyn
kleinzoon van KWB’er Willy Verspecht

 June, geboren op 20 februari 2011
dochtertje van KWB’er Kenny Nuyts en Annelien Hofmans

 

 

 

KWB’er Thomas Vanderstraeten huwde op 9 april met Karen Denayer.

We wensen het jonge paar een mooie toekomst.

  

25ste Kaartkampioenschap ‘Wiezen’

 

Luc Van Schuerbeeck wint met millimeterspurt!

 

 

Spanning tot de laatste slag, kippenvelmoment, emotie…ongelooflijk, dit waren de termen die op de slotavond van het kaartkampioenschap te horen waren. Luc Van Schuerbeeck en Jan Vrancaert behaalden allebei 244 punten. Spanning alom, de jury moest de knoop doorhakken, op basis van het aantal aanwezigheden werd Luc met een 6 op 6 de winnaar en Jan met 5 op 6 deelnames nummer 2. Het podium werd compleet met Gunnar Wauters die als 3de eindigde.

 

Zij mochten als eersten kiezen uit de rijk gevulde prijzentafel. Iedere deelnemer kreeg een prijs en deelnemen blijft bovendien nog altijd belangrijker dan winnen.

 

Op vrijdag 8 april namen 44 kaarters deel aan de 6de en laatste avond van dit kaartkampioenschap Wiezen. Pol Cornelis kreeg de beste kaarten en werd met 84 punten tot overwinnaar van de avond uitgeroepen. Vele helpers zorgden voor een schitterende afsluiter; Traditioneel krijgen de deelnemers een portie frietjes met stoofvlees als traktatie.

 

Bedankt organisatoren, medewerkers en medespelers.

 

Hopelijk hebben alle deelnemers deugd gehad aan dit kampioenschap en mogen we ze volgend jaar opnieuw begroeten

 

 

 Wist je?

 ·         Zondag 10 april sloeg Frans Sablon in De Werkman nen pandoer in dubbel spel.

·         Misschien gebeurt dit wel vaker in dubbel spel maar allé, toch goed voor een vermelding in de Kleine Raak, niet waar ?

·         Medespelers: Theo Teugels, Jules De Winde, Rieke Van Riet.

·         Getuige: Benoit Haverals

  

Welkom aan onze nieuwe leden

 

Philip De Baerdemaeker, Kattestraat, Merchtem

 

We wensen Philip veel deugd en vriendschap in onze  KWB-familie. Zijn wijkmeester Herman Vander Straeten motiveert hem wel om deel te nemen aan onze activiteiten. Philip naam reeds deel aan het bezoek aan de Deltawerken.

 

 Kookles van 22 maart in het teken van het WK-voetbal

 Beierse stoofpot

 

 

Ingrediënten (4 personen)

 

500 gr. doorregen runderlappen

60 gr. boter

z + p

2 uien

1 laurierblad

1 theelepel kummelzaadjes

½ dl azijn

1 eetlepel suiker

1 kleine rode kool

1dikke plak ontbijtkoek

 

 

Bereidingswijze

 

Snijd het vlees in grote dobbelstenen en bak deze in hete boter. Draai het vuur wat lager, strooi zout en peper op het vlees en voeg er de gesnipperde uien, laurier en kummel bij.

Laat het even fruiten, giet er een klein beetje water op, leg het deksel op de pan en laat dit een uurtje zachtjes smoren.

Voeg de azijn en de suiker toe, eventueel nog een scheutje water en leg de gesnipperde kool op het vlees. Laat dit met het deksel op de pan nog ongeveer 3 kwartier verder stoven tot kool en vlees gaar zijn.

Neem de kool en het vlees uit de pan en leg dit op een schaal. Voeg aan het overgebleven vocht de verkruimelde ontbijtkoek toe, roer enkele malen goed door en giet deze saus over vlees en kool.

 

 

 

5e les – dinsdag 21 juni 2011 “Belgische gerechten”

19 u. Kerkeboomgaard

 Ø Kleine Noordzeetong met grijze garnalen en champignons

 Ø  Lamsvlees met Brabantse groenten en kriekenbier

 

 MOEDERDAG

 

·        Tot zondag 1 mei kreeg je de gelegenheid om in te schrijven voor dit moederdagontbijt. Op zondag 8 mei met moederdag komt een KWB-bestuurslid pistolets, koffiekoeken of sandwiches bij jou thuis brengen. Smakelijk…

 

·        In het KWB-lokaal ‘De werkman’ worden alle extra verwend ter gelegenheid van moederdag. Alle vrouwen die zich bekommerd weten met en voor kinderen, willen we deze dag alle goeds en alle liefs toewensen. Een heel dikke knuffel in naam van KWB.
Proficiat aan alle dames.

 

 

 

 De jonge moeder

  In een aan het stuur bevestigd zitje haar kind,

dat brabbelgeluidjes spreekt. Natuurlijk verstaat ze die,

o wat straalt haar gezicht.

Nu is het moment nabij dat zij, het trappen stakend,

haar kind een kus op het hoofd zal geven,

want welke jonge moeder kan die verleiding weerstaan

tijdens zo’n heerlijke dag, fietsend aangekomen op het

hoogste punt van een brug

met uitzicht.

  

Peter Van Lier

 Uit: ‘555 gedichten over leven, liefde en dood’, Jozef Deleu

Lannoo, 2009

 

 Wist je?

 

Dat bestuurslid en computerman Hans Verbruggen de kranten haalde. Hij was de begeleider-leraar van Sander Van der Perre uit Steenhuffel uit de 6e klas elektromechanica van de G.T.S. Merchtem;

Sander werd de winnaar van de SKF-wedstrijd. SKF is de grootste producent ter wereld van lagers (‘roulementen’). Om de 2 jaar organiseert SKF België deze wedstrijd voor leerlingen van het secundair en hoger onderwijs.

Proficiat aan Hans die fier mag zijn als begeleider van de winnaar.

 

Verkiezingen bij KWB

 

Beste KWB-er,

 

De tijd vliegt snel en Wouter heeft als voorzitter al een termijn van 4 jaar achter de rug. Het bestuur heeft er eveneens een periode van 2 jaar opzitten. Het mag gezegd dat die mannen een schitterende en dynamische werking hebben op touw gezet. Proficiat voor deze vrijwillige en onverdroten inzet.

 

Om de 2 jaar kiest KWB Merchtem een nieuw bestuur. Maandelijks komen de wijkmeesters samen om de werking van onze afdeling te evalueren en om de nieuwe activiteiten te organiseren. Al deze wijkmeesters zijn kandidaat bestuurslid.

We kiezen 11 bestuursleden op de wijkmeestersvergadering van de maand juni. Uit deze verkozen bestuursleden wordt door de leden op de startvergadering in oktober 2011 een kassier en een voorzitter gekozen.

 

Goede vriend misschien voelt ge ook iets kriebelen en wilt ge ook graag meewerken met en aan onze activiteiten. Geef een seintje aan Wouter Kemels 052/37 64 33 voor eind mei 2011 en je wordt wijkmeester, misschien bestuurslid of je weet maar nooit de nieuwe KWB-voorzitter. Doe mee!

 

 

O.-L.-Vrouw ter Noodt - Merchtem

 

PAROCHIE IN FEEST

 

Zondag 15 mei 2011

 

§   10.30 u. : verbondenheid vieren in de eucharistie

§   Vanaf 11.30 u. : welkom op het parochieplein en zaal ’t Vijverdal

§   12 u. : motorwijding door Pater Karel

§   Van 13 tot 16 u. : optreden van verschillende verenigingen

§   16 u. : optreden orkest “Alter Ego Light”

 

Eten, drinken en animatie


KWB houdt stand tegen EERSTE!

 

Onze zaalvoetballers hielden moedig stand tegen het potige ‘Den Bleeke’.

 

KWB kwam op DONDERDAG 14 APRIL uit tegen zaalvoetbalclub ‘Den Bleeke’. Het zou een memorabele match worden. De zaal zat vol met supporters. (Van andere ploegen bleek later, maar dat deed niets af aan de sfeer.) Zes moedige KWB-ers konden de arena binnenstappen om het op te nemen tegen de 8 jongelingen van ‘Den Bleeke’.

 

De match begon direct op het scherp van de snee. Den Bleeke was van plan niets aan het toeval over te laten en kozen resoluut voor de aanval. Met stevige schoten belaagden zij ons doel. Ze gaven onze doelman Marc Meskens de indruk dat hij voor het vuurpeloton stond.

 

Onze verdediging moest zich dus van zijn sterkste kant tonen en dat deden we, onder de ervaren leiding van libero Kries Teugels. Vele aanvallen stuitten op het blok Teugels-Meskens. Terwijl ook stoorzender Laurens De Brucker heel veel ballen op het middenveld wist af te snoepen, hoorden we de tegenstanders al eens luidop vloeken. Ze waren gewaarschuwd….

 

De eerste venijnige prik voor de tegenstanders kwam er toen de bal toevallig in de voeten van Tim Meeus kwam. Die wist de bal, van ver, nog ‘toevalliger’ in doel te werken. 1-0 stond het op het scorebord! KWB nam de leiding tegenover de potentiële kampioen van de tweede klasse!

Het moet wel gezegd dat het offensief vooral van de rood-witte tegenstanders kwam, maar de KWB-verdediging stond er als een muur. Gelukkig hield scheidsrechter Rudy de teugels heel strak. De spreekwoordelijke ‘teugels’ dan, dit slaat niet op onze libero of zijn zoon Jeroen die ons kwam versterken. KWB werkte af tegen 100% en scoorde uit elke aanval. De keeper van de tegenstander was hierdoor van zijn stuk gebracht en kon terecht ‘den bleke’ genoemd worden.

 

KWB wist nog 2 keer op voorsprong te komen via Laurens (2-1) en Gunter Louncke (3-2) en kozen dan voor de verdediging en het behoud van de voorsprong. Den Bleeke voerde de druk steeds hoger door straffe kanonschoten en vlug tik-tak-voetbal. Een spannende match was het alleszins.

 

Hoeveel het uiteindelijk werd, moet U maar eens aan onze dappere gladiatoren vragen. Ons motto is immers ‘Deelnemen is belangrijker dan winnen’ en dus heeft de uitslag niet zo’n belang. Wij danken bij deze nog het stel Ringoten (Geert & Jonas) dat voor ons kwam supporteren. Zij hadden er belang bij dat Den Bleeke puntenverlies leed. Vk Ifi C doet het nu eenmaal heel goed in de reeks en maakt ook aanspraak op de titel.

 

Afsluiten doen we met de quote van onze trainer Aloïs De Smedt: “’t Zat goed ineen.”

(TM)


Verslag van de KWB – daguitstap van zaterdag 16 april 2011

 

Tegen 7 uur, nog in de prille morgen, werd verzameld in de Werkman, voor wat beloofde een mooie dag te zullen worden, droog en zonnig volgens het weerbericht. Toch waren op dat vroege uur al KWB’ers in de weer voor het aanleggen van een bijkomend petanqueplein aan ons lokaal; sommigen onder hen waren blijkbaar ietwat jaloers dat ze niet ingeschreven hadden voor de uitstap, want de drilboor werd wel opvallend luidruchtig gehanteerd. Na verwelkoming en inleiding door Herman werd de opzet van de dag toegelicht door gids Bart, al in een eerste leerrijke aardrijkskundig-geologische en geschiedkundige uiteenzetting, aan de hand van grote schoollandkaarten.

 

Wetenswaardig dat de Thames in Engeland ooit een zijrivier van de Schelde geweest is, merkwaardig toch ook waarom de grote rivieren in België, en ook de Rijn, eerst naar het Noorden stromen, om dan plots naar links, naar het Westen, af te buigen om uit te monden in de Noordzee in het Nederlands-Zeelandse Deltagebied (heeft te maken met de grens van de ijstijd van 10.000-den jaren terug waar de ijsmassa’s een dam vormden voor het aankomende water dat dan wel zijn loop moest wijzigen), en ergens verontrustend dat het zeepeil al maar blijft stijgen, en zal blijven stijgen (niet alleen te wijten aan de opwarming van de aarde), dat de neerslag zal toenemen, terwijl integendeel de bodem van Nederland lichtjes zakt en zal blijven zakken (veel turfgrond).

 

Dan toch met een enigszins ijl gevoel, te wijten aan een lege maag - want er was nog niet ontbeten, de bus op, waar aan eenieder van de 50 deelnemers een werkelijk prachtige documentatiemap overhandigd werd, met 2 grote kleurenkaarten van het reistraject. Daarbovenop kwam er nog meer mondelinge uitleg van Bart, over de overstromingsramp waardoor Zeeland getroffen werd in 1953 (vergelijkbaar met de tsunami in Japan, ook in Nederland waren er gebieden waar het allesverwoestende water tot boven de nokken van de daken gekomen is), ook i.v.m. windenergie (windmolenparken) en zonnepanelen.

 

Over Temse – waar als gevolg van wegeniswerken onze buschauffeur zich vastreed in de smalle straten, zodat een 10-tal minuten achterstand op het schema geboekt werd, tot paniek van sommigen wiens maag nu echt begon te knorren – werd de weg vervolgd tot Bazel (Rupelmonde-Kruibeke). Het was echt wel de max om met de bus, over een smal kiezelpad, kilometers lang te rijden door een aangelegd gecontroleerd overstromingsgebied van 600 hectaren, en ook natuurgebied, dat 1 à 2 per jaar dienst zal doen als buffer/wateropslag om indien nodig het peil van de Schelde met een halve meter te doen dalen. De werken zijn hier en daar nog aan de gang, maar het overstromingsgebied zou eind 2011 in werking kunnen treden.

 

Hier ziet men het verschil in aanpak tussen België (na de overstromingsramp in Ruisbroek in 1976 met Koning Boudewijn die met zijn botten aan toch onder zijn voeten kreeg omdat er wel geld was voor Van den Boeynants om met zijn

F-Zestiens over te vliegen); in België werd na Ruisbroek het SIGMA-plan uitgewerkt: een andere Griekse letter afgeleid van Schelde: SIGMA wil het water beheersen door nieuwe dijken te maken, bestaande te verhogen en te verstevigen en door te werken met gecontroleerde overstromingsgebieden – de invloed van eb en vloed is op de Schelde merkbaar tot in Gent – het is de combinatie vloed, springtij en westenwind die de problemen veroorzaakt - terwijl het de bedoeling van DELTA was het overtollige water buiten en dus in de zee te houden. Voor België kan dat natuurlijk niet omdat de haven van Antwerpen via de Westerschelde bereikbaar moet blijven.

 

Lekkere koeken en straffe koffie in Burcht, vandaar via de Liefkenshoek-toltunnel door het Antwerpse havengebied, werd Nederlands grondgebied bereikt. Onmiddellijk valt het verschil in landschap op: de weidsheid, veel kleinere woningen dan in Vlaanderen, de fruitculturen omwille van de zanderige grond, de wegen die hoger gelegen zijn dan de woonkernen, dorpen die onder de waterspiegel liggen, dijken die tegelijkertijd dienst deden als dijken om de mobiliteit te behouden ook ten tijde van overstromingen en de verschillende aarden wallen=dijken die her en der verspreid liggen en waarvan we er tientallen kruisten; grote gedeelten van Nederland bestaan dan ook uit grond dat op de zee gewonnen werd, dus waar de zee teruggedrongen werd. Het spreekt vanzelf dat er zo kritieke punten waren, wat ook het hoge aantal dodelijke slachtoffers in 1953 verklaart.

 

In Yerseke bezochten we de oesterputten. Herinneringen werden opgehaald aan reizen die verschillenden onder ons al maakten naar Bretagne, waar dergelijke oesterbanken ook te zien zijn in de zee, maar dan alleen bij eb. De Jos beweerde dat hij er op één maaltijd eens een 75-tal naar binnengespeeld had; hij kon zich niet houden en kocht meteen een kistje aan, en liet menigeen meeproeven. Zelfs ’s anderendaags, zondagvoormiddag in de Werkman, ging hij nogmaals rond, het moet gezegd de Zeeuwse oesters vielen in de smaak. Dankzij een speciale kweekmethode van oesters en mosselen maakte Yerseke een hoge economische ontwikkeling door, in 18de-19de eeuw, maar er heersten ook tal van sociale wan-toestanden, vandaar dat het Nederlandse Leger des Heils haar allereerste afdeling hier vestigde (de wielrenner Johnny Hoogerland is van Yerseke).

 

Vandaar naar Wolphaartsdijk aan het Veerse Meer, waar een verzorgde lunch klaarstond, in Restaurant ‘Den Boei’; op voorhand hadden we onze keuze - vis of vlees - kunnen doorgeven op de bus. De eerste consumptie was voor rekening van KWB. Daarna een wandeling aan het water: het Veerse Meer, 22 kilometer lang, 1500 meter op zijn breedst, is een zijarm van de Oosterschelde die ingevolge de afdammingen in het kader van het Delta-plan brak geworden is (tussen zout en zoet), met de veranderingen van dien in de begroeiingen onmiddellijk rond het meer en in het visbestand. Maar sinds 2004 wordt er terug zout water ingelaten, vooral op vraag van natuurorganisaties, waardoor het meer opnieuw aan het veranderen is; er is nu een getijde van ongeveer 10 centimeter.

 

Vandaar reed chauffeur Wilfried ons naar het eigenlijk doel van de reis, eerst naar de Zandkreekdam, één van de eerste afdammingen die aangebracht werden (tussen 1957 en 1960), waar Bart de uitleg gaf over de gevolgde werkwijze, wetende dat ingevolge de werking van eb en vloed slechts een 3-tal uren per dag gewerkt kon worden. Zand en stenen werden gestort vanuit grote bakken, die met een kabelbaan aangevoerd werden.

 

En vandaar naar Neeltje Jans, zoals het gebied genoemd wordt waar de Oosterscheldekering opgesteld werd, een constructie van 3 kilometer lang in de zee, waar we met de bus overreden; bij het uitstappen was het bibberen van de kou; 65 gigantische betonnen pijlers vormen een doorlaatconstructie die als achtste wereldwonder geroemd wordt; men heeft gekozen voor een doorlaatconstructie om het unieke zoutwatermilieu, en het vogel-,vis en schaaldierenbestand niet te verstoren; de zee wordt alleen tegengehouden bij extreme waterstanden, door een sluizensysteem - stalen platen tussen de pijlers –Op 4 oktober 1986 werd de Oosterscheldekering feestelijk geopend door Koningin Beatrix met de woorden: “De Deltawerken zijn voltooid. Zeeland is veilig”. De geschiedenis zal leren voor hoe lang?!

 

 

Toch ook wel indrukkend waren de caissons te Ouwekerke, zoals een die we binnenin konden bezoeken, enorme betonnen bakken die op de zeebodem gelaten werden en gevuld werden met zand en stenen, om zo een dam te vormen. Enkele van die caissons komen uit Normandië en zijn daar in 1944 gebruikt als ponton, als kunstmatige haven om het aanmeren van schepen mogelijk te maken die oorlogsmateriaal voor de geallieerden aanvoerden.

 

En ten slotte werd nog Zierikzee aangedaan, waar een uur de tijd gelaten werd voor een stadsbezoek; diegenen die niet onmiddellijk naar café getrokken zijn, hebben kunnen vaststellen dat Zierikzee een uiterst charmant stadje is, met tal van middeleeuwse monumenten, het moet toen een belangrijke stad geweest zijn (de voetbaltrainer Adrie Koster is in Zierikzee geboren).

 

Tevreden huiswaarts van het eiland Schouwen - Duiveland, over de toch ook indrukwekkende kilometerslange Zeelandbrug, naar het eiland Walcheren – Zuid-Beveland, Goes voorbijgereden tot de torens van Doel opdoemden, om opnieuw België te bereiken, met dank aan chauffeur Wilfried van het busbedrijf DE VRIENDT, voor de opmerkelijk veilige en stipte rit.

 

Ook hartelijk dank aan de organisatie: Luc, Walter en Herman, en aan gids Bart die wel heel wat tijd in de voorbereiding moet hebben gestoken.

 

Soortgelijke daguitstappen smaken naar meer, want voor elk wat wils: zich laten meevoeren en rustig genieten van natuur, cultuur, wetenschap, culinair, ontspanning, en niet te vergeten aangenaam gezelschap. Bedankt van compagnie!

Hopelijk wordt het zich beveiligen tegen water niet een gevecht tegen de bierkaai.

 

F.

Sport

 

Voetbal Statiekermis

 

Traditiegetrouw speelt KWB voetbal tegen de Marollen op vrijdagavond voor Pinsteren als opener voor de kermis aan het station te Merchtem.

Vrijdag 10 mei om 20 u. wordt de aftrap gegeven op het veld van de Cristal-boys op Sleeuwagen. Wie wenst mee te spelen geeft best een seintje aan Joke Legroux of aan Aloïs De Smedt.

De jeugd speelt vanaf 19 u eveneens een match.

Supporters mogen zeker niet ontbreken.

 

Zaalvoetbal

 

De Merchtemse zaalvoetbalcompetitie is achter de rug maar om in ‘form’ te blijven spelen we toch nog een paar wedstrijden onder mekaar

 

  • op dinsdag 11 mei tussen 20 u. en 21 u. in de sporthal
  • op maandag 14 juni  tussen 21 u. en 22 u. in de sporthal.

Meedoen is belangrijker dan winnen blijft onze leuze.

 

Petanque op donderdag

 

De nieuwe petanquepleinen achter het KWB-lokaal zijn volledig af en ze nodigen alle petanqueliefhebbers zowaar uit om het tegen mekaar op te nemen.

De aanleg van deze pleinen was een fantastische gebeuren die zeer snel gerealiseerd werd met de hulp van heel veel mankracht.

Iedere donderdagavond in mei en juni spelen we petanque, iedereen kan meedoen. Bovendien kan er ook in het lokaal een kaartje gelegd worden.

We starten om 20u.

’t wordt plezant.

 

Woensdagnamiddag
gooien we de kaarten
op tafel

 

Iedere woensdagnamiddag vanaf 13.30u. kan er gekaart worden in het KWB-lokaal.

Alle kaartspelen komen aan bod.

 

 

 

 

Wistjes… Bezoek Deltawerken

 

·         Op de autocar had Philip zijn gordel vastgemaakt zoals het hoorde. Bij een tussenstop wou hij afstappen maar hij vergat zijn gordel los te maken wat hem bij de volgende bedenking bracht ‘oejoei ik hang hier met n’en halve bus op mijn rug’.

·         Dat oesters door sommigen als een delicatesse worden beschouwd en dat anderen nogal vieze snuiten trekken en spreken van snottebellen opslurpen.

·         Dat er net één dag na ons bezoek aan de Deltawerken een TV programma werd getoond met uitleg over de verschillende werken die al in de strijd tegen het water werden uitgevoerd. Het was een leuke opfrissing!

·         Dat Bart Legroux ons als gids heel wel bijgebracht heeft tijdens deze ‘studiereis’. Veel informatie om op te slaan op onze harde schijf!

·         Dat Hedwig zijn forsballen liet rollen en Jo een aantal keren van de bus tilde.

·         Dat we Frans dankbaar zijn voor het fameuze verslag over deze dagtocht.

·         Dat Jos van oordeel was dat de muziek op de bus nogal voor grijsaards was.

home: www.kwbmerchtem.be