kleine raak
ledenblad van KWB - Merchtem
juni 2013
 

 

Wij gedenken


V

Maria Van der Plas,

Schoonmoeder van KWB’er Franois Goossens

Grootmoeder van KWB’er Ward Goossens

 

Joseph Moons, KWB-wijkmeester

 

Octavie De Ridder,

tante van KWB’er Alos De Smedt

 

 

 

 

In memoriam Joseph Moons

 

De oudste KWB’er en tevens wijkmeester van onze afdeling is niet meer. Op hoge leeftijd is Joseph Moons op 15 mei overleden. Jefken, in de volksmond, was een welbekende figuur in Merchtem. Bij KWB droeg hij jarenlang de vlag bij heuglijke en bij droevige gebeurtenissen. Jef was enorm stipt, hij kwam nooit te laat op de vergadering en op zijn aanwezigheid kon je rekenen. Hij was een echte volgeling van Mgr. Jozef Cardijn naar wie hij enorm opzag. Naar de vergaderingen van eerst de KAJ en later de KWB kwam Joseph graag naar toe ‘om onder mijn vrienden te zijn’ vertelde hij. Jarenlang was Joseph de tuinman bij de zusters die in Mollem woonden.

Hij was een graag geziene figuur die graag lachte en die steeds bereid was voor een babbel.

Joseph bedankt voor alles wat je voor de Kristelijke Arbeidersbeweging deed, voor je vriendschap en voor de pint die je ieder jaar bij je verjaardag aan de wijkmeestersploeg trakteerde. We willen afscheid van je nemen op de manier waarop jij steeds afscheid nam van iemand waarmee je een gesprekje had; dan  zei je steeds “Aafd aa goed h” (hou je goed).

 

 

‘Jefke vroeg enige tijd geleden om de kleine raak in een groter lettertype te krijgen. We hebben toen voor hem een kleine raak op ‘dubbele grote’ gemaakt met grote letters. Dit tekstje hebben we ook groter gezet, zo kan Joseph van hierboven goed lezen wat we van hem schrijven.’


 

Fietstocht Vrijdag 12 juli 2013  KWB-lokaal 19 u.

 

Beste fietsliefhebbers,

 

Op vrijdag 12 juli om 19u wordt het startschot gegeven voor onze jaarlijkse mannenfietstocht. Het bestuur vroeg mij om ook dit jaar een tocht uit te stippelen. De laatste jaren hebben we de streek rond Merchtem al volop verkend, het zal dus moeilijk worden om jullie nog te verrassen.

Een geschikte stopplaats vinden, is ook al geen evidentie meer, zeker niet op een vrijdagavond. Vorig jaar hadden we meer dan geluk toen er ook nog een happy-hour was in het caf waar we afstapten. Het wordt een echte speurtocht voor dit jaar.

We gaan er het beste van maken, hopen op goed weer en het is vooral het samen onderweg zijn, dat van deze tocht een aangename gebeurtenis maakt. Ik hoop dat jullie massaal van de partij zijn. Afsluiten doen we op onze gebruikelijke manier, dat weten jullie ondertussen al.

Eventuele suggesties voor stopplaatsen of een mooi wegje, zijn altijd welkom.

Eddy Geeroms 0477 791 881

eddygeeroms@hotmail.com

 

 

          

 

 

 

 

Proficiat aan KWB’er Sebastiaan Schoukens die op zaterdag 25 mei in het huwelijk treedt met Katrien Loos.

 

We wensen het jonge paar een mooie en zonnige toekomst toe.

 

 

 

          

 

 

Een boom met wortels diep in de grond.

Een stevige stam die soepel buigt in de hevige storm.

Zo willen wij ook zijn.

Diep geworteld,

een goede steun voor iedereen

maar ook soepel om na de tegenslag weer rechtop te staan.


Vader

 

Vaders zijn groot.

Gemaakt om kinderen
op de schouders te tillen.

En hen het gevoel te geven
dat ze verder kunnen kijken
dan zijzelf.

 

Vader zeggen is weten :

ik heb geboortegrond.

Een orintatiepunt voor onderweg.

Een plek om naar terug te gaan.

Een deur die altijd op een kier blijft staan.

 

Op zondag 9 juni ter gelegenheid van Vaderdag

worden alle mannen gevierd in het KWB-lokaal

 

 

 

 

Gelezen:

 

In de randkrant stond een artikel met KWB’er Joke Legroux over ‘bruisend Merchtem’.

In de rubriek ‘deketting’ laat de Randkrant een bekende of minder bekende inwoner uit de rand aan het woord over de dingen die hem of haar bezighouden.

Joke als ‘bekende’ Merchtemnaar maakt zich zorgen over onder meer het zwerfvuil in Merchtem, over de verstedelijking en de hoogbouw die steeds meer toeneemt. De verfransing van de streek is meer en meer voelbaar vindt Joke. Kleine boodschappen, naar school (zijn werk) rijden en naar de voetbal daarvoor nemen ze bewust de fiets ten huize Legroux. Hij voelt zich nog altijd thuis in Merchtem en het blijft een aangenaam dorp om te wonen. Knap artikel Joke!

 

Hebben KWB’ers iets met ‘op bedevaart gaan’?

  In de krant stond een foto met onder meer KWB’ers Francis Pauwels en Hugo Vastenavondt die met Peizegem mee stapten op bedevaart naar Halle.

  Verschillende KWB’ers zagen we naar Scherpenheuvel te voet of per fiets stappen of rijden.

  KWB’er Jean De Block werd voor zijn 25ste voetbedevaart naar Scherpenheuvel gevierd in de basiliek van het Maria-bedevaartsoord. Jean kreeg er zelfs een aandenken aan dit gebeuren.

  Verschillende KWB’ers (Pierre, Willy, Pascal…) trekken regelmatig op bedevaart naar het graf van Broeder Isidoor.

  Bovendien – hoeft het gezegd - is er de intense verering van Onze-Lieve-Vrouw-ter Noodt in onze eigen parochie.


 

VOETBAL MAROLLEN – KWB

 

         Dat het KWB team, versterkt met KSJ’ers, het onderspit moest delven tegen de ploeg van de ‘Marollen’ met 6-2.

         Dat de arbiter nochtans een KWB’er in hart en nieren was nl. Geert Ringoot.

         Diezelfde Geert moest wel regelmatig vocht krijgen wegens de extreme warmte of was het van het lopen.

         Dat bij de supporters ene Kries was die opviel. Hij hoort wellicht bij de harde kern van de KWB.

         Dat er achteraf in caf ‘de Marollen’ nog heel wat plezier gemaakt werd en het zangtalent van de aanwezigen werd op prijs gesteld. Samenzang, het was tof!!!

 

 

 

Stadsbezoek Mechelen

 

Op 24 mei trokken we met 41 man naar de stad van de maneblussers. Zoals steeds was iedereen bijna op tijd zodat we op het afgesproken uur in Mechelen aankwamen. Daar stond er n gids ons op te wachten, alhoewel er twee zouden staan. Het Mechels uur is blijkbaar nog later dan het Merchtems uur want de tweede gids kwam maar niet opdagen. Dus nam de gids ons allen op sleeptouw door Mechelen. Hij gaf ons daar een zeer deskundige uitleg over de geschiedenis van Mechelen, en dit alles was steeds terug te vinden in de rekeningen van de Stad. Zo kwamen we te weten dat als iemand een scheve schaats reed hij op een laken gelegd werd en dan omhoog gegooid, zodat iedereen wist wat hij uitgespookt had. Sommigen zagen het zitten om dit ook in Merchtem toe te passen. Later werd hiervoor een houten beeld gebruikt, het opsinjoorke (dit om vooral de vele gebroken armen en benen te vermijden). De gids gaf nog mee dat  dit jaar de Hanswijkcavalcade uitgaat , dit gebeurt maar om de 25 jaar. Ook kwamen we veel te weten over de Begijntjes van Mechelen. Sommigen onder ons hebben er nog zien staan springen, en dat vonden ze iets interessanter als de gids. Halverwege dronken we een Gouden Carolus en daarna was de groep iets langer gerekt en iets meer uitgelaten. De rondleiding eindigde op de Vismarkt en daarna verkenden we kroegjes van Mechelen.

 


Wijkmeestersvergadering van 3 mei 2013

 

Voorzitter Jan startte de vergadering en kon amper 20 opgedaagden verwelkomen, met Jean-Paul achter de toog. De mindere opkomst was zonder twijfel te wijten aan de Moezelreis, ook waren enkele wijkmeesters verhinderd/verontschuldigd ingevolge een feest in eigen familie.

 

Hugo overliep de activiteiten van de voorbije maand, met als hoogtepunt de daguitstap naar de Westhoek : nogmaals een dikke proficiat aan de organisatoren.

 

Geert nam over met de komende kalender : speciale aandacht ging naar moederdag in De Werkman, de voetbalwedstrijd KWB-Marollen de vrijdag van het Pinksterweekend, het geplande stadsbezoek aan Mechelen en de parochiedag.

 

Jan stelde nog het belang van de volgende wijkmeestersvergadering van 31 mei in het licht, waar bestuursverkiezingen gehouden zullen worden, en Wouter wilde reeds reclame maken voor het gezinsweekend van 6-8 september te Mesen, in een heel mooie locatie en dito park, ook met sporen van de Grote Oorlog van 1914-1918. Tevens werd gesproken over de wijnwandeling van 7 juni.

 

Er was ledennieuws : overleden familieleden, Tim die opnieuw vader geworden is en ons oudste lid, Jefke MOENS, die gehospitaliseerd moest worden.

 

Tenslotte werd nog doorgeboomd over de organisatie van de komende Merchtem-kermis, aan het bestuur werd carte blanche gegeven.

 

Na de pauze werd het woord gegeven aan Joris die inleidde en als moderator optrad in een gesprek met als thema “Klavertje Vier – een blad voor Geloof – een tweede voor Hoop – het derde voor Liefde - en het vierde blad voor Geluk”.

Het komt er op aan het klavertje te delen met anderen, en niet voor zichzelf weg te stoppen of veilig op te bergen. Een klavertje heeft ook wortels, wat staat voor diepgang, voedsel stuwend naar het hart van de plant, dat op zijn beurt de blaadjes naar elkaar toe doet groeien.

 

Daarna kwam iedereen aan de beurt kwam om aan te geven hoe dit persoonlijk en vooral binnen onze KWB ervaren werd - het bleek een voordeel van een kleinere groep dat eenieder zonder uitzondering en misschien meer onbevangen zijn mening kon geven tijdens de rondvraag. Enkele conclusies :

Geloof : staat voor waarden, en in gemeenschap (meerwaarde) en individueel zoeken naar zin vertrekkend vanuit de christelijke voorgeschiedenis in te passen in de hedendaagse tijd. De K van KWB moet blijven.

Hoop : is de toekomst, de jeugd, verjonging van onze KWB, jong-KWB.

Liefde : aandacht voor de zwakkeren, iedereen kansen geven binnen de vereniging naar ieders eigenheid, zo veel als mogelijk betrekken.

Geluk : is persoonlijk, maar wordt zeker ook gevonden in KWB, ontspanning en een goed gesprek waaruit levenskracht geput wordt.

 

Joris rondde af, om af te sluiten werd er nog iets gedronken, ook op de verjaardag van Luc V.C.

F.


Moezelreis

 

Op vrijdag 3 mei verzamelden we met 50 moezelliefhebbers om 7 u aan de sporthal, koffers werden ingeladen voor een gezellige driedaagse in gezelschap van KWB- Femma en enkele Palmvrienden. De weergoden waren ons goedgezind en de tocht richting Veldenz-Bernkastel kon beginnen.

Onderweg werden we wegwijs gemaakt door Norbert  en Jean over het programma dat we de komende dagen konden beleven.

 

Na een korte drink en sanitaire stop te Barchon reden we richting Roscheider Hof in Konz ,een openluchtmuseum waar men de landelijke cultuurgeschiedenis van Saar en Moezel, van Eifel en Hunsruck evenals het Duits-Luxembugs-Lotheringse grondgebied beleven. Deze omgeving vertoonde historisch gezien tot in de 20ste eeuw een eenheid waar men vooral van de wijnbouw leefde. Huizen, schuren en stallen werden afgebroken en in het museum weer opgebouwd om het leven van de gewone mensen te laten zien (hier bij ons te vergelijken met Bokrijk). Of het nu in de schoolklas van 1912, in de kruidenierszaak of in de kapperszaak uit het jaar 1950 was, hier wordt een wereld zichtbaar die nog twee generaties geleden alledaags was.

 

Na al dat boeiends was het tijd om richting Veldenz te rijden en Hotel Bttler op te zoeken en de kamers te verdelen. Er volgde nog een uitstekend avondmaal waarna de meesten onder ons nog bleven napraten in de gezellige bar bij een goed glas wijn of frisse pint.

 

Zaterdagmorgen na een goede nachtrust werden we om 8 u aan het uitgebreide ontbijtbuffet verwacht, waar Jean en Norbert ons de planning voor de dag uitlegden. Wie zin had kon een wandeling maken te vertrekken in het hotel tot Bernkastel, minder goede stappers kozen voor een kleinere afstand en vervolgden de weg per bus. Vervolgens kon men het middeleeuwse stadje Bernkastel bezoeken met zijn romantische steegjes, de indrukwekkende vakwerkhuizen en de schilderachtige hoekjes en winkelstraten. Aansluitend wandelden we tot Graach dwars door de wijngaarden met een uitzonderlijk panoramisch zicht op de Moezel. In Graach werden we verwelkomd voor een wijnproef in ’t Hof Himmelreich, door Hans-Jozef en Maria, vrienden van Jean en Rosette. We werden door Jean en Rosette getrakteerd op een heerlijk glas Sekt, de champagne van de Moezel, ter gelegenheid van hun 33e huwelijksverjaardag. De sfeer begon er goed in te komen en na het proeven van een 5-tal wijnen kwamen de tongen behoorlijk los. Gelukkig konden we rekenen op een uitstekende en hulpvaardige buschauffeur die ons oppikte en veilig terugbracht naar het hotel waar we verwend werden met een heerlijk 3 gangen menu.

 

Zondag werden we wakker met de gedachte dat aan alle mooie liedjes een einde komt. Na een stevig ontbijt werd de bagage ingeladen en verlieten we met spijt het Bttler hotel waar we een paar mooie dagen beleefden. We namen de bus richting Herrstein. Met Jean als gids reden we langs hoger gelegen heuveltoppen met mooie panoramische zichten, onderweg gaf Norbert een bezinningsmoment op tekst van Bram Vermeulen.

 

In Herrstein aangekomen bezochten we met een Nederlandse gids de Kupferbergwerk van Fischbach. Deze kopermijn is er ontgonnen sinds 1400 en werkte tot het einde van de 18e eeuw als grootste en belangrijkste kopermijn in Duitsland, maar werd toen stilgelegd om economische redenen. Al in de Bronstijd werd hier koper gevonden en eeuwenlang hebben mensen met hamers, beitels en - later - beperkte springstoffen de berg uitgehold, en nu stonden we hier met onze veiligheidshelmen op, in een uitgepikte grot van 30m. hoog en 50m. breed. Stel u voor, om een boorgat te maken van 30 cm moest een mijnwerker wel 2000x met zijn hamer op een lange beitel slaan. Overal zagen we het groen van de koperoxide, en de glinsteringen van de mineralen en half-edelstenen in het licht van de lampen. Buiten zagen we de oude smelterij waar op een overzichtelijke wijze het koper uit het gesteente werd gehaald, door een aangedreven waterrad werd een ertsvergruizer in werking gebracht alsook de blaasbalgen voor de ovens. Het eindproduct was een half fabricaat met 95% koper. Deze historische site is opengesteld voor het publiek en zeer interessant om zien hoe men honderden jaren geleden onder erbarmelijke omstandigheden moest werken.

 

Het heerlijke middageten en dessert werd voor ons geserveerd in een restaurant in dit historische stadje Herrstein. Na een korte wandeling werd de aftocht geblazen richting Merchtem, met een korte stop onderweg werden we rond 20 u veilig aan de sporthal afgezet.

Dankzij een geweldige organisatie van Norbert en Greet, Jean en Rosette en gans het bestuur van KWB en FEMMA beleefden we een fantastisch weekend  met dank aan iedereen voor de stiptheid en de geweldige samenhorigheid in de groep.

Paul en Ann

 

Moezelwistjes: achter de schermen van een schitterende 3-daagse reis

 

 • Dat het weekend aan de Moezel tof was heb je wellicht al horen vertellen.
 • De weergoden zorgden voor fantastische temperaturen en overgoten het hele Moezeldal met zonnestralen.
 • De 49 deelnemers en de chauffeur van de bus genoten met volle teugen.
 • Dat alle mailverkeer met hotel, bezoekerscentra, personen, restaurants in het Duits vertaald werd door KWB’er Klaus Demandt en Marina De Volder van Femma.
 • Dat Kris Wambacq ons ter plekke hielp met haar kennis van de Duitse taal.
 • Schitterend dat we op jullie allen mochten beroep doen.
 • Dat de onze bus chauffeur zijn valies in Merchtem in de garage had laten staan.
 • Dat het ontbijtbuffet reuze groot en zeer lekker was.
 • Dat Alos in Veldenz steeds met een wandelkaartje van de streek rondliep.
 • Dat vele handen KWB’er Jo op en van de bus hielpen en onderweg de rolwagen duwden.
 • Dat Roza – keukenprinses en genteresseerd in alles wat met eten te maken heeft – bij de vleesbakker in het restaurant ging informeren hoe hij het vlees op de barbecue bakte.
 • Dat Wisken heel veel van voetbal (lees Anderlecht) en van de koers weet. Dat ze alle sporten op TV volgt een kwestie om bij te blijven zegt ze.
 • Dat Rudy het graf van Bush gevonden had op het kerkhof. De welke doet er niet toe!
 • Dat hij zelfs een wijnstok meebracht van de vermaarde ‘doktorswijngaard’.
 • Dat KWB’er Pascal geen problemen heeft met bergop te stappen.

Norbert

 

Stenen verleggen

 

Elk van ons verlegt stenen in het leven.

Wij doen ons best en hopen eigenlijk dat als wij er niet meer zijn

men ons niet zal vergeten.

We verleggen stenen in de rivier van het leven.

Maar ons werk moet vaak zo vlug gaan

dat we het maar heel normaal vinden wat anderen voor ons doen,

dat we geen tijd hebben voor een langer antwoord op de vraag

“Hoe gaat het met je?” Veel aardse stenen op losse grond.

 

Maar de stroom van een rivier hou je niet tegen,

ook al verleggen wij stenen.

De stroom van het leven overspoelt ons vaak met zorgen, drukte of pijn in ons hart.

De stroom van het leven gooit ons soms overhoop.

De stenen die we verlegden, worden weggespoeld.

Wat helpt ons standhouden?

Wat houdt ons overeind in de kolkende stroom van het leven?

 

Om te kunnen loskomen van wat achter ons ligt.

Om aan iets nieuws te kunnen beginnen, om staande te blijven,

helpt het als wij oversteekplaatsen in de rivier tegenkomen.

Plaatsen waar het droog is, waar we echt beluisterd worden,

waar we niet perfect hoeven te zijn, waar we gewoon onszelf mogen zijn.

 

Laat ons stenen verleggen in de rivier van het leven.

Stenen die een oversteekplaats kunnen zijn voor mensen,

stenen van warmte, liefde en respect voor elkaar.

Stenen die blijven liggen in de storm van het leven.

Stenen die mensen helpen staande te blijven

in de stroom van het leven.

 

Goddelijke stenen, gelegd door mensenhanden

in de grote rivier van het leven.


KWB wijnwandeling vrijdag 7 juni 2013

 

We vertrekken voor de 7de wijnwandeling aan de loods van de gemeente Opwijk, Doortstraat 2 te Opwijk om 19.30u.


We wandelen op de grens Merchtem - Opwijk voor een inspirerend tochtje van ongeveer 5 km langs mooie autoluwe en landelijke wegen. Het concept is intussen gekend.

Onderweg genieten we van de natuur, gekruid met een toffe babbel in fijn gezelschap. Op onze stopplaatsen proeven we van een glaasje wijn vergezeld van een bijpassend hapje en een mooie tekst, die we nadien samen bespreken. Deze tekstjes geven ons inspiratie, stof tot nadenken,.... gedurende de wandeling.


We bespreken ook kort de wijn die we proeven. Dit jaar maken we een wijnroute door Frankrijk, volgens velen het wijnland bij uitstek.
En lust je geen wijn….. geen probleem, ook jij bent van harte welkom.

Vooraf inschrijven is niet nodig.
De deelnameprijs bedraagt €5.

Vertrek om 19.30 u. aan de gemeenteloods in Opwijk.
Ons stalen ros kunnen we daar veilig stallen.

Meer info: wouter.kemels@kwbmerchtem.be of 052 376433.

 

 


Donderdagavond

 

Iedere donderdagavond spelen we petanque aan het KWB-lokaal.

Vanaf 20 u. worden de eerste ballen gegooid.

Bij slecht weer biedt het KWB-lokaal soelaas voor een spelletje kaart of kunnen de liefhebbers zich meten op het dartsblok.

 

 

 

 

Pandoer

 

Op zondag 5 mei won Frans Ringoot ‘een pandoer’ in De Werkman .

Medespelers waren Luc De Knijf, Frans Sablon en Edmond Van den Broeck.

Getuige: Magda Danils.

 

 

 

 

 

Broederlijk Delen/WELZIJNSZORG Merchtem nodigen uit op hun 4e ontbijfbuffet

ten voordele van hun projecten in Hati.

ZONDAG 9 JUNI 2013 (VADERDAG)

 

Zaal VIJVERDAL tussen 8u. en 10.30u.

 

U ontbijt liever thuis?  Wij leveren aan huis op het door u aangeduide uur.

 

Uw reservatie is pas geldig na betaling onder gesloten omslag of via overschrijving

- op rekeningnummer  BE08 8334 8358 8413  van Welzijnszorg Merchtem.

 

Inschrijvingen vr 2/06/2013 te bezorgen in de brievenbus van de pastorie van Merchtem. Goed aanduiden : ontbijt in zaal Vijverdal of levering aan huis (in dit geval gewenste uur vermelden), aantal volwassenen, kinderen.

 

Prijs :  € 10 per ontbijt per volwassene en € 5 per kind onder de 10 jaar


KWB GEZINSWEEKEND

 

Van vrijdag 6 tot zondag 8 september 2013

 

Dit jaar trekken we naar Mesen, waar we logeren in een modern gebouw voorzien van alle comfort. Ga gerust eens kijken www.peacevillage.be

 

Leeftijd

Prijs

Jonger dan 3 jaar

gratis

Van 3 tot en met 6 jaar

40 euro

Van 7 tot en met 12 jaar

50 euro

Van 13 tot en met 17 jaar

60 euro

Van 18 tot ……………jaar

80 euro

 

Een greep uit het programma:

 

 

Dit jaar met een eigen kookploeg van KWB Merchtem die ons in de watten gaan leggen!

 
Welkom en kinderanimatie

  Rode draad

  Vredeswandeling in Mesen 

  Kampvuur

  Poppenkast en verhaaltje

  Ochtendgym

  Sport en spel

  Ieper anders bekeken en Hoornwerkpark

  Avondontspanning

  Bayernwald in Wijtschate

  BBQ

Wees er snel bij……. bezorg de nodige gegevens aan Joke, Kenny, Dirk, Luc, Wouter of stuur een mailtje naar gezinsweekend@kwbmerchtem.be.
Schrijf het bedrag over op rekening 799-5500505-25  van KWB Merchtem met vermelding 
KWB Weekend Mesen + aantal personen.

 

 

naam

voornaam

geboortedatum

bedrag

1

 

 

 

 

2

 

 

 

 

3

 

 

 

 

4

 

 

 

 

5

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noteer ook reeds in je agenda:

Van 5 tot 7 september 2014 gaan we op gezinsweekend naar Voeren in "Castel Notre-Dame".


Kubb 7 juli 2013kopie.jpg

 

Op zaterdag 6 juli 2013 organiseert KWB haar tweede 'Vlaamse Slagers Festival' met het Merchtems kampioenschap Kubb 2013.

 

Paapsmijten, krulbol of petanque waren ooit erg populaire volkssporten. Werpen en tactiek staan hierbij centraal. Sinds enkele jaren heeft Kubb zijn weg naar Vlaanderen gevonden. Kubb is een oud spel dat stamt uit de tijd van de Vikingen. Het wordt de Zweedse combinatie van bowlen, schaken en petanque genoemd. Van de 21 houten blokken is de koning het belangrijkste stuk. Het doel van het spel is de koning omver gooien voor de tegenpartij dit doet. Sterk of zwak, jong of oud, iedereen beleeft plezier aan Kubb.

 

We starten om 15.30 u. De finale start rond 20 u. en zal door Toon Dours aaneengepraat worden. De teams bestaan uit minstens 2 spelers (max. 3 werpstokken per speler per beurt) en maximum 6 spelers. Inschrijfgeld bedraagt 5 euro per team te storten op 799-5500505-25 met vermelding 'KUBB - Team'. De eerste 10 teams die betalen zijn zeker ingeschreven.

 

Tussendoor kan je genieten van spek, pensen, ribbetjes op den barbecue en lekkere beenhesp aan het spit. Een echt 'Vlaams Slagers Festival' dus. De ploeg die kampioen wordt, gaat alvast met veel witte en zwarte pensen naar huis.

Terreinen VZW Ten Anckere – Inschrijven is niet verplicht, wel wenselijk.

 

Wist je dat …

 

         Luc goed kan gaaibollen…

         Sepke Abbeloos en Michiel Thomas dan weer beter kunnen krulbollen.

         Iedereen zei dat ze vroeg naar huis gingen, maar het werd uiteindelijk weer veel te laat.

         Het een plezante avond werd dat zeker voor herhaling vatbaar is.

De Orange Boys (Walter Teugels en Koen Van den Borre) al aan het KUBB’en zijn om revanche te nemen tegen de Rakkers (Sebastiaan Schoukens en Sander Franken). De spanning stijgt  

home: www.kwbmerchtem.be