kleine raak
ledenblad van KWB - Merchtem
juni 2014
 

FAMILIENIEUWS


Wij gedenken

Richard De Block lid van KWB

Echtgenoot van Josée Verreycken


Louise Willems, weduwe van Leon Stevens

Schoonmoeder van KWB’er Hugo Vastenavondt


Maria De Mesmaeker, weduwe van Frans De Ridder

Moeder van KWB’er Jean De Ridder

Zus van KWB’er Piet De Mesmaeker

Tante van KWB’er Jan De Mesmaeker
In memoriam Richard De Block


Einde vorige maand namen we afscheid van een tweede KWB lid Richard De Block. Richard was in KWB gekend als een sportieve, vriendelijke en joviale man die graag deelnam aan de activiteiten. Geen grote woorden, eerder stil wist Richard zich tot vriend van iedereen.

Voetballen, fietsen en wandelen was zijn lang leven. Hij hield ervan buiten te zijn en aan sport te doen. Richard vocht lange tijd en met veel wilskracht tegen zijn ziekte.

Zijn wijkmeester Eric verliest aan Richard een goede vriend en tochtgenoot op hun wandelingen.
Rechtzetting en ‘ere wie ere toekomt’.


Onze lijst met communicanten en geloofsbelijders was spijtig genoeg onvolledig, onze oprechte verontschuldigingen hiervoor.

Met evenveel sympathie wensen we jullie, beste communicanten, een dikke proficiat.


Eerste communie:

  Noor Legroux

  Robbe De Meuter

  Geloofsbelijders

  Sebastien Van Schendel

  Elfriede Van Praet,

Het 400ste KWB-lid: een gesprek met Leo Thomas


Geboren in 1954 is Leo Thomas een Merchtemnaar in hart en nieren. Samen met zijn vrouwke Gisele woont hij al meer dan 30 jaar op de Bleukenweg. Ze hebben een dochter die ondertussen zelf een gezinnetje heeft.

Bij Leo hoef je zelf niet veel te zeggen. Hij vertelt honderduit over zijn werk, zijn buurt en zijn hobby’s. Leo heeft meerdere beroepen uitgeoefend en hij werkte ook bij verschillende ondernemingen. Hij leerde voor elektricien en ging op leercontract werken. Nadien werd hij gedurende 15 jaar hersteller van waterlekken bij de waterleiding maatschappij (fittenmaker). ‘Ajuinen schillen in het azijnkot, dat was nog een tof werk, ik deed dat graag’ vertelt Leo. Met de vrachtwagen heeft Leo vele kilometers gereden vooral naar Nederland en Frankrijk met melk en met kattenvoeding. Nadien ging hij als werknemer/chauffeur gedurende 12 jaar bij De Pauw werken, tot hij op 58 jarige leeftijd op brugpensioen ging en daar heeft Leo nog geen minuut spijt van gehad.

‘Op zondagavond met een lekkere fles wijn met een stukje kaas genieten van een mooie film op TV’ daar geniet ik echt van vertelt Leo.


Gedurende vele jaren speelde Leo biljarten (carambole) in de sporthal maar zijn biljartvrienden zijn overleden of zijn er omwille van ouderdom mee gestopt.

Kaarten heeft hij met de genen meegekregen. Thuis werd er veel met de kaarten gespeeld. Mijn grootmoeder Liese Vogel, mijn vader en met Jempi mijn broer (ook KWB lid) speelden we wiezen. Dat kaartspelen bracht Leo bij KWB. De woensdagnamiddag en de zondagvoormiddag is hij steevast aanwezig om te pandoeren. We hebben geen vaste maten, we spelen met de mannen die aanwezig zijn en die graag een kaartje leggen. Leo is tevens naast Marcel Van Keer diegene die verantwoordelijk is voor het lokaal op woensdagnamiddag.


Leo is een doe-het-zelver, in hun huis heeft hij al vele aanpassingen aangebracht en alles is pikfijn in orde. Metsen, elektriciteit, verven…hij is van alle markten thuis.

Op vraag van Geert heeft hij aan het KWB-lokaal een afdakje gemaakt boven de mannentoiletten buiten. ‘Nu staan we tenminste in het droog als we moeten plassen, ik moet er nog juist een afloop aanbrengen want anders staan de mannen met hun hielen in het nat’ vertelt ons 400ste lid.

KWB, ja ik ben er graag bij. Ik heb er heel wat vrienden en vooral met het kaarten hebben we een mooie hobby.

We wensen Leo nog heel veel deugd en vriendschap bij KWB en niet wanhopen Leo de fles met bubbels volgt nog….

Norbert


FIETSTOCHT VOOR MAANDEN – VRIJDAG 11 JULI – KWB LOKAAL 19 U.

Op vrijdag 11 juli 2014 om 19 u. wordt het startschot gegeven voor onze jaarlijkse mannenfietstocht. We maken een tochtje van ongeveer 25 à 30 km. aan een gezapig tempo zodanig dat iedereen meekan en kan genieten van wat er onderweg te zien is. Gezelligheid troef. De mannen die deze fietstocht voorbereiden beloofden te kiezen voor zoveel mogelijk autoluwe wegen. Vermoedelijk krijgen we onderweg af te rekenen met een pitstop om de nodige suikers en vitaminen in te nemen.

Na de fietstocht eten we een hapje, drinken we een pint in het kwb lokaal!

Blaas je fietsbanden maar op en vergeet zeker niet vrijdag 11 juli (op de Vlaamse feestdag) niet te noteren in je agenda.OPENDEURDAG Station Merchtem


Ter gelegenheid van de jaarlijkse statiekermis in Merchtem organiseert de gemeentelijke stationsverantwoordelijke Merchtem Swaiken, tevens KWB’er, op zondag 8 juni 2014 (Pinksteren) van 14 tot 19 uur een opendeurdag in het station aan de Stationsstraat 136.

Voor de 1ste maal wordt er een opendeurdag georganiseerd in een station.

Iedereen kan een kijkje komen nemen in de wachtzaal en bureau van Swaiken. Kunstenaar/schilder en KWB’er Marc Blyaert uit Merchtem stelt er een selectie van zijn werken tentoon. Pieter Blyaert brengt een vleugje muziek op moderne, klassieke gitaar. Geuzeneuze uit Merchtem verkoopt speciale bieren (www.geuzeneuze.be). Stand Child Focus (organisatie om verdwijning en seksuele uitbuiting van kinderen aan te pakken en te voorkomen, www.childfocus.be). Stand NMBS. Verkoop van cd’s voor 1 euro/cd (de opbrengst van deze verkoop gaat naar Child Focus), en gratis boeken meenemen. Cd’s en/of boeken niet meer nodig, bezorg ze dan aan Swaiken, is wel gratis. Voor meer inlichtingen over deze Opendeurdag Station Merchtem op 8 juni e.k., telefoneren naar het nummer 0474/88.55.83.ROMMELMARKT!


Het buurtcomité ‘zone Eiffel’ – met heel wat KWB-leden - organiseert een rommelmarkt op zondag 22 juni 2014 van 11u. tot 16 u. op de parking achter het kerkhof van Merchtem.

Eet en drankstands zijn voorzien.


Er wordt geen inkom gevraagd. Standhouders - inschrijven is verplicht - betalen 5 euro per 5 meter. Alle info op eiffelrommelt@gmail.com of 052 / 37 27 35.Wijkmeestersvergadering van vrijdag 2 mei 2014


Sommige, zelfs trouwe wijkmeesters tekenden afwezig omdat er veel andere evenementen hier en daar georganiseerd werden. Bijgevolg mocht Jan 21 wijkmeesters welkom heten. Twee overlijdens onder onze KWB leden en bovendien twee buren, August Buys en Richard De Block. Jan nodigde ons uit om een aantal anekdoten te vertellen over August en Richard en de wijkmeesters gingen daar spontaan op in. We onthouden dat beiden joviale, vriendelijke, spontane en sportieve mannen waren. De ene was al wat stiller dan de andere maar ze hebben KWB Merchtem iets bijgedragen en dat is hartverwarmend.


Ludwig nodigde ons in zijn bezinning uit om een aantal puntjes te noteren die ons gelukkig maken (wit) en daarnaast wat woordjes die ons mistroostig en triest maken (zwart).

In twee schetsjes - één aan de toog van een café waar hij zijn gal spuwt over alles wat hem tegengaat in het leven. Spijtige, ambetante gebeurtenissen die je doen zeggen ‘wat overkomt me hier allemaal’ of ‘het valt hier allemaal op onze nek’. (zwart).


In zijn tweede schetsje had hij een gesprek met Jezus waarin ze aan elkaar hun mooie belevenissen vertellen. Met onder andere: het zomaar ‘je inzetten’, ‘attent zijn’ voor wat anderen presteren, het gesprek van de paus met de jongeren en zijn knuffel met een deelneemster, samen werken zonder ruziemaken, een bezoek brengen bij iemand die ziek is, je favoriete TV programma opzij zetten voor een goed gesprek met iemand….(wit)’.

Fijne bezinning van Ludwig die spontaan applaus kreeg en vermoedelijk was zijn benadering herkenbaar voor velen. Spreken we over een halflege pint of over een halfvolle pint.


Luc overliep de voorbije activiteiten en blijkbaar heeft KWB vrij goed gescoord want bij verschillende initiatieven was de quote erg goed. Het bezoek aan speelstad viel spijtig wat tegen qua opkomst. Bij het overlopen van de komende activiteiten werd vooral aandacht besteed aan de fietsrally. De deelnameprijs voor leden en niet leden werd besproken,


Na een pintje gesponsord door Luc (verjaardag) kregen twee knipselgasten het woord.


Ludwig had het over de wielerwedstrijd Luik-Bastenaken-Luik waar ooit 2 renners ver vooruit waren maar omdat ze naar elkaar zodanig keken werd de achtervolgende renner nog overwinnaar. Ook in het gewone leven wachten mensen af, ze kijken naar elkaar tot er iemand het initiatief neemt. Er zijn volgers en er zijn trekkers zowel op het werk, in de vrije tijd, in de beweging, in de buurt. We hebben zowel de trekkers als de volgers nodig.


Patrick vertelde over zijn buren waarmee hij veel toffe avonden beleeft en waarmee hij samen veel plannen kan maken en leven delen. Is er iets stuk dan weet er wel iemand raad. De buren motiveren elkaar om iets in te richten of deel te nemen aan één of andere activiteit; Het leven kan o zo schoon zijn als ge elkaar maar begrijpt en vriendschap kunt delen met geklaarde klok wees 22 u. tijd om wat na te praten maar sommigen kregen eerst nog een poetsopdracht van het lokaal mee!

Twee fijne getuigenissen, bedankt Ludwig en Patrick.


De nieuwe overgordijnen in het KWB-lokaal zijn prachtig en geven het lokaal een heel gezellige en warme sfeer. Bedankt aan Jaqueline, het vrouwtje van Jean Paul.

NorbertTof stadsbezoek aan LEUVEN


Vrijdag 9 mei 2014 om 19 u. vertrokken

49 mannen naar Leuven de provinciehoofdstad

van Vlaams-Brabant.Onze gids Josse nam meteen op de autobus de micro om al veel te duiden over de universiteitsstad Leuven. Drie grote organisaties reiken hier elkaar de hand. De Boerenbond zorgt er al jaren voor dat er door de boeren voldoende gewassen geteeld worden op de akkers. De Stella (Imbev) – dat overheerlijke bier – stimuleert de mensen om voldoende vocht binnen te nemen. De universitaire klinieken zorgen er op hun beurt voor dat diegenen die toch teveel bier gedronken hebben op een snelle mannier verzorgd worden.


In Heverlee reed Joris- onze buschauffeur – door de straatjes van laat ons het universitaire dorp noemen. Josse wist ons op velerlei wijze te verbazen met zijn informatie en met een aantal grondbeginselen eigen aan het universitaire leven. Hier was het werkterrein van Josse niet alleen de gebouwen maar ook de akkers waar allerlei testen met machines werden uitgevoerd. Je voelde aan het timbre van zijn stem dat hij hier een groot deel van zijn leven en van zijn passie had doorgebracht.

Op het Ladeuzeplein – voor het fantastisch mooi bibliotheekgebouw- werden we gedropt. Een mooie wandeling doorheen het Leuvense stadscentrum met de gepaste uitleg zorgden ervoor dat dit stadsbezoek voor velen een leerrijke maar tevens plezante uitstap werd.

Via het straatje met de vele restaurantjes waar we lekkere geuren van diverse landen opsnoven wandelden we naar de Grote Markt. Het prachtige stadhuis en het evenzeer mooie kerkgebouw trokken onze aandacht.

Josse verloor hoorbaar een beetje zijn stem maar aan de gebouwen van de universiteit in de Naamsestraat laaide zijn enthousiasme weer op. Stiekem poogden een aantal nieuwsgierigen in deze lokalen te geraken en deels slaagden zij in hun opzet.

De oude markt oogde nog rustig toen we onze dorst gingen lessen in één van de vele etablissementen waar je geen dorst hoeft te lijden.

Kwart na elf, Greenwichtijd vatte onze buschauffeur de terugreis aan. Raar maar dit jaar hadden de deelnemers geen extra ‘plasstop’ nodig. Hoe zou dat komen.

Bedankt deelnemers, Joris voor de veilige reis en Josse voor de fijne gidsbeurt en wees ervan overtuigd; sommige anekdoten vergeten we nooit meer!Op de wip met de KWB


Aangekomen in ‘t Vijverdal was het heel duidelijk wat er die avond stond te gebeuren. Er lagen een tiental handbogen, zowel voor links- als rechtshandigen, uitgespreid op tafels met op zo’n 12 meter een hele opstelling van doeken (om de pijlen binnen de perken te houden) en een liggende wip volgestouwd met pluimpjes.


Al gauw gaf Luc VC ons de instructies: vanaf de basislijn met de boog een pijl afschieten om een pluimpje van de wip te schieten (wippen). Er waren natuurlijk de “gemakkelijke” pluimen die in massa vooraan op de wip stonden en bedoeld waren om de beginners ook een kans te geven om er eentje te wippen (met wat geluk), maar wat verderop ook de meer “moeilijke” pluimen die uiteraard bij afschieten een grotere verloning inhielden (jetonnekes voor drank) en die, eens afgeschoten, natuurlijk bijdroegen tot “de eer” van de Robin Hood.

De instructeur legde ons heel duidelijk uit hoe de handboog te gebruiken. Het werd daarbij duidelijk dat een pijl met drie veren toch een goeie en een slechte kant heeft: de pijl moet zo in de pees worden gestoken dat de veren bij het afschieten de boog niet raken want anders ging de pijl compleet de verkeerde richting uit (als er al naar een richting werd gemikt).

Dan kreeg iedereen de kans om eens een schot af te vuren. Sommigen deden dat direct perfect, anderen gingen zwaar de mist in wat aanleiding gaf tot (ludieke) commentaren.

En dan ging het voor echt: ieder op toer eens schieten. Sommigen hadden wat “beginnersgeluk” en schoten nogal vlug een vogel af. Anderen hadden het wat moeilijker om zelfs maar in de buurt van de wip te komen. Een ding was zeker: de jeugd deed het opmerkelijk goed en schoot er het ene pluimpje na het andere af (hadden die stiekem op voorhand geoefend?).


En dan waren er natuurlijk ook nog twee “professionals”: heren met een persoonlijke boog waar zelfs een vizier op stond. Er waren wat discussies over het lichtje dat op dat vizier stond en sommigen dachten dat het om een laser ging waarmee scherpschutters op hun doel mikken. Je zag toch wel dat die heren niet voor de kleine pluimpjes vooraan gingen, maar direct mikten naar de hoofdvogel. Een slaagde er zelfs in die eraf te schieten.

Het was weer als iedere keer: veel plezier gemaakt, wat pinten gedronken en heel veel gepraat onder vrienden: een prettige avond die zeker voor herhaling vatbaar is.

E.J.


DERTIG JAAR “MAROLLEN” TIJDENS STATIEKERMIS TE MERCHTEM


Net zoals er in het Romeinse Rijk van Julius Caesar een dorpje bestond dat wist wat feesten was, is er in Merchtem een buurt waar men elk jaar duchtig kermis viert.

Van vrijdag 6 juni tot en met maandag 9 juni houdt men Statiekermis in de Marollen van Merchtem. “De Marollen”, dat is de buurt rond het station : dus de Drielindenbaan en de Stationsstraat. Daar wordt elk Pinksterweekend een kermis georganiseerd met een uitgebreid programma.


 • Het begint traditioneel met een voetbalmatch tussen de bewoners uit de Marollen en de plaatselijke KWB ; voorafgegaan door een wedstrijd tussen de allerjongsten. Na dit duel op het scherp van de snee verwacht men de voetballers en hun fans in het gelegenheidscafé “De Marollen”. Sinds een paar jaar vangt de kermisvierdaagse dáár aan met een heuse cantus. En dat er gezongen wordt, hoort men tot ver in de geburen. Want “De Marollen” blijkt een kweekvijver voor aanstormend talent.

 • De fotozoektocht - met als opdracht details herkennen uit de huizen in de Drielindenbaan - zorgt er dagenlang voor dat de vriendschapsbanden met buren en familie opnieuw worden aangehaald. Want wat is er leuker dan samen met vrienden, buren of familie op zoek gaan naar de oplossingen ?

 • Op zaterdag - de hoogdag voor de Marollen - presenteert de hele buurt tradtiegetrouw een twee uur durende show. Daarvoor wordt de binnenkant van een oplegger ingericht tot een fraai decor. Dit jaar is het thema “Talent @ Marollen”. De plaatselijke vedetten groeien dan uit tot grote sterren. Het podium is versierd met kunstwerkjes van de kinderen en creatieve bewoners.

 • Zondag is er eerst een eucharistieviering voor de overleden Marolliens. Gans de namiddag kan men er gratis bakschieten en hoefijzerwerpen. Omstreeks 16 uur zoekt men in een kinderloopkoers naar de beste atleten per leeftijdscategorie .

 • En die zondag 8 juni van 14 tot 19 uur houdt stationsverantwoordelijke Swaiken ook Open Deurdag in zijn ”stationsbureau”. Pieter Blyaert treedt daar op met klassieke gitaar. Marc Blyaert stelt tekeningen en schilderijen tentoon. De vereniging Geuzeneuze verkoopt er verscheidene Geuzen en Lambiks terwijl Swaiken zelf cd’s verkoopt en de boekenruil coördineert.

 • Op maandagvoormiddag organiseert de doe-het-zelf Handy Home (voormalige Orga) een kruiwagenrace met mooie prijzen voor de winnaars in alle categorieën

 • De prijsuitreiking van de fotozoektocht – met prachtige pakketten van de sponsorende middenstand - vindt diezelfde maandag plaats om dan ’s avonds af te sluiten met een melancholische afdronk.

 • Samen met de foorkramers, gelegenheidscafé De Marollen en de vele helpers hoopt het comité er opnieuw een toffe kermis van te maken. Want ondanks alles – en zeker als de zon schijnt - beleeft men er het grootste plezier samen met de anderen. U komt toch ook...?

Marc B.KWB - GEZINSWEEKEND

Van vrijdag 5 tot zondag 7 september 2014


Dit jaar trekken we naar VOEREN, Castel Notre-Dame in Remersdaal-VOEREN


Leeftijd

Prijs

Jonger dan 3 jaar

gratis

Van 3 tot en met 5 jaar

30 euro

Van 6 tot en met 11 jaar

45 euro

Van 12 tot en met 15 jaar

55 euro

Van 16 tot ……………jaar

60 euro


Een greep uit het programma:


 • Welkom en kinderanimatie

 • Rode draad

 • Bezoek drielandenpunt

 • Poppenkast en verhaaltje e(s) (

 • Ochtendgym

 • Sport en spel

 • Avondspel

 • Wandeling

 • ……………..

Wees er snel bij……. stuur een mailtje naar gezinsweekend@kwbmerchtem.be.

Schrijf het bedrag over op rekening BE 70 7995 5005 0525 van KWB Merchtem met vermelding
KWB Weekend Voeren + aantal personen.naam

voornaam

geboortedatum

bedrag

1

2

3

4

5

6
4 jaar - papa weet alles!

7 jaar - papa weet heel veel!

11 jaar - papa weet bijna alles!

14 jaar - vader weet niets!

21 jaar - papa wordt oud!

30 jaar - misschien weet vader het!

40 jaar - eerst aan papa vragen!

50 jaar - wat zou vader denken?We vieren vader in het KWB-lokaal zondagvoormiddag 8 juni 2014.De werkgroep Broederlijk delen – welzijnszorg


nodigt uit op hun vijfde ONTBIJTBUFFET op zondag 22 juni 2014.

ten voordele van projecten in Haïti via de vzw Finado


Ofwel kom je naar zaal ’t Vijverdal tussen 8 u. en 10 u.

Ofwel ontbijt ge thuis. De werkgroep levert de pakketten ook aan huis op het door jou gevraagde uur.

 • Volwassenen betalen: 10 €

 • Kinderen onder de 10 jaar: 5 €


De bestelformulieren zijn voorhandig in het KWB-lokaal of achteraan in de kerk.


Inschrijvingen voor 15 juni 2014 bezorgen samen met je betaling in de bus van de pastorie. Je kan de ook je betaling overschrijven via rekeningnummer:BE08 8334 8358 8413 op naam van welzijnszorg Merchtem.


Wist-je! ?


WHISKY TASTING


 • dat wij nu weten waar “whisky on the rocks” vandaan komt.

 • dat Glenfiddich in een driekantige fles zit

 • dat de Fransen, na de Schotten, de grootste single malt whiskydrinkers van Europa zijn.

 • dat de oudste whisky 105 jaar oud is.

 • dat whisky lang laten rijpen pas na WOI werd "uitgevonden".

 • dat de prijs van de duurste whisky een slordige miljoen euro is.

 • dat wij zes verschillende soorten whisky’s geproefd hebben.

 • dat Willem Maetens het volgend jaar nog eens wil overdoen en niet alleen voor JONG KWB.


HISTORISCHE WANDELING ‘14-‘18


 • dat de zondagsmis de enige toegelaten samenscholing was onder de oorlog. Hier kon men onder ‘eigen volk zijn” en ‘zijn gedacht stilletjes zeggen’.

 • De Duitsers in november 1918 de granaten in de kerkvijver gooiden om zo niet in handen van de vijand te vallen.

 • In de Stoofstraat een Belgische verkenner achter een haag van Karel Van Molle (huidig nummer 6) een Duitse soldaat doodschoot.

 • Er hierdoor paniek was onder de Duitse troepen want zij konden geen schutter zien en dachten dat er een burger had geschoten.

 • Er toen een 100-tal burgers gevangen genomen zijn om te executeren. Gelukkig is dit niet gebeurd.

 • Er wel brandhaarden in de Stoofstraat en de Bogaerdstraat werden aangelegd door de Duitsers als vergelding.

 • We nog zoveel meer wistje datjes kregen van Wouter en Bart.

 • Dat het een geslaagde avond was waar iedere deelnemer echt van genoten heeft!


Vrijwilliger zijn


is vrijwillig … niet vrijblijvend

is verbonden … niet ge-bonden

is onbetaalbaar … niet te koop

is positief denken


met als hoofddoel

voor jezelf en de ander

een goed gevoel.FEMMA-KWB FIETSRALLY – ZONDAG 29 JUNI 2014


Vertrek tussen 13.30 u. en 14.30 u. in de school Sint Donatus in de Maurits Sacréstraat.


Een mooie fietstocht van ongeveer 25 km langs zoveel mogelijk landelijke en autoluwe wegen. Spelletjes onderweg en wellicht hier en daar een paar gemakkelijk oplosbare vraagjes.


Onderweg een gratis drankje en een kleine, gezonde versnapering.

Mooie prijzenpot voor groot en klein.

Deelnemen is veel belangrijker dan winnen.


Deelnameprijs:


 • kinderen tot 12 jaar 2 €

 • leden en gezinsleden van KWB of Femma: 5 €

 • niet leden van KWB of Femma: 7 €

 • maximum gezinsprijs voor KWB/Femma: 15 €


Na de fietstocht kan er een hapje en een drankje worden gekocht aan democratische prijzen.

Voor deze uitgave van de fietsrally hopen we alvast op een zonnige dag.
DAGFIETSTOCHT


De jaarlijkse dagfietstocht van Femma en KWB gaat door op zondag 10 augustus. Kruis deze dag alvast aan in je agenda.

In de Kleine Raak van juli/augustus brengen we meer informatie over de organisatie van deze dagfietstocht


Moederdag in de Werkman.


Alle moeders – lees alle dames- werden op Moederdag in het KWB-lokaal verwend met een zakje lekkere pralines. Eerst was het lokaalvoorzitter Hugo die de honneurs waarnam en alle vrouwen van harte welkom heette met de nodige kussen nadien nam voorzitter Jan deze belangrijke taak over.

Het parochiaal mannenkoor had de dames al in de muziekbloemetjes gezet met prachtige liederen in de misviering. Pater Karel vroeg en kreeg een daverend applaus voor alle moeders.

Glunderende moeders en dat is meer dan verdiend, dat weten we maar al te goed!Motorzegening.Pater Karel mocht zowat 500 motorvrienden zegenen. Heel wat KWB’ers passeerden onder de scoutstoren van waarop pater Karel en Jeanke kwistig met water de rijders ‘besprenkelden’. Opmerkelijk hoe de ene motorrijder een kruisje maakt alvorens onder de toren te rijden en een andere zich zoveel mogelijk beschermt tegen het doopwater.

Knap evenement van voortrekkers Luc en Jan en hun ploeg.Volgend in 2015 terug samen met de parochiedag. We kijken er al naar uit!


Hou alvast 17 mei 2015 vrij!


Sport


Petanque op donderdagavond


De petanqueavond op de 2 terreinen naast het KWB-lokaal zijn iedere donderdavond tussen de komende maanden druk bezet. Heel wat KWB-leden zijn door de petanque vlieg gebeten. Ze staan erop om zo kort mogelijk tegen het ‘varkentje’ te gooien.

In een heel joviale, plezante sfeer wordt er gespeeld.

Haal de ballen maar van onder het stof en vergeet niet dat meespelen veel belangrijker is dan winnen. Maar wie wint er niet graag! Welkom iedere donderdagavond vanaf 20 u.


Voetbal statiekermis


Telkenjare opnieuw nemen de KWB’ers het op tegen de ploeg van de Marollen, dit jaar afspraak op vrijdag 6 juni. Voetbal en plezier van de bovenste plank. Wie wenst mee te spelen graag een seintje aan Aloïs 052 / 37 43 56 want Aloïs dat is de trainer/coach van onze ploeg.

Kinderen die dat wensen zijn vanaf 19 u. welkom voor hun voetbalmatch.

Supporters zijn zeker op post om ons naar de overwinning te stuwen.

Terrein Cristal-Boys op Sleeuwagen.Kaarten


Elke woensdagmiddag kan je vanaf 13.30 u. kaarten in het KWB-lokaal.Fietsweekend Doornik


Op 14 en 15 juni vertrekken een groep KWB’ers op fietsweekend naar Doornik. We wensen hen een fijne tocht, weinig platte banden en een vriendschappelijke sfeer.Beste KWB er,


Reeds dikwijls werd ons de vraag gesteld nog eens t-shirts en een training te laten maken met ons KWB-logo.
En hier zijn ze dan. Wij stellen voor:


Jako polyestervest performance
kleur zwart/wit/gruis met klein wit logo

22 euro

Jako polyesterbroek performance
kleur zwart/wit/gruis met klein wit logo

18 euro

Jako vrijetijdsvest performance
kleur zwart/wit/gruis met klein wit logo

39 euro

Jako vrijetijdsbroek performance
kleur zwart/wit/gruis met klein wit logo

25 euro

Jako Coachvest
kleur zwart/wit/gruis met klein wit logo

65 euro

Jako Jas met kap
kleur zwart/wit/gruis met klein wit logo

39 euro

BC t-shirt

5 euro

Jako tas

kleur zwart/wit/gruis met klein wit logo

23 euro

Jako Rugzak

kleur zwart/wit/gruis met klein wit logo

18 euro


Ga ook gerust eens kijken op de site van JAKO: www.jako.eu

We voorzien 2 pasvoormiddagen (telkens in KWB lokaal “de werkman”).

 • Op zondagvoormiddag 22 juni 2014 van 11 tot 12.30uur

 • Op zondagvoormiddag 29 juni 2014 van 11 tot 12.30uur

We vragen ook contant te betalen bij bestelling,
zo kan de levering veel sneller gaan.

Al de kleding zal beschikbaar zijn in het KWB lokaal eind juli.
Kom jij je bestelling ophalen!!!! Dat bespaart ons een toer rond Merchtem.

Voor meer info kan je steeds contact nemen met Wouter kemels, 052/376433, wouter.kemels@kwbmerchtem.be 

home: www.kwbmerchtem.be