kleine raak
ledenblad van KWB - Merchtem
mei 2015


Vanaf 21 mei elke donderdag
zomerpetanque


Van 21 mei tot begin september beginnen we weer aan onze wekelijkse petanquebijeenkomst op donderdag. . We starten telkens om 19.30 u.

Heb je geen petanqueballen? Geen probleem, KWB heeft wel enkele setjes op reserve.

Iedereen welkom!

Vrijdag 22 mei
voetbal statiekermis


We willen natuurlijk ook dit jaar de KWB-eer verdedigen tegen de Marollen op vrijdag 22 mei om 20 u op het veld van de Cristal-boys n.a.v. statiekermis. Wie wenst mee te doen, graag een seintje aan Aloïs (052/37.43.56).
Kinderen die dat wensen zijn vanaf 19 u. welkom voor hun statiekermiswedstrijd.

Supporters op post!Kaarten

Elke woensdagmiddag kan je vanaf 13.30 u. komen kaarten in het KWB-lokaal de werkman.Wij gedenken:
René Palstermans
broer van KWB’er Steven Palstermans
Leven is zijn met de anderen

Leven is
mogen geboren worden
en groeien tot volwassene
dank zij heel
andere mensen.
Leven is
goed zichzelf kennen
geloven in zichzelf
zichzelf waar maken
doen wat je kunt.

Leven is
bij het feest zijn
het feest helpen maken
van al zijn vreugde.
Leven is
niet te gauw tevreden zijn
er het maximum uithalen
weigeren kudde te zijn
niet achterlopen
voorgaan.

Leven is
zijn met de anderen
de anderen beminnen
zich niet opsluiten
openstaan, helpen, delen,
geven en ontvangen.
Leven is
zelf het roer
in handen nemen:
zelf doen en voortdoen;
gaan
en zich niet laten gaan.

Leven is
aanvaarden wat
niet te vermijden is
het beste ervan maken
weigeren aan lijden
ten onder te gaan.
Leven is
als het einde nadert
geloven en hopen
dat over de dood heen
er leven
in overvloed zal zijn


Leven is
spelend in Gods aanwezigheid
weten dat Hij ons
in zijn hand draagt.

Jef Mergaert
via Denise Brabant, missiezuster in Guatemala.


Verkiezingen bij KWB-Merchtem

De termijn van 4 jaar van voorzitter Jan De Mesmaeker zit er bijna op. Bovendien worden er om de 2 jaar bestuursverkiezingen georganiseerd in onze afdeling. Het bestuur en de wijkmeestersploeg hebben gedurende deze periode fameus gewerkt en schitterende activiteiten ingericht.

Maandelijks komen de wijkmeesters samen om de werking van onze afdeling – die meer dan 400 leden telt – te evalueren en bij te sturen waar nodig. Nieuwe initiatieven worden voorgesteld. Alle wijkmeesters zijn in ieder geval kandidaat bestuurslid.

Op de wijkmeestersvergadering van juni wordt door de aanwezige wijkmeesters het nieuwe bestuur gekozen. Op de startvergadering in oktober wordt uit deze verkozen bestuursleden de voorzitter en de kassier gekozen door de KWB-leden.

Misschien, beste KWB’er, ben je ook geïnteresseerd en wil je graag meewerken aan de uitbouw van onze beweging. We houden van mannen die een deel van hun vrijde tijd besteden aan de werking van onze afdeling en die willen mee verantwoordelijkheid dragen.

Ieder lid van onze KWB kan/mag zich kandidaat stellen om in het bestuur mee te werken en zijn creativiteit, zijn gedrevenheid en zijn inzet voor een sociale beweging waar te maken.
Alle bestuursleden en wijkmeesters die tot op vandaag meewerkten getuigen dat ze deugd hebben beleefd aan hun inzet.
Wil je meewerken, aarzel niet, neem contact met onze voorzitter Jan De Mesmaeker Peperstraat 14, of voorzitter@kwbmerchtem.be. Graag een seintje voor eind mei!. Echt iets voor jou?!


De bloesemtocht

KWB Vlaams Brabant en Brussel organiseren al verschillende jaren deze bloesemtocht vooral het Hageland genoot de voorkeur. Nadien organiseerden Leuvense afdelingen deze wandeltocht. Merchtem werd door de verbondelijke verantwoordelijken van KWB gevraagd om dit jaar voor deze wandeling die de lente aankondigt te organiseren.

Op paasmaandag 6 april daagden 135 wandelaars op om in een viertal groepen begeleid door telkens twee KWB’ers op weg te gaan. Wouter Robberechts vertelde achter het kerkhof over de geschiedenis van Merchtem. Marc Van Schuerbeeck stond in de perenboomgaard op den Dooren. Hij was geïnspireerd door de seizoenen en de opeenvolging ervan en hun invloed op de natuur en de vruchten. Aan de molen van De Smedt op Langevelde had Henk Willox het over de natuur met hier vooral het water en de werken van Aquafin Ook het overstromingsgebied van de Hoge Wei had een plaats op deze halte. Aan het Woon en Zorgcentrum stonden Mieke Abbeloos en An Tamboer de wandelaars te woord. Ze vertelden over het leven in en rond het Zorgcentrum. De mooie tuin en de vijvers maar ook het aantal bedden in het Zorgcentrum en in de serviceflats.

In ’t Vijverdal stonden Geert en nog een aantal KWB’ers ons op te wachten met balletjes met krieken of appelmoes. Een pint of een tas koffie kwam er na deze tocht zeker op zijn plaats.
Puike organisatie, misschien iets te weinig deelnemers.

Verslag wijkmeestersvergadering van 2 april 2015

Op Witte donderdag wijkmeestersvergadering?! Een rare avond om samen te komen.
Maar het bestuur had hier een schitterend idee aan toegevoegd. Alle wijkmeesters werden uitgenodigd om samen de Witte Donderdagviering bij te wonen in de kerk van Bollebeek en bovendien werd er gezorgd voor gezamenlijk vervoer. Tof initiatief.

Pater Karel had het in zijn homilie over de dienstbaarheid, helpen in de kleine dingen en met elkaar begaan zijn. Met een open geest, een open hart en open handen door het leven gaan betekent wel dat je in ieder geval kwetsbaarder opstelt maar het geeft je zoveel levensvreugde. Met open handen kunnen geven en kunnen krijgen het is een mooi teken om tegen iemand te zeggen dankjewel en ik zie je graag.
Dan mag het echt Pasen worden!

Hedwig opende nadien de vergadering in het KWB lokaal met de tekst die in de vastenboekje stond en waar eveneens de dienstbaarheid centraal stond.
Geert vertelde dat Pieter Flies, KWB’er, en tevens onze leverancier van drank voor het KWB-lokaal en de verschillende organisaties die KWB inricht met zijn bierhandel stopt. Na ongeveer 20 jaar waarin Pieter op een ronduit fantastische manier zijn beroep met veel charisma heeft gedaan stopt hij omdat de hinder die zijn rug hem bezorgt te groot wordt. Jan had zelfs samen met het bestuur voor een geschenk gezorgd. Dit getuigt ervan dat we Pieter en zijn vrouw Anja heel dankbaar zijn en dat de samenwerking met KWB er één was van wederzijds vertrouwen. Pieter blijft zich inzetten in onze KWB en hij werd meteen gevraagd om de groep van het lokaal te versterken om ‘de werkman ‘open te houden op zondagvoormiddag.

Daarna nam Jan de voorbije en de toekomstige activiteiten door. Iedereen had wel zijn zegje en er werden al een aantal voorstellen geformuleerd om volgend jaar bij de bespreking van ons jaarprogramma te weerhouden o.a.
Bespreking van de smartphone in kleine groepjes naar gelang het apparaat waarover de deelnemers beschikken. De JKWB was bereid hieraan mee te werken.
De vraag om een aantal kookavonden op een vrijdag te organiseren.
Pieter Flies trakteerde op een vat Kossaatbier en er werd nog druk nagebabbeld.

Norbert


Paashazen!

Met Pasen wordt er in het KWB-lokaal naar gewoonte getrakteerd met paaseieren. Bovendien worden er ‘de laatste jaren’ dankzij Maria Hellinckx van de Helva winkel op de Brusselsesteenweg paashazen verloot. Iedereen die het KWB-lokaal paaszondag bezoekt krijgt één tombolalot en een ‘onschuldige hand’ trekt dan de winnende nummers.
Willy Buys, Lisette Willocx en Eline Van de Velde waren dit jaar de gelukkige winnaars. Er was heel veel volk in het lokaal. Niet verschieten hé, er werden 137 tombolalotjes uitgedeeld. Met heel veel dank aan Maria

29ste Kaartkampioenschap ‘Wiezen’

Theo Verhavert: de KWB kaartkampioen.

Op de finaleavond kwamen 48 deelnemers opdagen om nog een laatste poging te doen om de titel van kaartkampioen in extremis te behalen. Astrid Cooremans werd met 74 punten de winnaar van de avond. Marcel wist 108 tombolalotjes te verkopen. Het kookteam verwende ons met een heuse barbecue met lekkere brochettes en die werden uiteraard door de kaarters gesmaakt.
Terwijl Johan met de computer de laatste uitslagen aan het verwerken was om tot de definitieve uitslag te komen hield Francis zijn slotwoordje.
Hij dankte elkeen die deelnam aan dit kaartkampioenschap en op zijn joviale manier betrok hij iedereen die meegewerkt heeft in zijn dankwoordje.
‘Zonder de hulp van zoveel vrijwilligers is deze organisatie niet mogelijk’.
Een welgemeend applaus van alle kaarters die daarmee hun appreciatie lieten blijken.
Met de glimlach verklapte Francis de einduitslag.

1. Winnaar werd Theo Verhavert met 270 punten
2. Op de tweede plaats Luc Van Schuerbeeck met 229 punten
3. Derde Harry De Sadeleer met 216 punten.

Een formidabel podium maar: deelnemen blijft belangrijker dan winnen! Geert en Chantal hadden voor een mooie prijzentafel gezorgd en iedereen kon met een geschenk naar huis.
Dit kaartkampioenschap blijft een topper voor vele KWB leden want uiteindelijk hebben 58 deelnemers meegestreden. Aan Francis en zijn team n’en dikke proficiat


DARTS


Vrijdag 15 mei om 20 u. KWB-lokaal


Wistjes!?

Dat onze nieuwe klusjesman Leo Thomas een nieuwe dakgoot met afloop voor de regen gestoken heeft aan het KWB-lokaal.
Dat ons lokaal op zondagmorgen uit zijn voegen barst! Is het bier te goedkoop? Is het daar te gezellig?
Gelukkig toch dat er zoveel mensen zich goed voelen in ons lokaal. Dus niet zeuren maar genieten ook al heb je niet meteen een plaatsje om te zitten.
Dat er dit jaar geen weddingschap georganiseerd werd voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs- Roubaix in het KWB-lokaal. Dat we initiatiefnemer Pol een beetje missen voor het organiseren van deze pronostieken.
Dat er KWB’ers gaan helpen bij de organisatie van de Belgische Special Olympics editie 2015.
Knap hé… proficiat mannen
Dat we drie nieuwe en bovendien jonge wijkmeesters mogen begroeten. Glenn Lombaert die Kevin Siccard maandelijks gaat bezoeken, Thomas Van Molle die naar Mollem trekt bij Mario De Wit en Davy Van Holsbeeck die Koen Op de Beek maandelijks gaat bezoeken met raak en kleine raak.
Dat we die mannen veel succes en ook veel deugd toewensen met hun engagement.
Dat we bij de wandeling van ziekenzorg toch ook wel KWB ‘ers opmerkten die een helpende hand toestaken om rolwagens voort te duwen.
Dat we voor de parochiedag nog heel wat helpers nodig hebben om allerhande taken te doen. Vooral het klaarzetten op zondag morgen is een hele karwei.
Dat Merchtem heel wat mooie fietspaden heeft maar er zijn ook heel veel fietspaden die dringend een beurt nodig hebben.
Dat we alle KWB’ers die op de sukkel zijn met hun gezondheid heel veel sterkte en moed toewensen en bovenal een spoedig herstel.
Op de valreep kregen we nog een bericht dat de dagreis naar Valkenburg een succes was maar meer informatie hierover in de volgende kleine raak.
Dat Herman een knappe gidsbeurt gaf
Dat Walter teller van dienst was en er voor zorgde dat iedereen op de bus aanwezig was.

KOOKLES 21 APRIL

Chili con carne

Ingrediënten voor 4 personen

500 g gemengd gehakt
Olijfolie
2 uien
2 teentjes look
1 groene paprika
1 rode paprika
2 dozen tomatenpassata
1 klein potje tomatenconcentraat
2 blikken rode Kidneybonen
1 blik mais
gemalen koriander

komijn
bruine suiker
verse Spaanse pepers of Cayennepeper (naar believen)
zure room
geraspte kaas
2 sjalotten
een scheutje olijfolie
400 g rijst (los)
8 dl water
2 blokjes groentebouillon
een klontje boter (naar keuze)

Bereiding
Snij de uien fijn. Doe een flinke scheut olijfolie in een kom en bak er het gehakt rul in, voeg er nadien de gesneden uien aan toe. Voeg er eveneens de al dan niet gepelde grof gesneden paprika aan toe. Voeg er ook 2 fijn gesneden teentjes look aan toe. Laat het mengsel van rul gehakt, ajuin en paprika lichtjes stoven (opletten dat de uien niet bruin worden).Voeg na enkele minuten de tomatenpassata en het tomatenconcentraat toe. Voeg er ook naar believen de kruiden aan toe (komijn, koriander, cayennepeper en/of Spaanse pepers), er mag redelijk veel koriander en komijn in, want die geven de typische smaak. Om de scherpte van de tomaten wat te breken, kan je er een eetlepel bruine suiker aan toevoegen. Laat het geheel een half uurtje sudderen op een zacht vuurtje. Voeg er nadien de uitgelekte en gespoelde kidneybonen en maïs aan toe. Laat dit alles nog een tiental minuten sudderen. De hoeveelheid mais en bonen kan je naar eigen smaak vrij kiezen.

Rijst
Verwarm je oven alvast voor op 140° C. Breng het water aan de kook en los er de bouillonblokjes in op. Pel de sjalotten en snipper ze zeer fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot op een matig vuur en stoof er kort de fijngesneden sjalotjes in, de stukjes mogen niet kleuren. Giet de rijst bij de gestoofde sjalotjes en laat kort mee bakken. Schenk de hete bouillon bij de rijst (verhouding 1/3 rijst en 2/3 vocht) roer alles nog eens goed door en zet het deksel op de pot. Laat de rijst gedurende 45 minuten garen in de voorverwarmde oven (140° C). Voor extra smeuïge rijst kan je er na het garen nog een klontje boter onder roeren. Serveer dit alles met wat zure room en geraspte kaas.

Smakelijk en tot volgend werkjaar!


Welkom
Louise Renée,

Dochtertje van KWB’er Wouter Van Gucht en Karen Renmans


Ere wie ere toekomt.

In de lijst met de eerste communicanten die vorige maand in de Kleine Raak stond, sloop een foutje en dat willen we meteen rechtzetten met onze verontschuldigingen er bovenop. We vergaten Brecht Van Buggenhout.

Bij de geloofsbelijders waren we Mathias Vanbelle  vergeten te noteren. Sorry hoor Mathias.


Brecht en Mathias, we wensen jullie een heel mooie dag toe.

Wijnwandeling vrijdag 29 mei

We vertrekken voor onze 9de wijnwandeling aan de inham van de Brusselsesteenweg (café de volle pot) tussen Merchtem en Brussegem voor een inspirerend tochtje van ongeveer 5 km langs mooie autoluwe, landelijke wegen.
Onderweg genieten we van de natuur gekruid met een toffe babbel in fijn gezelschap.

We proeven op enkele plaatsen van een glaasje lekkere wijn vergezeld van een bijpassend hapje en een mooi tekstje, die we eventueel samen kunnen bespreken.
Het is niet de bedoeling om een bespreking te houden van de wijn die we drinken. En lust je geen wijn….. geen probleem, ook jij bent van harte welkom


Vooraf inschrijven is niet nodig. De deelnameprijs bedraagt €6.
Vertrek om 19u30. Ons stalen ros kunnen we veilig stallen bij KWB’er Walter Teugels, Brusselsesteenweg 239.

Meer info: wouter.kemels@kwbmerchtem.be of 052 376433.


Noteer alvast in je agenda
dat het gezinsweekend doorgaat
van 11 tot 13 september 2015 in Oostende
(verblijf Duin en Zee).
Meer info in de kleine raak van juni


KWB - Huifkarrentocht

Zondag 19 april trokken we er op uit voor een gezellige huifkarrentocht. Het was een Topdag. Een wolkenloze, zonnige namiddag, zelfs de paarden hadden het naar hun zin.
Het vertrek was aan het landbouwmuseum “ De Vedderboom “ te Opwijk. We dienden nog even te wachten want de huifkar was nog niet gearriveerd. Het was zonnig en warm en we dronken een pintje voor het.vertrel Er werden ook enkele drankjes meegenomen voor onderweg.
Het parcours liep grotendeels langs autoloze en landelijke wegen oa. door het Kravaalbos. Toen we vertrokken leek het net alsof we een bloesemtocht deden, zo veel ontluikende bloesems. En niet verder van huis. Wow, zo’n pracht. Na een poosje mochten de kinderen vooraan bij de menners van de paarden gaan zitten. Dit vonden ze gewoon de max.
De tocht werd nog gezelliger gemaakt met leuke, meeslepende schlagermuziek op de achtergrond.
Halverwege was er een halte voorzien bij Tony Mergan te Meldert.
Hier worden pralines op een artisanale manier klaargemaakt. Tony liet ons zijn manier van werken zien. Amaai, respect, dat is geen klein bier. Tevens toonde hij ons hoe paaseieren worden gemaakt. In ons geval was het paasei een paard geworden, daar Pasen al een tijdje voorbij is. Als de vormen onderaan een opening vertonen, wil dit zeggen dat ze handmade zijn (lees: artisanaal gegoten zijn). In het ander geval, dus volledig gesloten, worden ze machinaal gegoten.
We mochten ook proeven van deze lekkernijen. Ja wadde, zo’n smaakbommetjes.
We starten de terugweg naar “De Vedderboom” waar we het landbouwmuseum bezochten en waar we over het een en ander uitleg kregen oa. de kakstoel: de kinderen geloofden hun ogen niet, de vedderboom , strijkijzers, van vroeger enz.
De activiteit werd afgesloten in “de kleine deugd” te Mazenzele.
Hier konden de allerkleinsten genieten van het springkasteel en de groteren onder ons nog een laatste consumptie nuttigen (om het stof door te spoelen) voor we huiswaarts keerden.
Er werd gefluisterd dat diegenen die er niet bij waren ongelijk hadden en iets hebben gemist.Merchtem quizt 2015 - 2e avond – wistje datjes!

De thema’s waren raanda zas, reende zeven, rondo ocht ruundu nugun en rindi tin .
de quizers van dienst : Francis W., Frans S., Jos en Wiske A., Dominiek
er waren vragen bij jonge en oude zakken…
na de tweede avond stonden we op de 13e plaats met 144 punten en 410 stoefpunten

Merchtem quizt 2015 - 3e avond – wistje datjes!

de thema’s : munten, wie ben ik, a moeder, no shit no glory, just nie, just wel, quizmaster op reis, bekende kader, auf deutsch, een streepje
Hopelijk wordt je nooit genomineerd voor de Darwin Award. Het is een cynische "eer" die wordt gegeven aan mensen die "bijdragen" aan de menselijke evolutie door zichzelf op een spectaculair domme manier te laten verongelukken en dus de mogelijkheid om zichzelf voort te planten verliezen. De prijs is genoemd naar Charles Darwin, de bedenker van de evolutietheorie. Er is geen geldprijs aan verbonden, alleen postume erkenning of eervolle vermelding.
De  “Trammezandlei 122, Schoten" uit de “ Joske Vermeulen"-sketch van Gaston en Leo, ligt net niet in Schoten maar in buurgemeente Merksem (vaak verward door mensen met Merchtem!)
wie vragen we dit jaar op het jaarfeest van de KWB? vragen we DJ Jos, discobaar A moeder of kiezen we toch voor de gekende KWB-DJ’s Luc en Ludwig
Zin in een avontuurlijke wandeling? De gerestaureerde caminito del rey (koningspad), maximaal
1 meter breed, 100 meter boven een rivier en soms maar over een smal balkje, vind je in Spanje (Andalusië)
de quizers van dienst : Francis W., Alois DS., Jos en Wiske A., Dominiek
we eindigden op de 12e plaats met 206 punten en 748 stoefpunten (10e plaats)

Dominiek
Won net geen Razzie…
(prijs voor de slechtste… reporter?)
(reactie op de Oscars )
OPENDEURDAG STATION Merchtem

Op het feest van Pinksteren, zondag 24 mei 2015 van 14u tot 19u organiseert Swaiken, de stationsverantwoordelijke, een 2de opendeurdag in het station van Merchtem.
Vele Merchtemse kunstenaars verlenen hun medewerking.

Accordeonvirtuoos Marc De Maeyer uit Peizegem, kunstenaar Geo De Buyser uit Brussegem stelt er een selectie van zijn werken tentoon, Geuzeneuze verkoopt speciale bieren. Ine Okens stelt kunstfoto’s tentoon van het station. Dat wordt echt de moeite om eens een kijkje te gaan nemen.
Verkoop van cd’s & dvd’s voor 1 euro, en de opbrengst van deze verkoop gaat naar Child Focus. Daarom een warme oproep om zoveel mogelijk cd’s & dvd’s te bezorgen aan Swaiken. Ruime keuze aan boeken om gratis mee te nemen. Boeken niet meer nodig, bezorg ze dan ook aan Swaiken


Terugkomavond: inleefreis Krakau

Donderdag16 april verzamelden de deelnemers aan de inleefreis naar Krakau en het bezoek aan de concentratiekampen van Auschwitz en Birkenau in het KWB-lokaal om terug te blikken op deze reis.
Na een Pools welkomstdrankje heette Walter iedereen welkom. Myriam en Gerrit hadden lekkere rodebietsoep klaargemaakt die ons meteen in de stemming bracht. In het hotel waar we gelogeerd waren werd bij het avondmaal deze soep opgediend.
Herman zorgde voor een knappe en indringende foto- en filmreportage van de reis. De kracht van de beelden deed de aanwezigen deze inleefreis herbeleven. Schitterend toch wat we allemaal bezocht hebben onder de kundige leiding van Bart die ons als gids op sleeptouw nam. Uit de beelden sprak tevens de sereniteit en de grote interesse die er in de groep leefde voor deze mensonwaardige toestanden.
‘We hebben elkaar leren kennen en we zijn nauwer naar elkaar gegroeid ook omdat dit verhaal je zo aangrijpt’ verklaarde een aanwezige die hiermee zijn appreciatie voor deze inleefreis te kennen gaf.
‘Het heeft me diep geraakt en hoe kunnen mensen zo wreed zijn voor elkaar’ gaf iemand anders zijn mening;
KWB-voorzitter Jan bedankte de initiatiefnemer Bart en hij was gelukkig dat KWB-Merchtem dit kon/mocht helpen organiseren. De kracht van een grote afdeling bestaat erin dat ieder met zijn talenten kan bijdragen tot een interessant programma. Jan wist ook te vertellen dat hij al ingeschreven is om volgend jaar aan deze reis deel te nemen. Als aandenken kregen we een CD met de foto- en filmreportage van Herman mee naar huis.
Bij een lekkere pint werd nog wat nagepraat maar Auschwitz en Birkenau laten ons nooit meer los!


Welkom aan onze nieuwe leden

Jeroen Van Den Broeck wordt ons 417de KWB-lid We wensen Jeroen veel plezier en vrienden bij onze beweging en hopelijk mogen we hem weldra op één van onze activiteiten verwelkomen.


Wipschieting op staande wip

Korte inleiding

Er zijn allerlei factoren die invloed hebben op het schot: de houding van de schutter, de concentratie... Maar ook de lichaamsbeheersing is belangrijk. Men moet weten (voelen) welke spieren gebruikt worden om zo weinig mogelijk te trillen. Handboogschieten is een individuele sport, wat betekent dat je je op eigen tempo als boogschutter kan ontwikkelen.

De wip is een 28 meter hoge, ijzeren constructie met een reeks pinnen waarop de vogels worden vastgezet. Vogels zijn kleine houten of plastieken blokjes waaraan kleurige pluimen bevestigd zijn. Voor de wedstrijd wordt aan elke vogel een bepaalde waarde toegekend. De hoofdvogel staat helemaal bovenaan, op de twee bovenste armen worden de twee zijvogels en de twee zogenaamde 'kallen' gezet. De kleine vogels worden verdeeld over de drie onderste dwarslatten


Dit alles gaat door op donderdag 7 mei 2015.
We starten om 18 u 45 op den “Dries” te Mazenzele (Opwijk).
Dit alles is voor jong en oud.
Voor meer inlichtingen: tel. 0498 57 03 83, Van Campenhout Luc


Kennen we de Waalse steden?
Stadsbezoek KWB op vrijdag 12 juni 2015
BERGEN - Culturele hoofdstad van Europa - 2015

Culturele Hoofdstad 2015
Als je naar Mons (Bergen) reist, merk je dat het een belangrijke plaats in de provincie is. Je ziet bovenal dat Bergen een mooie stad is met een enorm centraal plein. Met mooi weer is de ‘Grand Place’ dé plek waar mensen zich nestelen op een van de terrassen. Rondom het plein wandel je zo de leuke, autoluwe winkelstraatjes in

Bergen is niet alleen de hoofdstad van de provincie Henegouwen, maar dit jaar ook de culturele hoofdstad van Europa. Deze vroegere mijnstad heeft met succes van cultuur zijn belangrijkste toeristische troef gemaakt

KWB Merchtem wil wel eens proeven van al dat moois en ons vergewissen hoe mooi Bergen wel ijsde gidsen staan ons om 20 u. op te wachten voor een wandeling door de stad. Daarna zullen er wellicht nog horeca bedrijven open zijn om onze dorst te lessen.

We vertrekken om 18.15 u. STIPT met de autobus aan de kerk van Merchtem.
Inschrijven is noodzakelijk omdat er maar 50 deelnemers meekunnen. Bij Jan De Mesmaeker kan je terecht voor je inschrijving tot uiterlijk 7 juni.
jan.demesmaeker@kwbmerchtem.be of 052 / 37 31 33 Peperstraat 14
De deelnameprijs van 5 euro wordt bij de inschrijving betaald of overgeschreven op de KWB rekening BE70 7995 5005 0525 met vermelding BERGEN.
Moederdag in het KWB-lokaal - zondag 10 mei


“Moeder ben je, of kan je worden,
of je nu kinderen baart of niet.”

‘Bij moeder is er altijd genoeg liefde,
ruimte, tijd, tederheid en brood’.


 

home: www.kwbmerchtem.be