kleine raak
ledenblad van KWB - Merchtem
juli 2015

Fietsen met KWB

Mannen op de fiets

Vrijdag 10 juli om 19 u. stipt aan de werkman


Op vrijdag 10 juli starten de KWB- mannen voor hun jaarlijkse fietstocht. Het wordt traditiegetrouw een tochtje van ongeveer 30 km. We houden er een rustig tempo op na zodanig dat iedereen zelfs een niet geoefende fietser kan meerijden en mijn koersfiets laat ik in ieder geval thuis.
We beloven zoveel mogelijk autoluwe straten te nemen en onderweg wordt er uitgekeken naar een stopplaats om de nodige energie bij te tanken.
Na de fietstocht eten we een hapje en drinken we een pint in het KWB-lokaal.

Thuis voorzien: een fiets; een fietslicht, hard opgeblazen banden, een streepje zon, een blij gezicht en voor de rest zorgt KWB
Tot danDagfietstocht

Zondag 9 augustus vertrek om 9 u. aan het KWB-lokaal.

We maken er een gezellige, rustige fietstocht van aan een matig tempo en begeleid door wegkapiteins en een volgauto die onze veiligheid waarborgen.
We zorgen voor een verzekering, je kunt nooit weten dat er iets misloopt.

Inschrijven is verplicht: verzekering en de bestelling van het middageten tot zondag 2 augustus 2015 mits betaling van je bijdrage op de rekening van KWB Merchtem
IBAN BE70 7995 5005 0525.

Bij Daniel Schaekels, Willy De Neve, Louis Thomas of iedere zondagvoormiddag in het KWB-lokaal kan je terecht voor meer info en voor je inschrijving.

Leden van KWB en Femma betalen 25 euro per persoon (niet leden 28 euro pp.)

Opgelet!
Je kunt nooit weten maar bij slecht (rot) weer rijden we met auto’s naar de plaats waar het middagmaal wordt geserveerd, dat is de afspraak met de traiteur of het restaurant.
Afspraak: hopelijk dient het tot niets om 11.30u. aan het KWB-lokaal. Je inschrijvingsgeld wordt niet terugbetaald als je niet aanwezig bent.elke donderdag
zomerpetanque


Tot begin september beginnen we weer aan onze wekelijkse petanquebijeenkomst op donderdag. We starten telkens om 19.30 u.

Heb je geen petanqueballen? Geen probleem, KWB heeft wel enkele setjes op reserve.

Iedereen welkom!Zaalvoetbal

Noteer nu al in jullie agenda: zaalvoetbal voor iedereen.
Volgende maandagen – telkens om 21 u.:
31 augustus, 7, 14, 21 en 28 september.
Iedereen welkom! Meer informatie bij Aloïs: 052/37 43 56 of voetbal@kwbmerchtem.be


Kaarten

Elke woensdagmiddag kan je vanaf 13.30 u. komen kaarten in het KWB-lokaal de werkman.Fietsweekend Breda – juni 2015

Eén minuut stilte alstublieft…
Eén minuut stilte voor het kortste fietsweekend ooit voor iemand van ons.
Eén minuut stilte voor de teloorgang van één van onze dapperste onder de anciens.
Eén minuut stilte voor het doorzettingsvermogen dat tot op de laatste minuut aanwezig was.
Want het was de natuur die hem de das omdeed, de natuur in al zijn glorie maar die zelf ook al de vorige nacht het onderspit had moeten delven…
Een afgewaaide tak op het fietspad in Kapelle-op-den-Bos...
Meer had Kries niet nodig om zijn 'jaarlange' voorbereiding op het fietsweekend van 2015 in het niets te zien opgaan. Bij deze kunnen we wel zeggen dat we zijn kwinkslagen en professioneel gidsen enorm gemist hebben en dat het fietsweekend van 2015 niet was wat het had kunnen geweest zijn…
Des te meer ook nog door het ontbreken van enkele andere ingeschrevenen die om uiteenlopende redenen zich moesten onthouden dit jaar.
Desalniettemin waren we dit jaar met ruim 20 deelnemers voor het fietsweekend naar Breda. Onafgezien van het kleine ongeval dat ons in Kapelle-op-den-Bos parten speelde is de heenreis vlekkeloos verlopen met welgekomen tussenstops in Lier, Zoersel en Hoogstraten.
Tijdens de lunch in Zoersel heeft Luc Van Campenhout ons nog vervoegd aangezien hij in de voormiddag even belet was om familiale redenen.
De weg was perfect uitgestippeld door Hans, de volgwagen correct ingespeeld  en zelfs de weersomstandigheden zaten perfect snor.
Dit jaar is zelfs de technologie verder binnen geslopen en hadden we radio verbindingen tussen de kop en de staart van ons peloton en zelfs met de volgwagen.
In Breda aangekomen wachtte ons een aangename verrassing. Hans had voor een fantastisch alternatief gezorgd voor de jeugdherbergen die we vorige jaren aandeden. Een Novotel met aangename kamers, buitenzwembad, gezellige bar, uitgebreid ontbijtbuffet en mogelijkheid tot barbecue op de avond van onze aankomst die we met 2 handen gegrepen hebben.
Dit was in ieder geval de beste accommodatie die we tot nu toe al hadden en het zou me verbazen dat deze nog kan overtroffen worden maar wie weet wat Hans nog in petto heeft voor de toekomst.
Na de lekkere barbecue zijn we (naar goede gewoonte) richting binnenstad getrokken om plaatselijke gewoontes en culturen op te snuiven. En wat bleek? Ook in Nederland kennen ze Belgische bieren en houden ze van een leuk avondje ‘Champions League finale’ met een overwinning van Barcelona op Juventus met 1-3… Alhoewel we niet de indruk hadden dat er echt Barcelona fans waren. Is het niet, Jurgen?
De aandachtige lezer heeft reeds opgemerkt dat er geen verslag is over het culturele gedeelte van het stadsbezoek maar zoals ik al vermeldde waren we radeloos verloren met het wegvallen van onze ervaren gids. Sommigen deden een onhandige poging met wat sterke verhalen maar dat bleken slechts een paar verzinsels te zijn geweest. Niets in vergelijking tot de correcte anekdotes die we afgelopen jaren te horen hadden gekregen van de man die steeds perfect weet waarover hij spreekt. Hier kwam het gemis pas echt naar boven…
Na een verkwikkende slaap –afhankelijk van de luidruchtigheid van de buur- werden we verwend met een uitgebreid ontbijtbuffet dat elk jeugdherberg-variant doet verbleken 
In tegenstelling tot de heenreis had de terugreis toch wat technische mankementjes in petto maar gelukkig werden deze professioneel opgelost en konden we op de volgwagen rekenen voor een vervanging van vervoermiddel.
De lunch in taverne ‘De Sinjoor’ op de Oude Koornmarkt in Antwerpen was lekker en zeker een aanrader alhoewel sommige porties wel wat klein waren voor de Bourgondiërs in ons gezelschap.
Een leuke activiteit was ook de overzet in Niel. Bij het opstappen op de veerboot werden vele fietsen en nog meer passagiers gestapeld waarop Dirk Moens grapte: ‘Het is hier precies een vluchtelingenboot’  Een grap die zeker in de smaak viel bij de reizigers en de vrouwelijke kapitein.
Daarna was het nog koers zetten tot in Sint-Amands waar we onze laatste stop hadden. Een ijsje van de ijskar was voor sommige een verfrissende afwisseling. Anderen bleven zweren bij hun koele trappist of ander gerstenat…
De laatste rit naar Merchtem verliep zonder incidenten en iets later dan verwacht kwamen we terug aan op het kerkplein waar verschillende supporters ons reeds stonden op te wachten.
Wederom was dit een fietsweekend om niet te vergeten en hopen we dat Hans de moed zal blijven vinden om dit nog ettelijke jaren te blijven organiseren. Hopelijk kunnen we dan ook nog op de ondersteuning van mensen als Geert Ringoot en Aloïs De Smedt rekenen want deze zijn zeker nodig!
Bedankt iedereen voor dit leuk weekend en hopelijk tot volgend jaar.
Jim

Fietsweekend Hasselt – 4-5 juni 2016
Heb je na het lezen van bovenstaand verslag van Jim ook zin gekregen om mee te gaan op fietsweekend? Schrijf je dan nu al in voor het fietsweekend van 2016. Stuur een mailtje naar hans.verbruggen@kwbmerchtem.be of bel 052 375313. Kostprijs voor overnachting in een tweepersoonskamer in de nieuwe jeugdherberg (open sinds april 2015) bedraagt 26,50 euro. Meer informatie in de kleine raak van september.FAMILIENIEUWS

Wij gedenken:
Josephine ‘Joske’ Heyvaert, weduwe van André Robberechts,
levensgezellin van KWB’er Hector Hellinckx
moeder van KWB’ers Luc en Frans Robberechts
schoonmoeder van KWB’ers Danny Van den Broeck,
Wouter Kemels en Davy Van der Perre
schoonzus van KWB’er Jozef Abbeloos
tante van verschillende KWB’ers

Jeanne Van Buggenhout, weduwe van Hector Van den Brande,
Schoonmoeder van KWB’er Hubert De Baerdemaeker.

Maria De Smedt weduwe van Petrus Verhavert
moeder van KWB’er Theo Verhavert
grootmoeder van KWB’er Sam VerhavertProficiat aan het gouden paar.

In de maand juli vieren KWB’er Clem Van Malderen en zijn vrouw Hilda Leemans hun gouden jubileum. 50 jaar samen onderweg dat is de moeite. Vele hartelijke gelukwensen van alle KWB leden. We wensen Clem en Hilda nog vele jaren in een goede gezondheid.
Een glimlach kost niets
maar is veel waard.
Wie hem krijgt wordt er rijker van
zonder dat wie hem geeft er armer van wordt.
Zo’n glimlach wenst KWB je elke (vakantie)dag.


Wistjes!?

Dat KWB’er Roger Okens de fiere grootvader is geworden van Elise en we menen dat Roger zijn kleindochtertje met de beste zorgen zal omringen en vertroetelen.
Dat KWB’er Bruno Van Gucht en zijn vrouw An gestopt zijn met de uitbating van café ‘De Bierboom’. Sommige KWB’ers zullen nu moeten uitkijken naar een andere drankinrichting.

Vaderdag in het lokaal.

Dat we op vaderdag extra vertroeteld werden door onze Femma zusjes.
Het begon met een hartelijke begroeting met kussen en een lekkere fles bier.
Achter de toog stonden 4 dames om ons te bedienen en met de glimlach natuurlijk.
Op de tafels stonden bordjes met chips en hier en daar aan de muur hingen spreuken om ons vaders zo een beetje in de bloemen te zetten.
Het doet ieder jaar deugd en we appreciëren ten volle dan onze Femma dames de vaders in de bloemekes zetten. Bedankt vrouwkes ’t was tof.


Ludieke actie met kermis!

De dikste patat

Alle leden van KWB kregen in de maand maart ‘patatjes’ om te planten.
Benieuwd wie de dikste patat heeft gekweekt?
Kom dan zeker af naar het parochieplein op zondagvoormiddag?
Wie zijn mooiste, dikste, raarste patat wenst binnen te brengen kan dit doen tussen 11 u en 12 u. op zondag 16 augustus. Wie wordt de ‘patattenkampioen’?

Wie schilt de beste friet?

Wie kan er uit een frietpatat de beste frieten schillen met een gewoon aardappelmesje? Een ludieke wedstrijd waarbij enkele gerenommeerde frituristen in de jury zitten. Iedereen kan gratis deelnemen aan deze wedstrijd. Inschrijven kan tussen 11 u en 11.45 u. Het schillen start om 12 u.
Meebrengen: je eigen aardappelmesje!!!!


The annual wine walk

KWB’er Herman Biesemans schreef als opdracht voor zijn les Engels (avondschool) een verslag van de wijnwandeling.

Every year in the month of May the KWB (Catholic Workers Union) of my village organizes a wine walk. This is a walk in the fields of about 5 km, with 5 stops in the middle of the fields or at a quiet and nice place. The intention is to taste 5 different types of wine and to say something about ourselves so that we get to know each other better . The Catholic Workers Union of Merchtem is an organization with more than 400 members By the way this walk is only for men.

But this year it was different . One hour before the start of the walk it was raining cats and dogs. Because there is always a lot of finger food, it was impossible to organize it on another day. So they sent us mails one hour before the start ,to explain that there was an alternative wine event at the headquarter of KWB. And really one hour later 35 people were at the new place to have a wine evening instead of a walk. When we came in, we got a glass of Cava. In a funny way ,we got to know each other by throwing an imaginary ball while we called a name. A short time later we could taste the first wine . It was a white one . After a short explanation about the place in France from where the wine came and a little information about the wine itself, the tasting began. But every time between 2 tastings there was a task .One time there was a dilemma. I remember the first dilemma was: Suppose there is a burglar in your home at night and you have a gun in your pocket. Would you kill him? The proponents had to stand on the left and the opponents on the right. The opponents were in the majority. The next question was why and the discussion began. One of the arguments from someone of the opponents was. You never know if the burglar needs some food. Is it necessary to kill him for that? Don’t ask me what the final result of the discussion was . As always, for and against, everyone is right. The tasting continued and also the dilemmas every time between two different wines. And remarkable, the more wine they drank, the more serious the discussion became. Especially when topics as sex at 14 and working longer before retirement passed on. The rule that you had to give the word to someone else when you said euh.., became a point of discussion . Because in the middle of your speech you had to stop if you used the word euh… And it really surprised me how young people are already concerned about their retirement.
The evening was extinguished in beauty and it was already the fallowing day when the last one went home. “


Stadsbezoek BERGEN - Culturele hoofdstad van Europa - 2015

Met een 40 tal deelnemers vertrokken we stipt op tijd naar Bergen. Aangekomen aan de ‘grand place’ ontdekten we dat er in deze Henegouwse stad een festival doorging met naar onze normen nogal luidruchtige muziek. Na wat heen en weer gedraai vond de autobus een plaatsje op een kilometer van het afspraakpunt met onze stadsgidsen. Jan bracht ons bij onze twee gidsen. Een dame die van geboorte van West-Vlaanderen was en een Hongaar die op eigen houtje de Nederlandse taal had geleerd.
Het oude stadsgedeelte waar de bestrating uit kasseistenen bestond was voor Jo met zijn rolwagen geen gemakkelijke opdracht. Bergen de naam zegt het zelf, veel bergop en bergaf, het ene al wat gemakkelijker dan het andere.
De gids startte in het stadhuis, een zeer oud maar mooi gebouw, waar een wandtapijt aan de muur hing met de afbeelding van de grote feesten in Bergen ‘le doudou’. Iemand te paard – hij moet er gedurende heel de tijd blijven opzitten – diehet in de strijd opneemt tegen een draak die hij dient te verslaan, ‘Le combat dit lumeçon’.
Maar vooraf wreven we met ons linkerhand over het hoofd van het aapje, een geluksbrenger. Wie het aapje streelt en een wens uitspreekt, mag hopen op geluk.
De trouwzaal met mooie plafonnering en muurschilderingen had een smalle deur aan de achterzijde, die de trouwer die nee antwoordde op de vraag ‘wilt ge trouwen’ de gelegenheid bood om snel te verdwijnen
.

In de kleine parkjes rond de grote markt zaten jonge mensen op het gras te genieten van het mooie weer.
Raar maar onze groepjes werden steeds maar kleiner. Het was voetbal op tv Wales-België en dat sprak sommige KWB’ers wellicht meer aan dan het verhaal van de gids.
De tijdelijke aanwezigheid in Bergen van Victor Hugo, de Franse schrijver, had ook zijn inpakt op de geschiedenis van de stad. Onze vorige premier, de man met het strikje, Elio Di Rupo ‘woont in het centrum van de stad in een mooi opgeknapt herenhuis;
Het belfort en de grote Kerk waren onze volgende stopplaatsen. De gids vertelde dat een grote, zware koets getrokken door 4 stevige boerenpaarden de steile helling naar de grote Walditrudiskerk werd boven getrokken, ‘de Sainte Waudru’ .Een massa volk komt naar dit evenement kijken.
Na de gidsbeurt zochten we naar een ‘ijzerwinkel’ om onze ‘grote’ dorst te lessen. Vele terrassen zaten vol en na enige zoektocht dronken we het Waalse bier bij uitstek ‘een jupiler 33 in een plastiek bekertje’
In een laatste afspanning genoten sommigen nog van een lekkere Saint Feuillien een Abdijbier uit de streek.
Vier mannen kregen hun honger niet gestild en waren daardoor het uur van vertrek wat uit het oog verloren.
Op de bus kreeg er nog iemand een dringende plasbehoefte en dat zorgde voor de nodige animatie.
Norbert


kwb gezinsweekend

Van vrijdag 11 tot zondag 13 september 2015

Dit jaar trekken we naar zee. Net zoals een paar jaar geleden zal Oostende onze uitvalsbasis zijn. Ons verblijf is een modern gebouw met zeer mooie gezinskamers die allen beschikken over douche, wc en lavabo. Mooie ontspanningsruimtes, een grote speeltuin in de duinen, een voetbalveld, een looppiste,.. Kortom een leuke locatie in de duinen op 5 min wandelen van strand en zee. Zorg dat je erbij bent…..

Benieuwd? Neem een kijkje op http://www.jeugdverblijfcentrumduinenzee.be

Leeftijd
Prijs
Jonger dan 3 jaar
gratis
Van 3 tot en met 6 jaar
45 euro
Van 7 tot en met 12 jaar
55 euro
Van 13 tot en met 17 jaar
65 euro
Van 18 tot ……………jaar
85 euro

Wees er snel bij…… we beschikken over 84 bedden.
Schrijf het bedrag over op rekening BE70 7995 5005 0525 van KWB Merchtem met vermelding KWB Weekend Oostende + aantal personen.
Bezorg bovendien de nodige gegevens aan Wouter, Luc, Joke, Bert, Dannie, Kenny of stuur een mailtje naar gezinsweekend@kwbmerchtem.be
Voor meer informatie geef je best een seintje aan Wouter, 0473 820660Wijnwandeling 29 mei 2015

Amaai, rond 18 u trokken donkere regenwolken over Merchtem en de traditionele wijnwandeling, een topactiviteit in KWB, leek in duigen te vallen. De organisatoren schakelden het noodplan in en dankzij de sociale media -email, telefoon, gsm en facebook- brachten ze zoveel mogelijk KWB leden ervan op de hoogte dat de wijnwandeling in het KWB-lokaal zou doorgaan. En… niet te geloven er kwamen 34 deelnemers opdagen gezien de omstandigheden een reuzengroot succes.

Wouter heette iedereen welkom en nodigde meteen uit om in een grote kring te gaan plaatsnemen. In een midden stonden de aperitieftafeltjes rijkelijk gevuld met vers fruit. Tevens nodigde hij ons uit om je in te leven in een wijnwandeling die zich rond de omgeving van de oriëntatietafel tussen Mollem en Brussegem zou voltrekken.
Wouter introduceerde vervolgens iedere stopplaats met een glaasje wijn. Hij vertelde hierbij iets over de wijnstreek, de druiven die in de wijn verwerkt worden, de smaak en de kostprijs van de wijn. Zo kwamen ondermeer de streek van de Elzas met een Crèmant d’Alsace aan de beurt, een witte Chardonnay uit het gelijknamig dorpje, een rode wijn uit de Bordeauxtreek, een rosé wijn uit de regio Sud in het Zuiden van Frankrijk rond Narbonne en als afsluiter werd Normandië aangedaan met een lekkere maar straffe Calvados. Bij iedere wijndegustatie hoorde een hapje die bereidwillige vrijwilligers vooraf hadden klaargemaakt.


Op de eerste stopplaats speelde Joke met ons het kennismakingsspel. We werden in twee ploegen verdeeld en we speelden volleybal - zonder bal natuurlijk - en we riepen telkens een voornaam van iemand uit het andere kamp. Tof spel dat iedereen in de goede stemming bracht en tevens werden we uitgenodigd om verder kennis te maken gedurende de avond.

Joris daagde ons uit in een stellingenspel, voor of tegen, geen tussenweg. Geen gewone thema’s denk maar eens mee na
Een dief dringt je huis binnen:mag je het recht in eigen handen en je goed verdedigen zelfs met een wapen?
Moet de pensioenleeftijd naar omhoog?
Seks voor 14 jarigen toelaten?
Reclame voor drank verbieden?

De besprekingen van deze thema’s zorgden wel voor de nodige animo. De meningen waren verdeeld en dan weet je dat het boeiende gesprekken waren.

Herman besprak het gedicht ‘de almachtigen’ van Toon Tellegen. Knap zoekwerk van de groep, waar iedereen meewerkte en zijn mening gaf over de diepere zin van dit gedicht.
Het is steeds een deugddoende ervaring om met Herman naar de inhoud van een dergelijk prozastukje te zoeken. En iedere deelnemer vindt er wel zijn waarheid, zijn verhaal in terug.

Marc sloot de rij. Hij droomde ‘hoe zou mijn leven er uitgezien moest ik niet…..’. Onze leefomgeving, ons dorp Merchtem verandert dagelijks, mensen komen er wonen die een andere taal spreken, sommigen hebben zelfs een andere huidskleur. Deze nieuwe, multiculturele wereld nodigt ons uit om er samen het beste van te maken schouder aan schouder. Een diepgaande bezinning die bewondering en respect teweegbracht bij de aanwezigen.

Een gezellige, knappe avond die naast de lekkere wijn en de lekkere hapjes ons deed nadenken over wat er rondom ons allemaal gebeurt en waar we ook dikwijls deelgenoot van zijn.
Een inspirerende avond met dank aan iedereen die hieraan meegewerkt heeft.
Ik zou durven zeggen…nog van dit. Proficiat.
Norbert

De almachtigen

Ze zoeken een moeder.
Wie heeft er een moeder over?
Ze hebben alles, behalve een moeder.
Ze missen alleen nog een moeder, één kleine, oude moeder
desnoods.

Waarom willen ze zo graag een moeder?
Wat moeten ze met een moeder?
Wat gaan ze met haar doen?

Ze schoppen vader omver,
vegen broers en zusters achteloos van tafel,
verslikken zich in kinderen,
vallen op hun knieën en roepen;
“Een moeder, een echte moeder…!”

Wij zwijgen, wij wandelen heen en weer achter reusachtige coulissen,
tussen deftigheid en dubbelhartigheid,
onder de hemel van blauw papier.
Wij hebben een moeder, maar verder niets.

Toon Tellegen


Wijkmeestersvergadering van vrijdag 5 juni 2015.

Voorzitter Jan was met weekend, daarom nam Hedwig zijn taak over en hij deed het op een zeer goede wijze. Ook Frans R en Wouter K lieten zich verontschuldigen omdat hun moeder/schoonmoeder Josephine Heyvaert plotseling overleden was. Hedwig vroeg een minuut stilte voor Josephine die een regelmatige bezoekster was van het KWB-lokaal samen met haar levensgezel Hector.
Nadat Hedwig iedereen van harte welkom heette op deze vergadering ging hij door met een bezinning waarvan ‘het leiden en begeleiden van mensen’ een belangrijk deel uitmaakte. Wie met andere mensen op weg wil gaan steekt zijn nek uit. Dat was en blijft de taak van een bestuur waar ieder met zijn talenten meewerkt om onze KWB te leiden.
Hedwig had lof voor de voorbije werking omdat de weg naar verjonging gestart was. De vele en goed georganiseerde vergaderingen hebben hun effect niet gemist want niet minder dan 417 leden maken deel uit van onze beweging.

Nadien namen de oud voorzitters Daniel en Norbert de verkiezingen voor hun rekening. In twee stembeurten werden de volgende KWB-wijkmeesters verkozen.
(Let wel op dat sommige wijkmeesters verkozen om niet deel te nemen aan het bestuur omdat ze zich geëngageerd hadden voor andere parochiale werkgroepen of in sportieve organisaties.)

Francis Wijns
Hans Verbruggen
Geert Ringoot
Hedwig Dours
Wouter Kemels
Luc Van Campenhout
Hugo Willems
Frans Robberechts
Ludwig Buelens
Steve Van de Casteele
Thomas Van Molle


We wensen deze mannen vooreerst proficiat met hun ja-woord voor KWB en bovendien veel deugd en enthousiasme in de uitvoering van hun engagement.

Luc overliep in ijltempo de voorbije activiteiten en kondigde ook de toekomende initiatieven aan. Tijdens de pauze mochten we een pintje drinken op Ludwig en Luc voor hun verjaardag en op Thomas voor zijn prachtige en snelle carrière bij KWB.

Hedwig nodigde daarna de wijkmeesters uit om in een drietal groepjes na te denken over nieuwe ideeën voor het volgende jaarprogramma.

Een greep uit de voorstellen: bezoek aan dierenpark Planckendael, een tochtje met de stoomtrein in Baasrode, een gegidste boswandeling in Buggenhoutbos met als afsluiter lekkere bosboterhammen, een praatcafé met iemand die een verhaal komt vertellen en uitnodigt om onze meningen te horen, wereldgodsdiensten, wereldkeuken,duurzame consumptie, lassen, klinkers leggen, snoeien, wijnproeven met pater Karel, bikkel- of knikkertornooi, kajakken op de Lesse (Leffe), sport op zaterdagavond, een dag Durbuy met avontuurlijke tocht of wandeling, weekend voor alle KWB’ers bv. Massembre, bezoek aan de Jeneverstokerij…. Keuze te over aan het bestuur om bepaalde knopen door te hakken.
Samenwerken met landelijke gilde, natuurpunt, milieuraad, Velt, Noord-Zuidraad wordt voor sommige activiteiten wel aangeraden. Knappe vergadering
Norbert
21ste KWB CORRIDA
OPROEP aan alle deelnemers en sympathisanten

VRIJDAG 14 AUGUSTUS 2015

Kinderjogging :18u – 500 meter (3 reeksen)
Jogging 18.30u : 3 – 6 km
Corrida 19u30 : 12 km

Graag willen we een warme oproep doen aan alle leden van KWB die wat minder sportief aangelegd zijn, want we hebben nog veel helpende handen nodig voor :


Seingevers
Matten leggen (donderdag 13/08 om 17u !)
waterdragers
hulp bij aankomst
hamburgers of pensen bakken
inschrijvingen
mensen voor de opkuis (vanaf 23u.)
drankverkoop

Het spreekwoord zegt:
“vele handen maken licht werk”.

Wie nog wil sponsoren of nog een prijsje heeft kan dit melden bij:
Geert: 0476/428.427

Jij komt toch ook !


KUBB

Wist je?!

Dat Pasar Opwijk ons de echte officiële regels uitlegde. (En zij kunnen het weten want ze werden 2des op het Belgisch Kampioenschap KUBB en gaan dit jaar naar Zweden voor het wereldkampioenschap).
Er meer dan 30 kubb'ers aanwezig waren.
Kubb het best lukt met een natje en een droogje binnen handbereik.  De BBQ was super! Het vloeibaar goed diende eens aangevuld te worden vanuit het lokaal.
10 ploegen (2 poules van 5) voor de overwinning streden.  De Bleukes (de oudste ploeg) werd uiteindelijk eerste en won een superhamburger.
Elke ploeg samen kan nagenieten met een Cornet in de hand!
De sfeer top was, men zag alleen sportieve gevechten en blije gezichten
(Ik nu al goesting heb om nog eens nen Tiger Woods te doen)
Dankjewel organisatoren voor de prachtige organisatie 


VOETBAL OP GROOT SCHERM

Rode Duivels – Bosnië-Herzegovina
Kwalificatie Euro 2016
Donderdag 3 september 2015 – 20.45 u.
Hier is het combinatie petanque en voetbal op groot scherm.
Start om 19.30 u. (net zoals de petanque).
KWB – lokaal.


Cyprus – Rode Duivels
Kwalificatie Euro 2016
Zondag 6 september 2015 – 20.45 u.
Start om 20.30 u.


 

home: www.kwbmerchtem.be