kleine raak
ledenblad van KWB - Merchtem
december 2015

Lees ook:
 
extra editie kleine raak: Weekend Houffalize - september 2016

2016 - 75 jaar KWB Merchtem: 12 maanden feest!


Stand van zaken weekend Houffalize: Vorige maand hebben we aan alle leden al een extra kleine raak bezorgd i.v.m. het weekend in Houffalize. De inschrijvingen komen momenteel al goed binnen. Bij het ter perse gaan van deze kleine raak zaten we al aan 53 inschrijvingen. Zeker niet vergeten om dit ook te doen via het inschrijvingsformulier of via onze website!

Cadeaubon kopen? Wens je een cadeaubon te kopen voor dit weekend? Dit kan elke zondag van december tussen 11.15 u. en 12.15 u. bij Hans of Norbert. Of stuur een mailtje naar houffalize@kwbmerchtem.be. Een ideaal geschenk voor onder de kerstboom. Op bovenstaande data kan je ook je inschrijvingsformulier bezorgen of nog een exemplaar krijgen van de extra kleine raak van november.

Volledig programma feestjaar 2016: zoals eerder al gemeld staat er elke maand één activiteit in het teken van 75 jaar KWB Merchtem. Graag een overzicht.
zondag 3 januari- nieuwjaarsreceptie in de werkman.
vrijdag 12 februari - kaartavond
dinsdag 22 maart - kookavond
donderdag 28 april - boogschieten – liggende wip
vrijdag 27 mei - wijnwandeling
vrijdag 17 juni - stadsbezoek Antwerpen
vrijdag 8 juli - fietstocht voor mannen
vrijdag 19 augustus - corrida
9-10-11 september - feestweekend Houffalize
22-23 oktober - feestweekend Merchtem
november - verrassing
zaterdag 10 december - jaarfeestSPORT


Pingpong: elke donderdag
Elke donderdag kan je in de kleine zaal van de sporthal pingpong komen spelen. We starten om 20.30 u. en we spelen tot 22 u. Iedereen is welkom. We spelen onderling wedstrijdjes.

Zaalvoetbal:
voor iedereen
op de volgende zaterdagen – telkens om 19.30 u.:
30 januari – 20 februari
Iedereen welkom! Meer informatie bij Aloïs: 052/37 43 56 of voetbal@kwbmerchtem.be

mini-competitie met KWB en jeugdbewegingen: eerste match om 19.30 u. – tweede match om 20.20 u.
5 december: KWB – KLJ en KSA – Scouts
16 januari: KLJ - KSA en KWB – Scouts
30 januari: KSA – Scouts en match ondereen

zaalvoetbalcompetitie:
donderdag 3 december – 21.15 u. – tegen Milacvrienden 2
maandag 14 december – 21.00 u. – tegen Den Bels
maandag 11 januari – 21.45 u. – tegen Flying Ter Wilgen
donderdag 28 januari – 21.15 u. – tegen Scouts Juventa
Petanque:
We hebben ook een petanqueploeg bij KWB. Zij spelen op woensdag in Peizegem hun competitiewedstrijden. Voor wie is ingeschreven bij de petanqueploeg. Meer informatie bij Francis: 052/37 37 90 of com-petanque@kwbmerchtem.be

Kaarten:
Elke woensdagmiddag kan je vanaf 13.30 u. komen kaarten in het KWB-lokaal de werkman.FAMILIENIEUWS - Wij gedenken


KWB’er Oscar Parset,
echtgenoot van Jacqueline Mannaert


Joeri Vrijdag,
zoon van KWB’er Josse Vrijdag
neef van KWB’er Francis Vrijdag


Theresia Rist, weduwe van Leon Van Rossem
grootmoeder van KWB’er Jo Abbeloos


In memoriam Oscar Parset


Na een langdurige ziekte overleed KWB’er Oscar Parset. Oscar was een schrijnwerker, een goede stielman met gouden handen en met zijn vriend Jos Robberechts heeft hij voor vele huizen ramen en deuren gemaakt en geplaatst.
Oscar had het hart op de juiste plaats maar dokters waren hoegenaamd niet zijn beste vrienden. Hij genoot van het leven op zijn ‘eigen’ manier.
In KWB herinneren we ons dat Oscar meespeelde bij het kaatstornooi met kermis. Kaarten was zijn passie en op kermismaandag kwam hij al eens graag een kaartje leggen

Lourdes 1982 : op bedevaart met KWB en KAV hebben we Oscar beter leren kennen als een doorzetter, iemand die graag helpt en zich bekommert voor de medemens.
In Merchtem is Oscar een bekende figuur: zijn taal, zijn houding, zijn figuur, zijn manier van leven typeerden hem.
Langs deze weg willen we ons oprecht medeleven betuigen aan Jacqueline, de kinderen en zijn kleinkind en hen veel sterkte toewensen.


Infoavond gehoorschade!

Maandag 16 november.

Dat minder goed horen of slecht horen een zekere beperking inhoudt in het goed functioneren van een mens staat buiten kijf. Kimberly, onze hoogzwangere lesgeefster van Aurilis wist ons met haar uiteenzetting en de bijhorende powerpointpresentie meteen te boeien.
We kwamen te weten hoe ons horen (oor) functioneert en welke de eventuele schadelijke zaken zijn die ons gehoor kunnen beïnvloeden.
Vele soorten oordopjes kunnen afhankelijk van de aard van het geluid (knal van een geweer, machinelawaai, muziek, motorrijders…) een rol spelen. Ook het minder aangename oorsuizen werd besproken door de audiologe.
De 21 aanwezigen kregen verschillende hoor hulpmiddelen, zoals soorten hoorapparaten, aangepaste gsm-toestellen, speciale wekkers met aangepast geluid of trillingen te zien.
Belangrijk voor onze lesgeefster is oorontstekingen best met de nodige zorg behandelen want ze kunnen later zorgen voor gehoorschade.
De interesse was groot, horen KWB’ers slecht of lijden menige leden aan een selectief horen afhankelijk van wat en door wie er iets gezegd wordt?
Aurilis heeft een samenwerking met de zorgwinkels van de christelijke mutualiteit (Meise-Wolvertem Wilgenlaan 1, meise@aurilis.be ) Je kunt je gehoor daar ook gratis laten testen maar best op voorhand een afspraak maken.
Voor info of een afspraak voor een gratis hoortest 016 20 84 84 of www.aurilis.be
Nieuwe leden

André Toujour
Timothy Coppin
Jan Coppin
Mathias Van Molle
Steve Weymans
Rudy Neerinckx
Jeroen Van Lier
Davy Van Der Borght

Vijf nieuwe leden die naar we hopen snel hun draai gaan vinden in onze grote KWB-familie.
Mannen hopelijk hebben jullie deugd aan jullAdvent

Tijd van verwachting,
tijd om uit te kijken naar nieuw leven,
een goed leven
met kansen voor iedereen.

Rijk en arm, zij aan zij
werkend aan de wereld van morgen
dat zou een droom zijn!

Dat was ook de droom
van de man uit Nazareth
pakweg tweeduizend jaar geleden
werd Jezus geboren
Hij sprak over dat visioen en leefde ernaar.

Elk jaar herdenken christenen Hem wereldwijd.
Zijn geboortefeest heet Kerstmis
en de vier weken
voorbereidingstijd noemen we advent,
dat wil zeggen
Hij komt eraan

Uit spoor zes: tekstenboekje van welzijnszorg.


Woensdag 23 december 2015 - Pandoeren - 20 u. KWB-lokaal


Het wordt een goede jaarlijkse traditie om de liefhebbers van het pandoeren eens samen te brengen. Beginners en ervaren spelers iedereen is welkom.
D’er zullen genoeg professoren zijn die de spelregels en de ’trucjes van de foor’ kennen om de leken wegwijs te maken
Op deze avond met het superspel bij uitstek voor de echte kaartliefhebbers ben je van harte uitgenodigd,ook supporteren mag maar ‘smoel toe achter het spel’.

 


Femma-KWB ‘Kerst- en inspiratietocht’
‘Op de vlucht voor…’
Zaterdag 19 december - KWB-lokaal 19 u.Onze vroegere kerststallentocht hebben we omgedoopt in ‘Kerst- en inspiratietocht’ op die manier kunnen we beter inspelen op de actualiteit en op thema’s die ons bezighouden en ons ter harte gaan.
We blijven trouw aan onze missie: ‘stilstaan bij de echte waarden van het leven’.

Een tocht van ongeveer 4 km toegankelijk voor rol- en kinderwagens.
We houden halt op een aantal plaatsen: om te mijmeren, om stil te worden bij een stukje muziek, om te luisteren naar een inspirerende tekst of een getuigenis, een lied, een kerststal, een gebouw.
We sluiten af in het KWB lokaal met een kleine verrassing.
Bereidwillige meestappers zorgen voor een veilige tocht.
Het Is donker en een fluo-vestje maakt ons voor andere weggebruikers beter zichtbaar!KWB JAARFEEST – ZATERDAG 12 DECEMBER

Welkom in de misviering van 18 u. – nadien feesten in zaal ’t Vijverdal
Inschrijven tot uiterlijk zondag 6 december.
Zondag 3 januari 2016

Nieuwjaarsreceptie in het KWB-lokaal
vanaf 10.30 u.
We klinken op wat voorbij is maar vooral op 75 jaar KWB-MERCHTEM

 

Wijkmeestersvergadering van 30 oktober 2015Onze nieuwe voorzitter, Luc, heette 28 wijkmeesters welkom op zijn eerste vergadering en hij bedankte meteen zijn voorganger Jan voor zijn 4 jaar inzet voor KWB.
Als bezinning hielden Marc en Hedwig een wake voor alle overledenen van november 2014 tot november 2015. Op een ontroerende en ingetogen manier werd er hulde gebracht aan de leden en de overleden familieleden van alle KWB’ers.

Allerheiligen en Allerzielen periode dat we stilstaan bij het leven en dood, bij het leven na de dood? Voor sommigen onder ons een moeilijk te bevatten gegeven zeker als we één onze geliefden moeten missen.
Bij het moment van onze geboorte zijn we al een beetje bezig met sterven, want daar staan we allemaal voor. Aan ons om er in die tussentijd iets van te maken.
Tijdens deze periode tussen leven en dood: is nederig zijn op zijn plaats, want allen zijn we geboren en dat is al een geschenk. Kijk rondom je, je ziet – voelt: water – lucht – wolken – regen – zon – vriendschap – geluk – verdriet – pijn – armoede – rijkdom – en nog veel meer.
In al die dingen mogen wij ons bewegen, in het besef van als ik morgen dood ga dan is dat er allemaal nog, laat ons er nu terwijl we nog op deze aarde zijn proberen deze dingen een betekenis te geven in het samenleven met onze medemens.
Samenleven in de zin van, het wel en wee met de mensen in onze omgeving delen. Je hart en ziel, je hebben en houden openstellen voor mensen die door pech en tegenslag, door de plaats van hun geboorte, gewoon maar de kans niet krijgen gelukkige dagen te kennen.
Laat ons dat gewoon doen, wie weet worden we dan herinnerd als een beetje heilig en zal onze ziel een plaatsje krijgen in het hart van een ander.

Wouter overliep de voorbije en komende activiteiten en het mag gezegd de loftrompet werd bovengehaald, prachtig hé. In de rubriek ledennieuws werden een aantal nieuwe leden onder de wijkmeesters verdeeld voor het maandelijks bezoek met Raak en Kleine Raak.
Tijdens de pauze trakteerde Marc op zijn jongste kleinkind Mathis. Marie-Jeanne en Viksken betaalden ook een rondje om hun erkenning t.o.v. KWB uit te drukken.
De speciale en prachtige editie van de extra kleine raak over het weekend 2016 in Houffalize werd door Hans toegelicht. We hopen op veel enthousiasme en veel deelnemers. Alle KWB’ers werden extra uitgenodigd.
De organisatie van het jaarfeest vergt veel energie. De prijzen voor drank kregen extra aandacht bv. het gratis aanbieden van water tijdens de maaltijd. De flessen water zullen meteen op de tafels geplaatst worden. De wijkmeesters kozen voor één van de drie werkgroepen (versiering zaal, ontspanning en voorbereiding van de misviering). Luc was duidelijk tevreden over zijn debuut als voorzitter en hij gaf er nog een rondje bovenop.
Norbert


30ste KWB – Kaartkampioenschap ‘WIEZEN’Beste kaartliefhebber,

Op de tweede avond van het KWB kaartkampioenschap kwamen 44 deelnemers opdagen en Luc Vrijders verdiende de meeste punten nl.103. De kookploeg sloeg de handen en de eitjes in elkaar, want er werd spek met eieren gebakken, wat door iedereen gesmaakt werd.
Om 1 uur werd de laatste pint getapt en werd de Werkman gesloten. In december is er geen kaartavond, geen paniek, in 2016 kaarten we verder.
Noteer alvast de volgende avonden en veel oefenen kan nooit kwaad.

Vrijdag15 januari
Vrijdag 12 februari (feestelijke avond ter gelegenheid van 75 jaar KWB)
Vrijdag 11 maart
Vrijdag 8 april (finale)

Zoekertje: KWB zoekt een opvolger voor Francis, namen worden verwacht bij het bestuurWistjes!Dat Willy Buys en zijn zoon Dirk samen op dezelfde kamer in het ziekenhuis verbleven. Willy voor een appendix operatie en Dirk omdat hij bij een werkongeval zijn kuit geblesseerd had en met een ernstige ontsteking als gevolg.
Beiden zijn goed hersteld zowel van hun ziekte als van hun verblijf samen op 1 kamer.
Dat Hedwig als groepsbegeleider bij de heksentocht geen schrik had maar bij het naar huis rijden met zijn fiets hem een ezelserenade te beurt viel en dat was wel even schrikken als het pikdonker is.
Dat de zondagsbezoekers aan het KWB lokaal geluk hadden. Na het Femma etentje was er nog wat overschot aan vleeswaren zoals zwarte pens, salami en vleesbrood en dat ging goed binnen bij een glas bier.
Dat KWB’er André Junius gevierd werd voor 25 jaar kerkzanger. Proficiat André je mag in het vervolg altijd je ereteken dragen.
Dat KWB’ers Frans Erpels en Jozef Crombe uit gezondheidsredenen verblijven in het rusthuis in Walfergem. Bezoek doet deugd.
Dat we alle leden die op de sukkel zijn met hun gezondheid spoedig beterschap toewensen. Hou er de moed in mannen.Schaatsen KWB - FEMMA

Waar:
We vertrekken aan de SPORTHAL van Merchtem om 17.45u. STIPT

Wanneer:
op woensdagavond 23 december 2015.

Wat:
Traditiegetrouw gaan we in de kerstvakantie schaatsen Maar dit jaar gaan we NIET naar Liedekerke maar naar WILRIJK (ijsstadion Antarctica). De grootste schaatsbaan van de Benelux!! Een topper die niemand wil missen!!!
We vertrekken om 17.45u. STIPT met de bus naar Wilrijk (Moerelei 119, 2610 Wilrijk).
We schaatsen van 19 tot 21uur en vertrekken terug richting Merchtem rond 21.45u.
Zo zijn we tegen 22.40 uur terug aan de sporthal van Merchtem.

Kostprijs:
€6,5 voor kinderen -12 jaar (toegang schaatsbaan, bus, huur schaatsen inbegrepen).
€7,5 voor +12 jaar (toegang schaatsbaan, bus, huur schaatsen inbegrepen).
€1 per persoon voor de mensen die NIET mee schaatsen en enkel met de BUS meerijden.
Het zou natuurlijk gemakkelijk zijn indien je gepast geld kan meebrengen per gezin.

Niet vergeten:
HANDSCHOENEN zijn verplicht
Een EXTRA paar kousen
Kids ID of EID
Je goed humeur

Nog vragen:
Wouter Kemels, Sint Huybrechtstraat 30 te Merchtem, tel 052 376433, 0473 820660, wouter.kemels@kwbmerchtem.be
Lieve Van Der Meeren, Breestraten 88 te Merchtem, tel 052 371303, dours.vdm@skynet.be

Hopelijk mogen wij jou ontmoeten op deze toffe gezinsactiviteit.


 

home: www.kwbmerchtem.be