kleine raak
ledenblad van KWB - Merchtem
maart 2016

Champions League volleybal: VC Asse-Lennik tegen Trentino

Je moet toch een beetje gek zijn: vijf uur op de bus van en naar Maaseik om naar een volleybalmatch gaan te kijken ... terwijl ook AA Gent speelde.  En toch was het meer dan de moeite waard. Met Hans als organisator en Geert als onnavolgbare drankenbesteller op de bus kón de avond sowieso niet fout gaan. Alleen jammer dat er geen drank van sponsor Lindemans aan boord was ;-)
Op de heenreis zat de sfeer er al meteen in.  Dat is zo als je met kenners op de baan bent: spelen ze op echt gras of kunstgras? Neen, op gravel… Moet die off sideregel eens niet afgeschaft worden …. Met dit soort gesprekken vliegt de tijd zo voorbij. 
Champions League volleybal: VC Asse-Lennik tegen Trentino

Over de wedstrijd kunnen we eigenlijk niet kort zijn. Er schieten woorden te kort om de megaprestatie van Asse Lennik te beschrijven. Asse-Lennik vocht voor wat het waard was en toonde dat het meer dan verdiend tussen de 12 sterkste ploegen van Europa stond. De steun van de supporters was dan ook overdonderend.
Trentino, de kampioen uit de sterkste competitie ter wereld, met 200 (tweehonderd!) werknemers in dienst, wankelde maar viel nét niet:13-15 in de vijfde en beslissende set. Het is alsof AA Gent pas in de allerlaatste seconde met 2-3 zou verliezen van Barcelona of Real Madrid.
Kortom: het was een unieke sportgebeurtenis.  De schorre kelen en een zéér korte nacht namen we er (graag?) bij. Wie het wil (her)beleven, kijkt maar eens naar www.sporza.be.

Wist je dat …
er bij ons ingangsticket oordopjes voorzien waren? Bij momenten geen overbodige luxe wegens de zeer luidruchtige ambiance;
we allemaal de oranje kleur van Asse-Lennik droegen? Het klopt dus wat ze op TV zeggen: “Orange is the new black”;
dat Asse-Lennik meer dan 100.000 euro verlies doet aan de Champions League? Misschien kan AA Gent een paar percentjes afstaan …

Koen Van den Borre, een fiere supporter


75 jaar KWB Merchtem
Volledig programma feestjaar 2016: zoals eerder al gemeld staat er elke maand één activiteit in het teken van 75 jaar KWB Merchtem. Graag een overzicht van de komende feestactiviteiten.
dinsdag 22 maart: kookavond
donderdag 28 april: boogschieten – liggende wip
vrijdag 27 mei: wijnwandeling
vrijdag 17 juni: stadsbezoek Antwerpen
vrijdag 8 juli: fietstocht voor mannen
vrijdag 19 augustus: corrida
9-10-11 september: feestweekend Houffalize
22-23 oktober: feestweekend Merchtem
november: sport
zaterdag 10 december: jaarfeest


SPORT

Pingpong: elke donderdag
Elke donderdag kan je in de kleine zaal van de sporthal pingpong komen spelen. We starten om 20.30 u. en we spelen tot 22 u. Iedereen is welkom. We spelen onderling wedstrijdjes.
Opgelet: geen pingpong op donderdag 24 maart wegens seniorenfeest.

Zaalvoetbal:
voor iedereen
op de volgende zaterdagen – telkens om 19.30 u.:
19 maart – 2 april – 16 april – 30 april
Iedereen welkom! Meer informatie bij Aloïs:
052/37 43 56 of voetbal@kwbmerchtem.be
mini-competitie met KWB en jeugdbewegingen:
eerste match om 19.30 u. – tweede match om 20.20 u.
5 maart: finale en kleine finale
zaalvoetbalcompetitie:
maandag 14 maart – 21.00 u. – tegen Orgaboys
donderdag 14 april -19.45 u. – tegen Anno '83
donderdag 28 april – 19.00 u. – tegen Ifiginea 1
Petanque:
We hebben ook een petanqueploeg bij KWB. Zij spelen op woensdag in Peizegem hun competitiewedstrijden. Voor wie is ingeschreven bij de petanqueploeg. Meer informatie bij Francis: 052/37 37 90 of com-petanque@kwbmerchtem.be
Kaarten:
Elke woensdagmiddag kan je vanaf 13.30 u. komen kaarten in het KWB-lokaal de werkman.


Extra activiteit: EK-voetbal
In juni wordt het EK voetbal gespeeld. Ook onze Rode Duivels nemen hieraan deel. Voor alle wedstrijden van de Rode Duivels kunnen KWB'ers terecht in het KWB-lokaal. We starten op 13 juni voor de wedstrijd tegen Italië.
FAMILIENIEUWS

Wij gedenken
Jozef Schelkens, weduwnaar van Joanna Van Dooren
vader van KWB’er Louis Schelkens
schoonvader van KWB’er Dirk Carpels
grootvader van KWB’er Arno SchelkensPasen
de mens verrijst

Het onmogelijke dat mogelijk wordt.

Ogen blijven niet gesloten.
Mensen die elkaar het licht in de ogen niet gunnen
kijken elkaar liefdevol weer aan.

Oren blijven niet dicht.
Mensen die elkaar niet wilden verstaan
gaan elkaar na uren van koude stilte weer beluisteren.

Voeten blijven niet ter plaatse.
Mensen die voor elkaar geen stap meer wilden zetten
zoeken elkaar na weken van afzondering weer op.

Handen blijven niet verkrampt.
Mensen die naar elkaar geen hand meer wilden uitsteken
geven elkaar na maanden van ruzie weer een warme hand.

Pasen, de doodse stilte wordt doorbroken.
Het onmogelijke wordt mogelijk.
De mens verrijst!
Antoon Vandeputte.


VERSLAG wijkmeestersvergadering
van vrijdag 5 februari 2016
Ondanks het krokusverlof dat voor de deur stond en de stormachtige vooravond waren er meer dan 30 wijkmeesters aanwezig. Achter de tap stond Jeroen en hij deed dit alsof hij dit al jaren doet!
Luc heette iedereen welkom en overliep het verloop van de avond. Hedwig gaf een korte verduidelijking bij de uiteenzetting die Dominiek zou geven over autisme. Hoe ervaart Dominiek sommige zaken, hoe erop reageren….
Op de tafels had Dominiek, die zelf autisme heeft, lekkere fruitsap van de wereldwinkel gezet, hij daagde ons uit om eens te proeven van deze fruitsap. Al de wijkmeesters dronken vol enthousiasme van het fruitsap, sommigen dachten dat ze een cocktail aan het drinken waren, maar dat zou later enkel te verklaren zijn door de mix van het al eerder gedronken pintje en het fruitsapje. Toen vertelde Dominiek dat er tropical fairtrade orange in de bussen zat en geen fruitsap, en dit als voorbeeld van hoe hij sommige zaken ervaart. Tijdens zijn presentatie had hij flikkerende lichtjes onderaan het scherm gehangen, voor een autist is dit heel storend, voor niet-autisten minder of niet. Hij legde uit hoe moeilijk het is voor hem om door een mensenmassa te laveren, of hoe lastig het is als er geen duidelijke tijdstippen afgesproken worden, het niet ervaren van koude en warmte en niet waarnemen van geuren. Duidelijke afspraken zijn heel belangrijk voor Dominiek en als je hem een vraag stelt is het soms nuttig dat je even wacht, zodat hij de tijd heeft om te antwoorden. Soms kan hij dingen niet goed inschatten als voorbeeld gaf hij aan dat hij niet altijd weet wanneer hij moet trakteren, maar hij voegde er meteen aan toe dat hij iedereen op een pint trakteerde tijdens de pauze.
Dominiek las als bezinning een kort tekstje uit een parabel, ik citeer een stukje: “Ik wil niet mijn hele leven gestuurd worden en zorg ondergaan, ik wil dingen leren die ik fijn vind en gaan naar plaatsen waar ik het fijn vind.” Hedwig dankte Dominiek voor deze presentatie en gaf mee dat iedere wijkmeester per mail nog een blad zal ontvangen over “Autismevriendelijkheid schuilt vaak in kleine dingen”: De boodschap is om duidelijk te zijn zowel tijdens een communicatie, sociale omgang en rekening te houden met zintuiglijke zaken zoals licht, omgevingslawaai, geuren,…

Jan De Mesmaeker nam het woord om te zeggen dat hij ook trakteert omdat hij opnieuw opa geworden is. Hugo wou niet onderdoen en trakteerde op zijn verjaardag.
Na een korte pauze overliep Hugo de voorbije en komende activiteiten: sommige kaderden en zullen kaderen in 75 jarig bestaan van KWB. Geert vestigde de aandacht op de pannenkoekenbak van de parochie en hij deed een oproep om te helpen. Evert riep op zijn beurt op om de as-woensdag viering bij te wonen en Aloïs vestigde de aandacht op het voetbal en de naderende wedstrijd tussen de Marollen en KWB.
Luc nam het ledennieuws voor zijn rekening. Nieuwe leden: Tom Meysman wordt door Hans Verbruggen bezocht en bij Walter Callaert gaat Frans Sablon de raken en kleine raken bezorgen. In de toekomst gaat Marcel Hermans op bezoek bij de drie dames die Robert Wambacq deed en Marcel gaat ook bij Robert zelf de raak brengen. Nieuwe wijkmeester is Tom Gillis, hij verlicht hiermee het ledenbezoek van Jo Legroux.

De komende activiteiten die kaderen in 75 jaar KWB werden nog overlopen en verduidelijkt.
Het was inhoudelijk een goede wijkmeestervergadering en de losse babbel verliep vlotjes door de vele traktaties. Barman Jeroen had zijn handen vol met tappen, maar beloofde volgende wijkmeesters terug te komen.
Tot op de volgende wijkmeesters, Frans R.


Voeding en allergieën

Voedselallergie, voedselintolerantie, kruisallergie? Het zijn tegenwoordig veel voorkomende ziektebeelden, maar wat wil dit precies zeggen? Wat zijn de verschillen, welke symptomen kan dit geven en hoe sporen ze dit op?

De nodige uitleg en antwoorden op jullie vragen krijgen jullie op maandag
14 maart 2016 om 20 u. in het KWB lokaal.

Dames, heren, iedereen welkom!


JKWB news!

22/01 Cursus lassen
Op een druiligere vrijdag avond in januari is de jong KWB bij elkaar gekomen in 'den hangaar' van Pol Abbeloos. Bagetten of half automaat... veel van ons hadden geen idee waarover het ging. We waren heel blij dat Giel VDP en Michiel T ons wat uitleg gaven over wat lassen nu eigenlijk is, en hoe we zelf aan de slag kunnen.
Na een korte uitleg waren we gebrand om het zelf eens te proberen. Het belangrijkste is natuurlijk zelf iets kunnen maken.
We gingen van start op afvalmetaal om de technieken in de vingers te krijgen. Na een uurtje of twee leken we onze handen en ogen onder controle te hebben en hebben we onze eigen Jong KWB vuurkorf gelast.

Tot de volgende! Het Jong-KWB team.KWB – Kaartkampioenschap ‘WIEZEN’

Wistje dat:

deze kaartavond in het teken stond van de viering van 75 jaar KWB Merchtem
een paar spelers met hemd en das naar deze kaartavond kwamen en ze dus de oproep om in feestkledij te komen gerespecteerd hadden. Tof mannen
de werkman was mooi versierd met grote speelkaarten
er werden veel foto’s genomen en dat die al op de website van KWB staan. Geniet ervan!
we bij het binnenkomen een glas Cornet aangeboden kregen
we hartelijk verwelkomd werden door voorzitter Luc en Francis
er werd bovendien ook gefilmd en dit kan je bekijken op www.kwbmerchtem.be
we met 48 waren om te komen kaarten, dat zijn wel 12 tafels hé.
iedereen een fles Cornet kreeg aangeboden naar aanleiding van 75 jaar KWB Merchtem
de kookploeg speciaal voor ons het licht uitdeed om in de sfeer te komen.
we lekkere frietjes met stoofvlees versierd met witloof kregen aangeboden
er veel spelers 5 lotjes van de tombola kochten om één Cornet glas te kunnen winnen
Kenny viel extra in de prijzen. Hij ging met 4 Cornetglazen naar huis
Zou schoonvader Luc hem een glas afgetroggeld hebben of is Kenny bezig om zijn uitzet te verzamelen?
Dat Dirk Carpels tot op het laatst spel mocht dromen van een grote overwinning maar hij werd met 2 puntjes in de sprint geklopt door Benny Buys.
Benny Buys werd dus met 88 punten de winnaar van deze kaartavond
Iedereen, de sponsors, de versierders, de fotoploeg, de tappers, de garçons en de kookploeg bedankt voor het goede verloop en de organisatie van deze gezellige en geslaagde feestkaartavond

Volgende kaartavonden staan geprogrammeerd om 20 u. in het KWB-lokaal:
vrijdag 11 maart - vrijdag 8 april (finale)


Wist je

Dat een glunderende, Dirk Carpels, op de kaartavond vertelde dat hij voor de eerste keer opa geworden was van een flinke kleinzoon Loewis. Proficiat Dirk we zijn ervan overtuigd dat Dirk zijn kleinzoon echt gaat vertroetelen.


Werken in de tuin - ‘Den hof in maart’

In maart wordt de natuur weer wakker. De tuin begint gelukkig weer te leven. Let op: het kan nog vriezen! Willy zal ons op deze interactieve avond vertellen en tonen wat we kunnen doen in onzen hof in maart zoals:

bemesten van de tuin,
als de grasmaaier nog niet op winteronderhoud is geweest, dan kan deze nu nog snel naar de technicus,
nestkastjes die in het najaar nog niet werden ophangen moeten nu wel dringend de tuin in, zodat de vogels er kunnen aan wennen vooraleer het broedseizoen begint,
kweken van plantjes voor de groentetuin, de siertuin,
…….
Iedereen welkom op deze praktische, interactieve  avond in de werkman over den hof.
Woensdag 9 maart om 20 uur in de werkman
Darts: vrijdag 18 maart - 20 u. lokaal DE WERKMAN

Het zijn niet de pijlen van Cupido waarmee er naar het dartsbord wordt gegooid want dat feest vond in februari plaats met Valentijn. Darts is eerder de kunst om met een aantal vrienden het spelleke zo te organiseren dat het voor iedereen plezant is!
De pijltjes op het juiste moment in de goede ring gooien dat is de optie. Maar het is vooral ook de pret en de leute van met vrienden een gemoedelijke avond door te brengen. Heb je nog niet deelgenomen aan zo een dartsavond wel hoogtijd want het gaat er daar plezant aan toe. Supporteren mag natuurlijk ook maar wie kan er weerstaan om zelf ook eens naar de roos te mikken. Welkom.


Niet vergeten! Femma, KVLV en Markant nodigen uit op een optreden van

Jonas Winterland in zaal ’t Vijverdal vrijdag 11 maart 2016
Mensen zijn gemaakt van dun papier

Kaarten aan 12 euro in voorverkoop (15 euro aan de kassa) te bekomen bij Mieke Abbeloos en Lieve Van der Meeren. Deuren 19 u. aanvang 20 u.


Daguitstap KWB op 16 april

8.00 u. Vertrek aan de kerk

9.30 u. Aankomst met de autocar aan de kabellift van Strépy-Thieu

10.00 u. Excursie heen en terug met vertrek aan de kabellift van Strépy- Thieu.
Terugrit met een boemeltreintje, bezoek met uitleg aan een machinekamer en begeleide boottocht met de versassing van één of meerdere hydraulische scheepsliften

12.30 u. Terugkeer naar de kabellift van Strépy-Thieu


13.15 u. Middagmaal met driegangenmenu in Cantine des Italiens in Houdeng-Goegnies
Mogelijkheid tot korte wandeling en bezoek aan museum over Italiaanse gastarbeiders

14.30 u. Richting BINCHE waar we het stadje kunnen verkennen.
Bezoek aan historisch kerkgebouw, museum, ruïnes…, winkelcentrum

17 u. Broodjesmaaltijd in stadscentrum

20 u. Aankomst aan de kerk

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
schrijft in voor de dagreis naar Strépy-Binche en bezorgt dit strookje aan Luc Van Schuerbeeck, Wolvertemsesteenweg 112. Je kan hem ook contacteren via zijn e-mailadres: lucien.van.schuerbeeck@telenet.be of telefonisch 052/37 02 01
Betalen kan door overschrijving van 50 € p.p. met vermelding dagreis Strépy-Binche op rekeningnummer van KWB Merchtem BE70 7995 5005 0525. Let wel: de plaatsen zijn beperkt tot 50! We gaan ervan uit dat je effectief bent ingeschreven als je betaald hebt.


KWB wijnproefavond: ‘een tocht tussen de wijngaarden in Bourgogne’.

Vrijdag 19 februari: 40 KWB’ers komen nieuwsgierig zaal ’t Vijverdal binnen waar de tafels en de stoelen klaarstaan. Glazen schoon geschikt, brood op een bordje en vooraan een tafel met een aantal mooi-ogende flessen.
Pater Karel, Willy en Bart nemen ons mee in de geschiedenis van de Bourgogne wijnen, van heel lang geleden wanneer monniken nog miswijn voor eigen gebruik maakten in de abdij van Cîteaux met o.a.; Bernardus van Clervaux. Een verhaal vol historische gegevens.
Tussen Dijon, Auxerre, Beaune, Meursault daar kan je de Bourgogne wijnvelden situeren.

De leuze die iedere spreker meermaals aanhaalde was ‘iedereen heeft zijn smaak en de wijn die je het liefst drinkt – wat ook de kostprijs of de streek is vanwaar hij komt – dat is voor jou de beste wijn. Over smaken en kleuren wordt er dus niet gediscuteerd, dat is voor iedereen anders!

Bij iedere wijn werd door pater Karel of door Willy uitgelegd van welke streek, gemeente of stad, zelfs van welke wijnboer of bij de beste wijnen op welk veld de druiven geoogst werden.

De ondergrond en de ligging t.o.v. de zon, de hellingsgraad van het wijnveld zijn factoren die een grote rol spelen in de kwaliteit van de wijn.
Kurken of dopschroeven op de flessen blijven een onderwerp waar vele meningen over bestaan.
Bij de rode wijnen wordt hoofdzakelijk ‘De pinot noir druif’ gebruikt in Bourgogne.
Bart gaf er zelfs tips bij waarvoor iedere wijn het best geschikt was. Bv: schelpdieren, oesters, een goed stuk vlees….
Leerrijke en inhoudelijk sterke avond in een goede sfeer en met al die heerlijke wijnen een hoogvlieger. Bij een lekkere wijn hoort ook wat romantiek en daar mag kaarslicht niet bij mankeren. Als bedanking overhandigden Wouter, Luc en Jo aan de 3 lesgevers een setje met kaarsen gemaakt in het dagcentrum Pegode in Kontich waar Jo tijdens de dag activiteiten heeft.


Merchtem quizt 2016 - 1e avond – wistje datjes …
Er deden dit jaar 33 ploegen mee.
De thema’s van de eerste avond waren : erfgoed Merchtem, den boer op, soap, kloot de quizmaster, kloot de deelnemer, schepen, het is van den hond, bekend blad, bergen en banken.
In de Middeleeuwen gebruikten de boeren ofwel het drieslagstelsel ofwel het vierslagstelsel. Bij het drieslagstelsel bleef er een stukje grond braakliggen. Het bracht ook ons geen punten op…
Bart Van den Bossche bezong ooit “de heuveltjes van (juffrouw) Erika”.
Kerk en Leven is het meest gelezen weekblad in Vlaanderen.
De Maradonna van de Karpaten is Gheorg Hagi.
In de stand staan we op een vierde plaats voor het algemene klassement (75 punten) en het stoefklassement (348 punten) en op de eerste plaats in het deelklassement van de culturele ploegen.
Frans S. ,Alois DS, Francis W.,
Jos & Wiske A., Dominiek

Merchtem quizt 2016 - 2e avond – wistje datjes …
De thema’s van de tweede avond waren : aardrijkskunde, fauna & flora, kunst & cultuur, jonge zakkenvaria, oude zakkenvaria, strips, muziek, wetenschap, politiek en sport.
De thema’s van de vijf ronden hadden te maken met K3-liedjes : alle kleuren van de regenboog, dieren, presidenten, Navo-spellingsalfabet en militaire rang.
We onze jaarlijkse traditionele inzinking hadden. we zakten hierdoor van de vierde naar de tiende plaats (143 punten) in het algemene klassement. In het stoefklassement zakten we van de vierde naar de zevende plaats (564 punten). We blijven wel op de eerste plaats in het deelklassement van de culturele ploegen
Misschien iets te veel gedronken van de Siciliaanse wijn Masala?
Wat oude zakkenvaria : wie herinnert zich nog de broers Ed en Willem Bever uit de fabeltjeskrant of de film ‘A clockwork orange’?
Misschien kan een red bull helpen om beter te presteren tijdens de laatste avond van de kwis.
Misschien dansen we de foxtrot als we het deelklassement van de culturele ploegen winnen.
Frans S. ,Alois DS, Francis W.,
Theo A., Luc R., Dominiek

Merchtem quizt 2016 - 3e avond – wistje datjes …
De derde avond ging door op Valentijn, dus stonden de thema’s in het teken daarvan : poesje, pietje, ballen, de kleren van het lijf, de eerste keer, vogelen, afrodisiacum, scheiden doet leiden; een beetje gay is ok en op een ander
De toeristische rondrit met golfkarretjes “zalig Merchtem-en” enkel gekend is bij de quizploeg “Nieuwstraat 1” (ofwel het gemeentepersoneel en -bestuur).
Wat gebruik je wanneer er bij een gerecht pezono staat? Peper, zout en nootmuskaat
Je op MTV een realityshow hebt “ex on the beach”
Voor de tennisfans : de eerste professionele grandslamwinnaars waren Australiërs : Rod Laver bij de mannen (opmerkelijk hij is de enige die het tweemaal deed, de andere keer was hij amateur) en Magaret Smiht-Court bij de vrouwen.
We zakten nog een plaatsje en vielen net uit de top tien van het klassement en eindigden elfde met 215 punten. In het stoefklassement werden we zesde met 760 punten. Een troost we hebben hiermee wel het deelklassement van de culturele ploegen gewonnen
Frans S. ,Marc B., Francis W.,
Marc M., Luc R., Jos en Wiske A.

Alles doorgespoeld bij
een glas wijn en een pint bier
in een Merchtems café (gewonnen prijs)
Dominiek

Extra wistje datje…
Dominiek, die graag een glaasje witte wijn lust, niet naar de Bourgogne-wijndegustatie ging. De reden: samen met zijn collega’s van het werk gingen ze hun (Chinees) Nieuwjaar vieren met een Valentijnmenu….
Op en top sport met KWB

Met heel je gezin word je uitgenodigd om te sporten .
Voor de kleinsten staan er springkastelen klaar .

We hebben de keus om een uurtje te volleyballen of te badmintonnen.
Nadien kan je ook nog eens een uurtje basketten of inivoetballen.

Tussendoor en achteraf is er natuurlijk de gelegenheid om eens gezellig bij te praten met een fris sportdrankje !

KWB heeft de sporthal in Merchtem afgehuurd voor jong en oud .
Dit alles gaat door op zaterdag 12 maart 2016 in de sporthal van 20 u tot 22u.

Kookavond in een Italiaans sfeertje

Voetbal op tv, een vergadering van beweging.net en toch 18 geïnteresseerden voor een kookavond waarvoor Tom en Pieter hun beste beentje hebben voorgezet.
Een viergangenmenu om U tegen te zeggen. Vooraf een antipasta – een heerlijke en zuiderse tomatensalsa over de geroosterde broodjes – dan een primi piatta waarvan hieronder de ingrediënten en de werkwijze. En zelf pasta maken: het proberen waard!

Ingrediënten:

Voor de pesto:
300g basilicum (ook de steeltjes) / 150g Parmezaanse kaas (Parmigiano) en/of Pecorino schapenkaas / 15 el olijfolie / 2 teentjes look /45g pijnboompitjes
Voor de pasta:
Semola di Grano Duro Rimacinata (durumtarwe) of "00" doppio zero bloem / 1 ei per 100 gram bloem / olijfolie en zout
Voor de garnituur:
pijnboompitjes, kerstomaatjes, rucola
Bereidingswijze:

Voor de pasta:
Doe de bloem (door een zeef om klontertjes te vermijden) op een werkblad, voeg snuifje zout toe, maak een kuiltje (vulkaan) en doe er de eieren bij. Meng de bloem en de eieren en vervolgens kneden tot deeg. Voeg een scheutje olijfolie toe om het deeg soepeler te maken. De bol deeg een halfuurtje laten rusten in de koelkast in plastiekfolie. Na half uurtje deeg uitrollen en vervolgens steeds dunner maken met het pastamachine. Kook de pasta al dente en giet af.

Voor de pesto:
Doe de ingrediënten voor de pesto in de blender, mixen en klaar!

Voor de garnituur:
Rooster kort de pijnboompitjes in een pan. Leg ze opzij. Verwarm kort (5 à 10 minuutjes) de kerstomaatjes in een pan met olijfolie. Kruid met peper en zout en Italiaanse kruiden.

Afwerking:
Doe de pesto (naar gewenst) bij de pasta, dresseer op een bordje, doe er wat kerstomaatjes, geroosterde pijnboompitten en rucola bij. Werk af met beetje extra Parmezaan.

Als hoofdgerecht een gerecht met kipfilets overlangs middendoor gesneden om deze vervolgens te kunnen opvullen met wat mozzarella plakjes en de zongedroogde tomaatjes.
‘Om de gaatjes te vullen’ volgde een tiramisu.

Smakelijk
Herman

Op 22 maart om 19 u. gaat de kookles door in het kader van 75 jaar KWB: feestelijk tafelen dus waarvoor alle (oud)bestuursleden ondertussen al een uitnodiging ontvingen. Andere kooklustigen vergasten we op ‘gasten ontvangen’ en een heerlijk koud en warm buffet voorbereiden.


Gezinsbowling

60 deelnemers waren op de afspraak van de jaarlijkse gezinsbowling. Bowling spelen in een disco- ambiance was voor een goede concentratie voor sommigen niet zo evident . 
Toch waren er heel wat met meer dan 100 punten.
Een dikke proficiat aan de winnaars :
* bij de mannen : Linus met meer dan 140 punten
* bij de dames : Tiffany met 135 punten
* bij de kinderen : Inke  met 154 punten
 
Half time werden we vergast op bordjes met salami en kaas. De ambiance was er zeker en vast.
We hopen volgend jaar iedereen terug te zien.  
RolandWistjes

KRAKAU

dat we met 39 nieuwsgierige KWB’ers, echtgenoten en verwanten tijdens het krokusverlof vanuit Zaventem naar Krakau trokken
dat ons hotel op een boogscheut van het historisch centrum van Krakau gelegen is
dat er zowat elke 2 minuten een tram voor ons hotel passeerde, van 5u ’s morgens tot ver na middernacht
dat net als vorig jaar Bart Legroux, historicus, een bekwame gids was
dat zijn toehoorders dan ook aan zijn lippen hingen
dat we stil makende, tot bezinning brengende momenten beleefden in Auswitch, Birkenau en de fabriek van Oscar Schindler
dat we ook erg onder de indruk kwamen van ons bezoek aan de zoutmijn van Wieliczka, die trouwens tot werelderfgoed werd uitgeroepen
dat ook de ontspannende bezoekjes aan restaurantjes, bruine cafeetjes, koffiebars…niet ontbraken
dat enkelen zich zelfs op het podium waagden om hun muzikaal talent te tonen
dat enkelen zich met mooie paardenkoetsen lieten rondgidsen in de mooie binnenstad
dat we zeker niet mochten klagen over de weersomstandigheden
dat er door meerdere deelnemers samen vele honderden foto’s werden gemaakt
dat Nico Van Den Borre tijdens een terugkom-avond met een beeldreportage vele herinneringen zal her oproepen.(MH)
 

home: www.kwbmerchtem.be