kleine raak
ledenblad van KWB - Merchtem
mei 2016


geocach
gps-schattenzoektocht
vrijdag 20 mei
verzamelen om 19.30 u. in het KWB-lokaal
Geocaching is een buitensport en spel, waarbij gebruik wordt gemaakt van een GPS-ontvanger of telefoon met deze functie om ergens ter wereld een zogenaamde cache (verstopplaats) te vinden. Een cache is in het algemeen een kleine waterdichte doos, voorzien van een logboek en de "schat" (ook wel "goodies", ruilspulletjes die voor kleine kinderen erg leuk kunnen zijn). Na het verstoppen van de schat maakt de plaatser via internet de locatie bekend aan andere geocachers…
Geocaching is ook heel leuk op reis. Aan de hand van geocaches kan je soms mooie of zelfs niet voor de hand liggende plaatsen ontdekken. Ook heel leuk om te doen samen met de kinderen: we gaan niet wandelen, maar we gaan cachen...
Eerst krijgen we van een ervaren "cacher" uitleg over wat en hoe. Je kan hiervoor al eens een bezoekje brengen aan geocaching.com. Je zal dan merken dat er ook heel wat caches in Merchtem zijn verborgen.
Nadien doen we een wandeling in Merchtem op zoek naar enkele caches.


praktisch:
- vrijdag 20 mei - verzamelen om 19.30 u. in de werkman.
- voor mannen en vrouwen.
- wie een wandel-gps of een smartphone met gps heeft mag deze meebrengen.
- schoenen die vuil mogen worden zijn aan te raden.


Heb ik dat nu goed gelezen?
KWB organiseert GEEN activiteit! .
op dinsdag 24 meiVorige week was het 's avonds deftig weer en besloot ik eens te gaan wandelen. Ik heb toen meer dan een uur buiten gewandeld en ben in totaal tien mensen tegengekomen. Tien!
Nochtans stellen we vast dat Merchtemnaren graag buiten komen. Telkens als er iets te doen is komt er veel volk op straat.
Wij vroegen ons af of het altijd nodig is om iets te organiseren. Als we nu eens gewoon afspreken dat iedereen op hetzelfde ogenblik buiten gaat wandelen, een pint gaan drinken, een tochtje met de fiets maakt of misschien gewoon genieten op een bank langs de kant van de weg. We organiseren NIETS. Maar laat ons een oproep doen om samen buiten te komen. Gewoon omdat het leuk is om mensen te ontmoeten.
Daarom dus...
Kom eens buiten op dinsdag 24 mei vanaf 19 u.
En roep je vrienden, buren, familie, ... op om dit ook te doen.


SPORT
Geen zaalvoetbal en pingpong meer in de maand mei. We starten opnieuw in september.

Petanque:
We hebben ook een petanqueploeg bij KWB. Zij spelen op woensdag in Peizegem hun competitiewedstrijden. Voor wie is ingeschreven bij de petanqueploeg. Meer informatie bij Francis: 052/37 37 90 of com-petanque@kwbmerchtem.be
Kaarten:
Elke woensdagmiddag kan je vanaf 13.30 u. komen kaarten in het KWB-lokaal de werkman.

VOETBALMATCH MAROLLEN-KWB

Iedere KWB-er, zonen of kleinzonen van KWB-ers die graag eens tegen een bal stampen op een groot veld, worden verwacht op vrijdag 13 mei (Pinksterenweekend ) om 19.45 u. op het terrein van de Cristal-boys.
Gelieve uw naam door te mailen naar alois_desmedt@hotmail.com - of tel. 052/374356 voor de verzekering.
Speel je geen voetbal meer, dan bent je welkom als supporter.
Er is ook nog een after-zangparty

Fietsweekend Hasselt: 4-5 juni 2016

Begin juni vertrekken we op fietsweekend naar Hasselt. We zullen dit jaar met 28 deelnemers zijn. We overnachten in de nieuwe jeugdherberg van Hasselt. (geopend in mei 2015) Inschrijven hiervoor kon tot eind oktober 2015.
Met welke fiets je wenst deel te nemen maakt niet echt uit, maar hou er wel rekening mee dat we aan een gemiddelde van 20 km/u. zullen rijden… Er zijn dit jaar ook meer niet verharde wegen in het parcours.
De ingeschrevenen krijgen een week voor het fietsweekend nog een berichtje met de laatste informatie.

Informatievergadering weekend Houffalize
dinsdag 10 mei - 20 u. - in zaal 't Vijverdal
Zoals jullie eerder in de kleine raak al konden lezen zijn er heel veel inschrijvingen voor ons weekend naar Houffalize van begin september. Met 331 trekken we naar deze schitterende streek. Dit vraagt dus heel wat voorbereidingen.

Om alles een beetje duidelijker te maken organiseren we graag een informatievergadering. We hopen daar een antwoord te geven op een heel pak vragen: Hoe worden die keuzeactiviteiten georganiseerd? Hoe moet het met de betaling? Hoe zit dat met het eten? Kan ik met de bus mee? Wat gaan we 's avonds doen? Is daar voldoende parking? Moet ik mijn fiets meenemen? ...

Het zou interessant zijn als er van elk gezin iemand naar deze avond zou kunnen komen.


Vanaf 12 mei elke donderdag
zomerpetanque

Van 12 mei tot begin september beginnen we weer aan onze wekelijkse petanquebijeenkomst op donderdag. . We starten telkens om 19.30 u.

Heb je geen petanqueballen? Geen probleem, KWB heeft wel enkele setjes op reserve.

Iedereen welkom!FAMILIENIEUWS - wij gedenken


Hubertine De Rijcke,
schoonmoeder van KWB’er Michel De Jonghe

Mariette Gillis,
schoonmoeder van KWB’er Leon Meersman
groottante van KWB’er Evert Van Malderen

Emilienne Gheysels,
moeder van KWB’er Luc Mertens

Willy Biesemans
schoonbroer van KWB’ers Jan De Block en Florent Stallaert

Louise Meysman
moeder van KWB’er Yves Halleux


Hemel

Je vindt er geen maagden, geen lepels van goud
Die heilige geschriften zijn verwarrend en oud.
Er staat niet geschreven dat elke zot
mag misbruiken en moorden in de naam van God
Want God is liefde, en zeker geen haat
Geen reden voor misbruik, of een nepkalifaat.
Het staat in de Bijbel en in de Koran:
zonder liefde kan de hemel niet bestaan…
Gegoochel met onzin, verdeel en heers.
De geschiedenis herhaalt zich, maar we zijn hardleers.
De wereld draait vierkant, en de oplossing stroef.
Mocht de aarde ogen hebben stonden ze nu droef.
Want God is liefde, en zeker geen haat
Geen reden voor misbruik, of een nepkalifaat.
Het staat in de Bijbel en in de Koran:
zonder liefde kan de hemel niet bestaan,
zonder liefde kan de hemel niet bestaan

Bart Peeters

(Gebruikt als bezinning op de wijkmeestersvergadering)


VERSLAG wijkmeestersvergadering van vrijdag 1 april 2016

Het bestuur had geen aprilgrap verzonnen op deze wijkmeestersvergadering hoewel het werd toch een speciale avond. 25 wijkmeesters kwamen samen in het KWB lokaal. Wouter - voorzitter Luc was op weekend - heette iedereen welkom en verwees in zijn bezinning naar de barbaarse aanslag in de luchthaven van Zaventem en in het metrostation Maalbeek. We mogen ons niet laten in het hoekje duwen maar deze ellende komt nu toch heel dichtbij. Wellicht kennen we mensen in onze vriendenkring die op het nippertje ontsnapt zijn aan deze lugubere daad. Wat drijft mensen zover? Hoe kunnen mensen zo’n laffe moorden plegen waardoor mensen zomaar worden vermoord? Wouter besloot zijn bezinnend moment met het laten horen van 2 liedjes die nogal sterk weergeven waarover het gaat. Het liedje ‘hemel’ van Bart Peeters vind je als bezinning op pagina 2.

Jos Dours nam ons meteen op sleeptouw voor een ‘kleine’ wandeling. Jos had een nogal rare snuiter mee met een valies en een ‘gitaar’. Op het terras aan de Passerel aan de kerkvijver nam rare snuiter Kries het woord want hij zorgde voor animatie onderweg, en hij vertelde een ‘echt gebeurd verhaal’. Nu weten we hoe het komt dat hij een putteke in zijn buik heeft (navel).

De volgende halte was bij Robert Wambacq, wijkmeester van onze beweging en een gedreven KWB’er in hart en nieren; Robert toonde zijn blijdschap met ons bezoek.
Een beetje verder achteraan in de Puursstraat plooide animator Kries een grote zwarte plastiek open. Iedereen nam deze plastiek vast en er werden golven gemaakt. Seger en Evert - gelukkig de lichtgewichten - mochten op deze golven genieten terwijl wij ons best deden om steeds maar die golven te maken. Nog een constructie met deze plastiek want Kries liet ons in een soort van Iglo kruipen.
In de Clerenblock probeerde Geert ons geheugen op te frissen met een evaluatie van de voorbije activiteiten en hij deed er nog een snuifje bovenop met de initiatieven die in de maand april worden georganiseerd.
In de dreef naast zaal ‘Fonteintje’ liet Kries ons zijn grote valies doorgeven terwijl hij op zijn gitaar speelde. Diegene die met de valies in zijn hand stond bij het stoppen van de muziek moest iets uitbeelden en de anderen mochten raden waarover het ging.
In de werkman rook het naar gebakken haring en dat was onze aprilvis, een lekkere haring met ajuinsaus en een boterham. Bij een gezellige babbel werd deze plezante vergadering afgesloten.
Bedankt, Kries, Robert, bakkers Jo en Josky en al wie meehielp deze vergadering te organiseren.
Norbert

KWB – Kaartkampioenschap ‘WIEZEN’

Benny Buys is de kaartkampioen van 2015-2016
40 spelers waren getuige van een mooie kaartavond en een spannende
eindstrijd tussen de 4 koplopers.
Geert en Chantal hadden voor een mooie prijzentafel. De familie Buys kleurde deze avond.
Dirk Buys was de beste speler van de avond met 81 punten en broer Benny Buys werd als eindoverwinnaar van dit kaarttornooi gevierd.

1. Benny Buys 236 punten
2. Luc Vrijders 230 punten
3. Michel De Jaeger 216 punten
4. Leon Meersman 215 punten
5. René Van Buggenhout 186 punten.

De kookploeg verwende ons met een lekker koninginnenhapje vol au vent, versierd met een tufje rauw witloof.
Francis Wijns zorgde voor de verwerking van de resultaten
Jos bedankte Francis voor zijn 15 jaar inzet voor dit kaarttornooi en bedacht hem met een fles Cava. Er werd nog een warme oproep gedaan voor een nieuwe organisator.

Langs deze weg wil ik iedereen en zeker al de helpende handen van harte bedanken om het welslagen voor 30 jaren kaartkampioenschap van onze KWB-afdeling.

Martine en Francis


Eerherstel!

Ondanks vele pogingen om niemand te vergeten op onze lijst van eerste communicanten en geloofsbelijders-vormelingen is er toch iemand door de mazen van ons KWB net geglipt.

Gitte Van den Bossche van de Winkelbaan 52 in Mollem deed haar eerste communie in Mollem op 1 mei.
Met onze verontschuldigingen maar evenveel proficiat vanwege KWB Merchtem.


Pastorale zone De Bron

Zondag 8 mei : parochiedag – zaal ’t Vijverdal en parochieplein Merchtem

10.30 u. verbondenheid vieren in de eucharistie
Vanaf 11.15 u. diverse eet- en drankstands
12 u. motorwijding door pater Karel
Van 13 tot 16 u. optreden van verschillende verenigingen
16 u. optreden orkest “Alter Ego Light’


Wist-je?!

Vier fiere opa’s of grootvaders bij KWB.
Freddy Horix is dol enthousiast met zijn kleinzoon Yarno
Frans De Clerck weet met zijn geluk geen blijf met zijn eerste kleinzoon Lowie.
Een stralende Walter Robberechts die zijn kleindochter Nala met een brede glimlach verwelkomde
Dat Hugo Willems zo fier is als een gieter met zijn kleinzoon Oscar.

Dat deze mannen klaar staan om zelfs de pamper te verversen of het tutje aan hun kleinkind te geven, daar twijfelen we niet aan. Proficiat mannen.

9 of 10?!
Wist je dat Wouter zich helemaal heeft misteld bij het aantal wijnwandelingen dat we al hebben georganiseerd.

“Eigen kweek”

Wie doet mee met onze bebloemingswedstrijd?

Ter gelegenheid van ons feestjaar – 75 jaar KWB Merchtem organiseert onze afdeling een bebloemingswedstrijd en het kan/mag je niks kosten.
KWB sponsort al het materiaal: de bloembak, potgrond en bloemenzaad.
Het is jouw opdracht een mooie bloembak te creëren van ‘eigen kweek’.
Wat is de bedoeling?
Op zondag 21 augustus met Merchtem kermis maken we een luchtfoto van ’75 jaar KWB-Merchtem’ met de kleurrijke bloemenbakken. Je kan je bloembak en al je gerief komen afhalen op zondagen 22 en 29 mei tijdens de openingsuren van het KWB-lokaal.
Stuur een mailtje naar langevdc@gmail.com of bel eens naar Steve 0472 / 36 01 69 voor 8 mei zodanig dat we weten met hoeveel we aan deze actie deelnemen.
Doen!Bedrijfsbezoek 10 juni 2016 - aspergebedrijf

Het aspergeseizoen begon op donderdag 14 april en eindigt op 24 juni op het feest van Sint-Jan. Om ons te verdiepen in de aspergeteelt gaan we op 10 juni 2016 het aspergebedrijf “Goossens Malderen” bezoeken.
Om praktische redenen (het aantal gidsen vastleggen) is vooraf inschrijven een aspergemust.

Dit kan via mail t.a.v. frans.robberechts@skynet.be of op een zondag in de werkman bij een bestuurslid of op nummer 0473/39 08 30 en dit voor 6 juni.

Deelnameprijs bedraagt 3 euro per persoon, dit is de dag zelf te betalen aan Frans Robberechts.
We komen samen op 10 juni om 19:00 uur aan het KWB- lokaal . Van daaruit vertrekken we met eigen vervoer (wie met de wagen kan komen, kan dan enkele mensen meenemen die geen vervoer hebben). Het bedrijfsbezoek start om 19:30 uur op volgend adres: Kruisheide 4/2 1840 Malderen – Londerzeel, wie dit wenst kan rechtstreeks naar daar rijden maar dient zeker ingeschreven te zijn.
Na het bedrijfsbezoek dat anderhalf uur duurt, rijden we terug naar Merchtem, waar je in het lokaal een gewoon pintje of frisdrankje aangeboden krijgt op kosten van de KWB kas.
Op het bedrijf is de mogelijkheid om asperges te kopen evenals aardbeien (nieuwe teelt op dit bedrijf sinds dit jaar).
Frans R.

KWB Stadsbezoek Antwerpen
Mannen, zin om mee op stap te gaan naar de Sinjorenstad?

Vrijdag 17 juni 2016 om 18.15u.

We vertrekken met de bus aan de Kerk van Merchtem.

Wat is er aangenamer dan een stad te voet te ontdekken? Tijdens deze historische wandeling vertelt een stadsgids anekdotes over de eeuwenoude gebouwen, standbeelden en bezienswaardigheden
Je wandelt van de Grote Markt (waar we vertrekken) met het prachtige Stadhuis, de Gildenhuizen en de Brabofontein naar de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. De toren prijkt met haar 123 meter hoog boven de stad en doet je verder lonken naar de 16de-eeuwse Vlaeykensgang, een oase van rust in het drukke stadscentrum en naar tientallen andere plekjes waarvan je het bestaan misschien zelfs nog niet kende.

En natuurlijk is er na deze wandeling meer dan
voldoende tijd om de inwendige mens te versterken.

Kostprijs: € 6 euro (inbegrepen: bus en gidsen).
Je kan dit de avond zelf betalen, neem best gepast geld mee.


Inschrijven bij wouter.kemels@kwbmerchtem.be, 0473 820660 of 052 376433.


Nala,
Dochtertje van KWB’er Nicolas Robberechts
en Elke Vermeir. Aan speelgoed zal het de kleine Nala zeker niet ontbreken.


Daguitstap KWB naar scheepsliften Strépy en Binche

Een luxe was het te kunnen reizen met een ‘dubbeldekker’. Het weer zat mee bij het vertrek naar het Waalse landsgedeelte waar we een bezoek brachten aan een bezienswaardigheid die sinds 1998 tot het werelderfgoed van de UNESCO behoort. Een prachtig bouwwerk vormt de recentste lift – als men het over het begrip Grote nutteloze werken of Grands travaux inutiles heeft, wordt meestal dit bouwsel als voorbeeld gegeven – waaraan men in 1982 begon. Deze lift zou de vier oude liften en een sluis vervangen. Omwille van budgetproblemen sleepten de werkzaamheden meer dan 20 jaar aan. De scheepslift bij Strépy-Thieu werd uiteindelijk in september 2002 opgeleverd. Het goederenverkeer (in volume) op het kanaal vertienvoudigde. In 2008 en 2009 werd een gevoelige daling genoteerd. Op dit ogenblik wordt de lift ‘nauwelijks’ gebruikt. Wij hadden het geluk twee schepen in de laadbak te zien. De boottocht over het oude kanaal was spectaculair met de twee versassingen en de manueel opgehaalde bruggen op het parcours. Op het einde van de goed gegidste tour – de gids was afkomstig uit Meise en sprak perfect de drie landstalen – zagen we de hydraulische pompen in werking. Alweer uitzonderlijk, want deze hebben zeer lang stilgelegen. Twee treintjes brachten ons terug naar de autocar zodat chauffeur Patrick ons naar het als ‘viersterrenrestaurant’ aangekondigde Cantine des Italiens in Houdeng-Goegnies (deelgemeente van de stad La Louvière) kon brengen voor een zeer verzorgd middagmaal. Zeer goede bediening in een fijn interieur. Bij het verlaten van deze site konden we nog even een bezoek brengen aan het museum waarin we een beeld kregen van het leven van de eerste Italiaanse steenkoolarbeiders (zowat 75 jaar geleden).
Richting BINCHE nu waar we het stadje konden verkennen. Een meevaller was dat er op zaterdag en zondag Middeleeuwse feesten doorgingen die het stadspark met ruïnes achter de Sint-Ursmaruskapittelkerk nóg aantrekkelijker maakten. Uiteraard kennen we Binche van de Gilles, anonieme folkloristische personages die naar buiten komen tijdens carnaval, meer bepaald op de dag voor Aswoensdag. Ook het al 600 jaar oude carnaval van Binche is sinds 2003 UNESCO-erfgoed. Het stadje heeft wel iets! Onze KWB’ers kon je op verscheidene plaatsen in de stad ontmoeten: uiteraard in het park waar in klederdracht uitgedoste mannen en vrouwen zich echt in een ander tijdperk voelden, in het maskermuseum, in de oude en wel wat donkere kerk met een aantal belangrijke bezienswaardigheden én in het café Aux Inséparables op de markt. Daar werd een (vergeten) broodjesmaaltijd op verrassende maar professionele wijze vervangen door een croque monsieur. Het uitgebreide gamma aan dranken smaakte en op een bepaald ogenblik was er zelfs een tekort aan een bier met een bijzondere eiksmaak…
Iedereen tevreden naar huis. Gelukkig met het aanbod, met het weer (alleen het laatste gedeelte van de boottocht maakten we in het ruim van de boot mee), en met een sfeer die we als KWB’ers maar moeilijk uitgelegd krijgen…

Herman

Kookavond op 19 april

Alweer een mooie opkomst voor de laatste kookles van het werkjaar. Lieven en Philippe zorgden voor een gevarieerd menu met een paling in ’t groen om ‘de vingers af te likken’. Snel en verzorgd klaargemaakt waren de bruchetta’s met tomaat die als toost de honger voorlopig stilden. De in diepvriesverpakking gekochte paling in ’t groen lag ondertussen rustig te ontdooien tot enkele groepen de ‘strijd’ aanvatten met verse kruiden die voor een heerlijke saus moesten zorgen. Wil je het thuis ook even proberen of kreeg je het recept al door van een overtuigde koksmaat? Graag werkwijze en ingrediënten hieronder:

Ingrediënten (4 personen)

800 g ontvelde en schoongemaakte paling
3 sjalotten
1 koffielepel gehakte dragon
1 soeplepel gehakte zurkel (zuring)
2 soeplepels gehakte kervel
2 soeplepels gehakte peterselie
2 dl witte wijn

1 dl visfumet
1 takje tijm
een blaadje laurier
1 citroen
10 g bloem
boter
Pezo

Bereiding

Kneed 10 g bloem en 10 g boter voor een ‘beurre manié’ om de saus te binden.
Hak alle kruiden fijn (behalve de tijm en de laurier) en snij de sjalotten in heel kleine stukjes.
Snij de paling in stukken van +/- 4 cm.
Stoof de met peper en zout gekruide paling lichtjes in wat boter.
Doe de stukjes sjalot erbij en laat ze zachtjes meestoven zonder dat ze kleuren.
Bevochtig alles met de wijn, de visfumet en het sap van de citroen. (opgelet met de citroen: je kan er altijd nog wat aan toevoegen…)
Voeg er nadien alle kruiden aan toe en roer alles goed door mekaar. Laat 20 minuten sudderen op een laag vuurtje.
Haal de stukken paling eruit en hou ze warm in een oven van 90° C.
Bind de saus met de ‘beurre manié’ en laat ze even opkoken. Controleer of de kruiding goed is. De saus over de paling gieten en serveren met een schijfje citroen.

Wij aten er zelfgemaakte frieten bij en mayonaise die je na heel veel roeren en kloppen – en met de juiste olie erbij – ‘bijna’ boven je hoofd kon houden. Met een frisse sorbet met limoncello en de belofte dat er alweer een aantal kokduo’s klaar staan voor volgend werkjaar sloten we een leuke kookavond af. Toch vermelden dat Pieter met regelmatige lachsalvo’s voor animatie zorgde.

Herman


Verslag ‘Auto van het verleden’ en ‘Auto van de toekomst’
Februari was automaand, dat hebben de (J)KWB leden geweten. Op de 22e vond de eerste aflevering plaats in de garage aan de Ifiginea: `De auto van het verleden`. Herman Biesemans mocht de spits afbijten. Dankzij zijn jarenlange ervaring als mecanicien bij Renault kon hij ons heel wat vertellen over hoe de auto er vroeger onder de motorkap uitzag. Al snel werd duidelijk dat ons meest gebruikte vervoermiddel er vandaag heel anders uitziet dan vroeger. Delco’s zijn elektronische ontstekingsmechanismen geworden, carburateurs behoren tot de geschiedenisboeken. Autokeuring, voor de meesten een jaarlijks kwaad, is een noodzaak om onze veiligheid te garanderen. Gert Stallaert weet er alles van, hij is er al jaren professioneel actief. Hij was dan ook de geknipte persoon om uit te leggen hoe de uitstoot van onze dieselauto gemeten wordt en waarom die filters belangrijk zijn. Josky, met jarenlange ervaring als carrossier, gaf aan dat het niet zo eenvoudig meer is om aan de auto’s van vandaag te werken. Vroeger was het mogelijk om een auto uit te blutsen, stukken aan elkaar te lassen enz,.. vandaag moet hij eerst een halve auto demonteren vooraleer hij aan het uitblutsen kan beginnen. Tot slot kwam er nog een interessante uitleg van Yannick, zaakvoerder van All Car Yannick. Een mekanieker van vandaag heeft heel wat kennis nodig om wijs te geraken uit de elektronica van de auto’s van vandaag. Vroeger kon men een elektriciteitskabel vervangen, vandaag moet er eerst een hele kabelboom bestudeerd worden.
De 2e aflevering vond plaats in de Renault garage in Kobbegem. Met zo’n zestig personen kregen we een heus mini autosalon met hybride wagens, elektrische en waterstofauto’s. Stan De Potter, Ingenieur van Toyota Motor Europe, gaf een uiteenzetting over de auto van de toekomst. De presentatie begon met een uitleg over de huidige diesel- en benzinemotoren. Die zijn een pak kleiner en zuiniger dan 20 jaar geleden. Dat onze auto’s ook veiliger geworden zijn, werd duidelijk in enkele filmpjes van crashtests. De moderne auto verpulverde de oldtimer. Toyota heeft al een heleboel hybride auto’s op de markt. Wie er die avond bij was, weet nu ook hoe dit eigenlijk echt werkt: energie recupereren, rijden op benzine, overschakelen op elektriciteit, enz., Dan naar de echte toekomst: elektriciteit en waterstof! Er werden die avond drie elektrische auto’s ter beschikking gesteld door de Renault-garage: de Zoe, de Twizy en de Fluence. Tijdens de testritten konden we ervaren dat deze auto’s een stevig duwtje in de rug kunnen geven, dit zonder 1 druppel brandstof te verbruiken. Waterstof, voor velen nog onbekend, maar het bestaat! Iedereen kreeg de unieke gelegenheid om mee te rijden met een waterstofauto, de Toyota Mirai. Geruisloos zet hij waterstof om in elektriciteit, het enige wat er uit de uitlaat komt is waterdamp, zonder enige schade aan het milieu aan te richten. Tot slot kwam er nog een stukje over automatisch rijden, dat heus niet zo ver meer af is. Met sommige auto’s van vandaag kan het immers al op de autostrade. Na de activiteit werd er nog stevig nagepraat in de werkman.
We hopen dat jullie allemaal genoten hebben van deze activiteit!


 

home: www.kwbmerchtem.be