kleine raak
ledenblad van KWB - Merchtem

april 2017

FAMILIENIEUWS

wij gedenken
Alice Gillis, weduwe van Louis Willocx
moeder van KWB’er Henk Willocx

Gustaaf Merckx, weduwnaar van Josephine De Moor
schoonvader van KWB’er Hugo Willems

Louis Van den Eede, weduwnaar van Marieke Van Humbeek
schoonbroer van KWB’er Jan Willocx
oom van verschillende KWB-leden

Louise ‘Wiske’ Van Hove, echtgenote van Louis Vrijders
moeder van KWB’ers Eddy en Luc VrijdersWelkom Mirthe,
dochter van KWB’er Hans Vandenberghen
en Natasha Robberechts


Fiere opa’s!

Walter Robberechts loopt er zo fier als een gieter bij met zijn kleinkind Mirthe, en dat hij voor haar zal zorgen en haar vertroetelen daar twijfelen we niet aan. Proficiat peter Walter.

Willy Verbeyst werd deze maand de gelukkige opa van Tess, een schattig meisje waarop Willy heel fier is en dat hij met veel enthousiasme zal verwennen. Proficiat Willy.

Proficiat aan opa Hedwig Meskens die uitkeek naar de geboorte van kleindochter Janne. Hedwig kennende zal hij zijn kleindochter met veel zorg omringen. Een fiere ‘grote vader’ zegt zijn wijkmeester Marc.


Eerste communicanten KWB’ers
Donderdag 25 mei


Zoë De Wit,
Kato Van Buggenhout,
Tuur Boon,
Kaat Robberechts,
Louis Verspecht,
Seppe Van Weverberg,
Jordy De Meuter,
Tiebe Franssens,
Wiebe Van Den Borre,
Jone Van den Wijngaerde,


DROOM VAN EEN WERELD HEEL NIEUW … WIJ DROMEN MEE!

Vormelingen KWB’ers
Zaterdag 13 mei

Genneken Callaert,
Helena Chezzi,
Jarne De Roos,
Rune Depauw,
Lasse Franken,
Ralph Franssens,
Jill Robberechts,
Yari Roelands,
Iljo Spinnoy,
Kobe Van Buggenhout,
Nienke Van Campenhout,
Witse Van Den Troost,
Nena Vanden Berghe,


Wist-je?!

De film: In d”en draai
Dat de inhoud van de film ‘in d’en draai’ getuigenissen waren van mensen die te kampen hadden met een ongeneeslijk ziektebeeld;
Met dank aan Samana en Contempo die deze unieke kans aanboden.
Heel wat aanwezigen, vooral mensen die in de loop der jaren afscheid hadden moeten nemen van een geliefde of zelf geconfronteerd worden met een zieke.
Een ingrijpende en beklijvende film die je meeneemt in het verhaal van een vijftal mensen en die je meteen doet nadenken over het ongrijpbare, het onvoorziene waarmee een ziekte, om het even dewelke, je levensverhaal herschrijft, hertekent en beïnvloed;
Het was o zo stil tijdens de film, een stille gedragenheid die de leed niet toedekt maar die je doet beseffen hoe kwetsbaar we zijn.
God en geloof waren voor de meesten een houvast, anderen zagen het hoopvolle in vlinders, bloemen en de aanwezigheid van vrienden en familie;
‘Wie zal nog aan mij denken’ was in de meeste getuigenissen de cruciale vraag.
Deze getuigenissen beroeren je en vormden ook de thema’s voor de gespreksronde achteraf.
Een glas wijn of een deugddoende, stevige pint bier deden deugd. Bedankt initiatiefnemers.

JKWB
Dat de JKWB’ers van onze KWB afdeling goed en heel creatief bezig zijn.
Dat die mannen met vergaderingen afkomen waarvan we nog niet al teveel gehoord hebben neem nu deze maand Archery-tag. Bekijk hun uitnodiging maar eens goed in deze Kleine Raak.
En nog meer: waar KWB met de viering van 75 jaar niet in slaagde nl. een artikel in de Raak te verdienen daar slagen zij meteen in. Die mannen versieren twee pagina’s in de grote raak van april.
Hoe doen ze het. Lees blz. 34 en 35 en je komt meer te weten over JKWB-Merchtem.Kaartkampioenschap

Raar wellicht om te lezen dat er op een KWB-kaartavond ‘geen verliezers zijn’.
Al staat er een minteken voor je eindresultaat toch blijkt dat dit een leuke, ontspannende avond is. Al zorgt het zeker ook voor de nodige spanning en emoties
Met 40 trokken we ten strijde en Kamiel De Coninck werd gelauwerd en met 106 punten scoorde hij het best. Aan onze kaarttafel met Luc, Walter, William en ikzelf, geassisteerd door Jo, verliep alles zeer rustig. Met slechts 13 punten won Luc onze ‘strijd’. We hebben gelachen, show gespeeld, gegokt, gewonnen en verloren. Aan de mimiek op de gezichten aan de andere tafels zag je dezelfde emoties. Knap hé!
Een KWB kaartavond slaagt pas als je met een zalig gevoel naar huis kunt gaan ook al viel de tombola-prijs –flesjes Cornet – net bij je buur.
Bedankt aan de mannen die de toog en de zaal bedienden. Bedankt voor de lekkere en mooi versierde ‘croque monsieur’ die iedereen naar binnen mocht spelen. Het bordje salami en kaas met pikante mosterd was ik bijna vergeten. Met + 9 viel ik in slaap dromend van een gedurfde maar geslaagde miserie!
NK
Finale: vrijdag 21 april 2017 - 20 u KWB lokaal

Toneelvoorstelling: PIJPENSTELEN

De wijkmeestersvergadering van de maand maart werd vervangen door een toneelvoorstelling: pijpenstelen. Dit Smart-project van Think-Pink t.v.v. de borstkankerbestrijding was een schot in de roos.
Meer dan 280 aanwezigen waardeerden dat mooie Femma-KWB gebaar om dit goede doel met al hun kracht en sympathie te ondersteunen. Het werd een voltreffer, de twee toneelspelers Leen De Vreese en Kris Vanden Driessche (schoonbroer van KWB’er Luc Ringoot en dus broer van Lut) vertolkten een blijspel met veel humor op een fantastische wijze.
Dat de regen in Blankenberge en de rit naar de kuststad zoveel emoties kunnen teweegbrengen bij een koppel grenst aan het ongelooflijke maar het leek allemaal zo levensecht en soms, sta me toe, zo gewoon herkenbaar.

Een twistpunt om te starten, rijden we naar zee met de trein of met de auto?
Welke man laat zich bij het rijden met de auto graag de les spellen door zijn vrouw?
Welke man wrijft graag de rug in van zijn vrouw met zonnecrème? (dat plakkerig gedoe)?
Welke vrouw verdraagt dat manlief op het strand zijn lange broek en schoenen aanhoudt?
Welk koppel droomt niet van een vakantie aan zee met een heerlijk schijnende zon?
Wie slaapt graag in een hotel in een klein, muf kamertje vlak naast de toiletten?
En nog zo van die situaties waarmee iedere mens het moeilijk heeft.

Maar tussen en na de regen, die met pijpenstelen neerplensde, ervaarden we de liefde, het intieme van het koppel. De verhalen van plezier en graag zien ondanks elkaars onvolmaaktheden kreeg uiteindelijk de bovenhand met een heerlijk happy-end.
Luid applaus kregen de toneelspelers als geschenk en met een grote fles Cornet en een ruiker bloemen erbovenop.
Een cheque (2.450 euro) met een groot bedrag werd overhandigd en Geert kondigde aan dat we met een pint meer te drinken of een schotel hapjes te bestellen dit bedrag nog gevoelig zouden verhogen; Het publiek luisterde en het werd nadien, in groepjes, nog een gezellige bedoening en de raad van Geert werd zeker opgevolgd;
Een deugddoende hoogvlieger en een geslaagd initiatief voor het goede doel daar zijn onze Merchtemse mensen warm voor te krijgen en daar mag Femma-KWB een pluim voor opsteken.
Bedankt initiatiefnemers, helpers allerhande en ook de aanwezigen het was een toffe, deugddoende avond
Norbert

Stadsbezoek BRUSSEL op vrijdag 16 juni 2017

Programma

18.45 uur vertrek met autobus aan de Kerk in Merchtem.
Daarna vertrekken we op tocht : Stad in beweging. Deze wandeling handelt over de verbluffende verjongingskuur van de binnenstad en hoe de vernieuwing van stenen ook zorgt voor nieuwe mensen.
Ps: afhankelijk van de inschrijvingen zullen we ons in 1 of 2 groepen indelen, indien 2 groepen (vanaf meer dan 25 personen) dan zou er volgende wandeling bijkomen : Water als slagader. Deze wandeling gaat over de aanwezigheid en het gebruik van water en hoe dat water bepalend is voor verschuivingen van wonen en werken in de stad.

22.00 uur einde rondleiding in de buurt van één of ander café waar we nog een pintje kunnen drinken voor we terug naar Merchtem vertrekken.

23.00 uur vertrek uit Brussel met bus

Ga je mee?

Je kan inschrijven door storting van 6 euro op de rekening BE79 8335 3470 9433 van KWB-Merchtem, met vermelding stadsbezoek Brussel en je naam of door contante betaling bij Frans Robberechts, Francis Wijns of in de werkman. Om praktische redenen gelieve in te schrijven voor 5 juni 2017.
Meer info: Frans.robberechts@KWBMerchtem.be of +32 473390830

Tot dan
KWB en FEMMA DANSEN

Het ging er plezant aan toe op de cursus dansen.
Dat is een schot in de roos met zoveel deelnemers.
We zullen het geweten hebben op het volgende jaarfeest.
De plaatsjes op de dansvloer zullen duur verkocht worden
‘begijntjes en kwezelkes’ dansen niet, KWB’ers wel.


Vergeet paintball en lasertag… We keren terug naar pijl en boog!

Op woensdag 19 april organiseren wij Archery Tag!  Deze stoere en originele activiteit is een combinatie tussen boogschieten en trefbal. In plaats van elkaar te raken met een bal doe je dat nu met pijlen. Je gaat zelf op jacht naar de tegenstander met pijl en boog. De pijlen hebben natuurlijk een zacht punt en iedereen heeft een speciale helm op.
 
Bij Archery Tag hebben beide teams een aantal targets die de tegenstander moet proberen te raken. Je moet dus proberen die van je eigen te beschermen en ondertussen die van de tegenstander zien te raken. Als je alle targets van de tegenstander hebt geraakt heb je gewonnen! 

Wie: Jong KWB’ers
Kostprijs: € 5 leden – € 7,50 niet-leden
Locatie: Terreinen van F.C. Cristal Boys & Girls
Start: 19u00 -…
Inschrijven: verspechtjoris@hotmail.com of 0477 73 85 66


Bevraging door Beweging.net!!

Het overkoepelend orgaan van de Christelijke Arbeidersbeweging, waartoe ook KWB behoort, nodigt ons uit om deel te nemen aan het ‘burgerplatform’ van ‘iedereen burgemeester’.
Deze ideeënbox waar je al je voorstellen inzake de werking van de gemeente kunt formuleren is er voor iedereen en kan gaan over verkeer, wonen, cultuur, sport, jeugdbeweging, verenigingen enz. Omschrijf je idee kort en helder. Geef aan voor welk probleem je een oplossing aanreikt. Wie er baat bij heeft en welke inpakt jouw voorstel kan hebben. Ondersteun eventueel met een foto, een cartoon, een kunstwerkje…) en post alles op www.merchtem.iedereenburgemeester.be
voor meer informatie: alois_desmedt@hotmail.com of tel: 052/37 43 56
Dropping!

Op vrijdag 17 maart werden we ‘geblinddoekt’ ontvoerd. Na een half uur rondrijden, God weet waar naartoe, werden we te velde gedropt.
De verdeling van de 14 moedigen gebeurde ter plaatse in drie groepen.
Na wat goochelen wisten we onze dropplaats ‘Zemst’, maar waar moesten we naartoe?
Om de tien minuten vertrok er een groep naar een onbekende plaats, te zoeken tussen foto’s en linken welke we meekregen bij de start? Zat er een mol tussen de deelnemers en in welke groep? Alles wees erop dat de groep die als tweede vertrok nooit zou toekomen. Ze liepen al bij de start de verkeerde richting uit (de MOL?). Al meteen liepen ze een 3 tal km alom.

Bij de eerste stopplaats wachtte er ons een leuke verassing. Roland had er zakken met versnapering met touwen omhoog gebonden. De tweede groep arriveerde een half uur na de derde groep. De MOL had zijn beste laarzen aangetrokken, zijn zolen van deze laarzen kwamen al snel los en het begon net te regenen. Hierdoor kreeg hij al snel natte voeten.
De twee groepen, zonder mol, vonden snel de volgende stopplaats door huisnummers te linken, ook straatnamen moesten genoteerd worden enz. Op deze locatie kregen we van Seger nieuwe paperrassen om de laatste locatie te zoeken. De tweede groep, met de Mol, werd door Seger halverwege in café de Rubens opgehaald. Ze gaven er de brui aan, de Mol?
Eind al goed, na een 11 tal km kwamen we op onze eind bestemming café Den Hert te Grimbergen. Hier nog enkele foto’s getrokken van de mogelijke Mol?
We werden door bereidwillige chauffeurs opgehaald en veilig naar huis gebracht. Aan allen bedankt voor deze geslaagde dropping.
Luc


Bowling!
Dinsdag 28 februari

Naar jaarlijkse gewoonte, tijdens het Krokus verlof, trokken we naar de bowlingbaan te Wemmel om zoveel mogelijk kegels omver te gooien, om er meest natuurlijk.
Ondanks de magere opkomst, ongeveer 25 deelnemers ging het er gezellig aan toe.
Er werd stevig gegooid al liepen meerdere ballen in het gootje.

De winnaar met 133 punten bij de mannen deze werd Luc V.C.
Bij de vrouwen trok Mijntje Robberechts aan het langste eind, ze wierp de meeste kegels omver.
Amandine werd als winnaar gekroond bij de kids.

Roland bedacht de winnaars met een leuk cadeautje, nadien werd er nog nagepraat in de cafetaria.
Wipschieting op staande wip

Er zijn allerlei factoren die invloed hebben op het schot: de houding van de schutter, de concentratie... maar ook de lichaamsbeheersing is belangrijk. Men moet weten (voelen) welke spieren gebruikt worden om zo weinig mogelijk te trillen. Handboogschieten is een individuele sport, wat betekent dat je je op eigen tempo als boogschutter kan ontwikkelen. 

De wip is een 28 meter hoge, ijzeren constructie met een reeks pinnen waarop de vogels worden vastgezet. Vogels zijn kleine houten of plastieken blokjes waaraan kleurige pluimen bevestigd zijn. Voor de wedstrijd wordt aan elke vogel een bepaalde waarde toegekend. De hoofdvogel staat helemaal bovenaan, op de twee bovenste armen worden de twee zijvogels en de twee zogenaamde 'kallen' gezet. De kleine vogels worden verdeeld over de drie onderste dwarslatten 

Dit alles gaat door op vrijdag 12 mei 2017 en daar staat uiteraard geen leeftijd op.
We starten om 18.45 u op den “Dries” te Mazenzele (Opwijk).
Voor meer inlichtingen: tel. 0498 57 03 83, Van Campenhout Luc


Wandel je mee?
Heb je al eens een rolwagen geduwd?

Met een knipoog en geïnteresseerd naar het verhaal luisteren van een zieke. Een verrassende babbel met iemand die door omstandigheden niet veel buiten komt of zomaar mee op stap gaan. Het hoeft niet ver te zijn maar het gevoel van met velen tonen dat we aandacht hebben voor ieder mens, jong of minder jong, minder goed te been, in een rolwagen of misschien wat rapper vermoeid.

Samana (Ziekenzorg) Merchtem nodigt uit op hun jaarlijkse lentewandeling.
Zondag 23 april 2017 om 15 u. – Zaal ’t Vijverdal, Parochieplein, Merchtem.

Als afsluiter een goei tas koffie, een pintje en …

Kookles in maart

Denk niet langer aan het inschatten of iets, aan het meervoud van raam (in een huis) als je het woord ‘ramen’ hoort in het kader van een kookles. Met ‘ramen’ verwijst men ook naar een oosters soepje. Pauwel en Marc De Meyer maakten van de avond vol oosterse gerechten een genot voor het oog en uiteraard streelden de gerechten de smaakpapillen. Zoals altijd hebben de afwezigen ongelijk, want als voorgerecht serveerden onze gelegenheidskoks scampi in caramelsaus, ramen was de soep, als hoofdgerecht proefden we een Thaise rode curry met kip om af te ronden met een heerlijke ‘Soupe du vieux garçon’, een ijs- en fruitdessert.

Thaise rode curry met kip
½ bussel verse koriander / 1 kl bruine suiker / 2 el vissaus / 250 g rijst / 600 g kipfilets
150 g extra fijne sperzieboontjes / 1 duim gember / 3 dl kippenbouillon / 500 ml kokosmelk
1 el rode currypasta / 2 limoenblaadjes /1 rode paprika / 1 chilipeper / 1 limoenblaadje /zout
1 limoen / verse munt

BEREIDING
Probeer voor dit gerecht een portie verse rode currypasta te bemachtigen. Da's een klassieker uit de Thaise keuken. (Momenteel is dit product verkrijgbaar in heel wat grote supermarkten en in de meeste Oosterse voedingszaken en supermarkten.)
Verhit een kookpot op een zacht vuur en verwarm daarin de kokosmelk. Voeg er de rode currypasta aan toe. (Wie van een extra pikant gerecht houdt, kan wat meer van de pasta toevoegen.) Meng alles even met de garde. Schenk er de kippenbouillon bij, samen met de limoenblaadjes. Schil het knolletje gember en rasp het in de kokosmelk. Snij de rode paprika in twee of vier stukken. Verwijder de zaadlijsten en schil de groente met je dunschiller. (De schil is moeilijk verteerbaar.) Snij de partjes paprika in grove stukken.
Snij de rode chilipeper overlangs en verwijder de zaadjes. Snij de pittige smaakmaker in fijne stukjes. (Wie minder tuk is op een pikant gerecht, kan deze peper weglaten.) Knijp of snij de topjes en de steeltjes van de sperzieboontjes. Snij de groente vervolgens middendoor. Voeg de stukjes paprika, chili en de halve boontjes toe aan de pot. Laat de groenten garen in de kruidige kokosmelk. Neem de kipfilets erbij. Snij het vlees in dobbelstenen. Doe ook de stukjes gevogelte in de pot. Laat alles zo’n 20 minuten sudderen op een zacht vuur.
Kook ondertussen de rijst met een snuifje zout. (Volg de aanwijzingen op de verpakking.) Als je limoenblaadjes gevonden hebt, laat dan zo’n blaadje meegaren met de rijst. Dat zorgt voor een fijn aroma. Voor de afwerking neem je een schaaltje waarin je de vissaus met vers limoensap en de bruine suiker mengt . (Het limoensap kan je naar keuze vervangen door citroensap.) Schenk het mengsel in de pot met
Serveer elke tafelgast een portie rijst met een flinke schep van de Thaise rode curry met kip. Pluk en scheur wat verse korianderblaadjes en een beetje munt en strooi dit net voor het serveren over elk bord. Smakelijk!

Kookles in april
Op dinsdag 25 april gaat de laatste kookavond van dit jaar door. Wordt het een zwanenzang? Als het van kok Etienne Jeuniaux afhangt zeker niet, want hij vergast ons op een voor sommigen misschien nog onbekende maar zeker lekkere maaltijd chili con carne,  warm en lekker recept uit Mexico en om makkelijk zelf klaar te maken. Jullie hadden het al begrepen dat wij deze kok ook vorige maand aankondigden. Onze excuses aan meesterkoks Marc en Pauwel Demeyer die de oosterse schotels voor hun rekening namen.

Vacature
Vele jaren organiseerden we de kooklessen – zowat vijf per jaar – en we deden dit met smaak en heel veel goesting. Ietwat oudere en jonge KWB’ers vonden de weg naar Kerkeboomgaard om er hun kookkunsten wat aan te scherpen. We werkten met vlees, vis, fruit en groenten uit eigen streek of van overzee, niet zelden in triootjes. We doen nu een oproep in een zoektocht naar een DUO OF TRIO dat de organisatie van deze kooklessen overneemt. Heb je er zin in? Neem contact op met ons of met iemand van het bestuur.
Daniël, Louis en Herman


KWB-nieuwsberichten per mail !

Enige tijd terug zijn we met KWB-Merchtem overgeschakeld naar een andere provider. We horen dat sommige leden – ondanks dat ze hun mailadres hebben doorgegeven – de berichten van KWB-Merchtem niet meer ontvangen en dat is spijtig en bovendien gebeurt dit buiten onze wil.

Maar we gaan daar iets aan doen met jouw medewerking.
Krijg je de laatste tijd de volgende mailberichten niet meer dan geef je best je mailadres opnieuw door aan wouter.kemels@kwbmerchtem.be

De volgende mails worden regelmatig verzonden
Nieuwsberichten met de komende activiteit
Overlijdensberichten van KWB-leden of van hun directe familie.

Vergeten je mailadres door te geven!!!
Geen nood. Heb je in het verleden je mailadres nog niet laten registreren bij KWB-Merchtem en je verlangt op de hoogte te blijven dan kan je je mailadres doormailen naar
Wouter.kemels@kwbmerchtem.be

Ook op facebook kan je de werking van KWB op de voet volgen. We willen mee zijn met de hedendaagse manier van communiceren.

Je mailadres doorgeven aan KWB is vertrouwelijk en wordt alleen gebruikt voor berichten die KWB aanbelangen en je mag er op rekenen dat we je mailadres niet misbruiken.

Norbert

Gespreksavond: KWB onbegrensd!

Met Jos Jacobs als inleider voor deze gespreksavond schoof KWB een uitgeweken ‘bekende’ Merchtemnaar naar voor. Jos zit met zijn werk, zijn gezin en zijn woonomgeving echt in de wereld van de multiculturele samenleving.
Jos begon zijn verhaal op een speciale manier. Hij zei ‘iedereen is migrant in zijn eigen leven’ en inderdaad in je leven laat je veel zaken achter je jeugd, je schooltijd en je begint telkens aan een nieuwe uitdaging;

Er was een tijd dat België arbeidskrachten nodig had en die ging men ronselen in o.a. Turkije en Marokko. In 975 werd er een wet gestemd ‘stop arbeidsmigratie’ maar de mogelijkheid tot hereniging van het gezin lokte veel families, vrouwen en kinderen, naar het voor hen ‘beloofde land’.
In Vlaanderen is 18,5 % voor het ogenblik van vreemde herkomst.
We leven in een vloeibare wereld waar verschillende interesses mensen de grens doen oversteken. Ook bij ons zie je dat fenomeen regelmatiger opduiken. Mensen gaan naar warme oorden om de winter door te brengen. Werk vinden, de natuur en de rust opzoeken zijn voor sommige gezinnen heel belangrijk. Studenten worden uitgenodigd om met allerhande projecten te gaan studeren in het buitenland. Nog anderen volgen de taal van de liefde en gaan zich ergens anders nestelen met hun gezin.

We leven bovendien in een ‘super-diverse samenleving’. Het internet brengt de wereld in onze huiskamer.
De slagerswinkel van vroeger, werd nadien een Turkse winkel met eetwaren en nu wordt diezelfde winkel uitgebaat door Afghani als ‘nachtwinkel’. Een regelgeving vinden voor iedereen is moeilijk, waar ligt het vaderland van al die inwijkelingen, waar worden ze echt als evenwaardig beschouwd, waar is hun thuis, waar worden ze opgenomen in het dagelijkse leven, waar mogen ze wonen en werken. Hoe kunnen we met een dergelijk diverse samenleving omgaan.
Na een kleine pauze werden er vragen gesteld die ook voor Jos niet altijd beantwoord konden worden.
De taal aanleren voor migranten lijkt voor de meeste van de 18 deelnemers essentieel om deel te kunnen nemen aan deze nieuwe samenleving zoals op het werk, op de school van de kinderen en in de buurt waar ze wonen; Sociaal contact opent vele deuren.
België met zijn Nederlands, Frans en Duits is geen simpel land om dit alles waar te maken.
Nog vele vragen kwamen aan bod. Je voelt dat iedereen het goed meent maar het is zo een complex verhaal dat je aan jezelf ondervindt dat het een slappe koord is om over te wandelen.
Op sommige werken wordt er nogal rare taal over de immigranten gesproken. In de ons omliggende landen heeft uiterst rechts met nogal opwindende taal t.o.v. de immigranten veel gehoor gekregen bij de bevolking en zelfs de meer gematigde partijen wagen zich aan stoute en gedurfde uitspraken. Maar grenzen sluiten, muren bouwen, protectionisme enz. geven een negatief beeld en onze verdraagzaamheid hebben we meer dan nodig om aan een menslievende maatschappij te bouwen.

Vredesgesprekken en minder wapens kunnen zeer zeker de vlucht van velen, met alle risico’s zoals verdrinking enz. beperken en zelfs diegene die nu in het westen aan de bak komen de moed geven om terug te keren naar hun vaderland…

Dit verslagje is slechts een minioverzicht van een heel leerrijke en inhoudelijk sterke avond. Heel veel dank aan Jos (rechts op de foto) en de inbreng van de deelnemers mocht er zeker zijn.
(Norbert)

Wijnwandeling vrijdag 19 mei

We vertrekken voor onze 10de wijnwandeling  aan de inham van de Brusselsesteenweg (café De Volle Pot) tussen Merchtem en Brussegem voor een inspirerend tochtje van ongeveer 5 km langs mooie autoluwe, landelijke wegen.
Onderweg genieten we van de natuur gekruid met een toffe babbel in fijn gezelschap.
We proeven op enkele plaatsen van een glaasje lekkere Italiaanse wijn vergezeld van een bijpassend hapje en een bezinnend tekstje, dat we eventueel samen kunnen bespreken.
Het is niet de bedoeling om een bespreking te houden van de wijn die we drinken. En lust je geen wijn….. geen probleem, ook jij bent van harte welkom

Vooraf inschrijven is niet nodig. De deelnameprijs bedraagt € 6.
Vertrek om 19.30 u. Ons stalen ros kunnen we veilig stallen bij KWB’er Walter Teugels, Brusselsesteenweg 239.

Meer info: wouter.kemels@kwbmerchtem.be of 052/376433, 0473/820660.


WIE GAAT ER MEE, VISSEN OP ZEE???

Waar zijn die mannen die durven een lijntje gooien naar de grootste vis uit onze Noordzee?
Wil jij je aan dit avontuur wagen? Dat kan!!!
Op zaterdag 27 mei 2017 van 7u tot 17u dobberen we op het water.

Om de plaatsen op de boot vast te leggen, is het nu wel dringend het moment om in te schrijven. Wees er snel bij, de plaatsen zijn beperkt!!!
Dit kan door te mailen naar vdcbvba@telenet.be of te sms'en naar 0472/ 36 01 69 (Steve) met je naam erbij.
Vis is duur dit kost toch 70,00 euro, maar hiervoor zitten we 10u op zee, alle visgerief inbegrepen.

Praktische info:

Website van de boot: www.franlis.be
Lunchpakket mag, ook op de boot kan je drank en eten kopen
Vervoer zal met eigen wagens zijn, dus carpoolen is aangeraden
Betalen kan op de KWB-rekening: BE 79 8335 3470 9433 met naam en ‘vissen op zee’ erbij
Enkel voor vroege vogels, want we vertrekken om 5u s’morgens aan het KWB-lokaal!

Tot dan zeebonken!!!

 

home: www.kwbmerchtem.be